Web Analytics Made Easy - Statcounter

خواص تخمه آفتاب گردان / خاصیت ضد التهابی تخمه آفتاب گردان / خواص تخمه آفتاب گردان برای بارداری / خواص تخمه آفتابگردان برای پوست / خواص تخمه آفتابگردان در پیشگیری از سرطان / تخمه آفتاب گردان وکبد چرب / خاصیت آرام بخشی تخمه آفتاب گردان / مضرات تخمه آفتاب گردان

خواص تخمه آفتاب گردان

تخمه آفتابگردان میوه گل آفتابگردان است که بسیار انرژی زا بوده، سرشار از انواع مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز برای سلامتی بدن است و غیر از آن خواص درمانی بسیاری نیز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مغز تخمه آفتابگردان بسیار پرطرفدار بوده و اصلی ترین کاربرد مغز این دانه، استفاده از آن در صنایع تهیه روغن است. همچنین از آن برای استخراج یکی از پرمصرفترین روغنهای گیاهی به نام روغن آفتابگردان نیز استفاده میشود. به طور کلی خواص تخمه آفتابگردان نیز همانند خواص پسته و خواص گردو بوده و از دانه هایی است که برای درمان بیماری های متعدد کاربرد دارد. کمک به درمان عفونتهای مجاری ادرار،درمان برونشیت، سرماخوردگی، زخم معده و تخفف دردهای روماتیسمی از خواص تخمه آفتابگردان و مزایای مصرف آن برای سلامتی میباشد. برای آشنایی بیشتر با خواص تخمه آفتابگردان با ما همراه باشید.

خاصیت ضد التهابی تخمه آفتاب گردان

تخمه‌ی آفتاب‌گردان باعث تسکین آلرژی و برخی از مشکلات التهابی می‌شود تخمه‌ی آفتاب‌گردان منبع خوب ویتامین E محسوب می‌شود. یک مشت از این تخمه‌ها ۹۰ درصد نیاز روزانه‌ی ما به این ویتامین را تأمین می‌کند. ویتامین E، کاهش دهنده التهاب است، بنابراین برای افرادی که به بیماری های التهابی مانند روماتوئید آرتریت، التهاب مفصل و استخوان و آسم مستعد هستند، مفید است. کمبود منیزیم در بدن باعث بالا رفتن فشارخون، گرفتگی ماهیچه‌ها ( شامل گرفتگی ماهیچه قلب، راههای هوایی که از نشانه های آسم است) و سردردهای میگرنی و همچنین خستگی و تنش می‌شود، تخمه آفتابگردان به واسطه دارا بودن مقادیر قابل توجهی از منیزیم در درمان این مشکلات نیز مفید است.

خواص تخمه آفتاب گردان برای بارداری

مصرف تخمه آفتابگردان در دوران بارداری نه تنها مضر نیست، که در منابع علمی مختلف توصیه هم شده است. تخمه آفتابگردان حاوی ریزمغذی های مفید فولات(به عنوان یکی از مهم ترین ریزمغذی های لازم در دوران حاملگی)، روی، ویتامین E، منیزیم و سلنیوم است. همچنین بد نیست بدانید مقدار فولیک اسید موجود در تخمه آفتابگردان از اسفناج نیز بیشتر است.
بنابراین خوردن میزان متعارف از تخمه آفتابگردان در دوران بارداری بسیار توصیه شده است.
البته مثل تمام انواع آجیل، بایستی از مصرف تخمه آفتابگردان شور، آلوده یا کهنه خودداری شود. خواص تخمه آفتابگردان برای پوست

مصرف تخم آفتابگردان از پوست در مقابل آسیب های اشعه UV محافظت می کند.

مغز آفتابگردان را خوب کوبیده سپس کمی عرق برگ چنار به آن اضافه کنید به صورت ماسک روی پوست صورت بگذارید باعث شادابی و جلای پوست می‎گردد هفته‎ای دوبار شب‎ها استفاده کنید.

تذکر: تخمه ی بو داده به دلیل سرخ شدن و داشتن چربی در صورت مصرف زیاد ممکن است باعث جوش شوند.

خواص تخمه آفتابگردان در پیشگیری از سرطان

ویتامین E موجود در آن، از سلول ها و بافت ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند و در نتیجه مانع از بروز بیماری های حاد مانند سرطان روده بزرگ می شود.

دانه آفتابگردان حاوی مقدار زیادی سلنیوم است. این عنصر باعث کنترل عملکرد DNA در حین کد برداری شده و به این ترتیب مانع از ابتلا به سرطان می شود. علاوه بر اینکه سلنیوم باعث فعال شدن عملکرد بسیاری از پروتئین ها مانند «گلوتیشن پراکسیداز» می شود. این پروتئین ها مانع از ابتلا به سرطان می شوند.

زمانی که میزان پروتئین های مفید مانند پروتئینی که به آن اشاره شد، کاهش یابد، DNA آسیب دیده و کد برداری نامناسب، آغاز ابتلا به سرطان است. مصرف این دانه به طور خاص مانع از ابتلا به بعضی از انواع سرطان ها مانند کولون، خون و پروستات می شود.

تخمه آفتاب گردان وکبد چرب

همیشه هر غذای خوشمزه ای که مصرف می کنیم ، هرچند از نظر بسیاری از مردم سالم هم بنظر برسد ، نیاز دارد تا به اندازه مصرف شود ، تخمه آفتابگردان هم از این قاعده مستثنی نمی باشد. اما چرا؟؟ اعتدال در مصرف به دلیل چرب بودن این نوع تخمه می باشد ، بخصوص اگر عطردار و طعم دار شود و کمی بو داده باشد ، این میزان چربی بسیار بالا خواهد رفت.

چربی که در تخمه وجود دارد ، از انواع چربی هایی است که برای بدن ما ضروری به شمار می رود و مصرف آن آسیب جدی به وجود نخواهد آورد ، اما زمانی که همین چربی های خوب از سطح خود بالاتر بروند ، می توانند در اعضتی مختلف بدن ما همچون کبد تجمع یابند و منجربه کبد چربشوند. این موضوع به خصوص زمانی که ما از تخمه های بدون پوست بسته بندی شده استفاده میکنیم ، بیشتر نمایان خواهد شد.

خاصیت آرام بخشی تخمه آفتاب گردان

روغن آفتابگردان همچنین دارای منیزیم (Mg) است. منیزیم از ورود کلسیم (CA2 +) به جریان خون جلوگیری می‌کند. CA2 + موجب می‌گردد سلول‌های عصبی بسیار حساس شده، که این امر می‌توند به اسپاسم‌های عضلانی، فشار خون بالا و غیره منجر شود. وجود منیزیم به قدر کافی این احتمال را بی‌اثر ساخته و تأثیری شل کننده و آرامش بخش برجای می‌گذارد.

مضرات تخمه آفتاب گردان

متاسفانه در کشور ما، استفاده بی رویه از تخمه های آفتابگردان در بین مردم زیاد بوده و به همین دلیل مضراتی را نیز برای آن ها به همراه داشته است. یکی از مشکلات بسیار مهمی که مصرف بالایی این دانه ها ایجاد می کند، چرب شدن بدن و موی سر است که طبیعتاً باعث ایجاد جوش های زیادی می گردد. از دیگر مضرات بسیار مهم این دانه ها، چاقی مفرط است، چرا که میزان چربی این دانه ها بالا بوده و باعث افزایش وزن انسان می گردد.

از جمله مضراتی که می توان برای تخمه های آفتابگردان نام برد میزان چربی بالای آن هاست که اگر به صورت بو داده مورد استفاده قرار گیرد، باعث افزایش کلسترول خون می شود. البته نوع بو داده این تخمه به  دلیل نمکی که دارد باعث افزایش فشار خون نیز می گردد و در نتیجه توصیه می شود که در مصرف آن ها افراط نکنید.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۸۴۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درصد موفقیت درمان ناباروی با روش IVF در ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد ابراهیم پارسانژاد در مورد درمان ناباروی، اظهار داشت: وقتی زوجین برای درمان ناباروری مراجعه می کنند در مرحله اول درمان های سطحی مربوط به زوجین برای انها تجویز می شود و در صورت لزوم درمان های اولیه به سمت درمان های پیشرفته سطح ۳ می رود.

وی افزود: بعد ازدواج درصد بارداری یک زوج در ماه اول ۱۵ درصد، در ۶ ماه اول ۵۰ درصد، در ۸ ماه این میزان به ۸۰ درصد و بعد از یک سال احتمال بارداری برای آنها به ۱۰۰ درصد می رسد.

این فوق تخصص نازایی، با اشاره به اینکه تمامی زوج های نابارور می توانند در فرایند درمان قرار گیرند، تاکید کرد: این به معنای این نیست که همه آنها بچه دار می شوند. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت بین ۳۵ تا ۴۰ درصد از افرادی که اقدام به درمان ناباروی می کنند و از روش های کمک باروری استفاده می کنند، صاحب بچه می شوند.

وی تاکید کرد: تا سال ها پیش اگر زوجی مراجعه می کردند که به قول معروف مرد دچار مشکل بود و اسپرم نداشت به او گفته می شد که قابل درمان نیست. اما حالا درمان برای همه افراد نابارور انجام می شود اما این به معنای موفقیت در همه این عمل ها نیست.

بیست و سومین کنگره انجمن باروری و ناباروری ایران، ۱۹ الی ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

کد خبر 6092722 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • اوقات شرعی دوازدهم اردیبهشت در سمنان
  • چکاپ‌های مهم برای بارداری در سنین بالا (فیلم)
  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • چکاپ‌های مهم برای بارداری در سنین بالا + فیلم
  • درصد موفقیت درمان ناباروی با روش IVF در ایران
  • اوقات شرعی ۱۱ اردیبهشت به افق شهرکرد
  • اوقات شرعی یازدهم اردیبهشت در سمنان
  • تصویر سخنگوی گردان‌های القسام در یکی از دانشگاه‌های آمریکا
  • بیانیه جدید گردان‌های قسام درباره دلیل عدم آزادی اسیر آمریکایی
  • اوقات شرعی ۹ اردیبهشت به افق شهرکرد