Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با روز پرستار خبرنگار بیجار بام ایران مصاحبه ای با پرستار نمونه کشوری در بیمارستان امام حسین(ع) بیجار داشته که در ادامه می خوانید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بیجار بام ایران، امروز 5 جمادی الاول ، روز ولادت دُر درخشان مهر و عاطفه ، پرستار زخم های به خون نشسته دشت کربلا حضرت زینب (س) است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزی که چه زیبا به نام روز پرستار مرین شده است ، فرشتگان سفید پوش زمینی که خستگی را خسته کرده اند تا مبادا شرمسار خانواده ای شوند که چشمشان به التیام دردهای کسی است که قوت لایموتشان را تامین می کند و در و دیوار بیمارستان از او بابت این همه پایداری و صبوری شرمسار است.

امروز در کنار تعدادی از مسئولان که به همت بسیج جامعه پزشکی برای تبریک روز ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار با شاخه گل و شیرینی راهی بیمارستان امام حسین(ع) شده بودند همراه بودیم.

در ابتدای حضور مسئولان در اورژانس ، فرماندار بیجار از زهرا ذوالفقاری بعنوان پرستار نمونه کشوری با اهدا شاخه گل و تقدیر نامه تجلیل کرد، ما هم بر آن شدیم مصاحبه ای با این پرستار نمونه داشته باشیم.

 

همراه پرستار نمونه در استیشن اورژانس مستقر شدیم و مصاحبه خود را با گفتن تبریک به پرستار نمونه آغاز کردیم و از او

نمونه خواستیم بیشتر خودش را برای خوانندگان ما معرفی کند؟

زهرا ذوالفقاری هستم ، متولد سال 1355 شهر بیجار، 18 سال سابقه کار در بیمارستان را دارم که 14 سال آن مدیریتی بوده و 4 سال آن بر بالین مریض خدمت کرده ام و در حال حاضر هم سرپرستار اورژانس هستم.

 

خانم ذوالفقاری برگردیم به دوران تحصیلی و چطور شد رشته پرستاری را انتخاب کردید؟

سال 70 در رشته تجربی دوران دبیرستان خودم را آغاز کردم و در سال 74 فارغ التحصیل شدم و همان سال با رتبه 3800 پرستاری روزانه دانشگاه علوم پزشکی کردستان پذیرفته شدم و سال 78 فارغ التحصیل شدم.

حقیقتا با توجه به تلاشی که کرده بودم از آوردن رشته پرستاری خیلی راضی نبودم و از اینکه نتوانسته بودم در رشته پزشکی ادامه تحصیل بدهم کمی ناراحت بودم.

ترم سوم تحصیلی برای انجام کارهای عملی وارد بیمارستان شدم و همینجا بود که با تمام وجودم حس کردم پرستاری شغل نیست ، بلکه یک کار دلی و احساسی است که باید از تمام وجودت برایش مایه بگذارید.

اینم بگم که در طول 4 سالی که بر بالین مریض بعنوان پرستار خدمت کرده ام به یاد ندارم با گریه مریضی من هم گریه نکرده باشم و خانواده ام به این مشکل من زیاد خرده می گرفتند و جوابم این بود قرار نیست چون پرستار هستید نسبت به درد و غم مریض بی توجه باشید.

خانم ذوالفقاری فرمودید 14 سال کار مدیریتی در بیمارستان امام حسین(ع) بیجار داشته اید از مشکلات کار مدیریتی برایمان بگوئید؟

در طول 14 سال سابقه مدیریتی ام با تمام وجود برای رفع مشکلات پرسنل سعی و تلاش نمودم.

تغییر مدیریت بیمارستان در فاصله هر سه چهار ماه یکبار موجب ایجاد چالش هایی می شد که سنگینی آن بر دوش بنده بود و باید طوری کار می کردم که تغییر مکرر مدیران موجب بروز مشکلی برای بیمارستان نمی شد.

در طول سه دوره ارزشیابی اعتبار بخشی که بنده حضور داشتم بیمارستان امام حسین(ع) بیجار بعنوان درجه یک معرفی شد.

شکر خدا بیمارستان بیجار از لحاظ مراقبت و فرایندهای پرستاری در حد استاندارد است اما کمبود نیرو از مشکلاتی است که با آن دست و پنجه نرم می کنیم و ساختار آن متوجه مسئولان بالادستی در سازمان است.

 

نظر خودتان در خصوص اینکه بعنوان پرستار نمونه انتخاب شدید چیست؟

خوشحالم بعد از 18 سال سابقه کار با نیت خالص رزومه کاری موفقی داشته باشم و به لطف مدیران بیمارستان ابتدا بعنوان پرستار نمونه شهرستانی و بعد از معرفی به استان با توجه به سابقه کاری که از من خبر داشتند بعنوان پرستار نمونه کشوری به وزارتخانه معرفی شدم.

خانم ذوالفقاری اگر پرستار نمی شدید چه شغلی را انتخاب می کرد؟

پرستار نمونه کشوری با اشکی که در چشمانش جمع شد ، گفت: سوال خیلی سختی پرسیدی ، اما باور کنید پرستاری را با هیچ چیز در دنیا عوض نمیکنم ، زیرا دعای یک مریض چنان انرژی مثبتی در روح و کالبد من می دمد که با هیچ چیز قابل تغییر نیست.

مورد مهمی که در مورد شغل پرستاری باید مورد توجه قرار بگیرد ، که در شغل پرستاری اگر با وجدان و توانایی علمی بالا کار کنید هم موجب رضایتمندی بیماران می شوید و هم باری از دوش همکارت برمی دارید.

از پرستار نمونه دیار گروس می خواهیم بیشتر در مورد زندگی اش برایمان توضیح دهد؟

دارای 2 فرزند پسر هستم ، شکر خدا تا کنون کاری نکرده ام که شغلم برای زندگی شخصی ام مشکلی به وجود بیاورد، همیشه با برنامه ریزی کارهایم را به طور جدگانه و خوب انجام داده ام.

در هنگامی که در بیمارستان هستم چنان غرق در کار می شوم که اگر بچه هایم هم مریض باشند اصلا فراموش میکنم زنگ بزنم و احوالشان را بپرسم.

پرستاری یکی از مشاغل سخت است که اگر برنامه ریزی و یار خوب نداشته باشید می تواند در زندگی اثر گذار باشد.

در همین جا از همسرم که در تمامی مراحل زندگی همرام بوده و تمام سختی زندگی را به تنهایی به دوش می کشد قدردانی میکنم و موفقیت هایم را مدیون وی می دانم.

دقیقا به یاد دارم زمانی که مدیر دفتر پرستاری بودم ساعت 2 نصف شب با بنده تماس گرفتن که مریض تصادفی و اورژانسی در بیمارستان داریم در حالی که فرزندم تب خیلی بالائی داشت در منزل جا گذاشتم و آمدم سرکار.

خانم ذوالفقاری از مشکلات جامعه پرستاری برایمان بگوئید؟

کمبود امکانات تفریحی ، رفاهی و ورزشی یکی از مشکلاتی است که پرستاران شهرستان بیجار با آن رو به رو هستند.

معوقات پرسنلی هم از دیگر مشکلات است که دیروز وزیر بعد از چند ماه قول دادند که حتما پرداخت می شود .

البته جا دارد از همین جا از شما و دیگر اصحاب رسانه تقاضا کنم که صدای ما رو به گوش مردم عزیز برسانید و بگوئید که مردم به پرستاران اعتماد کنند زیرا کمبود نیرو در قسمت پرستاری واقعا بی داد می کند و همین موجب می شود شاخص پرستاری رعایت نشود.

طبق شاخص پرستاری در بخش عمومی هر شش مریض یک پرستار است و در بخش های ویژه هر دو مریض یک پرستار هست که بعلت کمبود نیروی انسانی این شاخص ها در بیمارستان ما اصلا رعایت نمی شود و موجب می شود گاهی همراهان مریض نگران و پرخاشگری کنند.

اضافه کاری اجباری، تحمل حجم بالای کار در طول شیفت ها از مشکلاتی است که پرستاران با آن دست و پنجه نرم کنند.

مردم بدانند که تمامی پرستاران مریض ها را به یک چشم نگاه می کنند و با آگاهی که دارد می داند کدام مریض در اولویت است.

سخن پایانی شما ؟

از همسرم به خاطر همراهی بی نظیرش در طول این 18 سال شغل پرستاری تشکر میکنم ، اگر همراهی اون نبود من نمونه کشوری نمی شدم.

از مسئولین هم تقاضا دارم تبعیض بین تیم درمان به ویژه پزشکان و پرستاران را بردارند و به قشر پرستار هم توجه بیشتری کنند.

 

 

خداحافظی ما با پرستار نمونه کشوری و دیگر همکارانش در اورژانس بیمارستان امام حسین(ع) با گرفتن عکس یادگاری انجام شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۶۸۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه می‌توان راه و روش امام صادق (ع) را الگو قرار داد؟

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی یعقوبی گیلانی، کارشناس مذهبی و مدیر موسسه منبر آسمانی با اشاره به روایتی درمورد معیار اصلی مقام هر فردی نزد خداوند اظهار کرد: یکی از اصحاب صادق آل محمد علیهم‌السلام می‌گوید به امام صادق (ع) عرض کردم: آقاجان فلانی چه عبادت، دین و فضلی دارد! کنایه از این‌که خیلی مقامش والاست، اما امام علیه‌السلام سوالی درباره آن شخص از من پرسیدند که تمام معیار‌های مرا در شناخت افراد تغییر داد. امام صادق علیه‌السلام فرمودند: «فَقَالَ کَیْفَ عَقْلُهُ» «عقل او چگونه است؟»
 عرض کردم: نمی‌دانم بعد امام علیه‌السلام فرمودند: 
«فَقَالَ إِنَّ الثَّوَابَ عَلَى قَدْرِ الْعَقْلِ» «ثواب و پاداش را به اندازه عقل و با معیار خرد می‌دهند نه به مقدار حال و شور.»

داستان مرد عابد بنی اسرائیلی

بعد، امام جعفر صادق (ع) برای من داستانی از عابدی بنی اسرائیلی نقل کردند: همانا مردی از بنی‌اسرائیل خداوند را در جزیره‌ای دریایی که سرسبز و خرم بود عبادت می‌کرد. آن جزیره درختان بسیار و آبی فراوان داشت. فرشته‌ای از آن مکان می‌گذشت که آن عابد را دید. فرشته به خداوند عرض کرد: آیا ثواب این بنده را به من می‌نمایانی؟ خداوند آن را به وی نشان داد، فرشته آن را اندک و ناچیز پنداشت و از این ناهمخوانی ثواب کم و عبادت فراوان آن عابد تعجب کرد به همین خاطر خداوند به فرشته وحی کردند: با او همراه شو. فرشته به صورت انسانی در آن جا فرود آمد. مرد به او گفت: کیستی؟ فرشته گفت: من مردی عابد هستم که، چون آوازه مرتبه و عبادت تو در این مکان به من رسید به نزد تو آمدم تا خداوند را به همراه تو پرستش و عبادت نمایم. فرشته در آن روز با او بود. فردای آن روز فرشته به آن مرد گفت: منزلگاه تو چه سرسبز و خرم است! فقط برای عبادت شایسته است! مرد عابد به او گفت:، اما این‌جا عیبی دارد! فرشته گفت: چه عیبی؟ گفت: برای خداوند ما چارپایی نیست، اگر بر‌ای او الاغی بود او را در این مکان می‌چرانیدیم همانا سبزه‌ها در حال از بین رفتن هستند. فرشته که متعجب شده بود گفت: برای پروردگار تو الاغی نیست؟ (کنایه از اینکه این حرف یعنی چه، مگر خدا جسم است که اعضا و جوارح داشته باشد) گفت: اگر برای خداوند الاغی بود مثل چنین سبزه‌هایی از بین نمی‌رفت. خداوند به آن فرشته وحی فرستاد: «فَأَوْحَى الله إِلَى الْمَلَکِ إِنَّمَا أُثِیبُهُ عَلَى قَدْرِ عَقْلِهِ» «همانا من به میزان عقل او به او پاداش داده‌ام.»

شرح روایت شریف

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی گفت: این روایت می‌فرماید: ممکن است کسی دو رکعت نماز مختصر بخواند و ثواب عبادت جن و انس به او داده شود و ممکن است کسی تا صبح شیون و ناله کند و اشک بریزد، اما نماز پر لابه او را به چیزی نخرند. این سخن به شنونده سنگین آمد، برای همین امام جعفر صادق علیه‌السلام برای او داستانی نقل کردند تا ذهن وی مطلب گفته شده را بپذیرد. 

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: امام صادق علیه‌السلام کوتاهی فکر برخی از مردم را با نقل این روایت توضیح می‌دهند و می‌فرمایند: زیبایی و شور عبادت او به‌گونه‌ای بوده است که حتی نظر فرشته‌ای را به خود جلب می‌کند و از شکوه آن سر تعظیم و درخواست در پیشگاه الهی فرود می‌آورد. شور در آن عابد خوب بوده است ولی شعوری در او نبوده است.

مشکل امروز جامعه مسلمانان

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی ادامه داد: متأسفانه، مشکل جامعه اسلامی نیز همین است. در جامعه اسلامی معیار و محک ارزش اعمال و کردار دیگران عقل و معرفت آنان قرار نمی‌گیرد و شور و حال را معیار و محک مرتبه معنوی افراد و گزینش آنان قرار می‌دهند. سینه و نوحه و فریاد و گاه نعره و کشیدن قمه و قداره فراوان است، اما شعور و معرفت اندک است. متأسفانه منبرها، مسجدها، حسینه‌ها، فقط از حال می‌گویند و سفارش می‌کنند که در مکه و طواف چنان کن و نماز و ذکر فراوانی به زائران می‌دهند و وقت فکر و اندیشه برای آنان نمی‌گذارند. وقتی شور فراوان و عقل اندک باشد، یک میلیارد مسلمان نمی‌توانند در تأمین هزینه خود توانا باشند. البته، عقل به معنای چیزی که آدمی را به قرب الهی نزدیک کند منظور ماست. عقلی که با آن به ستایش خداوند ایستاده می‌شود و سلامت دنیا و سعادت آخرت را به همراه دارد.

دو پایه اساسی عقل

این کارشناس مذهبی گفت: عقل دارای دو پایه اساسی است: 
• یکی آن که باعث شود خداوند را عبادت کند و قرب الهی را موجب شود. 

• دیگر آن که به سعادت و نعیم برسد و البته سعادت اخروی بدون تأمین دنیا ممکن نمی‌شود.

حال، یک سوال اساسی از همه مسلمین این است. 

مسلمانی که در تأمین هزینه زندگی خود درمانده است چگونه می‌تواند سلامت دنیا را داشته باشد و کسی که در دنیا سلامت ندارد چگونه به سعادت آخرت دست می‌یابد؟

 ملت ما با انقلاب عظیم و معنوی خود که به عشق امام حسین علیه‌السلام بوده است با معضل اقتصادی و ناتوانی در تأمین نان شب خود روبه‌روست.

کسی که توان تأمین نان دنیای خود را ندارد و نمی‌تواند دنیای خود را آباد کند، آخرت خود را نیز نمی‌تواند آباد کند! 

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی اظهار کرد: یک میلیارد مسلمان اسیر دست غربیان هستند. آنان توان بالایی در مقابله با مسلمانان ندارند، بلکه این مسلمانان هستند که سست و ضعیف هستند. کسی که عقل ندارد نه تنها در برابر دشمن از او کاری نمی‌آید، بلکه وی در برابر دوستان نیز نمی‌داند چه می‌کند. انسان باید سعادت دنیا داشته باشد تا به آخرت دست یابد. بعد از انقلاب اسلامی، در مواردی گداپروری در جامعه باب شد و دولت‌ها به‌جای شغل، به مردم پول دهند. مردم نباید نان خود را با ذلت به دست آوردند. کار را نیز باید خود دنبال کرد و البته برای این کار باید کاردان بود.

عقل خودمان و اطرافیانمان را بسنجیم

این کارشناس مذهبی یادآور شد: آدم باید خود و اطرافیانش را آزمایش کند تا ببیند جزء کدام گروه قرار می‌گیرند. آیا خدایی ناکرده از جاهلان هستند یا از عاقلان؟

 امام صادق علیه‌السلام با این روایت به همه ما فهماندند که اگر کسی را در حال خوش عبادی دیدیم او را به عرش نبریم، بلکه ببینیم عقل و معرفت او چه اندازه است؟ درک او نسبت به دنیا و آخرت چگونه است؟ 

چقدر خوب است در مساجد، روایات باب عقل و جهل کتاب بحار و یا اصول کافی حتی شده از رو خوانده شود و اصلا هر شب بعد از هر نمازی یک سوال اعتقادی مطرح شود و از مردم خواسته شود تا جواب این سوال را پیدا کنند و خودشان روی این سوال فکر کنند تا راه امام صادق (ع) ادامه پیدا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • نگران آینده پزشکی ایران هستم/ بحران پرستاری سراغ پزشکی خواهد آمد
  • همایش یاد یاران، فرصتی برای جهاد تبیین است
  • تماس منافقین برای تخلیه اطلاعاتی پرستار بیمارستان محل حضور شهید سلیمانی‌ | بشنوید
  • حقوق کدام یک از ایثارگران در سال ۱۴۰۳ افزایش داشت؟
  • پیشرفت ۶۷ درصدی احداث بزرگترین پل در شیراز
  • مهار آتش‌سوری انبار لاستیک در بلوار رحمت شرقی شیراز
  • رونمایی پرشور کتاب «کیومی» هوتن هاشمی در فرشته شهرتاب
  • چگونه می‌توان راه و روش امام صادق (ع) را الگو قرار داد؟
  • مراسم شهادت امام جعفر صادق(ع) در بیجار
  • ریشه‌های نارضایتی‌ها پرستاران؛ اضافه‌کار اجباری بر خلاف قانون