Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس  دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: هنر می‌تواند در خدمت تقویت ارزش‌های دینی قرار گیرد، هنر مزاحم فقه در جامعه نیست بلکه هنر یک ظرفیت و امکان بوده که باید بر آن جهت‌دهی‌های درستی داد. ۲۷ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۸ استانها قم نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام ‌والمسلمین احمد واعظی در دومین همایش ملی فقه هنر که پیش از ظهر امروز در سالن جلسات همایش‌های غدیر برگزار شد، اظهار داشت: با وجود گام‌هایی که در زمینهٔ فقه هنر برداشته‌شده اما راه‌های نرفته در این عرصه هنوز در بین حوزه‌های علمیه بسیار زیاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ابعاد و ظرفیت‌های مثبت هنر را در کنار شناخت دولت مدرن به‌درستی از نظر کارکردی با دولت‌های ماقبل مدرن را تبیین و مشخص کنیم، مراد از فقه ولایی یا حکومتی مبنایی و کلیاتی بوده که نگاه و دید ما را نسبت به فقه و هنر را تبیین می‌کند.

 رئیس  دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: فقه فردی یکی از ابعاد کلی فقهی بوده که در این رویکرد فقه عهده‌دار وظایف و تکالیف فرد در حوزه احکام است که در زمینهٔ رابطه بین عبد و مولا شمولیت احکام را روشن و مشخص می‌کند.

واعظی با اشاره به یکی از رویکردهای مهم فقه اسلامی خاطرنشان کرد: فقه اجتماعی از دیگر مهم‌ترین رویکردهای فقهی بوده که در آن کار فقه در استنباط احکام فردی خلاصه نمی‌شود بلکه به حوزه کلان ساختارهای اجتماعی توجه داشته و درصدد تبیین و مشخص کردن این بخش از ظرفیت‌های اسلامی است، رویکرد اجتماعی فقه در مقابل فقه فردی نبوده بلکه دنباله و تکمیل‌کننده رویکرد فردی فقه است.

وی ادامه داد: هنر ظرفیت‌ها و امکان‌های تأثیرگذاری در امور مهمی چون فرهنگ‌سازی و ایجاد تغییرات فرهنگی در حوزه نظام ارزشی جامعه و رفتارها و نمادها و حتی باورها را داراست، همچنان که هرگونه ایجاد رشد و پیشرفت در عرصه‌های مختلف منوط به فرهنگ‌سازی‌های بوده و از مجرای تأثیرگذاری هنر در فرهنگ‌سازی، میدان خاصی برای هنر جهت سهیم شدن در فرایند رشد و توسعه جوامع حاصل می‌شود.

رئیس  دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم عنوان کرد: رویکرد فقه ولایی نیز رویکردی در برابر رویکردهای فردی و اجتماعی فقه نیست بلکه این رویکرد فقه فردی و اجتماعی را با عنصر ولایت عجین و درهم‌آمیخته می‌کند چراکه در رویکردهای فردی و اجتماعی فقه بدون در نظر گرفتن رویکرد فقه ولایی عنصر ولایت و رابطه بین عبد و مولا در نظر گرفته نشده است.

واعظی با اشاره به ظرفیت‌ها و کارکردهای مهم هنر در جامعه تأکید کرد: هنر در عرصه فرهنگ‌سازی جامعه نقش اساسی و کارکردی مهمی دارد، هنر می‌تواند باورها، نظام‌های زیباشناختی و رفتارهای هنری در یک جامعه را دچار تغییر و تحول کند، هنر نقش تمدن سازی داشته و می‌تواند این عرصه نقش و کارکرد مهم خود را ایفا کند که بستر تأثیرگذاری هنر در این زمینه فرهنگ است، پیشبرد اهداف اقتصادی و اهداف متعالی و دینی ازجمله مهم‌ترین ظرفیت‌های موجود در هنر است.

وی تصریح کرد: هنر می‌تواند در خدمت تقویت ارزش‌های دینی قرار گیرد، هنر مزاحم فقه در جامعه نیست بلکه هنر یک ظرفیت و امکان بوده که باید بر آن جهت‌دهی‌های درستی داد، دولت مدرن برخلاف دولت‌های ماقبل مدرن توانایی تحولات و تغییرات بزرگ در جامعه را داشته که به‌نوبه خود ظرفیت‌های مناسبی برای استفاده از کارکردهای هنر در جامعه ایجاد کرده است.

انتهای پیام/ز

R7854/P41362/S6,62/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۸۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمن با ترویج بی حجابی قصد ضربه زدن به اسلام را دارد

به گزارش حوزه استان های خبرگزاری تقریب، حجت‌الاسلام مرتضی ادیب یزدی روز شنبه در مراسم سالروز شهادت امام صادق (ع) در مصلی کیش و در جمع عزاداران اظهار داشت: استکبار از قدرت و تأثیر اسلام ناب محمدی هراس دارد و از همین رو سعی بر آن دارد تا پایه‌های ارزش‌های دینی و اسلامی را در جامعه سست کند و یکی از رویکردهایش در این مسیر موضوع حجاب است.
 
وی با تأکید بر اینکه باید در برابر توطئه‌های دشمنان هوشیار بود، افزود: عده‌ای با برنامه‌ریزی و توطئه می‌کوشند جامعه را به سمت غرب گرایی، لودگی و پوچی ببرند که باید در برابر آنها هوشیار باشیم و به ویژه نسل جوان را متوجه این توطئه‌ها کنیم.
 
دبیر جامعه مبلغین تهران تصریح کرد: این انقلاب و نظام ثمره خون شهدای بسیاری است و امروز در مقابل خانواده شهدا وظیفه داریم پاسدار ارزش‌های اسلامی باشیم.
 
حجت‌الاسلام ادیب یزدی در این مراسم با اشاره به تلاش‌های امام صادق (ع) در تربیت هزاران شاگرد و مبلغ دینی، گفت: بیداری جامعه اسلامی و بازگرداندن آن به مسیر صحیح ارزش‌های اسلامی از مسیر توسعه علوم مهمترین راهبرد دوران زندگی امام صادق (ع) است و به همین دلیل است که امام صادق (ع) را رئیس مذهب جعفری می‌دانند که احیای مکتب شیعه وام دار ایشان است.
 
وی ابراز داشت: در زمان آن امام همام به دلیل شرایط موجود، همه ادیان برای علم‌اندوزی به شهر مدینه و محضر امام صادق (ع) می‌آمدند و امام هم تلاش می‌کرد با هدفدار کردن آموزش‌های خود اسلام ناب محمدی و سیره و سلوک حضرت علی (ع) را به شاگردانش بیاموزد.

انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • برنامه دولت برای تقویت سرود/ انتقاد از مجموعه‌هایی که نیامدند
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • رویکرد جدید ارائه خدمات در شهرداری اصفهان/ تقویت خدمات‌دهی در ایام اربعین حسینی
  • ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است
  • توجه به عفاف و حجاب ارزش نهادن به کرامت زن است
  • تصویب اولویت‌های اساسی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی گیلان
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان زمینه‌ساز تقویت چرخه تولید و اقتصاد کشور است
  • معلمان برای خدمت به علم، در امتداد نهضت امام صادق (ع) حرکت می‌کنند
  • دشمن با ترویج بی حجابی قصد ضربه زدن به اسلام را دارد
  • امام صادق (ع) بنیانگذار تمدن نوین بشری