Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها جولان سگ‌های ولگرد در معابر اصلی و فرعی شهر از حالت ناهنجاری عبور کرده و به بخشی از روال طبیعی و دغدغه نگران‌کننده زندگی روزمره تبدیل شده است به گونه‌ای که گویا هیچ خیالی برای مدیریت بحران سگ‌های ولگرد وجود ندارد. به گزارش بلاغ، بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، از میان ۱۷۰۹ عامل بیماری‌زا، ۸۳۲ عامل، از حیوانات به انسان منتقل می ‌شود (بیماری‌های زونوتیک)، همچنین از میان ۱۵۶ بیماری نوپدید شناخته شده در انسان، ۱۱۴ مورد آن از حیوانات به انسان منتقل می‌‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نگاهی گذرا به کوچه و خیابان‌های شهرستان سیمرغ و روستاهای تابعه به روشنی حاکی از آن است که آمارهای سازمان جهانی بهداشت می‌تواند در آینده‌ای نزدیک مصادیق واقعی و میدانی خود را در این شهرستان تجربه کند.

این روزها جولان سگ‌های ولگرد در معابر اصلی و فرعی شهر از حالت ناهنجاری عبور کرده و به بخشی از روال طبیعی زندگی روزمره تبدیل شده است به گونه‌ای که گویا هیچ خیالی برای مدیریت بحران سگ‌های ولگرد وجود ندارد.

حضور آزادانه سگ‌های ولگرد در سطح شهر، امر پذیرفتنی نیست و انجام اقدامات اساسی در جهت کنترل اصولی این حیوانات، از وظایف دستگاه‌های ذی‌ربط امری ضروری به نظر می‌رسد، سگ‌های ولگرد علاوه بر اینکه ازلحاظ بهداشتی برای مردم زیان‌آور هستند، باعث برهم زدن آرامش و امنیت جانی شهروندان مخصوصاً کودکان هستند.

متأسفانه اثرات منفی این موضوع به حوزه ورزش نیز کشیده شده و دلیلی برای کمرنگ شدن حضور بانوان در ورزش صبحگاهی هم گردیده است.

ترس برخی از شهروندان از حضور سگ‌های ولگرد در کنار مشکلات بهداشتی و احتمال انتقال بیماری، نگرانی مردم را در این زمینه افزایش داده است.

مسئولان باید برای جمع‌آوری سگ‌های ولگرد چاره‌ای بیاندیشند تا مردم از وجود سگ‌ها در شهر واهمه نداشته باشند.

بر اساس بند ۱۵ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها، جمع‌آوری و دفع حیوانات بدون صاحب و مضر در سطح شهر از وظایف شهرداری‌هاست.

البته باید توجه داشت، با استناد به بند ۳۱ ماده ۱۰ اساسنامه تشکیلات و سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌ها، برای جلوگیری از شیوع بیماری‌های انسانی و حیوانی واگیر و مشترک انسان و دام، اعلام مشاهده این گونه بیماری‌ها به مراکز بهداشتی و درمانی و دامپزشکی یا سایر مراکز ذی‌ربط، اهتمام به دور نگهداشتن بیماران مبتلا، معالجه و دفع حیوانات مبتلا به امراض واگیردار، بلاصاحب یا مضر تأکید شده است.

دیگر به‌قدری سگ‌های ولگرد در شهر کیاکلا زیاد شده که تنها رژه سگ‌ها را در شب نیست که می‌بینید، در روز روشن در نقاط مختلف شهر کیاکلا مثل درمانگاه، فرمانداری، دانشگاه آزاد و ….. نیز شاهد حضور سگ‌های ولگرد هستیم و به هرکجا که قدم می‌گذارید، سگ‌های زیادی که بیشتر بیمار هم هستند، را می‌بینیم.

شهرداری اعلام کرده که با انعقاد قراردادی سگ‌های ولگرد سطح شهر جمع‌آوری می‌شوند، اما در عمل نه‌تنها شاهد کم شدن سگ‌ها نیستیم، بلکه انگار به تعداد سگ‌های ولگرد هم افزوده می‌شود.

برخی اهالی شهر کیاکلا نامه‌های بسیاری برای شهرداری و حتی فرمانداری شهرستان ارسال کردند تا فکر چاره‌ای برای این موضوع باشند اما گویا مسئولین شهرستانی هم نمی‌دانند باید با این مشکل چه کنند.

شاید بتوان گفت نبود مدیریت صحیح پسماند یکی از دلایل مهم وجود حیواناتی مانند سگ‌های ولگرد در شهرها است، که باید با فرهنگ سازی مناسب برای شهروندان در خصوص قرار دادن بسته‌های زباله خود در مکان‌های مناسب، همچنین بیرون گذاشتن زباله در ساعاتی که شهرداری‌ها اعلام کرده‌اند، تا حدودی با این معضل بهداشتی مبارزه کرد.

بر اساس ماده ۳، ۲۶ و ۲۷ ضوابط محیط زیستی محل‌های دفع پسماندهای عادی محله‌ای، دفع نباید در مسیر و حریم رودخانه‌ها، مراکز دفع باید از جاده اصلی، بزرگراه‌ها و آزادراه‌ها حداقل ۳۰۰ متر فاصله داشته باشد، محل دفع باید حداقل ۱ کیلومتر با مناطق موجود یا توسعه آتی مسکونی، بیمارستانی، آموزشی، زیارتی، تجارتی و صنعتی فاصله داشته باشد که متأسفانه محل دپو زباله شهری کیاکلا در حوزه شهری است که هیچ‌کدام از این موارد در این حوزه رعایت نشده است.

تجربه در نقاط مختلف کشور و استان نشان داده اغلب طرح‌هایی مانند عقیم‌سازی، زنده گیری، کشتن سگ‌ها و دیگر طرح‌های این‌چنینی با شکست مواجه می‌شود، که لازم است با جمع‌آوری و دفع مناسب پسماندها گامی مؤثر در این حوزه برداشت چراکه اصلاح سیستم دفع زباله و مراکز انباشت زباله علاوه بر اینکه باعث کاهش سگ‌های شهری می‌شود، در کاهش گربه‌های شهری و جوندگان موذی نظیر موش‌ها و حتی حشرات هم مؤثر است.

شهرداری‌ها به‌عنوان متولی اصلی شهرها، همواره باید راه‌هایی را برای مقابله با این حیوانات در پیش گیرند که در آن راه‌ها هم‌نظر فعالان حقوق حیوانات تأمین شود و هم بهداشت شهروندان و امنیت حرکت کودکان و بانوان در خیابان‌های شهرها به خطر نیفتد.

بر هیچ کس پوشیده نیست که زنده گیری سگ‌های ولگرد و نگهداری از آنان نیاز به بودجه، ابزار و امکانات دارد و انهدام آنها نیز احساسات انسانی را جریحه دار خواهد کرد اما انفعال و درماندگی برای چاره اندیشی هم با هیچ منطقی سازگار نیست.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۳۰۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۴۰ نوجوان دهه هشتادی پای کار محلات رفسنجان

معاون شهردار رفسنجان گفت: در حال حاضر ۴۸ شهردار آقا و ۴۶ شهردار خانم که هرکدام دارای یک تیم نه نفره هستند، داریم و در مجموع ۱۰۴۰ نوجوان دهه هشتادی پای کار محلات رفسنجان آمده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، سیدعباس حسینی داورانی امروز _یکشنبه، نهم اردیبهشت_ در آئین رونمایی از الگوی حکمرانی مردمی و مدیریت مشارکتی شهرداری رفسنجان، با اشاره به اقدامات و فعالیت‌های مدیریت شهری در دوره جدید، اظهار کرد: در دو سال و نیم گذشته مهمترین راهبرد شهرداری، رسیدن به آرامش شهروندان بود و بر همین اساس سیاست روی خوش آرامش را آغاز و برای پیشبرد آن مدیریت مشارکتی را تعریف کردیم.

وی با اشاره به انجام بررسی‌ها و مطالعات صورت گرفته در حوزه مدیریت مشارکتی، افزود: نخستین گام ما در آغاز دوره شهرداری، رونمایی از سامانه نظام جامع پیشنهادات برای دریافت نظرات خلاقانه شهروندان بود که نتیجه آن ارائه و ثبت بیش از دو هزار ایده بود.

مشاور رسانه‌ای شهردار رفسنجان در ادامه از اجرای طرح محله‌محوری در شهرداری رفسنجان خبر داد و گفت: برای تدوین سیاست‌های شهرداری در محلات با همراهی ساکنان، رفسنجان به ۵۰ محله تقسیم شد و جلسات در هر محله با محوریت مسجد و امام جماعت برگزار شد.

وی با اشاره به برپایی جلسات مشترک با شهردار برای پیشبرد امور محلات، تصریح کرد: تصمیمات اخذ شده در این جلسات موجب شناسایی شهروندان پویا به عنوان بازوی مهم شهرداری و شهر رفسنجان و تشکیل ۵۰ محله و ۵۰ شورای محله و فعالیت ۳۵۰ نفر در شورای محله، شورای بانوان و ائمه جماعات شد.

حسینی با اشاره به فعالیت اداره امور بانوان، راه‌اندازی آن را در راستای رویکرد شهرداری نسبت به بانوان و قرار گرفتن آنان در رأس کارها بیان کرد و افزود: پس از تشکیل شورای بانوان، در آخرین فاز از فعالیت‌های مشارکتی، پویش رقابتی «شهردار شو» را تعریف کردیم تا هر محله یک شهردار داشته باشد.

وی وجه تمایز شهرداران محله در رفسنجان را نسبت به سایر شهرها در دهه هشتادی بودن آنان دانست و گفت: از آنجایی که دهه هشتادی‌ها نوجوانان و آینده‌داران کشور هستند، پویش «شهردار شو» با هدف توانمندسازی و ایجاد نشاط و امید در آنان و تجربه فعالیت در محیط کاملاً واقعی راه‌اندازی شد.

معاون هنری شهردار سپردن امور محلات به شهرداران دهه هشتادی را جسارت بزرگ شهردار رفسنجان عنوان کرد و گفت: پس از فراخوان و ثبت نام پویش «شهردار شو» ۳۵۹ نفر به مرحله مصاحبه رسیدند و براساس شاخص‌های انتخاب شده از شوی شورا، شهردار محله انتخاب شد.

وی با اشاره به ارائه آموزش‌های تخصصی به شهرداران محله در ماه‌های اخیر، افزود: امروز ۴۸ شهردار آقا و ۴۶ شهردار خانم که هرکدام دارای یک تیم نه نفره هستند، داریم و در مجموع ۱۰۴۰ نوجوان دهه هشتادی پای کار محلات رفسنجان آمده‌اند و کار خود را شروع کردند.

حسینی با اشاره به الگوی حکمرانی مردمی در ۵۲ ماده، خاطرنشان کرد: تلاش کردیم در راستای منویات مقام معظم رهبری در زمینه مشارکت مردم و حکمرانی مردمی و سیاست‌های دولت سیزدهم، الگوی مدیریت مشارکتی و حکمرانی مردمی شهرداری را در سالی که به نام مشارکت مردمی نامگذاری شده است، ارائه دهیم.

به گزارش ایمنا، آئین رونمایی از الگوی حکمرانی مردمی و مدیریت مشارکتی شهرداری رفسنجان و آغاز رسمی فعالیت شهرداران دهه هشتادی با حضور دستیار رئیس‌جمهور در امر مردمی سازی دولت و مسئولان استانی و محلی در تالار خیام دانشگاه حضرت ولیعصر (عج) برگزار شد.

کد خبر 748887

دیگر خبرها

  • چاره‌ای جز احداث تقاطع سپاه نداریم
  • ۱۰۴۰ دهه هشتادی پای کار محلات رفسنجان
  • ۱۰۴۰ نوجوان دهه هشتادی پای کار محلات رفسنجان
  • تقدیر از معلمان مردمی‌سازی شود
  • شوراهای اسلامی به‌منظور حکمرانی مردمی شکل گرفتند
  • ۱۳۰۰۰ قلاده سگ صاحب‌دار علیه بیماری هاری در استان واکسینه شدند
  • مهمترین علائم سگی که مبتلا به هاری است؛ مراقب باشید گازتان نگیرند! |‌ این حیوانات منتقل کننده هاری هستند | ویدئو
  • جولان خسارت‌های سیل در محور‌های خراسان جنوبی
  • بدون همکاری شهروندان معضل سگ‌های ولگرد حل نمی‌شود
  • گلایه از عدم حضور هیئت دولت در بخش بسطام/برنامه ریزی سفر خوب نبود