Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-05-05@21:25:10 GMT

سهم استان بوشهر: پرکردن 100 حلقه چاه غیرمجاز

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۲۵۳۲۷

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان بوشهر گفت: براساس مصوبه هیات وزیران به عنوان تعهد اقتصاد مقاومتیِ بخش آب کشور، 15هزار حلقه چاه غیرمجاز امسال باید پر شود که سهم و تعهد این استان 100 حلقه است.

به گزارش جنوب نیوز، شاپوررجایی گفت: تاکنون از تعهد پیش بینی شده برای این استان 59 حلقه چاه غیرمجاز پر و غیر قابل استفاده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: پرکردن چاه های غیرمجاز براساس سهمیه تعیین شده وزارت نیرو از تعهدات شرکت آب منطقه ای استان بوشهراست که تلاش می شود این کاربا همکاری دستگاه قضایی انجام شود.
رجایی اظهار کرد: تعهد سال گذشته شرکت آب منطقه ای استان بوشهر برای پرکردن چاه های غیرمجاز موجود در استان 800 حلقه بود که 10 درصد این تعهد محقق شد.

وی با بیان اینکه پرکردن چاه های کشاورزی نقشی مهم در حفظ منابع زیر زمینی دارد بیان کرد: در زمان حاضر13هزار و 600 حلقه چاه در استان بوشهر وجود دارد که از این شمار هشت هزار و 100 حلقه چاه مجاز و پروانه دار و پنج هزار و 500 حلقه غیرمجاز است.

وی بیان کرد: از پنج هزار و 500 حلقه چاه غیرمجاز و فاقد پروانه در استان بوشهر یک هزار و 550 حلقه بعد از سال 1385 حفر شده است.

رجایی اضافه کرد: بسیاری از این چاه ها در حریم سایر منابع آبی، دارای عمق غیرمتعارف، برخی از آنها سنگ کف را گذرانده و وارد منطقه ممنوعه شده و یا اضرار به غیرآنها مشخص شده است.

رجایی گفت: یکی از اولویت های شورای حفاظت منابع آبی استان بوشهر، تشکیل پرونده، رسیدگی به روند قضایی، تعیین تکلیف و پرکردن چاه های غیرمجاز است که با تغییر رویکرد در سطح ملی و استانی امروز همه مراجع پای کار هستند.

وی اظهار کرد: تثبیت، پایداری اشتغال و تولید بخش کشاورزی، جلوگیری از اضرار به بهره برداران مجاز، حفاظت و صیانت از منابع آب زیرزمینی به عنوان انفال، فراهم شدن زمینه تعادل بخشی و حفاظت کیفی آب های زیرزمینی با استفاده از راهکار مدیریت عوامل کاهش بهره برداری از جمله هدف های پرکردن چاه های غیرمجاز است.

وی یادآور شد: حجم تخلیه کنونی چاه های مجاز و غیر مجاز بخش کشاورزی در استان بوشهر به ترتیب 403 و 163 میلیون مترمکعب در سال برآورد شده است.

رجایی گفت: در طول پنج سال اخیر200 حلقه چاه خشک و متروکه و 300 حلقه چاه در اثر خشک شدن، جابه جا شده است.

وی بیان کرد: همچنین بیش از 450 حلقه چاه کف شکنی و بیش از یکهزار و 500 حلقه چاه لایروبی شده است.

رجایی اضافه کرد: میانگین افت سطح آب زیرزمینی در استان بوشهر، سالانه بیش از یک متر است.

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۲۵۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف هزار حلقه چاه در بزرگ‌ترین دشت برنج کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: اقدامات نظارتی در زمینه برداشت آب از چاه‌های کشاورزی مازندران به ویژه دشت هراز به طور مستمر انجام می‌شود و در همین راستا بیش از یک‌هزار پرونده مرتبط با چاه‌های کشاورزی حوضه آبریز هراز طی کمتر از ۲ هفته تعیین تکلیف و آماده صدور پروانه بهره‌برداری شد.

سید محمد موسوی با بیان این‌که برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی در مازندران به مرز هشدار رسیده است، افزود: بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز مصارف کشاورزی در مازندران از سفره‌های زیرزمینی تأمین می‌شود که ضرورت نظارت بر چاه‌های استان را بیشتر می‌کند و این نظارت در دشت هراز که بزرگ‌ترین دشت کشت برنج کشور است با توجه به تعداد چاه‌ها با جدیت و دقت انجام می‌شود.

وی افزود: حدود نیمی از برنج تولیدی مازندران در دشت ۱۰۰ هزار هکتاری هراز کشت می‌شود و بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز کشاورزان این دشت نیز در حال حاضر باید از چاه‌ها برداشت شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان این‌که ۴۴ هزار و ۷۷۶ حلقه چاه مجاز در دشت هراز وجود دارد، گفت: از این تعداد ۴۳ هزار و ۴۲۶ چاه مربوط به تأمین آب بخش کشاورزی است. حدود ۳۳ هزار حلقه چاه نیز در این دشت فاقد پروانه هستند.

به گفته موسوی نیاز آب کشاورزی دشت ۱۰۰ هزار هکتاری هراز که محدوده حدفاصل بابلرود تا آلش‌رود را در بر می‌گیرد سالانه یک میلیارد و ۲۶ میلیون متر مکعب است که ۳۵۶ میلیون متر مکعب از این میزان نیاز آبی کشتزار‌های دشت هراز از چاه‌ها و مابقی از منابع آب‌های سطحی تأمین می‌شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان این‌که نظارت بر برداشت آب از چاه‌ها به طور مستمر انجام می‌شود، گفت: به منظور جلوگیری از برداشت بی‌ضابطه از چاه‌ها، رسیدگی به پرونده‌های مربوط به تعیین تکلیف چاه‌های آمل و محمودآباد و بابل با قید فوریت در دستور کار شرکت آب منطقه‌ای مازندران قرار گرفت که در روز‌های پایانی سال گذشته طی کمتر از ۲ هفته افزون بر یک‌هزار پرونده مربوط به متقاضیان برق‌دار کردن چاه‌های کشاورزی این حوضه آبریز تعیین تکلیف و آماده صدور پروانه بهره برداری شد.

وی با بیان این‌که حدود یک هزار چاه کشاورزی در مازندران برای ضابطه‌مند شدن میزان برداشت آب به کنتور حجمی نیز تجهیز شده‌اند، اظهار کرد: ۱۷۰ دستگاه از این یک‌هزار کنتور حجمی روی چاه‌های دشت هراز نصب شده است.

موسوی به ابلاغ شیوه‌نامه توامان مصرف آب و برق به همه شرکت‌های آب منطقه‌ای و توزیع برق استان‌ها از سوی وزارت نیرو در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: طبق این دستورالعمل مشترکانی که مصرف آب مازاد داشته باشند اگر اضافه برداشت‌شان محرز شود، برق‌شان در طول سال محدود و مشترکانی که فاقد پروانه هستند و از برق استفاده می‌کنند مشمول محدودسازی یا تغییر تعرفه برق می‌شوند.

دیگر خبرها

  • عدم وجود نهاد مستقل تصمیم‌گیر، حلقه مفقوده هوشمندسازی انرژی
  • تهیه و توزیع ۸۴ حلقه لاستیک رایگان در همدان
  • تهیه و توزیع ۸۴ حلقه لاستیک رايگان در همدان
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه کشاورزی جهت صدور پروانه بهره‌ برداری
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه در بزرگ‌ترین دشت برنج کشور
  • وقتی کارلو آنچلوتی به حلقه شادی و جشن قهرمانی بازیکنان رئال مادرید اضافه می‌شود! / فیلم
  • اطلاعات جدید از آیفون ۱۶ و چیدمان جدید دوربین‌ها
  • افشای طرح آیفون ۱۶؛ سری آیفون‌های ۱۶ این شکلی خواهد بود
  • تصاویر | افشای طرح آیفون ۱۶ | سری آیفون‌های ۱۶ این شکلی خواهد بود
  • ظاهر آیفون۱۶ لو رفت/ چیدمان جدید دوربین‌ها/ عکس