Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- هند بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده در ماه دسامبر (آذر-دي) واردات نفت خام از ايران را به بيشترين حجم در 9 ماه پيش از آن افزايش داده و به افزايش صادرات نفت کشورمان به آسيا کمک کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، خبرگزاري رويترز انگليس بعد از ظهر ديروز (سه شنبه) بر اساس اظهارات يک منبع آگاه از برنامه بارگيري نفتکش ها که خواست نامش ذکر نشود، اعلام کرد: برنامه بارگيري نفت خام ايران (بجز ميعانات گازي) به مقصد هند در ماه دسامبر در حدود 550 هزار بشکه در روز بود که 78 درصد نسبت به ماه پيش از آن افزايش دارد و بالاترين حجم واردات از مارس (اسفند-فروردين) گذشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بنا به گفته منبع خبري ياد شده، خريداران آسيايي در ماه گذشته ميلادي بر اساس برنامه ريزي ها قرار بود يک ميليون و 920 هزار بشکه در روز از ايران نفت خريداري کنند که از مقدار واقعي بارگيري شده ماه پيش از آن هفت درصد کمتر است.
افزايش واردات نفت خام هند از کشورمان در ماه ميلادي گذشته، بيش از حجمي است که براي جبران کاهش واردات نفت خام سه مشتري اصلي ديگر شامل کره جنوبي، ژاپن و چين لازم است.
حجم واردات ميعانات گازي هند از ايران در ماه دسامبر هنوز در دسترس نيست.
ماه گذشته از ايران به مقصد تايوان نيز نفت بارگيري شده است. همچنين براي نخستين بار از سال 2012 که مالزي به دليل تحريم ايران و مشکلات نقل و انتقال پول، خريد نفت از کشورمان را متوقف کرد، شرکت نفتي پتروناس اين کشور از ايران نفت خريداري کرد.
به گفته دو منبع خبري ديگر که خواستند نامشان بيان نشود، پتروناس ماه گذشته در چارچوب يک قرارداد خريد نقد، از ايران نفت سنگين خريد.
اطلاعات به دست آمده از تامسون رويترز ايکون نشان مي دهد، نفتکش «پتموس وارير» پس از بارگيري در ايران، حدود 300 هزار بشکه نفت خام در بندر مالاکاي مالزي تخليه کرده است.
به نوشته رويترز، پتروناس به درخواست اين خبرگزاري براي اظهار نظر پاسخ نداده است.
ايران 3.8 ميليون بشکه در روز نفت خام توليد مي کند و سومين توليدکننده بزرگ اوپک است. کشورمان پس از لغو تحريم ها تقريباً صادرات نفت خام خود را دو برابر کرد.
رويترز همچنين نوشت، آمارها نشان مي دهند از بنادر ايران ماهانه يک هزار بشکه در روز نفت خام (بجز ميعانات گازي) براي صدور به کشورهاي ديگر بارگيري مي شود.
برجام 14 ژوييه 2015 (23 تير 1394) ميان ايران و گروه 1+5 شامل چين، فرانسه، روسيه، بريتانيا، آمريکا و آلمان امضا شد؛ اين توافق از ژانويه 2016 (26 دي1394) اجرايي شده است.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**1063*2025
مترجم: رفعت کرمي مهر* انتشار دهنده: ليلا جودي
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۶۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس

منابع آگاه از احتمال تداوم کاهش تولید نفت اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس) پس از ماه ژوئن خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، سه منبع آگاه اعلام کردند اوپک‌پلاس ممکن است در صورت افزایش‌نیافتن تقاضای نفت، کاهش داوطلبانه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت خود را پس از ماه ژوئن هم ادامه دهد؛ هرچند مذاکرات رسمی اعضای این ائتلاف هنوز آغاز نشده است.

اوپک‌پلاس از اواخر سال ۲۰۲۲، هم‌زمان با افزایش تولید ایالات‌متحده و دیگر تولیدکنندگان غیرعضو و نگرانی درباره تقاضا به‌دلیل دست‌وپنجه نرم‌کردن اقتصادهای بزرگ جهان با افزایش نرخ بهره بانکی، برنامه کاهش تولید نفت خام را اجرا کرده است.

نشست بعدی اعضای اوپک‌پلاس قرار است روز یکم ژوئن (شنبه، ۱۲ خرداد) به‌منظور تعیین سیاست تولید نفت در وین برگزار شود.

اوپک‌پلاس هم‌اکنون تولید خود را روزانه ۵ میلیون و ۸۶۰ هزار بشکه کاهش می‌دهد که معادل با ۵.۷درصد تقاضای جهانی است. اعضای اوپک پلاس ۳ میلیون و ۶۶۰ هزار بشکه از این مقدار کاهش تولید را بر عهده دارند، که تا پایان سال ۲۰۲۴ ادامه می‌دهند و ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه از آن هم از سوی برخی اعضا به‌صورت داوطلبانه کاهش می‌یابد، که پایان ژوئن منقضی می‌شود.

تنش‌ها در خاورمیانه سبب افزایش قیمت نفت در سال جاری شده، هرچند نگرانی درباره رشد اقتصادی و بالارفتن نرخ بهره بانکی هم بر قیمت نفت تأثیرگذار بوده است. قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز چهارشنبه (۱۲ خرداد) به پایین‌ترین حد خود در هفت هفته گذشته رسید و با قیمت هر بشکه ۸۳ دلار و ۴۴ سنت معامله شد.

سه منبع از کشورهایی که به‌صورت داوطلبانه عرضه نفت خود را کاهش داده‌اند، از احتمال تمدید توافق کاهش خبر دادند.

به‌گفته یکی از این منابع، کاهش تولید ممکن است تا پایان سال ادامه یابد، درحالی‌که منبع دیگری اعلام کرد برای اینکه اوپک‌پلاس تغییری در برنامه تولید خود ایجاد کند، به افزایش ناگهانی تقاضا نیاز است.

الجزایر، عراق، قزاقستان، کویت، عمان، روسیه، عربستان سعودی و امارات‌متحده عربی کشورهایی هستند که تولید نفت خود را داوطلبانه، بیشتر از مقدار توافق‌شده کاهش داده‌اند.

ریچارد برنز از مؤسسه انرژی اسپکتز گفت: به نظر ما احتمال ادامه برنامه کاهش تولید اوپک‌پلاس پس از ماه ژوئن زیاد است، اما هنوز مطمئن نیستیم؛ زیرا فکر می‌کنیم اعضا هنوز وارد مذاکره و تصمیم‌گیری دراین‌باره نشده‌اند.

تحلیلگران می‌گویند گزینه دیگر این است که بخشی یا همه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه کاهش روزانه تولید نفت پس از ماه ژوئن لغو شود.

اوپک پیش‌بینی کرده است که تقاضای روزانه نفت یک سال دیگر با رشد به‌نسبت بالای ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای همراه باشد، درحالی‌که آژانس بین‌المللی انرژی، رشد بسیار کمتر و روزانه یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه را پیش‌بینی می‌کند.

دیگر خبرها

  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل کاهش یافت
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • نظارت بر حمل و نقل پسماندهای ویژه در شهرستان کرج
  • سکوت هشت‌ماهه سیاستگذار ارزی خودرو
  • فرآیند تخلیه و بارگیری بنادر هرمزگان با الگوگیری از بندرشانگهای چین اصلاح خواهد شد
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد