Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، کامبیز بازرگان روز شنبه درحاشیه آیین گشایش کارگاه آموزشی تهیه نقشه رقومی کربن آلی خاک های کشور در معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی مستقر در محمد شهر کرج در گفت وگو با خبرنگاران افزود: این درحالی است که این میزان برای کشاورزی پایه باید 2 درصد باشد، ارگانیک کربن برای پایداری کشاورزی و تولید،یک نقش مهم را ایفا می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: ارگانیک کربن توان بالقوه و بالفعل خاک را در تولید بیشترمی کند زیرا تقویت مواد عالی
خاک موجب بازدهی بالای محصول می شود.
بازرگان گفت: همچنین جذب کربن در خاک میزان انتشار دی اکسیدکربن در هوا را کاهش داده و از گرم شدن کره زمین می کاهد.
وی با بیان اینکه خاک ها درایران به طورعمده دچار فقر مواد آلی هستند خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی درحال بررسی این موضوع بوده و پیشنهادهایی نیز در این خصوص داده شده است.
رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور ادامه داد: افزودن مواد آلی به خاک ها و مدیریت مواد آلی موجود در خاک با هدف جلوگیری از بین رفتن یا تجزیه مواد آلی به عنوان 2 برنامه در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.
بازرگان گفت: در تلاش هستیم که با استفاده از کودهای دامی ، باگاس نیشکر و سرشاخه های درختان مواد الی را به اراضی بازگرانیم.
رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور افزود: با توجه به اینکه به مقدار زیادی منابع مواد آلی در خاک کشور نیاز داریم و باید بیشترین تلاش مان را بر روی بهتر شدن عملیات کشاورزی در جهت حفظ مواد آلی بگذاریم که در این مسیر مهمترین اصل ، موضوع کشاورزی حفاظتی است.
بازرگان با بیان اینکه موضوع کشاورزی حفاظتی در برنامه های وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد، اظهار داشت: با اجرای کشاورزی حفاظتی به تدریج سطح اراضی به لحاظ مواد الی بهبود می یابد.
وی ادامه داد: سیستم کشاورزی حفاظتی و برگرداندن بقایای گیاهی به خاک از تجزیه و تخریب مواد آلی بومی خاک و کاهش درصد مواد آلی خاک جلوگیری می کند.
این مسئول گفت: تجارب و مدارک معتبرعلمی نشان می دهد که درکشاورزی حفاظتی علاوه بر بالابردن مواد آلی خاک، می توان میزان نگهداری رطوبت و بازدهی تولید باردهی خاک را افزایش داد.
بازرگان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری کارگاه آموزشی تهیه نقشه رقومی کربن آلی خاک بیان داشت: هدف عمده از برگزاری این کارگاه، شناسایی دقیق تر وضعیت مواد آلی خاک در مناطق مختلف کشور است .
وی ادامه داد: در این کارگاه که به مدت پنج روز ادامه دارد، با استفاده از اطلاعات داخلی می توان نقشه ارگانیک کربن را برای خاک های کشور استخراج کرد.
7414/ 6155خبرنگار:وحیده عسکری**انتشار دهنده: انتشار دهنده : محمد عزیزپور
انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۹۸۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد تأمین آب شرب پایدار در روستاهای کشور+جدول

میزان جمعیت تحت پوشش آب روستایی که در ابتدای دولت سیزدهم ۸۲.۹۵ درصد بود، در پایان سال ۱۴۰۲ با رشد حدودا ۴درصدی در ۲ سال و نیم گذشته، به ۸۶.۸۴ درصد رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، آبرسانی به روستاها و رفع تنش‌های آبی جمعیت روستایی کشور را می‌توان از جمله دستاوردهای غیرقابل انکار دولت مردمی دانست. در ابتدای دولت 10 هزار روستا شناسایی شد که به آب شرب سالم به صورت پایدار دسترسی نداشتند و طرحی با نام "جهاد آبرسانی" در دولت سیزدهم شکل گرفت تا آبرسانی به این روستاها به صورت پایدار محقق شود.

هاشم امینی، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در این خصوص اظهار داشت: طرح جهاد آبرسانی از پروژه‌های ویژه وزارت نیرو و تسریع در اتمام آن از تأکیدات مهم رئیس جمهوری برای تامین پایدار آب شرب و بهداشت روستاهای کشور است که در فاز اول این طرح تا به امروز 10 هزار روستای دارای تنش آبی شناسایی شده و نزدیک به 50 درصد آنها یعنی 5000 روستا از نعمت آب شرب بهره‌مند شده‌اند.

امینی با اشاره به اینکه برای این طرح در فاز اول اعتباری معادل 50 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است گفت: اعتباری که تاکنون برای این طرح به تصویب رسیده 22 هزار میلیارد تومان بوده که 16 هزار میلیارد از این اعتبار تخصیص یافته و هزینه شده است.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از پیشرفت فیزیکی 46 درصدی این طرح خبر داد و اضافه کرد: مشارکت خیرین در طرح جهاد آبرسانی قابل توجه بوده، به صورتی که احداث تاسیسات آبرسانی 631 روستا از 5 هزار روستای یادشده توسط خیرین انجام شده است.

امینی با بیان اینکه مجمع خیرین آبرسان در 14 استان ثبت و تشکیل شده است، گفت: انعقاد تفاهم‌نامه با خیرین و صنایع و نهادهای انقلابی برای مشارکت در  طرح آب‌رسانی به 2300 روستا تاکنون انجام شده است.

میزان جمعیت تحت پوشش آب روستایی که در ابتدای دولت سیزدهم 82.95 درصد بود، در پایان سال 1402 با رشد حدودا 4درصدی در 2 سال و نیم گذشته، به 86.84 درصد رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • کهگیلویه و بویراحمد در جایگاه دوم جوجه‌ریزی کشور
  • ساخت نوع جدیدی از مواد متخلخل که می‌توانند گازهای گلخانه‌ای را ذخیره کنند
  • آغاز نشاء ارگانیک برنج در مازندران
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران
  • صدور بیش از ۶ میلیون جلد سند مالکیت روستایی
  • رشد تأمین آب شرب پایدار در روستاهای کشور+جدول
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی عصبانیت
  • یکپارچه سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی شمال کشور با سرمایه گذاری چینی‌ها
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو