Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-02@03:10:15 GMT

رشد 2.7 درصدی قیمت نفت ایران در سال 2017

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۹۱۶۲۹

رشد 2.7 درصدی قیمت نفت ایران در سال 2017

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، بر اساس گزارش ماه ژانویه (دی - بهمن) اوپک، تولید نفت کشورمان در دسامبر (آذر-دی) گذشته با 13 هزار و 200 بشکه در روز افزایش نسبت به ماه پیش از آن به سه میلیون و 829 هزار بشکه در روز رسید؛ نفت سنگین ایران همچنین سال گذشته در مقایسه با سایر نفت ها بیشترین افزایش قیمت را ثبت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بنا بر این گزارش، قیمت نفت ایران در حالی در سال 2017 میلادی به 2.7 درصد رشد کرد که متوسط افزایش قیمت سبد نفت اوپک در سال 2017 معادل 2.2 درصد، نفت برنت 2.4 درصد و نفت غرب تگزاس 2.2 درصد بود.
بنا به گزارش یاد شده، همچنین تولید نفت کشورمان در سال 2017 به سه میلیون و 811 هزار بشکه در روز رسید که نسبت به سال 2016 معادل 8.4 درصد افزایش دارد.
 
**تقاضای جهانی نفت
بر اساس گزارش ماه ژانویه اوپک، تقاضای جهانی نفت از 95 میلیون و 420 هزار بشکه در روز در سال 2016 به 96 میلیون و 990 هزار بشکه در روز در سال 2017 رسیده است و پیش بینی می شود در سال 2018 با 1.57 درصد رشد به 98 میلیون و 510 هزار بشکه در روز برسد.
اوپک نرخ رشد اقتصادی جهان در سال 2018 را 3.7 درصد پیش بینی کرد که در صورت تحقق نسبت به سال گذشته تغییری نخواهد داشت.
 
**رشد تولید نفت غیراوپک
بنا به اعلام اوپک، عرضه نفت غیراوپک نیز از 57 میلیون و 20 هزار بشکه در سال 2016 به 57 میلیون و 790 هزار بشکه در روز در سال 2017 رسید و پیش بینی می شود در سال 2018 با تقریبا 2 درصد رشد به 58 میلیون و 940 هزار بشکه در روز برسد.
 
**تولید نفت اوپک
تولید نفت اوپک که در سال 2016 بنا به اعلام این سازمان 32 میلیون و 643 هزار بشکه در روز بود، در سال 2017 به دلیل اجرای توافق کاهش تولید نفت اوپک به 32 میلیون و 393 هزار بشکه در روز کاهش یافت و پیش بینی می شود، امسال این رقم به 33 میلیون و 100 هزار بشکه در روز افزایش یابد.
 
**2018، سال تعادل بازار جهانی نفت
بنا به پیش بینی اوپک، بازار نفت که در سال 2016 با 390 هزار بشکه در روز مازاد عرضه رو به رو بود در سال 2017 یک کسری عرضه 500 هزار بشکه در روزی را ثبت کرد، اما در سال 2018 با ثبت اندکی مازاد عرضه تقریبا به تعادل می رسد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۹۱۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ها در ایران

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی طی هفت روز گذشته منتهی به ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۱.۹ میلیمتر بارش در این بازه زمانی دریافت شده که این میزان در بلندمدت ۶.۲ میلیمتر است بنابراین ۸۹.۹ درصد بارش بیشتر در این بازه زمانی دریافت شده است.

از ابتدای ماه جاری منتهی به ۸ اردیبهشت‌ماه  در کشور به‌طور میانگین ۱۲.۱ میلیمتر بارش ثبت شده، در حالی که میزان آن در بلندمدت ۶.۹ میلیمتر است. در نتیجه ۷۴.۲ درصد با افزایش بارش نسبت به بلند مدت روبرو بوده‌ایم.

از ابتدای سال جاری تا ۸ اردیبهشت‌ماه به‌طور میانگین ۱۷۸.۸ میلیمتر بارش در کشور ثبت شده که نسبت به میانگین بلند مدت(۲۰۵.۱ میلیمتر) با کاهش ۱۲.۸ درصدی بارش روبرو هستیم.

جدول اطلاعات پهنه‌ای بارش‌ استان‌ها از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه سال گذشته) نشان می‌دهد تنها استان‌های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، گلستان، همدان و یزد نسبت به دوره بلندمدت بارش بیشتری دریافت کرده‌اند که این میزان برای خراسان جنوبی ۱۴.۷ درصد، یسیتان و بلوچستان ۵۴.۹ درصد، کرمانشاه ۱.۹ درصد، گلستان ۳.۶ درصد، همدان ۱.۶ درصد و یزد  ۳۵.۹ درصد است.

بارندگی در سایر استان‌ها  کمتر از حد نرمال بوده است و در این زمینه  قزوین بدترین وضعیت را تجربه می‌کند چراکه ۴۱.۳ درصد کمتر از حد نرمال طی سال آبی جاری بارش دریافت کرده است.

استان تهران نیز از جمله استان‌هایی است که با کم‌بارشی روبرو بوده است. در حالی که میانگین بارش تهران در بلند مدت ۲۲۸.۹ میلیمتر است ولی در سال آبی جاری تنها به‌طور میانگین ۱۴۰.۷ میلیمتر بارش دریافت کرده است که نشاندهنده کاهش ۳۸.۵ درصدی بارش در این استان است.

به گزارش ایسنا شروع سال آبی در ایران از ابتدای پائیز است. به این ترتیب یک سال آبی در ایران از ۱ مهرماه شروع می‌شود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه می یابد.

دیگر خبرها

  • سقوط آزاد رمزارزها؛ افت ۱۸ درصدی قیمت بیت‌کوین در یک ماه
  • قیمت نفت برای سومین روز کاهش یافت
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • کاهش قیمت نفت توقف‌بردار نیست
  • برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • کاهش یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ ها در ایران
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ها در ایران