Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-29@06:51:10 GMT

سیمرغ سینمای ایران در امپراطور جهنم

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۶۲۷۰۸

استاد علی نصیریان با فیلم سینمایی «امپراطور جهنم» در سی‌وششمین جشنواره فیلم فجر حضوردارد و همین امر خود نقطه قوتی برای به تماشا نشستن این فیلم است.

آنقدر سابقه درخشان و افتخارات کسب کرده که شاید اگر تیتروار به آن­ها اشاره شود، خودش یک صفحه روزنامه را پر­ می­کند. علی نصیریان از آن دسته هنرمندانی است که همچون قالی کرمان با گذر زمان ارزشمندتر و سرزنده‌تر می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارش را با تئاتر‌های مدرسه و همکلاسی­‌هایی همچون مهدی فتحی، جمشید لایق و اسماعیل داور فر شروع می­‌کند و کم‌­کم اجراهایشان را به سمت اکران­‌های عمومی‌­تر کشانده می­شود و با اضافه‌شدن افراد دیگر یک تیم متحد تشکیل می‌­دهند. خودش می­‌گوید «از کودکی شیفته تعزیه بودم» و اصلا گرایشش به سمت تئاتر از همین علاقه آغاز می­‌شود.

سپس با تیمش به تلویزیون راه پیدا می‌­کنند و تئاترهای تلویزیونی متعددی را به اجرا می­‌گذارند. کارگردانی و بازیگری توامان در بسیاری از این تله‌­تئاترها را نصیریان خود بر عهده می­‌گیرد. این دوره نزدیک ده سال به طول می‌­انجامد و با اضافه شدن هنرمندان دیگری همچون عزت‌­الله انتظامی و جعفر­ والی روزبه‌­روز بر تجربه و توانایی این گروه افزوده می­‌شود.

این اجراها آنقدر هماهنگ و خوب پیش می­‌رود که بالاخره داریوش مهرجویی یکی از همین تله‌­تئاترها را با همان تیم بازیگری تبدیل به فیلم سینمایی «گاو» می­‌کند و این شروع فعالیت سینمایی علی نصیریان است. مهرجویی از آن به بعد در همه آثارش با نصیریان کار می­کند. بعد از مدتی و در سال 51 برای فیلم «ستارخان» به گروه علی حاتمی ملحق می‌­شود و آنقدر توانمندی از خود نشان می‌­دهد که علی حاتمی نیز دست از سرش بر نمی­‌دارد.

بعد از انقلاب نیز این همکاری‌­ها ادامه می­‌یابد و این همکاری­‌ها بخصوص با حاتمی جلوه بیشتری پیدا می­کند. سریال­ ماندگار «هزاردستان» و فیلم سینمایی «کمال­‌الملک» را می­توان اوج این همکاری­‌ها دانست. همکاری­‌اش با مهرجویی به دلیل نپذیرفتن کار اجاره‌نشین­‌ها به­ خاطر حضور همزمان در فیلم ماندگار «ناخدا خورشید» ادامه پیدا نمی‌کند. مسعود جعفری جوزانی کارگردان دیگری است که از او به عنوان بازیگری توانا در فیلم­‌هایش بهره می­‌گیرد. اثر ماندگار «شیرسنگی» نتیجه یکی از این همکاری­‌هاست. «دایی غفور» بوی پیراهن یوسف می­‌شود و در «برجِ مینو» نیز با حاتمی­کیا همکاری می­‌کند. سپس با حسن فتحی آشنا می­‌شود و در مجموعه­‌های «روشن­تر از خاموشی» و «میوه ممنوعه» در تلویزیون با او همکاری می­‌کند که در زمان خود بسیار مورد پسند تماشاگران قرار گرفت.

این تنها بخش کوچکی از کارنامه مرد «خستگی‌­ناپذیر» سینمای ایران به شمار می­رود که حتی ذکر نام آن­ها نوشته‌­ای مجزا می‌طلبد. به غیر از ده سال تله تئاتر مستمر در تلویزیون، نصیریان در 37 فیلم سینمایی و نزدیک به 30 سریال تلویزیونی ایفای نقش کرده ­است. ناگفته نماند یکی از اصول حرفه‌­ای نصیریان عدم حضور همزمان در دو پروژه نمایشی است چرا که معتقد است چندکار همزمان، تمرکز مورد نیاز بازیگر را برای انجام کارش به هم می­‌زند و همین مسئله موجب شده تا در خیلی از آثار حضور پیدا نکند. نکته‌­ای که بازیگران جوان امروز هیچ کدام به آن پای‌­بند نیستند و تنها پول و شهرت برایشان در اولویت قرار دارد. در کنار تکنیک­‌های بازیگری، اخلاق و انسانیت، عدم مادی­‌گرایی در بازیگری و عدم شهرت­‌گرایی از دیگر مواردی است که بازیگران نسل جدید باید از این هنرمند الگوبرداری ­کنند.

نصیریان در جدیدترین همکاری‌­اش با فتحی، شبکه نمایش خانگی را نیز تجربه کرد. مجموعه «شهرزاد» حول محور شخصیتی به نام «بزرگ آقا» با بازی او چنان درخشید که تا مدت­ها در محافل رسانه‌­ای و در بین مردم دیالوگ­‌های این نقش رد و بدل می­‌شد و حتی استیکرهای تلگرامی آن هم بسیار پرطرفدار شد و مهمترین دلیل عدم اقبال فصل دوم شهرزاد به گفته منتقدین نبود «کارکتر بزرگ آقا» با بازی جذاب نصیریان بوده است.

گرچه نصیریان شروعِ کار خود را با تئاتر آغاز کرده اما در سال‌­های اخیر نیز در چندین تئاتر هنرنمایی کرده و در آخرین اجرای خود در سن 83 سالگی در شهریور ماه امسال در تئاتر «اعتراف» به کارگردانی شهاب حسینی حضور یافت و با صلابت هرچه تمام‌تر به روی صحنه رفت. این روحیه بالا در این انسانِ «تمام نشدنی» قابلِ ستایش است. کارنامه کاری نصیریان بدون شک او را در زمره پنج مرد ماندگار تاریخ سینمای ایران قرار می‌­دهد. وی با لیاقت تمام در سال 80 به عنوان چهره ماندگار تئاتر و سینمای ایران لقب گرفت و نشان درجه یک هنری را نیز دریافت کرد.

یکی از نقش‌­های متفاوتی که در سال­های اخیر نگاه‌­ها را به سمت نصیریان معطوف کرد، شخصیت یک خاخام یهودی بود که در فیلم «شکارچی شنبه» با کارگردانی پرویز شیخ طادی به نمایش درآمد. یک فیلم متفاوت با نگاهی از درون به رژیم صهیونیستی که جنجال بسیاری در رسانه­‌های جهان و بخصوص صهیونیستی به پا کرد. بازی درخشان علی نصیریان در این فیلم، در این مورد بسیار تاثیرگذار بود و حتی خبرهایی مبنی بر اعمال محدودیت­‌هایی برای او از طرف رژیم صهیونیستی در برخی کشورها به میان آمد اگرچه او از اعتقادش عقب نکشید.

«کسی که کار هنری می­‌کند، ریشه­اش در جامعه خودش است.» با اعتقاد به چنین تفکری و با وجود حضور فرزندانش در خارج از کشور، هیچ­گاه به مهاجرت و خروج دائمی از کشور فکر نکرد. وجود چنین افرادی در هر کشوری غنیمت است و استاد علی نصیریان که شاید در کارنامه‌­اش خبری از جوایز جشنواره­ای نباشد، بدون اغراق حکم سیمرغی برای هنر این مرز و بوم را داراست و ثانیه‌­ها و لحظه­‌های حضورش برای این سینما، تئاتر و تلویزیون مغتنم است.

استاد نصیریان در جشنواره سی‌­وششم فیلم فجر با یک اثر متفاوتِ دیگر از شیخ طادی با عنوان «امپراطور جهنم» حضور دارد که این بار داعش و گروهک‌های تروریستی و حامیان آنها سوژه­ی این کارگردان شده‌­اند. همین که نصیریان در این فیلم است دیدن آن را جذاب می‌کند علاوه بر اینکه آنچه از خبرها حاکی است، یک نقش ماندگار دیگر از این بازیگر تواناست و باید منتظر ماند و دید این بار هنرنمایی او چگونه رقم خورده­‌است.

*کارشناس رسانه

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۶۲۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از آمار فروش هفته گذشته چه می‌دانید؟/ پرفروش‌ترین اثر غیرکمدی

خبرگزاری مهر -گروه هنر-سیدامیرشایان حقیقی؛ برمبنای آمار سمفا تا ساعت ۲۲:۳۰ شنبه شب ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، تاکنون ۳ میلیون و ۶۷۱ هزار و ۲۰۶ نفر در ۱۰۰ هزار و ۸۱۳ سانسی که ۸ فیلم سینمای ایران در سالن‌های سینمایی به نمایش گذاشته شده‌اند، به تماشای آثار نشسته اند و فروشی نزدیک به ۲۲۱ میلیارد و ۷۰۱ میلیون و ۳۵۴ هزار تومان را برای سینمای ایران به ارمغان آورده‌اند.

در هفت روز گذشته، فیلم‌های سینمای ایران فرصت نمایش در ۲۱ هزار سانس را پیدا کرده و توسط ۸۷۱ هزار و ۷۴ نفر تماشا شده اند. سینمای ایران در این هفته تجربه افزایش نزدیک به ۳ هزار سانس برای نمایش فیلم را تجربه کرده و با افزایش ۳ هزار نفری مخاطبان نسبت به هفته قبلش مواجه بوده است؛ به این ترتیب در این هفته، میزان فروش سینمای ایران عددی معادل با ۴۹ میلیارد و ۲۰۱ میلیون و ۵۸ هزار تومان بوده و نسبت به هفته گذشته ۱۶ میلیارد تومان افزایش یافته است.

بر این مبنا میانگین مخاطبان هر کدام از فیلم‌های سینمای ایران در هر سانس عددی نزدیک به ۴۲ نفر بوده است در حالی که هفته گذشته این عدد نزدیک به ۳۲ نفر بود.

«مست عشق»؛ سبقت از همه رقبا تنها در سه روز

«مست عشق» از ۵ اردیبهشت به صورت همزمان بر پرده سینماها در ایران و ترکیه نقش بسته است، بلیت فروشی این فیلم از ۲ اردیبهشت آغاز شده بود و نه تنها تا قبل از اکران بیش از ۲۳ هزار بلیت با ارزشی بیش از ۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان پیش فروش کرده و رکورد قابل توجهی در پیش فروش از خود برجای گذاشته بود بلکه این اثر تاریخی و غیر کمدی در رقابت با فیلم های سینمایی سال ۱۴۰۳ رکورد فروش روز نخست سینما را نیز از آن خود کرد.

فیلم «مست عشق» در نخستین روز نمایش عمومی خود، در یک رکوردشکنی بی سابقه توانست با جذب ۵۱ هزار مخاطب، رکورد فروش روز نخست سینما را از آن خود کند. مجموع فروش روز نخست این فیلم ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بوده است.

از همین رو «مست عشق» پرفروش‌ترین فیلم هفته گذشته محسوب می‌شود زیرا این فیلم توانسته در هفت روز گذشته به فروشی معادل با ۱۹ میلیارد و ۷۱۹ میلیون و ۵۵۷ هزار تومان دست پیدا کند؛ این فیلم با در اختیار داشتن ۴۶۵ سالن سینما در سال جاری، توسط ۲۸۷ هزار نفر تماشا شده است، بر مبنای آمار ارایه شده، میانگین مخاطبان فیلم «مست عشق» در هر سانس، عددی نزدیک به ۶۵ نفر است.

به این ترتیب این فیلم سینمایی تنها با گذشت سه روز از اکران خود توانسته است با سبقت از فیلم کمدی «تمساح خونی» که در تمام سال ۱۴۰۳ رتبه اول فروش هفته را در اختیار داشته است، پرفروش ترین فیلم هفته گذشته باشد. جهت آشنایی بیشتر «با مست عشق» می‌توانید گزارش «نگاهی به «مست عشق» از تعطیلی تا اکران/ حواشی بی‌پایان یک اثر فاخر» را بخوانید.

«تمساح خونی» همچنان پرفروش‌ترین فیلم سال ۱۴۰۳ محسوب می‌شود اما در رده دوم جدول فروش هفتگی قرار می‌گیرد زیرا این فیلم توانسته در هفت روز گذشته به فروشی معادل با ۱۱ میلیارد و ۶۰۴ میلیون و ۴۲۴ هزار تومان دست پیدا کند.

«تمساح خونی» که اکران خود را از ۱۶ اسفند ماه سال قبل در قالب اکران نورورزی آغاز کرده است، با در اختیار داشتن ۶۴۸ سالن سینما در سال جاری، توسط ۲ میلیون و ۳ هزار نفر تماشا شده و به فروشی بیشتر از ۱۲۲ میلیارد تومان رسیده است. این فیلم همچنان پرفروش‌ترین فیلم سینمایی سال ۱۴۰۳ است.

«سال گربه» دی گر کمدی این روزهای سینما در رده سوم جدول پرفروش‌ترین آثار سینمای ایران در هفت روز گذشته و بعد از «تمساح خونی» قرار می‌گیرد. ۹ میلیارد و ۳۵۹ میلیون و ۷۰۲ هزار تومان عددی است که از فروش فیلم مصطفی تفی زاده در هفت روز گذشته اعلام شده است.

«سال گربه» که اکران خود را از ۲۲ فروردین ماه سال ۱۴۰۳ به سرگروهی پردیس سینمایی مگامال آغاز کرده است، با در اختیار داشتن ۵۴۴ سالن سینما در سال جاری، توسط ۴۹۲ هزار نفر تماشا شده و با فروش ۹ میلیاردی در هفته گذشته به فروشی بیشتر از ۲۸ میلیارد تومان رسیده است.

چه فیلم‌هایی در رده چهارم تا هشتم قرار دارند

«بی بدن» در جایگاه چهارم جدول پرفروش های هفته قرار دارد و در یک هفته گذشته فروش معادل با ۴ میلیارد و ۸۸۲ میلیون و ۶۴۷ را به نام خود ثبت کرده است.

«بی بدن» که اکران خود را از ۲۳ اسفند ماه سال ۱۴۰۲ در قالب اکران نورورزی آغاز کرده است، با در اختیار داشتن ۴۹۴ سالن سینما در سال جاری، توسط ۵۱۴ هزار نفر تماشا شده و به فروشی بیشتر از ۳۱ میلیارد تومان رسیده است.

افزایش مخاطب فیلم‌ها در هفته ای که گذشت

«آسمان غرب» به تهیه‌کنندگی حبیب والی نژاد نیز در یک هفته گذشته توسط ۳۶ هزار و ۹۲۳ نفر تماشا شده و به فروشی معادل با ۱ میلیارد و ۶۱۰ میلیون تومان رسیده است و نسبت به هفته قبلی فروش خود را افزایش داده است به این ترتیب این اثر در رده پنجم جدول فروش‌ هفته‌ای که گذشت قرار می‌گیرد.

فیلم سینمایی «ایلیا؛ جستجوی قهرمان» به کارگردانی سیدعلی موسوی نژاد با فروش ۳۱ هزار بلیت در جایگاه ششم گیشه فروش سینماها قرار می‌گیرد. این فیلم نیز با در اختیار داشتن ۲۲۳ سالن سینما و ۱۰۴۰ سانس در هفت روز گذشته، پذیرای بیش از ۳۱ هزار مخاطب بوده است و به فروشی معادل با ۱ میلیارد و ۷۹ میلیون و ۳۹۲ هزار تومان رسیده است.

«آپاراتچی» نیز در هفت روز گذشته توسط ۱۰ هزار و ۶۸۱ نفر تماشا شده و به فروشی بیش‌تر از ۵۰۴ میلیون تومان رسیده است. بنابراین این فیلم نیز در رده هفتم جدول فروش‌ قرار دارد.

«نوروز» به کارگردانی سهیل موفق نیز با در اختیار داشتن ۱۴۲ سالن سینما در هفت روز گذشته، توسط ۸ هزار و ۳۳۸ نفر تماشا شده است و به فروشی معادل ۳۳۶ میلیون و ۸۹۹ هزار تومان دست یافته است. به این ترتیب این فیلم نیز در رده هشتم جدول پرمخاطب‌ترین آثار هفت روز گذشته سینمای ایران قرار می‌گیرد.

«پرویز خان» به تهیه‌کنندگی عطا پناهی نیز در یک هفته گذشته توسط ۱ هزار و ۸۸۱ نفر تماشا شده و به فروشی معادل با ۸۲ میلیون تومان و ۵۴۲ هزار تومان رسیده است. به این ترتیت این اثر همچون هفته گذشته در انتهای جدول فروش هفته‌ای که گذشت قرار گرفته است.

به نظر می‌رسد برخلاف ۲ فیلم «نوروز» و «پرویز خان» که در هفته گذشته کاهش فروش داشتند سایر فیلم های سینمایی افزایش فروش و مخاطب را تجربه کرده اند و می توان گفت هفته گذشته، هفته خوبی برای سینمای ایران بوده است.

کد خبر 6090451

دیگر خبرها

  • لیلا بلوکات با «خارشتر» به صحنه تئاتر می‌آید
  • از آمار فروش هفته گذشته چه می‌دانید؟/ پرفروش‌ترین اثر غیرکمدی
  • کودکان سینمای ایران که امروز بازیگران معروفی هستند (فیلم)
  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • غرق‌شدن مرد میانسال در آب‌بندان سیمرغ
  • غرق شدن مرد ۵۵ ساله سیمرغی در آب‌بندان لاله‌زار
  • از سینمای متفکر به فیلم های کمدی رسیدیم
  • (ویدیو) کودکان سینمای ایران که امروز بازیگران معروفی هستند
  • رکوردشکنی شمس و مولانا در سینمای ایران؛ «مست عشق» نیامده از ۵ فیلم سبقت گرفت
  • رکوردشکنی شمس و مولوی در سینمای ایران