Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس عراقچی در همایش اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت و گاز و پتروشیمی اظهار داشت: موانعی که برجام قرار بود بردارد کاملاً برداشته شده و حتی یک مثال هم وجود ندارد که برجام قرار بوده است تحریم یا مانعی را بردارد و برنداشته است.
وی پس از اشاره به پیروزی‌های ایران در منطقه، درباره دیگر دستاوردهای ایران از برجام گفت: امروز ایران نفتش را می‌فروشد، پتروشیمی‌اش را صادر می‌کند دنیا دارد با ما کار می‌کند، تحریم‌های اصلی بانکی برداشته شده، هواپیمای‌مان را می‌خریم و آنچنان ثبات سیاسی داریم که بیش از 70 درصد از مردم در انتخابات شرکت می‌کنند این چیزهاست که آمریکایی‌ها را عصبانی کرده و می‌خواهند به هر قیمتی جلوی برجام را بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عراقچی که اخیراً احتمال داده بود، ترامپ از برجام خارج شود، احتمال خروج وی از برجام را رد کرد و گفت: حالا که ترامپ نمی‌تواند برجام را از بین ببرد یا از آن خارج شود چاره‌ای ندارد تا دستاوردهای ایران از برجام را به حداقل برساند.
معاون وزارت خارجه با بیان اینکه آمریکایی‌ها برای به حداقل رساندن بهره‌مندی ایران از مزایای برجام برنامه‌ریزی کردند گفت: آمریکایی‌ها در حال حاضر به شرکت‌ها و بانک‌ها فشار وارد می‌کنند تا با ایران وارد کار نشوند و این کار را با ایجاد یک فضای سرگردانی و ابهام انجام می‌دهند.
عراقچی با اشاره به وعده‌های چند ماهه ترامپ برای خروج از برجام یا تردیدهای مکرر او گفت: آمریکایی‌ها با این شیوه یک حصار سرگردانی و بلاتکلیفی ایجاد کرده‌اند که طرف‌های تجاری نتوانند با ایران کار کنند.
وی با بیان اینکه ما نباید اجازه بدهیم این فضای بلاتکلیفی ادامه بیابد گفت: باید این بازی را هر چه سریع‌تر تمام کنیم و نباید اجازه داد ترامپ این بازی را تا ابد ادامه دهد.
وی گفت: بعد از 12 ژانویه یک رغبت جدید در شرکت‌ها برای تعامل با ایران دیده می‌شود و ما باید از این فرصت استفاده کنیم و اجازه ندهیم فضای بلاتکلیفی همچنان ادامه یابد و باید به این فضای بلاتکلیفی و غیرمطمئن پایان داد.
سخنان عراقچی در حالی است که پیش از این رئیس بانک مرکزی تصریح کرد «عایدی برجام  برای ایران تقریباً هیچ بوده است.» همچنین وزیر امور خارجه شهریور امسال در جمع وزرای خارجه امضا کننده برجام تأکید کرد: بعد از 20 ماه هنوز هم نمی‌توانیم حتی یک حساب بانکی در انگلیس باز کنیم.
در عین حال برخلاف اظهارات آقای عراقچی، رئیس جمهور در روز امضای برجام تصریح کرده بود در روز اجرای برجام، همه تحریم‌ها حتی تحریم‌های مالی و بانکی بالمره لغو خواهد شد.  این در حالی است که برخی تحریم‌ها به واسطه نقض برجام در دولت اوباما و ترامپ، بازگشته‌اند.
از سوی دیگر پیروزی‌های ایران در منطقه یا ثبات سیاسی کشور ربطی به برجام ندارد؛ چنان که قبل از برجام نیز این ثبات و روند پیروزی در منطقه تداوم داشته است؛ اتفاقاً برعکس، برخی عوارض برجام منجر به چالش‌های اقتصادی و سیاسی در کشور (نظیر اغتشاش) اخیر شد. برخی محافل دولتی نیز بی‌میل نبودند امتیازدهی با مدل برجام را به قدرت موشکی و نفوذ منطقه‌ای ایران هم توسعه دهند که با مخالفت صریح رهبر انقلاب متوقف شدند وگرنه، باید از پیروزی‌های منطقه‌ای چشم می‌پوشیدیم و داعش را در کنار مرزهای خود می‌پذیرفتیم که قطعاً به بی‌ثباتی دامن می‌زند.
نکته بعدی این است که تیم مذاکره کننده برجام را چرا با منافذ فراوان پذیرفت؟ برجام چگونه تنظیم شده که به تعبیر آقای عراقچی، ترامپ سعی می‌کند دستاوردهای ایران را به حداقل برساند و با تحت فشار قراردادن شرکت و بانک‌های خارجی، فضای سرگردانی و ابهام ایجاد کند؟ اگر برجام پر از اشکال و منفذ نبود و آقای عراقچی با سهل‌اندیشی نمی‌گفت «امضای کری تضمین است»، آیا آمریکا می‌توانست این فضای ابهام و سرگردانی را بدون اینکه هزینه‌ای بپردازد، ایجاد کند؟! چرا تعهدات برجام نامتوازن، ناهمزمان، برگشت‌ناپذیر برای ما و برگشت‌پذیر و قابل نقض برای طرف آمریکایی و فاقد مکانیسم حقوقی مفیدهنگام شکایت تنظیم شد؟! چرا وزارت خارجه پذیرفت که دولت آمریکا مجاز باشد تعلیق تحریم‌ها را هر 4 ماه یک بار تمدید کند؟ کدام سرمایه‌گذار خارجی می‌تواند سرمایه‌گذاری کوتاه مدت (چه رسد بلند مدت) ظرف 4 ماه انجام دهد و خاطرش از بازگشت تحریم‌ها جمع باشد؟!

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۰۹۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی/ بخش دوم

شانا _ گروه فیلم: تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی برای افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز کشور با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری هلدینگ‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی، صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌) با حضور جواد اوجی، وزیر نفت، محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در محل برگزاری نشست‌های تخصصی شرکت ملی نفت ایران (باشگاه کوشک) امضا شد.

دریافت 18 MB

دیگر خبرها

  • امضای ۲ سند همکاری اقتصادی میان ایران و امارات 
  • ببینید | واکنش عجیب و دیرهنگام زاکانی به سرگردانی مسافران و خرابی مترو؛ باید بپرسم
  • ◄ عکس | امضای ۲ سند توسط روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • فیلم لو رفته از بایدن درباره احتمال توافق با ایران؛ پای ترامپ وسط است؟
  • آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی/ بخش دوم
  • آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی/ بخش نخست
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • امضای تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • تضمین حیات شهری با افزایش درختان
  • رئیس سازمان ملی استاندارد: امضای ایرانی جهانی شد