Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-07@10:32:51 GMT

چطور نفخ حبوبات را از بین ببریم؟!

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۷۸۵۳۰

چطور نفخ حبوبات را از بین ببریم؟!

هرچند که همیشه این گروه از مواد غذایی به دلیل وجود پروتئین و آهن گیاهی در گروه گوشت‌ها قرار می‌گرفتند، اما اخیرا و به دلیل این‌که فاقد هر گونه چربی و کلسترول هستند، از گروه گوشت‌ها خارج شده‌اند و می‌توان مصرف آن‌ها را به‌صورت روزانه در برنامه غذایی گنجاند. این در حالی است که بایدها و نبایدها یا اما و اگرهای مختلفی درباره مصرف حبوبات وجود دارند که سعی کرده‌ایم در ادامه این مطلب به طرح مهم‌ترین موارد آن‌ها بپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱. چه افرادی باید در مصرف حبوبات احتیاط کنند؟

انواع حبوبات به دلیل هضم نشدن قندشان در بدن باعث ایجاد نفخ می‌شوند. به همین خاطر هم افراد مبتلا به بیماری‌های گوارشی مانند ریفلاکس و سوءهاضمه یا سالمندان و خانم‌های باردار باید در مصرف حبوبات احتیاط کنند تا دچار مشکلات احتمالی گوارشی نشوند. بهتر است که حبوبات در برنامه غذایی کودکان زیر ۲ سال قرار نگیرد و بعد از آن هم از حبوبات به میزان کم در برنامه غذایی آن‌ها استفاده شود.

۲. فواید مصرف حبوبات

- حبوبات منبع خوبی برای دریافت فیبر غذایی هستند و مصرف منظم آن‌ها می‌تواند جلوی پُرخوری و افزایش وزن را بگیرد.

- فیبر فراوان موجود در حبوبات، احتمال ابتلا به یبوست‌های مزمن را کاهش می‌دهد.

- انواع حبوبات، منبع خوبی برای دریافت پروتئین و آهن برای افراد گیاه‌خوار محسوب می‌شوند.

- فیبر بالای موجود در حبوبات، با تنظیم فشار و قند خون، می‌تواند از نوسانات ناگهانی فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا و قند خون در افراد مبتلا به بیماری دیابت پیشگیری کند.

- حبوبات جزو مواد غذایی بسیار کم‌کالری هستند و می‌توانند به‌راحتی در رژیم غذایی افرادی که رژیم لاغری دارند، جای بگیرند.

- انواع لوبیا، نخود و عدس می‌توانند در سالادها یا سوپ‌های مختلف افراد گیاه‌خوار یا آن‌هایی که رژیم لاغری دارند، قرار داشته باشند تا علاوه بر تامین پروتئین، آهن، فولات، منیزیم، منگنز و ویتامین‌های گروه B، جلوی افزایش وزن آن‌ها را هم بگیرند.

- فیبرهای محلول موجود در حبوبات باعث کنترل سطح کلسترول خون می‌شوند و به همین دلیل هم مصرف حبوبات به افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی یا افرادی که چربی خون بالایی دارند، توصیه می‌شود.

۳. میزان مجاز مصرف حبوبات چه‌قدر است؟

بهتر است بدانید که دستورالعمل کلی برای میزان مجاز مصرف انواع حبوبات وجود ندارد و حتی منع کلی هم برای استفاده از این گروه غذایی تعیین نشده است. به عبارت ساده‌تر، همه افراد حتی افرادی که مشکلات گوارشی دارند، باردار هستند یا در گروه سالمندان جای می‌گیرند هم اگر با مصرف حبوبات دچار مشکلات غیرقابل تحمل نشوند، می‌توانند این گروه غذایی را در برنامه روزانه خود داشته باشند. اگر شما در هر گروه سنی یا جنسی‌ای که قرار دارید، مشکلی با مصرف حبوبات از نظر گوارشی پیدا نکنید، می‌توانید روزانه یک لیوان حبوبات پخته را در برنامه غذایی خودتان داشته باشید.

۴. قدم به قدم برای کاهش نفخ حبوبات

برای به حداقل رساندن نفخ ناشی از مصرف حبوبات می‌توانید این چند را ساده را امتحان کنید:

- حبوبات را قبل از پختن بین ۸ تا ۴۸ ساعت در آب ولرم خیس کنید.

- بهتر است هر ۲ ساعت یک‌بار، آب حبوبات خیش‌شده را عوض کنید.

- حبوبات خیس‌شده را قبل از پختن داخل دستمال نخی بریزید و آن‌ها را کمی مالش دهید تا بتوانید پوست‌شان را جدا کنید. جدا کردن پوست حبوبات تا حد زیادی باعث کاهش نفخ آن‌ها می‌شود.

- هنگام پخت به حبوبات خود هویج، پیاز، رزماری و کرفس اضافه کنید.

- حبوبات را با ادویه‌های دارای طبع گرم و خشک مانند زیره، زنجبیل و دارچین یا با مقداری نعناع خشک سِرو کنید.

- حبوبات را حداقل ۸ تا ۱۰ ساعت بجوشانید.

- از مصرف هم‌زمان حبوبات با سایر خوراکی‌های نفاخ مانند سیب‌زمینی پخته خودداری کنید.

- ۲ تا ۳ ساعت قبل از مصرف حبوبات، از خوردن میوه خودداری کنید، زیرا میوه‌های به‌خودی‌خود باعث ایجاد نفخ می‌شوند و مصرف حبوبات بلافاصله بعد از خوردن میوه‌ها باعث تشدید ایجاد نفخ خواهد شد.

۵. چه کسانی با خوردن حبوبات در معرض خطر قرار می‌گیرند؟

- مصرف حبوبات می‌تواند باعث تشدید یا تحریک میگرن و بیماری‌های آلرژیک شود. از این ‌رو، افراد مبتلا به میگرن یا آلرژی‌های مختلف باید در مورد مصرف حبوبات با پزشک خودشان مشورت کنند.

- اگر مبتلا به افسردگی هستید و دوره دارودرمانی را پشت سر می‌گذارید، باید در مورد مصرف حبوبات با پزشک خودتان مشورت کنید، زیرا استفاده هم‌زمان از حبوبات با بعضی از داروهای افسردگی باعث افزایش فشار خون بیمار می‌شود.

- افراد مبتلا به نقرس هم ممکن است با مصرف لوبیا، عدس و نخود، دچار حمله‌های نقرس شوند. به همین دلیل هم این بیماران باید در مورد میزان مصرف حبوبات با پزشک خودشان مشورت کنند.

- در میان انواع حبوبات، نخود و لوبیا دارای بیشترین نفخ برای بیماران گوارشی هستند. از این‌رو، این بیماران باید در مورد مصرف حبوبات با پزشک خودشان مشورت کنند یا گیاهانی مانند رازیانه و زیره را همراه حبوبات بپزند.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۷۸۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریافت قند برای بدن امری حیاتی است

مصرف بیش از حد مواد قندی و اختصاص بخش عظیمی از رژیم غذایی روزانه به خوراکی‌هایی مانند قند، شکر، شیرینی و شکلات باعث می‌شود تا اضافه وزن، چاقی، دیابت و بسیاری دیگر از بیماری‌ها گریبانگیر افراد شود، بیماری‌هایی که هرکدام می‌تواند تبعات ناگواری داشته باشد و فرد را به سمت یک زندگی غیر عادی و یا مرگ زودرس سوق دهد. اما این تمام ماجرا نیست و می‌بینیم که افراد برای پیشگیری از بروز چنین بیماری‌هایی به صورت خود سر و یا با مشاوره گرفتن از بلاگرهای فضای مجازی و بدون مراجعه به پزشک متخصص، اقدام به حذف یکباره قند می‌کنند! در واقع از آن طرف بام می‌افتند و بدون اطلاع از وضعیت سوخت و ساز بدنشان، خود را در شرایطی قرار می‌دهند که می‌تواند زمینه‌ساز بروز بیماری‌های دیگری باشد.

خدیجه رحمانی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص علوم تغذیه در گفت‌وگو با پانا با اشاره به اینکه قند یا گلوگز مهم‌ترین منبع انرژی در دسترس برای تمامی سلول‌های بدن است، گفت: «مغز و گلبول‌های قرمز از قند برای دریافت انرژی استفاده می‌کنند و اصلا به همین دلیل است که مصرف آن به حد نیاز بسیار ضروری است.»

این استاد دانشگاه افزود: «براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، میزان قند دریافتی توسط هر شخص باید بین صفر تا ۱۵ درصد از کل کالری دریافتی در طول روز باشد. همچنین در کنار آن نیز باید افراد کربوهیدرات‌ها را در سبد غذایی خود قرار دهند تا بدن بتواند انرژی مورد نیاز خود را به تامین کند.»

این متخصص علوم تغذیه با بیان اینکه بحث افراط و تفریط در مصرف مواد غذایی وجود دارد،‌ بیان کرد: «دریافت قند برای بدن امری حیاتی است اما مصرف بیش از حد آن انواع و اقسام بیماری‌های مختلف را در پی دارد و حذف آن نیز باعث به وجود آمدن اختلال در ارگان‌های مختلف بدن می‌شود که اصلی‌ترین آن‌ها مغز است، همچنین افت قند خون شایع‌ترین اتفاقی است که پس از حذف آن رخ می‌دهد و عملکرد گلبول‌های قرمز نیز مختل خواهد شد.»

رحمانی با تاکید بر اینکه مصرف معمول قند مشکلی به وجود نخواهد آورد و حتی بیماران دیابتی نیز به منابع طبیعی قند نیاز دارند، اظهار کرد: «افرادی که نمی‌خواهند قند، شیرینی، شکلات و یا شکر مصرف کنند، می‌توانند روزانه ۳ عدد خرما، ۲ قاشق غذا خوری کشمش، ۲ قاشق غذاخوری توت خشک و سه قاشق عسل را جایگزین کنند تا قند بدن تامین شود.»

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان تاکید کرد: «در نتیجه حذف کامل قند از رژیم غذایی موضوعی غیر اصولی است و مبنای علمی ندارد و افرادی که بدون اطلاع از وضعیت متابولیکی خود این کار را انجام می‌دهند، باید منتظر بروز بیماری‌های مختلف باشند.»

منبع: پانا

دیگر خبرها

  • آیا با خوردن تخم‌مرغ لاغر می‌شویم؟
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • دریافت قند برای بدن امری حیاتی است
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • سالمندان مبتلا به فشار خون بالا چه بخورند؟
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند