Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

بیست و هشتمین مهمان هفته به بحثی تخصصی و جذاب در حوزه مدیریت ایمنی اختصاص یافت، حوزه ای که به گفته سرپرست مدیریت ایمنی شرکت فرودگاه‎ها و ناوبری هوایی ایران به دنبال پیدا کردن سرنخ حوادث پیش از وقوع آن و به تعبیری علاج واقعه قبل از وقوع آن است.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از روابط عمومی شرکت فرودگاه ‎ ها و ناوبری هوایی ایران ‎ ، در این جلسه از مهمان هفته محمد الهی ‎ نیا سرپرست مدیریت ایمنی شرکت فرودگاه ‎ ها و ناوبری هوایی ایران به بیان نکاتی ارزنده در رابطه با اهمیت و جایگاه مدیریت ایمنی در سطح صنعت هوانوردی پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با هم مهمترین نکات بیان شده در این نشست را می خوانیم:

- تمام قوانین و مقررات سازمان بین ‎ المللی هواپیمایی کشوری (ایکائو) مستقیم یا غیرمستقیم با موضوع ایمنی ارتباط دارند.

- ایکائو در مورد بروز سوانح و حوادث دو عامل فنی و انسانی را در نظر داشت که در این اواخر عامل سازمانی را از عامل انسانی جدا کرد؛ به این معنی که در درون دستورالعمل ‎ ها و سیاستگذاری ‎ های سازمان ‎ ها که خود برای افزایش ایمنی تدوین شده ‎ اند، می ‎ تواند عواملی برای بروز سوانح وجود داشته باشد.

- سیستم مدیریت ایمنی از اواخر دهه 90 میلادی موضوعیت پیدا کرد و ایکائو در نوزدهمین انکس خود که به این موضوع اختصاص دارد می ‎ گوید سرنخ خطرات را پیش از آنکه برای شما هزینه ساز شوند باید در لابه ‎ لای قوانین و دستورالعمل ‎ های سازمان پیدا و برای رفع آن اقدام کرد.

- در صنعت هوانوردی که یک صنعت حمل و نقل سه بعدی است عناصر متغیری وجود دارد که از کنترل انسان خارج است و برای اینکه ضمن اجرای همه استانداردهای موجود در این صنعت مطمئن باشیم که ایمنی در حد بیشتری تضمین خواهد شد نیاز داریم به یکسری عناصری توجه کنیم که به آن مدیریت ایمنی گفته می ‎ شود.

- با وجود رعایت تمام موارد استاندارد بازهم نمی ‎ توان تضمین کرد که ایمنی کامل وجود دارد مگر اینکه فرآیندهایی به وجود آید که طی آن خطرات شناسایی و شیوه ‎ های کنترل آن نیز ارائه شود.

- ایکائو در سیستم مدیریت ایمنی (SMS) به ما می ‎ گوید که یک تعریف درست از ایمنی داشته باشید و با همان تعریف کارها را سر و سامان دهید.

- هر خطری دو بعد "احتمال وقوع" و "شدت وقوع" دارد که باید بتوانیم آنها را پیش ‎ بینی و کنترل کنیم تا ایمنی فرودگاه تأمین شود.

- کار ما پیدا کردن و حلقه ‎ های مفقوده در میان واحدهای مختلف و هشدار دادن آنها است و پیدا کردن راهکار برای رفع آنها وظیفه خود واحدهای تخصصی است.

- بزرگترین حلققه مفقوده ‎ ای که پس از بررسی در شرکت فرودگاه ‎ ها و ناوبری هوایی ایران پیدا کردیم نداشتن یک پایگاه داده متمرکز با قابلیت تحلیل داده ‎ ها است که هم کارشناسان ما و هم کارشناسان حوزه ‎ های تخصصی بتوانند از آنها استفاده کنند. اکنون برای ایجاد آن بیش از یک ماه است که همکارانم در این مدیریت با کمک واحد IT در حال برنامه ‎ ریزی و فعالیت هستند.

- ما برای استقرار مدیریت ایمنی نیازمند آموزش همه کارکنان در واحدهای مختلف بنابر وظایف و شغل آنها هستیم و برای این کار اقدام به بررسی وظایف واحدهای مختلف کرده ‎ ایم تا طبق شرح وظایف آنها آموزش مربوط به مدیریت ایمنی را برای هر حوزه به طور اختصاصی تدوین کنیم و با همکاری اداره آموزش و توسعه نیروی انسانی آن را تبدیل به دوره ‎ های آموزشی پودمانی کنیم.

- مدیران ایمنی نباید خود وارد امور اجرایی شوند تا بتوانند از بیرون معایب و مسائل را به درستی تشخیص دهند.

- مهمان هفته اتفاقی خاص و نبوغ رسانه ‎ ای در یک محیط اداری است که باعث شد که در این مدت ناگفته ‎ هایی در حوزه ‎ های مختلف تخصصی صنعت هوانوردی مطرح شود.

مشروح این نشست در ادامه منتشر خواهد شد.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۲۳۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور

محمدحسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در نشست ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، از حادثه‌خیز بودن کشور ایران و به تبع آن استان‌های کشور یاد کرد و گفت : از ۶۶ مخاطره طبیعی و ساخته دست انسان که در جهان شناسایی شده، ۴۴ مورد آن در کشور ما نیز رخ می‌دهد.

وی سیلاب، زلزله، فرونشست زمین، آتش‌سوزی، سرمازدگی، خشکسالی، رانش زمین و ریزگرد‌ها را چند مخاطره اصلی و مهم در کشور اعلام کرد که از بین آنها سیل و زلزله اهمیت دو چندانی دارد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور یاد کرد که حدود یک پنجم آنها بزرگی بیش از چهار ریشتر دارد و افزود: در برخی سال‌ها که شاهد وقوع زلزله‌های بزرگی مثل زلزله بم، زلزله کرمانشاه و... در کشور بودیم، تعداد زلزله‌های سالانه به ۲۰ هزار مورد نیز رسیده است.

نامی با تاکید بر لزوم مقاوم سازی ساختمان‌ها در برابرزلزله با توجه به فراوانی وقوع آن در کشور، اظهار کرد: باید سازه‌ها بگونه‌ای ساخته شود که در برابر زلزله‌های هشت ریشتری مقاوم باشد و اماکن حساس و حیاتی کشور نیز بتوانند در برابر زلزله‌های ۱۰ ریشتری مقاومت کنند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از اهمیت افزایش ضریب بیمه در منازل مسکونی شهری و روستایی برای مقابله با بلایای طبیعی هم یاد کرد و با اشاره به هزینه بالای بیمه یک ساختمان مسکونی در مناطق شهری، افزود: باید به سمت راهکار‌های نوینی برویم که مردم بتوانند با هزینه کمتر منازل خود را بیمه کنند و از سوی دیگر هنگام بروز حادثه و خسارت، یک متولی مشخص برای پرداخت خسارت به آنها وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: تمامی ساختمان‌های دولتی نیز باید بیمه داشته باشند و بالاترین رده یک دستگاه در برابر این موضوع مسئول است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه با اشاره به تغییرات آب و هوایی و تاثیرات آن در شکل‌گیری بحران‌ها، اظهارکرد: در این راستا، پیشگیری از وقوع بحران را در همه زمان‌ها و مکان‌ها به عنوان مهمترین اولویت در دستورکار قرار داده‌ایم. 

وی افزود: طی چندسال اخیر بویژه در سالجاری، شاهد وقوع سیلاب در برخی از مناطق کشور بودیم که اصلا انتظار سیلاب را در آن مناطق نداشتیم که این نشان می‌دهد که وقوع بحران‌هایی مانند سیلاب مربوط به زمان و مکان خاصی نیست، چرا که نظم آب و هوایی در جهان به هم ریخته است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • سیستم خودران تسلا در ۱۳ تصادف مرگبار دخیل بوده است
  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • روز ملی ایمنی در حمل و نقل و حسرت فرصت هایی که از دست می روند....
  • تصاویری از یک واقعه محیرالعقول در بیابان‌های عربستان؛ ابر سقوط کرد؟
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • سایپا سیتروئن C۵ Aircross را در ایران مونتاژ می‌کند
  • نقص سیستم خودران تسلا دردسرساز شد
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • افتتاح مدرسه هوشمند در شهر جدید سهند