Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران سلیاکی بر لزوم تولید داروهای فاقد گلوتن برای بیماران سلیاکی تاکید کرد و گفت: هرچند سازمان غذا و دارو اعلام می کند که داروها گلوتن ندارد اما خواسته این است که بر روی آنها ثبت شده شود که فاقد گلوتن هستند.

به گزارش خبرنگارعلمی ایرنا، بیژن شهبازخانی روز جمعه در همایش تازه های بیماری سلیاک در سالن همایش بیمارستان امام خمینی افزود: این کار در برخی از کشورها انجام می شود تا بیماران به راحتی از این داروها مصرف کنند و ما هم باید این رویه را در پیش بگیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه در دارو حتی نشاسته وجود دارد و این موضوع برای بیماران محدودیت ایجاد می کند، تاکید کرد: سازمان غذا و دارو از شرکت داوریی بخواهد که فاقد گلوتن بودن را روی داروها ثبت کنند تا سلامت بیماران سلیاک تهدید نشود.

** ماهانه 30 هزار تومان یارانه غذایی به بیماران سلیاک اختصاص می باید
وی گفت: اگر بیماری سلیاک افراد در کلینیک های تخصصی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور شناسایی و تشخیص آنها تائید شود، ماهانه 30 هزار تومان یارانه غذایی به این افراد اختصاص می یابد.
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران سلیاکی تاکید کرد که در این صورت بیماران سلیاکی به صورت منظم می توانند این مبلغ را دریافت کنند.
وی با اشاره به اینکه فرد بیمار برای تهیه نان سلیاکی حدود 70 هزار تومان هزینه به سبد غذایی خانوده اش اضافه می کند، بیان کرد: پرداخت این مبلغ مشروط به تائید دانشگاه های علوم پزشکی است و ما 30 هزار تومان را به عنوان یارانه کمک غذا پرداخت می کنیم.

** آزمایشات خونی بیماران سلیاک تحت پوشش بیمه ای نیست
وی به نیازهای این بیماران اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین نیازهای بیماران سلیاکی را پوشش بیمه ای آزمایشات خونی و تست ژنتیک است که تاکنون این موضوع محقق نشده است.
شهبازخانی از وزارتخانه های بهداشت و رفاه تقاضا کرد که این مشکل را در سال جاری برطرف کنند و انتظار داریم که این موضوع در سال جاری در شورای عالی بیمه مصوب شود.
وی با اشاره به اینکه این افراد نباید گندم و جو مصرف کنند، گفت: این افراد در محیط بیرون از خانه برای تهیه محدودیت هایی دارند که امیدواریم با حضور گسترده ترصنایع غذایی کشور این مشکل برطرف شود.
شهبازخانی بر لزوم تنوع بخشی این محصولات غذایی تاکید کرد وگفت:وجود نداشتن داروهای فاقد گلوتن، عدم نظارت بر شرکت های مواد غذایی و تنوع بخشی به تولیدات مواد غذایی مانند بیسکویت، لبنیات، ماکارونی و بستنی را از مشکلات این بیماران است.
بیماری سلیاک، نوعی بیماری گوارشی است که بدلیل تخریب سلول های پرز روده توسط سیستم ایمنی دستگاه گوارش ایجاد و باعث سوء جذب مواد مغذی می‌شود.افرادی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند به پروتئینی به نام گلوتن که در گندم و جو، وجود دارد واکنش و آلرژی روده ای دارند و نمی‌توانند آن را تحمل کنند.
علائم سلیاک می تواند به صورت گوارشی یا غیر گوارشی، خود را نشان دهد. علایم گوارشی بصورت دردشکم ، نفخ و اسهال است هر چند ممکن است یکی از این علایم باشد یا اینکه بیمار اصلا علایم گوارشی نداشته و علایم خارج گوارشی داشته باشد.
کم‌خونی فقر آهن غیر قابل توجیه، نفخ، دردهای استخوانی، خستگی، تاخیر رشد، درد مفاصل، تشنج، سوزن سوزن شدن پاها، آفت‌ های دردناک دهانی، آسیب‌ های پوستی، تاخیر در قاعدگی یا نامنظم شدن دوران عادت ماهانه، تاخیر در رشد دندان‌ ها یا اختلالات لثه و دندانی، تاخیر در رشد و کاهش وزن، شواهد سوء تغذیه یعنی دریافت ناکافی مواد مغذی مثل کمبود انواع ویتامین های کلسیم و فولیک اسید و آهن، کاهش رشد کودکان، اختلال آنزیم های کبدی از سایر علایم بیماری است و نکته مهم این است که فرد ممکن است یکی از این علایم را داشته باشد.
این بیماری در صورت عدم تشخیص و درمان علاوه بر کاهش کیفیت زندگی فرد، سبب اذیت شدن بیمار می شود و می تواند به سمت سرطان پیشرفت کند. لذا تشخیص بیماری و درمان آن که پرهیز از مصرف مواد حاوی گلوتن است ضروری است.
علمی ** 1201 **1440
خبرنگار: عبدالکریم جبارپور** انتشار: گلشن

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۶۵۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت

آفتاب‌‌نیوز :

ترخون دارای سابقه طولانی در استفاده به عنوان ادویه و در طب سنتی هندوستان برای درمان دیابت استفاده شده است.

قسمت مورد استفاده: برگ ترکیبات: ترکیبات موجود در این گیاه شامل کومارین ها، فلاونوئیدها، اسید‌های چرب، متیل اوژنول و استرگول هستند.

متابولیت‌های ثانویه فعال اسانس های، کومارین ها، فلاونوئید‌ها و اسید‌های فنول کربنیک هستند.

مطالعات آزمایشگاهی: مطالعات آزمایشگاهی، اثرات بالقوه ضد التهابی، محافظت کننده کبدی و کاهنده خون را نشان می‌دهد.

مطالعات بالینی: یک کارآزمایی بالینی عصاره ترخون ۱۰۰۰ میلی گرم دو بار در روز (۲۰۰۰ میلی گرم)؛ سطح گلوکز، انسولین، لیپوپروتئین، کراتینین، اسید اوریک و آنزیم ترانس آمیناز خون را کاهش داد.

میزان مصرف: نوع خشک آن تا ۲ قاشق غذا خوری و تازه آن در حد مصرف غذایی طریقه مصرف:به صورت سبزی تازه و خشک مصرف می‌شود که نوع تازه‌ی آن را در حد مصرف غذایی استفاده می‌کنند. ولی نوع خشک آن به صورت دم کرده و تا ۲ قاشق غذاخوری و ۳ بار در روز بلا مانع است.

علیرغم نگرانی در مورد اثرات سمی دو عنصر اصلی آن estragole و methyyleugenol هیچ سمیت حاد یا فعالیت‌های موتاژنیک در دوز‌های مربوط به مصرف انسان گزارش نشده است. عصاره آبی ترخون شامل مقدار بسیار کم estragole و methyyleugenol است و بنابراین خطر بسیار محدود دارد.

عوارض و تداخلات دارویی: به صورت خشک عوارض جانبی ندارد، ولی به صورت تازه در اسانس آن دو ترکیب سمی نام متیل اوژنول واسترگول وجود دارد که در صورت مصرف بیش از حد (اضافه از حد مواد غذایی) می‌تواند عوارض ایجاد کند.

مصرف در حاملگی و شیردهی: گزارشی از عوارض جانبی به صورت مواد غذایی گزارش نشده است. ولی به عنوان داروی گیاهی ایمنی آن هنوز تایید نشده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • شارژ کالابرگ الکترونیک یک ماه زودتر از یارانه نقدی است
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • مصرف ماهانه ۸۵ هزارتن تخم مرغ در کشور
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • سالم‌ترین و بدترین ظروف برای پخت و پز/ استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • افزایش بیماران خاص در کرمانشاه
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند