Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- معاون مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: فقط 10 درصد معاتدان پس از درمان پاک می مانند وما بقی به چرخه اعتیاد باز می گردند.

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان،فرید براتی سده با اشاره به آخرین آمار تعداد معتادان در کشور گفت:حسب آخرین پژوهش ها، ما دو میلیون و ۸۰۸ هزار نفر مصرف کننده‌ای داریم که می‌توانیم آن‌ها را مصرف کننده دائمی یا معتاد در کشور بدانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اظهار به اینکه اعتیاد یک بیماری مزمن است، توضیح داد: رشدی که در اعتیاد می‌بینیم بیش از خیلی از بیماری‌های دیگر است از طرف دیگر می‌دانیم اعتیاد یک بیماری چند مولفه‌ای است و هم عوامل جسمی، عوامل بیولوژیکی، عوامل روانشناختی، عوامل معنوی و عوامل دیگر در پدیداری این پدیده نقش بسزایی دارند.

معاون مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور به همین دلیل هم میزان افرادی که از این بیماری رها می‌شوند و بهبودی به طور کامل پیدا می‌کنند و نه کسانی که سم زدایی می‌کنند، اندک است. گفته می‌شود بهترین مدالیته‌های خدماتی و درمانی حداکثر ۱۰ درصد است.

وی در رابطه با دلیل کم بودن آمار رهایی یافته گان عنوان کرد: اعتیاد روی مدار‌های مغزی ما اثرگذار است، از طرفی وقتی که فرد دچار اعتیاد می‌شود در اغلب موارد حمایت‌های اجتماعی از طرف خانواده و جامعه را از دست می‌دهد و طرد می‌شود و بعد کار و زندگی اش را از دست می‌دهد. این‌ها دلایلی می‌شوند تا فرد مجددا به چرخه مصرف برگردد.به لحاظ روانشناختی نیز اعتیاد علاوه بر وابستگی‌های جسمی، به ماده‌ای که مصرف می‌کند وابسته می‌شود.

براتی سده با تاکید برا ینکه ارائه همه خدمات از طرف یک نهاد و سازمان میسر نیست، به اقدامات سازمان بهزیستی اشاره کرد و گفت: در بهزیستی در کنار مراکزی که داریم سم زدایی می‌کنند و استفاد از گروه‌های همتا، خدماتی را هم ارائه می‌دهیم تا بتوانیم جنبه‌های دیگر هم در نظر بگیریم مثلا ما برای افرادی که خواهان درمان هستند، اما هزینه هایش را ندارند اگر فرد واجد صلاحیت بود بخشی از هزینه‌های درمان را برایش رایگان حساب می‌کنیم.

وی در خصوص آموزش‌های شغلی به معتادان اظهار داشت: تعدادی که آموزشی ندیدند و مهارت‌های شغلی ندارند با تفاهم نامه‌هایی که با ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور داریم این عزیزان ارجاع داده می‌شوند.

وی به معتادان متجاهر اشاره کرد و بیان داشت: سیستم‌های اجتماعی مان را باید به گونه‌ای هماهنگ کنیم که نگذاریم فرد معتاد به اینجا برسد و متجاهر شود و بعد از اینکه از مراکز بیرون آمدند رها نشوند و با مدیریت مورد و کنترل پیش از تجاهر و مدیریت پس از ترخیص از مراکز، این تعداد از معتادان را به سرانجام خوبی برسیم.

در ادامه مغنی باشی به مددکاران اجتماعی اشاره کرد و گفت: مددکاران اجتماعی در سطح کشور در کلینیک‌ها و مراکز اقامتی دارند فعالیت می‌کنند و خدمات مشاوره‌ای به افراد می‌دهند که این خدمات می‌تواند خدمات انگیزشی باشد. خدمات انگیزشی متمرکز بر خانواده و فرد است.

وی با اظهار به اینکه خدمات اختصاصی در حوزه اعتیاد فقط بر عهده مددکاران اجتماعی نیست، توضیح داد:، چون در قوانین و آیین نامه‌های موجود نهاد‌هایی که مسئول صدور مجوز و رسیدگی در این حوزه هستند سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت هستند، مددکاران اجتماعی هم به عنوان عضوی از تیم درمان این خدمات را ارائه می‌کنند.

عضو هیئت مدیره انجمن مددکاری اجتماعی با تاکید بر اینکه معتادان بیشتر به مداخلات کاهش آسیب نیاز دارند و نه مداخلات درمانی، افزود: بخشی از افراد خانواده دارند و برای آن‌ها باید مداخلات مبتنی بر خانواده ارائه کنیم و بخشی که مغفول مانده رسیدگی به خانواده‌ها است و باید به آن‌ها توجه کنیم.

انتهای پیام/ 

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۳۹۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، دبیر اجرایی سیزدهمین کنگره روانشناسی کودک و نوجوانان گفت: از ابتدای تولد، کودکان و شیرخواران لازم است تحت نظر مراکز خدمات جامع سلامت بهداشتی، ارزیابی رشد و تکامل دریافت نمایند تا در صورت بروز اولین فاکتور‌های نگران کننده، خانواده به کارشناسان متخصص در این حوزه ارجاع داده شوند.

دکتر فاطمه محرری با اشاره به اینکه ۴ تا ۷ اردیبهشت ماه سیزدهمین کنگره روانپزشکی کودک و نوجوان در شهر مشهد برگزار شد، افزود: برخی از کودکان رشد و تکامل طبیعی را ندارند، به موقع صحبت نمی‌کنند و راه نمی‌روند و توانمندی‌های ارتباطی و اجتماعی متناسب با سن ندارند لازم است برای این کودکان به سرعت مداخلات تشخیصی و درمانی انجام گیرد.

وی گفت: شناسایی و درمان به موقع این اختلالات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است برخی از کودکان از اولین مراحل رشد دچار نقص هستند و برخی در سنین بالاتر شاهد کاهش توانمندی تکاملی آنها هستیم که برای هر دو گروه باید درمان‌های مورد نیاز در نظر گرفته شود. 

دکتر محرری با اشاره به اینکه از جمله اختلالات عصبی تکاملی می‌توان به اختلال طیف اوتیسم و اختلال بیش فعالی و نقص توجه اشاره نمود تصریح کرد: متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد رشد بیماران طیف اوتیسم هستیم، علاوه براین براساس ارزیابی‌های صورت گرفته ۵ تا ۱۰ درصد کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه هستند و در شهر مشهد این امار به ۱۰ درصد می‌رسد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: کودکان دچار اختلال بیش فعالی عملکرد تحصیلی، شناختی، عاطفی و اجتماعی مناسبی ندارند، بدلیل توجه و تمرکز ناکافی افت عملکرد تحصیلی داشته، در روابط بین فردی کنترل تکانه ندارند و از صبر و حوصله کمی برخوردارند که این موضوع می‌تواند باعث نگرانی خانواده شود.

دکتر محرری با اشاره به اینکه اختلال اوتیسم بیشتر کودکان پسر را درگیر می‌کند، اما اگر کودک دختری به این اختلال دچار شود شدت بیماری اش بیش از پسران است، اظهار کرد: در این کودکان تماس چشمی، خنده اجتماعی و ارتباط کودک با والد کمرنگ است و از همان ابتدا والدین با این علائم هشدار دهنده روبرو می‌شوند، اما در برخی از کودکان بعد از دو سالگی کودک دچار افت عملکرد می‌شود.

وی با تاکید براینکه مهمترین علت مراجعه والدین به مراکز درمانی عدم گفتار کودک است این در حالی است که پس از بررسی‌های بیشتر تشخیص اوتیسم برای کودک گذاشته می‌شود و درمان‌های متناسب با شرایط کودک برای او در نظر گرفته می‌شود، اظهار کرد: کودکان طیف اوتیسم ضعف در حوزه‌های ارتباطی و اجتماعی داشته، علائق محدود و رفتار‌های کلیشه‌ای و تکراری دارند، بنابراین برای این کودکان درمان‌های مختلفی مانند گفتار درمانی، مشاوره و آموزش‌های ویژه، بازی درمانی، کار درمان ذهنی و حرکتی توصیه می‌شود.

دکتر محرری با بیان اینکه همکاران متخصص کودکان و نوزادان در حوزه اختلالات عصبی تکاملی مسلط هستند و اکثر خانواده‌ها در قدم اول با متخصص اطفال مشکل کودک را در میان می‌گذارند و در صورت لزوم به سایر کارشناسان ارجاع می‌شوند، ابراز کرد: در اختلالات خفیف شروع با دارو درمانی نیست، اما اگر در معاینه کودک شاهد اختلالاتی در خواب، پرخاشگری یا صدمه زدن به خود و دیگران باشیم، درمان‌های دارویی نیز برای کودک توصیه می‌گردد که هیچ گونه خطری برای سلامتی کودکان ندارند و اعتیاد آور نیست.

وی تاکید کرد: خانواده‌ها باید علائم هشدار دهنده را بشناسند و به موقع برای درمان مراجعه کنند تا از پیامد‌های نامناسب بعدی جلوگیری شود و کودک بتواند حضور موثری در اجتماع داشته باشد.

دیگر خبرها

  • پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲
  • معتادان متجاهر بهبودیافته پاکبان می‌شوند
  • معتادان متجاهر بهبود یافته پاکبان می‌شوند
  • درمان موفقیت آمیز پرولاپس مخاطی رکتوم به روش اندوسکوپیک در شیراز
  • آغاز ثبت نام معتادان بهبود یافته برای شغل پاکبانی | جزییات این طرح چیست؟
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • تسهیلات خاص برای خانواده‌های دارای فرزند چندقلو
  • بهزیستی چه خدماتی به «خانواده‌های دارای فرزند چندقلو» می دهد؟
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • افتتاح مرکز امداد اجتماعی در حرم مطهر شاهچراغ (ع)