Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@13:51:34 GMT

متن بین المللی، تئاتر ملی، زبان محلی

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۶۸۶۰۰

متن بین المللی، تئاتر ملی، زبان محلی

ایران اکونومیست -
به گزارش ایران اکونومیست؛ نمایش «خرس و خواستگاری» نوشته آنتوان چخوف شهیر روسی است در سالن ناظرزاده تماشاخانه ایرانشهر توانسته مخاطبان عام تئاتر را راضی کند اما باید دید متخصصان و صاحبنظران تئاتر کشور درباره این نمایش که قطعا پس از جشنواره هم به روی صحنه خواهد رفت چه تحلیلی خواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حسن معجونی که کارنامه درخشانی در تئاتر کشور دارد این بار با هوشمندی، طنز نرم و ظریف چخوف را از زبان مردمان دیاری (گیلان) روایت می کند که نزدیکترین قرابت مکانی را در ایران با کشور روسیه (زادگاه این متن) دارد.
شاید وی با این ابتکار با یک تیر دو هدف زده؛ نخست اینکه قرابت جغرافیایی و داشتن اشتراکات فرهنگی این دو منطقه، فهم یک متن کلاسیک را برای مخاطبان آسان ساخته و دیگر اینکه معجونی با این کار از ظرفیت سرشار جوانان شهرستانی که بخش اعظم بدنه اصلی تئاتر حرفه ای ایران را تشکیل می دهند استفاده کرده است.
معجونی که در حوزه بازیگری، کارگردانی و تدریس تئاتر فعال است و سالها پیش گروه تئاتر مستقل «لیو» را پایه گذاری کرد، این بار هم توانسته بازی خوبی از شاگردانش بگیرد و تسلط بازیگران به لهجه گیلکی و ادای درست کلمات و ریتم بیان آنها در پاره ای موارد ستودنی ست.
خرس و خواستگاری مثل برخی کارهای خارجی حاضر در جشنواره تئاتر فجر با زیرنویس روی صحنه همراه است ولی خنده هایی که سالن را پر می کند نشان از آن دارد که این امر مانع برقراری ارتباط مخاطبان با کار نمی شود و به آن لطمه ای نزده است.
با همه محسنات و موارد مثبت نمایش که ذکر شد شاید بتوان گفت این نمایش، مخاطب حرفه ای تئاتر را راضی نمی کند و متن انتخابی و ارائه آن به شکلی که با تکیه کلام ها، اکسان ها و تاکیدات بدنی و بیانی بازیگران بر روی مواردی صرفا برای خنداندن مخاطب به کار گرفته می شود و جاهایی دقیقا به نمایش های مفرح مرسوم ایرانی پهلو می زند، نقطه تاریک کار است.
این پیش بینی که کار بیشتر از اینکه برای شرکت در جشنواره طراحی شده باشد برای اجرای عموم و فروش بالا بسته شده، نمی تواند دور از ذهن باشد کما اینکه اجرای نمایش قبل از جشنواره در تماشاخانه هامون شهر رشت هم با استقبال خوب بینندگان این اثر مواجه شده است.
«خرس و خواستگاری» با بازی برنا انصاری، برنوش پورغفار، روشنک شعبانی، عارف گم زاد، مهتاب محبوب، مهیار ندایی و مریم نژاد در ساعتهای 17 و 20 در سالن ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر اجرا می‌شود.
در نمایش خرس و خواستگاری، زنی که به تازگی همسر خود را از دست داده با یکی از طلبکارهای سرسخت همسرش رو به رو می شود. مرد طلبکار به هیچ وجه حاضر نیست بدون رسیدن به مطالباتش خانه زن را ترک کند اما در میانه بگو مگوهای جدی، یک دل نه صد دل دل می بازد و ...
سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر ‌به دبیری فرهاد مهندس‌پور از 28 دی‌ماه تا 9 بهمن‌ماه برگزار می‌شود.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۶۸۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروه موسیقی آهوی دشت شهربابک در بندر عباس به روی صحنه رفت

فراخوان این جشنواره چندی پیش ابلاغ شده بود که گروه آهوی دشت با تهیه و ارسال اثر به جمع شرکت کنندگان پیوست و با رای هیئت داوران به عنوان یکی از منتخبین موسیقی محلی ایران شناخته شد.

در دومین جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس که تا ۹ اردیبهشت در تالار شهید آوینی بندرعباس برگزار می‌شود، یازده گروه منتخب موسیقی نواحی ایران شامل بندر لنگه، جزیره هرمز، اردبیل، کرمان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، کردستان، گیلان، سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی و چهار محال و بختیاری حضور دارند.

گروه موسیقی آهوی دشت با مدیریت و هنرمندی علی حسین پور متشکل از محمد حسین اعلایی فرد، علی محمودی میمند، معصومه کافی، شایسته یوسفی و مینا منگلی، ساعت ۲۰ جمعه شب گذشته با اجرای یک ساعته موسیقی در قالب آواز‌های محلی که با نواختن ساز‌های نی، دایره، سرنا، نقاره، تمبورین و چوبک همراه بود، شور و هیجان حضار را برانگیخته و موسیقی محلی شهربابک را به مردم کشورمان معرفی کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • گروه موسیقی آهوی دشت شهربابک در بندر عباس به روی صحنه رفت
  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهرهای استان گلستان
  • نمایش و نقد فیلم‌تئاتر «شهر آفتاب مهتاب» در سینماتک خانه هنرمندان
  • رقابت عشایر در رشته های بومی و محلی جشنواره بین المللی کوچ عشایر
  • جشنواره توانمندی‌های بومی، محلی و ورزشیِ روستاییان در اسلام آباد مغان
  • اردبیل فردا میزبان دومین جشنواره بین‌المللی عشایر است