Web Analytics Made Easy - Statcounter

صنایع استان فارس روزهای تلخ و ملال‌آوری را تجربه می‌کند و از جایگاه خود به عنوان یکی از قطب‌های صنعت کشور نزول کرده است. ۰۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۲:۲۳ استانها فارس نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، صنایع استان فارس روزهای تلخ و ملال‌آوری را تجربه می‌کند و از جایگاه خود به عنوان یکی از قطب‌های صنعت کشور نزول کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعطیل شدن بسیاری از واحدهای تولیدی اعلام شده است و برخی از کارخانجات نیز که به ظاهر فعالیت خود را ادامه داده‌اند نسبت به واحدهای ورشکسته وضعیت بهتری ندارند و در تنگنای بدهی دست و پا می‌زنند.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی مهم‌ترین دلیل تعطیلی کارخانجات و شرکت‌های صنعتی استان را نبود نقدینگی و سودهای کلان بانک‌ها می‌داند و می‌گوید: در وضعیت فعلی حتی بسیاری از کارخانجاتی که در فهرست واحدهای تولیدی فعال استان قرار گرفته‌اند به صورت کامل فعال نیستند و به تعبیر ساده فقط تلاش می‌کنند روز را به شب برسانند تا در آمار صنایع تعطیل و ورشکسته قرار نگیرند.

علی اکبری با بیان اینکه سودهای کلان بانکی موجب از بین رفتن رقابت و کیفیت در تولیدات ایرانی شده است، می‌افزاید: براساس گزارش‌های موجود، بسیاری از سرمایه‌داران حتی در نگهداری از کارخانجات خود با مشکل مالی مواجه‌اند و ادامه کار برایشان دشوار شده است.

وی بیان می‌کند: آنها به وعده‌های مسئولان دلخوش هستند و تلاش می‌کنند کارخانجات خود را برای مدت بیشتری زنده نگه دارند.

نماینده مردم شیراز در مجلس با اشاره به فعالیت کارخانجات خودروسازی کشور در مقایسه با تعداد کارخانجات داخلی می‌گوید: امروزه کشورهای ژاپن و کره جنوبی با اینکه تعداد کارخانجات خودروسازی آنان در مقایسه با ایران بسیار کمتر است با حمایت‌های دولتی و برنامه‌ریزی کلان توانسته‌اند بازار خودروی دنیا را تصرف کنند.

اکبری می‌گوید: طبق گزارش‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت آمار کارخانجات تولید خودرو در کشور به بیش از 200 کارخانه می‌رسد اما ایرانیان برای استفاده از تولیدات داخلی رغبتی نشان نمی‌دهند و این کارخانجات نتوانسته‌اند بازار خودروی ایران را به دست بگیرند.

وی به وضعیت کارخانه خودروسازی و واحدهای تولیدی مرتبط با صنایع خودروسازی در شهرک صنعتی شیراز اشاره می‌کند و می‌گوید: تنها کارخانه خودروسازی شیراز در محل شهرک صنعتی نیز از وضعیت مناسبی برخوردار نیست و ماهانه تعداد اندکی خودرو تولید می‌کند.

نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با وجود اینکه نسبت به وضعیت صنایع فارس، خوش‌بین نیست می‌گوید: مسئولان و نمایندگان فارس در مجلس شورای اسلامی برای به حرکت درآوردن چرخ صنعت استان تلاش بی‌وقفه دارند اما باید بپذیریم که فارس در مقایسه با دیگر استان‌های صنعتی کشور وضعیت مناسبی ندارد و بهبود آن نیاز به کوشش مضاعف دارد.

اکبری کاهش یافتن اعتبارات دستگاه‌های دولتی در دولت دوازدهم را به عنوان یک تدبیر ارزیابی و اضافه می‌کند: در گذشته اعتبارات دستگاه‌های دولتی تنها بر کاغذ افزایش می‌یافت و انتظارات مسئولان را افزایش می‌داد، اما در حال حاضر با واقعی شدن رقم اعتبارات، مسئولان با برنامه‌ریزی دقیق‌تری می‌توانند در حوزه فعالیتی خود برنامه‌ریزی کلان داشته باشند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس نیز معتقد است ظرفیت‌های مناسبی در بخش صنعت و تولید استان وجود دارد که می‌تواند بخش عمده بازار کشورهای همسایه را تصاحب کند.

علی همتی به ضعف‌های صنعت فارس اشاره و اضافه می‌کند: به دلیل عدم حمایت از سوی بانک‌های عامل و همچنین وجود خلاء در برندسازی هنوز نتوانسته‌ایم در این زمینه موفق عمل کنیم.

وی می‌افزاید: با حمایت‌های همه جانبه بخش‌های مربوطه می‌توانیم در آینده نزدیک، بخشی از بازار خلیج فارس را نیز بدست آوریم.

رئیس سازمان صنعت و معدن استان با اشاره به اینکه در وضعیت فعلی در بخش صادارت انواع سیمان توانسته‌ایم جایگاه مناسبی در بازار آفریقا کسب کنیم، می‌گوید: استان فارس برای نخستین بار در 8 ماه امسال در حدود 110 میلیون دلار از صادرات فولاد را به خود اختصاص داده و همچنین مبلغ قابل توجهی نیز در بخش صادرات سیمان کسب کرده است.

همتی با تاکید بر اینکه سخت‌گیری‌های شدید مسئولان بانک‌های عامل درباره ارائه تسهیلات به صاحبان واحدهای تولیدی یکی از مشکلات حوزه صنعت فارس است، ادامه می‌دهد: از ابتدای امسال تا کنون مبلغی بالغ بر140 میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای تولیدی و صنعتی فارس پرداخت شده است که امیدواریم تا پایان سال این رقم افزایش یابد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس با بیان اینکه اقتصاد استان از سال‌ها پیش بر پایه کشاورزی استوار بوده است، می‌گوید: به دلیل خشکسالی‌های اخیر لطمات زیادی به این بخش وارد شده است.

همتی اضافه می‌کند: از آنجایی که مسئولان استان از چند سال گذشته به سمت صنعتی شدن گام برداشته‌اند، هم اینک 10 شرکت سیمان فارس، 13 درصد کل تولیدات سیمان کشور تامین می‌کنند که امیدواریم بتوانیم با راه‌اندازی دیگر کارخانجات صنعتی بخش‌های دیگر صنعت استان را نیز فعال کنیم.

وی در پایان نسبت به راه‌اندازی کارخانه فولاد نی‌ریز در آینده نزدیک ابراز امیدواری می‌کند و می‌گوید: پس از آن کارخانه کربنات سدیم فراشبند نیز در خرداد ماه سال 97 به بهره‌برداری خواهد رسید.

گزارش از محمد شبیری 

انتهای پیام/ش

R41382/P1361/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۵۴۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح «شنبه‌های احیا» برای واحدهای تولیدی در کردستان اجرا می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، علی نوری عصر چهارشنبه در آئین رونمایی از مرکز توسعه کار آفرینی کردستان اظهار کرد: کردستان دارای مرز مشترک با کشور عراق بوده و نیاز است از دانش فناوری ارتباطات برای کمک به ایجاد زیرساخت استفاده کنیم.

وی افزود: در سنوات قبل در زمینه نرخ بیکاری کردستان عمدتاً در رتبه‌های یکم تا پنجم نرخ بیکاری کشور بودیم اما در تابستان سال قبل بهترین عملکرد را در کاهش نرخ بیکاری داشتیم.

وی تصریح کرد: توجه به زیرساخت‌های فناوری ارتباطات و اطلاعات در راستای افزایش اشتغال و کاهش نرخ بیکاری مهم است و باید زیرساخت‌ها تقویت شوند.

نوری ایجاد اشتغال برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی را لازمه توسعه استان دانست و خاطرنشان کرد: براساس دستور رئیس جمهور باید به اشتغال فارغ التحصیلان زاگرس‌نشین بیشتر توجه شود تا در زمینه اشتغال و توسعه کردستان قدم مثبتی برداشته شود.

معاون اقتصادی استاندار کردستان یادآور شد: کردستان استانی صنعتی نیست و توجه به تولید در توسعه کردستان مهم است و در این راستا سال قبل هر هفته یک روز را به نام «دوشنبه‌های تولید» نامگذاری کردیم که ۷۰ واحد تولیدی به عرصه تولید بازگشت.

وی اضافه کرد: امسال «شنبه‌های تولید» را راه‌اندازی کردیم که در راستای احیای واحدهای تولیدی بویژه واحدهای تولید گوشت مرغ و گوشت قرمز قدم برخواهیم داشت و هدفگذاری کردیم تا بتوانیم موفق عمل کنیم.

نوری به وضعیت معادن استان پرداخت و گفت: کردستان در حوزه معدن رتبه یکم تولید طلای کشور را دارد و در حوزه ذخیره این ماده معدنی رتبه دوم کشور را داراست.

وی اعلام کرد: در حوزه کشاورزی و تولید توت فرنگی، گندم و انار رتبه‌های خوبی در کشور داریم و در حوزه صادرات و واردات نیز جا برای توسعه وجود دارد.

معاون امور اقتصادی استاندار کردستان اذعان کرد: اگر نتوانیم علم روز را به این حوزه‌ها وارد کنیم مسیر توسعه و تحول را نخواهیم دید بنابراین باید از همه ظرفیت‌ها در استان بهره ببریم.

نوری خاطرنشان کرد: به مدیران و مسؤولان دستگاه‌های مختلف اجرایی تاکید شده که ۲۰ درصد از تسهیلات را به شرکت‌های دانش بنیان اختصاص دهند.

وی اضافه کرد: انتقال دانش‌های فناوری به کشور عراق نیز از اولویت‌هایی است که مورد توجه خواهد بود.

کد خبر 6088063

دیگر خبرها

  • بدهی کلان استقلال به بانک پرسپولیسی!
  • بدهی کلان استقلال به بانک سهام‌دار پرسپولیس!
  • آبرسانی به واحدهای تولیدی سردشت دزفول+فیلم
  • افزایش تخصیص ارز به واحدهای تولیدی اردبیل
  • طرح «شنبه‌های احیا» برای واحدهای تولیدی در کردستان اجرا می‌شود
  • موانع و مشکلات ۳۰۰ واحد تولیدی در سطح همدان برطرف شد
  • حضور واحدهای تولیدی استان اردبیل در نمایشگاه ایران «اکسپو»
  • صنعتگران اردبیلی در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادرات ایران
  • برگزاری ۸۰ عنوان برنامه به مناسبت هفته کار و کارگر در استان همدان
  • کمک به رفع مشکل واحدهای تولیدی