Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-28@12:45:32 GMT

اجرای 60 طرح گردشگری در قم

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۰۷۹۰۷

اجرای 60 طرح گردشگری در قم

به گزارش خبرگزاری برنا از قم، عیسی رضایی در سی و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر قم با اشاره به این که این اداره کل تملک زیادی درآثار تاریخی قم نداشته است افزود:تعدادی از آثار تاریخی از جمله خانه های دراختیار مالکان هستند که برای احیا و مرمت، باید تملک شوند.

وی افزود: اماکن تاریخی شهر قم هویت این مردم است، در همین راستا شهرداری قم در خصوص بافت های تاریخی قم و مرمت آثار تاریخی قم کمک های شایانی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این که درحال حاضر 850 اثر تاریخی در قم شناسایی شده است گفت:360 اثر تاریخی و ناملموس و چهار اثر فرهنگی در استان به ثبت ملی رسیده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم ادامه داد: 57 مورد آثار تاریخی تعیین حریم و همچنین 9 محوطه تاریخی در 34 فصل کاوش شده است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین تعدادی آثار تاریخی در استان قم به بخش خصوصی واگذار شده و 19 اثر تاریخی نیز قابلیت واگذاری به بخش خصوصی دارد که در حال بررسی است.

وی با اشاره به این که 14 هزار 129 شی تاریخی در مخزن غیر استاندارد این اداره کل نگهداری می شود گفت: استان قم نیازمند راه اندازی موزه ای تخصصی برای نمایش این اشیاهای تاریخی شهر قم است.

رضایی گفت: استان قم دارای موزه مردم شناسی در خانه تاریخی زند واقع در خیابان چهارمردان و گنجینه آثار مراجع تقلید واقع در خیابان معلم است ضمن این که سایت موزه در تپه قلی درویش در محدوده مسجد مقدس جمکران نیز در دست احداث است.

رضایی با اشاره به بافت تاریخی قم گفت: محدوده این بافت 315 هکتار می باشد که در منطقه یک و هفت شهرداری قم قرار دارد. در حال حاضر مطالعه بر بافت تاریخی در حال انجام است تا بتوانیم در پایان سال گزارش نهایی را ارائه کنیم.

وی با تاکید بر این که شهرداری قم از ظرفیت های تبلیغی برای معرفی اماکن تاریخی قم استفاده کند گفت: آگاهی مردم، مطمئنا در حفاظت از آثار تاریخی نقش مهمی دارد که باید اطلاع رسانی در این رابطه در دستور کار قرار گیرد.

وی بر ساماندهی تیمچه فرش و بازار کهنه قم تاکید کرد و گفت: این آثار به عنوان اثرهای تاریخی شاخص استان قم هستند که باید با برنامه ریزی مورد استفاده قرار گیرند.

بنای تیمچه قم از آثار شاخص و ارزشمند معماری اسلامی ایران است که توسط هنرمند برجسته دوره قاجاریه استاد حسن معمارباشی قمی در سال 1301 هجری قمری طراحی و اجرا شده است. این تیمچه در سال 1376 به شماره 1902 در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.

وی ادامه داد: مطالعه جدی بر روی بازار کهنه صورت گرفته است که این مجموعه قابلیت تبدیل به بازار صنایع دستی را دارد.

مجموعه راسته بازار کهنه واقع دربافت قدیمی شهر قم مربوط به دوره صفوی قاجار است که در اواخر سال 1376 با شماره 1937 به ثبت میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری قم رسیده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم خاطر نشان کرد: 15 هزار هنرمند صنایع دستی درقم فعال هستند که از شهرداری خواستاریم تا در ایجاد بازارچه های صنایع دستی همکاری کند.

وی بر تهیه طرح جامع گردشگری شهر قم تاکید کرد و گفت: نباید جزیره ای عمل شود ایجاد تخت های پذیرایی و گردشگری بدون برنامه آسیب های جدی را به استان وارد می کند ضمن این که در گذشته مطالعات صورت گرفته است ولی نیاز به تجدید نظر است تا افقی را برای آینده ترسیم کنیم.

وی افزود: با تقسیط و تخفیفات عوارض های تاسیسات گردشگری توسط شورای اسلامی شهر و شهرداری قم می توان در سرمایه گذاری بخش خصوصی در این استان رقابت ایجاد کرد چرا که سالانه بسیاری از گردشگران خارجی و ایرانی به این استان سفر می کنند که نیازمند اقامت و خدمات رفاهی و تفریحی هستند.

رضایی با اشاره به این که در حال حاضر 12 هزار تخت پذیرایی و اقامتی در قم وجود دارد، گفت: در چشم انداز بلند مدت پیش بینی 30 هزار تخت برای اقامت 10 میلیون تن را داریم.

رضایی بیان داشت: در حوزه گردشگری و سرمایه گذاری در قم به صورت کلی 460 مورد تاسیسات گردشگری و اقامتی وجود دارد ضمن این که از سال 92 تاکنون 134 مجموعه احداث کرده ایم که باعث افزایش سه هزار و 515 مورد تخت های پذیرایی و گردشگری به ارزش چهار هزار و 160 میلیارد ریال و ایجاد اشتغال برای سه هزار تن شده است.

وی ادامه داد: درحال حاضر 60 طرح سرمایه گذاری با ایجاد اشتغال برای هفت هزار و 600 تن در و افزایش هشت هزار تخت در حال اجرا است که نیاز به 9 هزار میلیارد ریال تسهیلات دارد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۰۷۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد

ایسنا/مرکزی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی از برگزاری آئین روز ملی قنات با حضور جمعی از کشاورزان دشت بهریار شهرستان دلیجان خبر داد.

محمود مرادی امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ گفت: کشاورزان در این مراسم به مناسبت  گرامیداشت روز ملی قنات ایرانی، مظهر قنات تاریخی بهریار را به امید فزونی برکت، گلریزان و گلاب افشان کردند.

وی گفت: ایرانی‌ها با ابداع فن قنات در سرزمین نیمه خشک ایران بزرگترین تمدن‌ها را ایجاد کردند و در واقع با مدیریت منابع آب آبادانی را به ارمغان آوردند، لذا وظیفه همه ما این روزها حفاظت از این میراث معنوی است تا نسل‌های آینده از ما به نیکی یاد کنند.

او با بیان اینکه قنات بهریار به عنوان یک اثر ارزشمند تاریخی مربوط به دوره صفوی در تاریخ یکم اردیبهشت ۱۳۹۴ به شماره ۳۱۲۳۸ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، افزود: امسال مراسم روز ملی قنات برای سومین سال متوالی در راستای انجام مقدمات ثبت جهانی این میراث ارزشمند تاریخی دلیجان برگزار شد.

مرادی افزود: قنات بهریار یکی از کهن‌ترین میراث ارزشمند شهر دلیجان است که با تلاش سعید اصغری، محقق و تاریخ نویس دلیجانی در میراث ملی کشور به ثبت رسیده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی افزود: متاسفانه قنات بهریار حال خوبی ندارد و لازم است مدیریت شهری دلیجان این مهم را درک کند که یکی از جاذبه‌های گردشگری و فرهنگی شهر در معرض نابودی است و باید اقدامات ضروری برای نجات آن را در دستور کار خود قرار دهد.

انتهای پیام    

دیگر خبرها

  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • مناطق گردشگری شهر بهبهان + فیلم
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • حریم عمارت خسروآباد سنندج بازنگری شود
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه
  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید