Web Analytics Made Easy - Statcounter

وقتی کالاهای ساخته شده فاینال وارد کشور می شوند، طبیعتا اشتغال کشور را هدف گرفته و تولید کشور را به رکود و ورشکستگی می رساند. البته این یک تحلیل بسیار ابتدایی از این روند است که حتی می تواند به طور جدی صنعت نیمه جان کشور را به ورطه نابودی بکشاند.

بابک افقهی معاون وزیر اسبق صنعت، معدن و تجارت درباره وضعیت تراز تجاری کشور در سال جاری به خبرنگار قدس آنلاین گفت: ارزش میانگین هر تن کالای صادراتی برابر با ۳۵۷ دلار و ارزش میانگین هر تن کالای وارداتی به کشور حدود ۱۴۱۲ دلار است که این آمار به این معنا است که متوسط ارزش هرتن کالای وارداتی ما ۴ برابر متوسط ارزش هرتن کالای صادراتی ما بوده است که این مسائل  نشان می دهد که ما به طور واضح و علنی در حال خام فروشی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی ادامه داد: در واقع صادرات ما برگرفته از صادرات کالاهایی با ارزش افزوده پایین است یعنی به جای اینکه ارزش افزوده را در داخل کشور و در راستای اشتغال حفظ کنیم، کالاهای خام را در قالب انواع و اقسام سنگ های خام معدنی، انواع و اقسام میعانات گازی که همه این ها قابلیت تبدیل به محصول را دارند صادر می کنیم و در عمل کالاهای ساخته شده و نهایی را وارد کشور می کنیم.

افقهی با اشاره به تاثیر این واردات در افزایش نرخ بیکاری خاطرنشان کرد: وقتی کالاهای ساخته شده فاینال وارد کشور می شوند، طبیعتا اشتغال کشور را هدف گرفته و تولید کشور را به رکود و ورشکستگی می رساند. البته این یک تحلیل بسیار ابتدایی از این روند است که حتی می تواند به طور جدی صنعت نیمه جان کشور را به ورطه نابودی بکشاند.

 رئیس اسبق سازمان توسعه تجارت در پاسخ به این سوال که منشا علاقه اقتصاد ایران به خام فروشی چیست اظهار داشت: به هرحال تغییر این رویه، نیازمند سرمایه گذاری و تکنولوژی های به روز است. از سوی دیگر کشورهایی با اقتصادهای بزرگ مثل چین همواره خریدار کالاهای خام ما هستند و بلافاصله پول آن را پرداخت می کنند که این امر یک فضای سودگرایانه، عافیت طلبانه و راحت طلبانه برای مجموعه تجار ما ایجاد کرده  که بدون هیچ زحمت و سرمایه گذاری، سرمایه های این کشور را به فروش می رسانند.   افقهی تصریح کرد: بخش قابل توجهی از خام فروشی ما به ضعف در اجرای قوانین بازمی گردد. به طوری که در قوانین توسعه ای مختلف مانند قوانین برنامه چهارم و پنجم و حتی برنامه ششم توسعه، دولت از اجازه صادرات کالاهایی با ارزش افزوده پایین منع شده بود که متاسفانه در اجرای این کار با کم کاری هایی مواجه هستیم. وی در خاتمه خاطرنشان کرد: گمرک ایران و سازمان توسعه تجارت باید به طور جدی جلوی این گونه خام فروشی ها را گرفته و بخش هایی که به این امر مبادرت می کنند  حتما به سرمایه گذاری و انتقال تکنولوژی مکلف شوند تا ارزش افزوده در داخل کشور حفظ شود و البته بخش دیگری از دلایل علاقه ما به خام فروشی به نوع نگاه ما به حوزه تجارت صادرات و واردات بازمی گردد.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۸۹۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانواده نقش قابل‌توجهی در سلامت روان افراد ایفا می‌کند

 فاطمه سرگزی   بیان کرد: خانواده به‌عنوان اولین محیطی که هر فرد اولین تعاملات و تجربیات خود را دارد نقش بسیار حساس و قابل‌توجهی را در چگونگی سلامت روان افراد ایفا می‌کند.

وی با اشاره اینکه آموزش به‌موقع مهارت‌های زندگی می‌توانید در برابر مشکلات، سلامت روان افراد را تا حد زیادی واکسینه کند بیان کرد: کلیه مراکز خدمات جامع سلامت دارای روان‌شناس بالینی هستند که به‌صورت رایگان خدمات روان‌شناختی را ارائه می‌کنند.

مدیر سلامت روان، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به عوامل مؤثر در سلامت روانی خانواده تصریح کرد: ایجاد و تدوین قواعد و مقررات خاص توسط سرپرست خانواده برای حفظ ارزش‌ها، نیازها و اهداف این واحد کوچک و مهم اجتماعی، امری ضروری است. وجود چنین قواعدی باعث ایجاد هماهنگی بین اعضای خانواده در جهت ارتقای سلامت روانی آن‌ها خواهد شد و از بروز نابهنجاری‌ها و کج‌روی‌ها جلوگیری خواهد کرد.

سرگزی با اشاره به اینکه از طریق تقسیم قدرت، یکپارچگی و پشتیبانی اعضای خانواده از یکدیگر،توان مقابله خانواده با بحران‌های زندگی افزایش میابد،خاطرنشان کرد: خانواده‌های سالم، ساختار درونی خود را برای پذیرش موقعیت‌های متغیر و بحرانی اصلاح می‌کنند درحالی‌که خانواده‌های ناکارآمد، ساختار خشک خود را که در برخورد با وضعیت جدید کارآمد نیست، حفظ می‌کنند.

وی گفت: خانواده‌های ناسالم در شرایط بحرانی به‌جای حمایت از یکدیگر و کمک برای حل معضلات روش سرزنش را انتخاب می‌کنند درحالی‌که سرزنش افراد در این شرایط به جز تخریب روحی هیچ حاصلی نخواهد داشت.

مدیر سلامت روان، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی عنوان کرد: در حالت کلی خانواده باید برای حفظ انسجام خود، به‌اندازه کافی پایدار و دارای چارچوب شخصی باشد؛ اما درعین‌حال برای کنارآمدن با موقعیت‌های بحرانی از انعطاف‌پذیری لازم برخوردار باشد.

 وی افزود: در خانواده‌های درهم‌تنیده، مرز بین افراد مبهم است، در نتیجه در صورت بروز بحران، اعضای خانواده واکنش نامعقولی از خود نشان می‌دهند و به طور ناخواسته با هم درگیر می‌شوند.

سرگزی تصریح کرد: والدین درهم‌تنیده با فرزندان، با ممانعت از شکل‌گیری رفتارهای پخته در کودکانشان و وابسته کردن آن‌ها به خودشان و دخالت در توانایی آن‌ها در حل مشکلات، مسائل خانواده را در مواقع بحرانی تشدید می‌کنند.

وی ادامه داد: برای حفظ سلامت روان اعضای خانواده، باید به افراد تفهیم شود که خانواده کلیتی است که از مجموعه اعضای آن فراتر است و منافع و اولویت‌های آن باید بر منافع و مصالح شخصی ارجح باشد.

این مسئول در پایان با اشاره به شناخت تفاوت‌ها در اعضای خانواده گفت: شناخت تفاوت‌ها در خانواده کمک می‌کند تا در قضاوت نسبت به یکدیگر عادل باشند و بتوانند تفاوت در نحوه واکنش یکدیگر را در بحران‌ها و تغییرات ایجاد شده در شرایط زندگی درک کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲
  • متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور اعلام شد
  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می‌آیند
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • ترکمنستان مقصد۴۸ درصد صادرات گلستان/ خبری از یُد در ۱۰ کالای اول صادرات نیست!
  • واکنش رئیس سازمان سیما و منظر شهرداری قم به پلمب چاه‌های آبیاری فضای سبز/ بخش قابل‌توجهی از فضای سبز قم نابود می‌شود
  • خانواده نقش قابل‌توجهی در سلامت روان افراد ایفا می‌کند
  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
  • شاهد وحدت قابل توجهی بعد از وعده صادق هستیم