Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@06:35:11 GMT

موزه های تبریز آماده میزبانی گردشگران جهان اسلام

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۲۷۵۴۶

موزه های تبریز آماده میزبانی گردشگران جهان اسلام

تبریز- ایرنا- موزه های تبریز در سال جاری میلادی که این شهر به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام انتخاب شده، آماده میزبانی از بازدیدکنندگان داخلی و خارجی است.

به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی دارای 28 موزه است که 19 موزه در تبریز واقع شده و از جمله آنها می توان به موزه های آذربایجان، مشروطه، قاجار، سنجش، محرم، قرآن و کتابت، موزه عصر آهن، مسجد کبود، تاریخ طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، موسسه تاریخ و فرهنگ دانشگاه تبریز، شهر و شهرداری و موزه ادبی استاد شهریار در تبریز و موزه ایلخانی مراغه، سنگ نگاره های مراغه، صفوی بناب، هدایای خامنه، عشایر آذربایجان سراب، مردم شناسی جنوب سهند و موزه میانه در شهرستان های استان اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


استاندار آذربایجان شرقی عصر امروز یکشنه به همراه مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان با هدف بررسی وضعیت موزه های شهر تبریز برای میزبانی از گردشگران خارجی، از موزه های قاجار و مشروطه بازدید کرد.

** موزه خانه مشروطه، راوی ایستادگی تبریز در برابر استبداد محمدعلی شاهی
این موزه نماد دورانی است که چراغ مشروطه و آزادی خواهی در سراسر ایران به زور اسلحه قزاقان روس خاموش گشته بود و تبریز به تنهایی و یک تنه 11 ماه در مقابل لشکریان تا بن دندان مسلح استبداد ایستاد و تبریزیان خاک خوردند، اما خاک ندادند.
ساختمان زیبای این موزه با معماری دوره قاجار در فضایی به وسعت یک هزار و 300 مترمربع در محله قدیمی راسته کوچه قرار گرفته و در سال 1354 در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
به گزارش ایرنا در این موزه تمامی آثار و مدارک مربوط به مبارزات دوران مشروطیت، شامل لوازم شخصی سران انقلاب مشروطه مانند ستارخان، اسناد، فرمان ها و دست نوشته های مشروطه خواهان و نیروهای دولتی در آن دوران و مطبوعات آزادیخواه دوران مشروطه نگهداری می شود.

** موزه قاجار؛ گنجینه ای از دوره قاجار
این موزه در محله ششگلان، از محلات قدیمی تبریز، در یک خانه زیبای قدیمی متعلق به حسنعلی خان امیر نظام گروسی ایجاد شده و تاریخ احداث آن به اواسط دوره قاجار و زمان ناصرالدین شاه بر می گردد.
عمارت امیرنظام به سبک معماری درون گرا در دو طبقه با زیربنای یک هزار و 500 متر مربع احداث و در سال 1370 خریداری شده و پس از بازسازی در سال 1385 به عنوان موزه قاجار به بهره برداری رسیده است.
این موزه دارای 9 تالار نمایش شامل سکه های تاریخی، بافته، چینی و آبگینه، خاتم و فلزات، رجال و فرامین، سنگ نوشته ها، اسلحه و آثار معماری و شهرسازی است.

** موزه ها بهترین معرف تبریز به گردشگران خارجی است
استاندار آذربایجان شرقی در حاشیه بازدید خود از موزه های تبریز به ایرنا گفت: یکی از اهداف و مقاصد اصلی گردشگران خارجی در سفر به شهر تبریز موزه های این کهن شهر است که باید آنها را فعال کنیم.
مجید خدابخش افزود: کارشناسانی که در موزه حضور دارند با توضیجات بسیار ارزشمند و جامعی که به گردشگران خارجی ارائه خواهند داد نقش بسزایی در تشریح تاریخ این کهن شهر ایفا می کنند.
وی همچنین در خصوص ساخت موزه فرش تبریز گفت: احداث این موزه با 12 هزار متر زیر بنا از 8 سال پیش آغاز شده ولی از 2 سال گذشته ساخت آن متوقف شده بود که در تلاش هستیم عملیات احداث این پروژه تا یک ماه آینده از سر گرفته شود.
خدابخش با اشاره به اینکه ربع رشیدی یکی از بی نظیرترین و پرافتخارترین آثار تبریز می باشد، گفت: کاوشگران آلمانی در این محوطه باستانی و بین المللی در حال کاوش هستند.
وی خاطرنشان کرد: تلاش می کنیم این اثر تاریخی بین المللی که قدمتی 700 ساله دارد طی دو ماه آینده به عنوان یکی از مراکز گردشگری استان میزبان گردشگران داخلی و خارجی باشد.
خبرنگار: مینا بازگشا**انتشار: عزیزی راد
6120/518

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۲۷۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!

ونیز ایتالیا نخستین شهر در جهان شد که برای بازدید از کانال‌های تاریخی و جاذبه‌های دیگر در روزهای اوج از گردشگرانِ روزانه هزینه دریافت می‌کند. درحالی‌که برخی مسئولان ونیز انتظار دارند اعمال این سیاست از جمعیت گردشگران انبوه بکاهد، اما برخی دیگر، از جمله شهروندان ونیزی اعمال این قانون را زیر سوال برده و حتی نسبت به آن معترض شده‌اند.

به گزارش ایسنا، این اقدام برای مقابله با توریسم بیش از حد و کاهش اثرات مخربی که جمعیت زیاد می‌تواند در برخی از مکان‌های آسیب‌پذیر شهر داشته باشد، طراحی شده است و در عین حال می‌تواند برخی گردشگران را به بازدید از این شهر در زمان‌های غیر اوج گردشگری ترغیب کند.

هزینه ورود به شهر ونیز که تقریباً ۵.۳۷ دلار است فقط در ۲۹ روز از شلوغ‌ترین روزهای سال بین ۲۵ آوریل، مصادف با تعطیلات در ایتالیا تا ۱۴ ژوئن اعمال می‌شود.

بیشتر افرادی که به این شهر وارد می‌شوند باید ثبت‌نام کنند و یک کد QR یا بلیت دریافت کنند، اما برخی از گردشگران از پرداخت هزینه معاف هستند، به عنوان مثال، بازدیدکنندگانی که شب را در هتل یا اقامتگاهی رسمی می‌گذرانند مشمول این هزینه توریستی نمی‌شوند. به همین ترتیب، ساکنان، افراد متولد ونیز، افرادی که از اقوام ساکن، کارگران، دانش‌آموزان و بازدیدکنندگان زیر ۱۴ سال هستند نیز از پرداخت این هزینه معاف شده‌اند.

افزون بر آن قوانین، محدودیتی برای تعداد گردشگرانی که ممکن است در یک روزِ معین بازدید ونیز را رزرو کنند وجود ندارد.

«لوئیجی بروگنارو» ـ شهردار ونیز ـ سیستم جدید را آزمایشی برای محافظت از شهر خواند و «سیمونه ونتورینی»، مشاور گردشگری ونیز، اظهار کرد: «تمام جهان دوست دارند از ونیز دیدن کنند و این برای ما افتخار است. اما همه افراد در جهان نمی‌توانند دقیقاً در یک روز این کار را انجام دهند.»

کارشناسان تردید دارند که این هزینه توریستی بتواند به طور معناداری از جمعیت گردشگران بکاهد یا منابع مالی کافی برای پوشش هزینه‌های مربوط به مدیریت آب و پسماند در اختیار مسئولان قرار دهد.

«مگان اپلر وود» ـ مدیرعامل برنامه مدیریت دارایی‌های گردشگری پایدار (STAMP) در دانشگاه کرنل ـ در بیانیه‌ای اظهار کرد: «بیشتر تحقیقات برای شهرهایی مانند ونیز نشان می‌دهد که مالیات اضافی آن‌طور که ادعا می‌شود ورود گردشگران را کاهش نمی‌دهد. به منظور پرداختن به بار گردشگری، نهادهای مدیریتی باید هزینه هر گردشگر را تعیین کنند تا اطمینان حاصل شود که استفاده عادلانه و پایدار از منابع محلی وجود دارد. پس از تعیین این هزینه‌ها، اصلاح مالیاتی برای پوشش این هزینه‌ها الزامی خواهد بود.»

به گزارش رسانه‌های دیگر، برخی از ساکنان ونیز پنجشنبه گذشته به این سیاست جدید اعتراض کردند و حتی برخی از آنها با پلیس ضدشورش ایتالیا درگیر شدند.

این شهر تالابی تقریباً ۵۰ هزار نفر جمعیت دارد، در حالی که چند نسل پیش جمعیت آن چندین برابر بود و حالا در شلوغ‌ترین روزهایش، می‌تواند تقریباً به اندازه ساکنانش گردشگر جذب کند.

ونیز به عنوان یکی از میراث جهانی یونسکو شناخته می‌شود و سالانه پذیرای بیش از ۵ میلیون گردشگر است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • پردیس فرهنگ و رسانه تبریز آماده افتتاح شد
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • شهید آمریکایی راه مشروطه کیست؟! + فیلم
  • پیشتازی خاندان‌های نصف‌جهان؛ از تحریم تنباکو تا رهایی از وابستگی غرب در دوران مشروطه
  • سلبریتی تراز یعنی پهلوان رزاز
  • بازدیدشهردار تبریز از پروژه عظیم باغ موزه دفاع مقدس در پارک موزه شمیم پایداری تبریز