Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مهدی مطهرنیا» کارشناس مسائل آمریکا در تشریح ابعاد سخنان ترامپ در مجمع اقتصادی داووس در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: نشست مجمع جهانی اقتصادی داووس به دلیل حضور فعال ترامپ و ورود نظام بین‌الملل به سال ۲۰۱۸ میلادی از اهمیت بالایی برخوردار است. در تشریح پیکرشناسی و ماهیت داووس باید به این نکته اشاره شود که این اجلاس محل تلاقی بازیگران رسمی دولتی و غیردولتی به حساب می‌آید، به بیان دیگر اجلاس اقتصادی داووس و اجلاس امنیتی مونیخ یک چهارراه ارتباط جهانی تلقی می‌شود که محل رویارویی نیروهای رسمی سیاسی و طیف‌های ملی بین‌المللی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در درون محیط گسترده اقتصادی رقابت‌هایی وجود دارد که قدرت‌های کلاسیک در آن حضور دارند و دولت – کشورها را تشکیل می‌دهند و هر کدام از آنها به دنبال مطرح کردن محصول خود هستند. در این میان حضور ترامپ به عنوان یکی از نومحافظه‌کاران نشان می‌دهد که تلاقی رسمی قدرت‌های کشوری با سایر قدرت‌های دیگر در حال قوت گرفتن است؛ چراکه پس از فروپاشی شوروی نزدیک به سه دهه است که دوران گذار در حال طی ‌شدن است و در وضعیت فعلی ترامپ به این نتیجه رسیده که باید خود را در این عرصه بیش از پیش مطرح کند تا نهایتاً منجر به «احیای عظمت آمریکا» شود.

اگر به سیاست‌های ترامپ که روز گذشته در اجلاس داووس مطرح شد نگاهی گذرا بیندازیم، می‌بینیم که آمریکا به دنبال آن است تا تجارت یغماگر خود را به نمایش بگذارد و در نهایت واشنگتن را سرمایه‌گذار دموکراتیک در برابر سرمایه‌گذار اقتدارگرا قرار دهد.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: در ادبیات اقتصادی ترامپ و تیمش، چین به عنوان سرمایه‌دار اقتدارگرا مطرح می‌شود و ایالات متحده به عنوان سرمایه‌دار دموکرات به حساب می‌آید. از این جهت ترامپ در صدد است با تعریف چنین موضوعی، شان و جایگاه ایالات متحده را در فضای مناسبی قرار دهد. از منظر دیگر باید توجه داشت که ترامپ یک تاجر سیاسی است که تلفیق این دو امر به علاوه پیروی او از تئوری بازیگر دیوانه «هنری کسینجر» یک تاجر باهوش را به تصویر کشیده است.

وی افزود: ترامپ به دنبال آن است که تصویر آمریکا را در مقام اول اقتصاد جهان ترسیم کند و زمانی که سیاست‌های ایالات متحده را بازگو می‌کند، به دنبال این است که بگوید آمریکا مشتاق به تجارت جهانی است و در عین حال شاهد هستیم که ترامپ سیاسی‌تر از گذشته سخن می‌گوید. مساله دیگری که در داووس نمایان شد، بیان تئوری‌های اقتصادی رئیس جمهوری آمریکا در فضای جهانی است. او با کاهش مالیات‌ها به کاهش نرخ بیکاری اشاره می‌کند و اعلام می‌کند که درهای تجارت به روی دنیا باز است؛ وی نشان می‌دهد ترامپ تجارت‌ورزی سیاست خود را در دستور کار قرار داده است.

مطهرنیا در پایان خاطرنشان کرد: اگر به چینش اشخاص حاضر در اجلاس داووس نگاهی گذرا بیندازیم، می‌بینیم که برخی از ژنرال‌های دولت او در این اجلاس ترامپ را همراهی کردند؛ از این منظر شاهد بودیم که وی به سرمایه‌گذاری تسلیحاتی اشاره خاصی داشت و این نشان می‌دهد که او با تکیه بر مبانی جامعه نظامیان و دستگاه‌های اطلاعاتی به دنبال آن است تا بتواند زمینه‌های مثبت در بحث جهانی کردن تسلیحات و سرمایه‌گذاری بر این موضوع را نمایان کند که در این مسیر بحث فروش تسلیحات در گستره شرق آسیا مساله‌ای جدید و هدف کاخ‌سفید خواهد بود.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۳۵۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، نظرسنجی منتشر شده در روز یکشنبه نشان داد که رای‌دهندگان آمریکایی با اختلاف ۴۹ به ۴۳ درصدی از ترامپ در رقابت فرضی یک به یک با بایدن حمایت می‌کنند. این در مقایسه با ۴۹ به ۴۵ درصد جمهوری‌خواهان نسبت به حضور این دموکرات فعلی در ژانویه است.

این نظرسنجی نشان داد، در صورتی که میدان کامل رقبا در نظر گرفته شود، مثل زمانی که رای‌دهندگان در ماه نوامبر به پای صندوق‌های رای می‌روند، ترامپ برتری بیشتری دارد. او با اختلاف ۴۲ به ۳۳ درصد نسبت به بایدن جلو است و پس از آن ۱۵ درصد برای رابرت اف کندی جونیور، نامزد مستقل انتخابات آمریکا در نظر گرفته می‌شود. ۱۰  درصد باقیمانده از نامزدهای حزب سوم حمایت کرده‌اند یا فعلا تصمیمی ندارند.

دو سوم رأی‌دهندگان ایالات متحده نمی‌دانند که چگونه کسی می‌تواند از بایدن حمایت کند، در حالی که ۵۲ درصد می‌گویند که در هیچ شرایطی شانسی برای رأی دادن به رئیس‌جمهور فعلی وجود ندارد. در مقایسه، ۶۳ درصد از پاسخ‌دهندگان نمی‌توانند ببینند که چگونه کسی می‌تواند از ترامپ حمایت کند و ۴۷ درصد می‌گویند که شانسی برای رای دادن به او وجود ندارد.

شبکه سی‌ان‌ان گزارش داد که تنها ۴۷ درصد از رای‌دهندگان از نامزدهایی که باید انتخاب کنند، از جمله ۴۴ درصد دموکرات‌ها و ۶۳ درصد از جمهوری‌خواهان راضی هستند. ۵۸ درصد از رأی‌دهندگان نظر منفی نسبت به بایدن دارند، در حالی که ۵۳ درصد نظر منفی نسبت به ترامپ دارند.

تنها ۶۵ درصد از پاسخ‌دهندگان بر این باورند که بایدن به طور قانونی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ پیروز شد و این بدون تغییر نسبت به زمانی است که همین سوال پس از شورش کنگره آمریکا در ژانویه ۲۰۲۱ پرسیده شد.

نظرات درباره دوره ریاست جمهوری ترامپ از زمان خروج او از ریاست جمهوری بهبود یافته است. با نگاهی به عملکرد او، ۵۵ درصد از آمریکایی‌ها معتقدند که ریاست جمهوری ترامپ یک «موفقیت» بود، در حالی که این رقم در نظرسنجی پس از شورش، ۴۵ درصد بود. در مقایسه، ۳۹ درصد از پاسخ‌دهندگان معتقدند دوره ریاست جمهوری بایدن موفقیت‌آمیز بوده است.

به طور مشابه، از هر ۱۰ آمریکایی، شش نفر از عملکرد بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور ناراضی هستند. بایدن در مدیریت چندین موضوع مهم برای رای‌دهندگان، از جمله ۶۶ درصد نارضایتی در بحث اقتصاد، ۷۱ درصد نارضایتی از تورم و ۷۱ درصد نارضایتی از جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، امتیازات پایینی دریافت می‌کند. تنها از هر ۱۰ آمریکایی چهار نفر معتقدند که ایالات متحده «مسئولیت دارد» درگیر درگیری‌های غرب آسیا باشد.

ترامپ، بایدن و متحدان او را متهم کرده است که تلاش می‌کنند نامزدی او را از طریق سیستم قضایی منحرف کنند. این رئیس‌جمهور سابق در چهار کیفرخواست جداگانه با ۹۱ اتهام روبروست. یک نظرسنجی سی‌ان‌ان هم که پنج‌شنبه منتشر شد، نشان داد که تنها ۱۳ درصد از آمریکایی‌ها معتقدند با ترامپ مانند سایر متهمان رفتار می‌شود و تنها ۴۴ درصد مطمئن هستند که هیئت منصفه انتخاب شده در پرونده ترامپ، حکم عادلانه‌ای صادر خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است
  • بیگانگان به دنبال فروش سلاح در خلیج فارس هستند
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • وزیر اقتصاد راهی عربستان می‌شود
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی ایران در ۱۰ سال آینده
  • نگاه متفاوت کارشناس اقتصادی بعد از حمله موشکی سپاه: معادلات تغییر کرد | فیلم
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • چه کسانی با مالیات بر عایدی سرمایه مخالف هستند؟