Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@21:35:37 GMT

اقتصاد شهری از منظر رسانه

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۰۰۲۴۱

اقتصاد شهری از منظر رسانه

امروزه با توجه به گسترش و توسعه شهرها و به‌دنبال آن بروز مشکلات متعدد بویژه مشکلات اقتصادی مردم توجه به موضوع اقتصاد شهری و تأثیر آن بر زندگی مردم ضرورتی انکار‌ناپذیر است. از همین رو دفتر مطالعات وبرنامه‌ریزی رسانه‌ها با همکاری انجمن علمی اقتصاد شهری چند روز قبل نشستی با عنوان اقتصاد شهری از منظر رسانه برگزار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرناز قلعه دار

ایران آنلاین / در این نشست ضمن سخنرانی استادان دانشگاه و متخصصان این حوزه 10 مقاله برتر دانشجویان سراسر کشور در حوزه اقتصاد مقاومتی و رسانه از سوی کارشناسان و داوران از جمله دکتر گیتا علی آبادی - مدیرکل مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه، دکتر حسین محمد پورزرندی - رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، دکتر اصغر زارعی- استاد دانشگاه، دکتر داوود دانش جعفری -عضوهیأت مدیره انجمن علمی اقتصاد شهری و دکتر حمید رضا حسینی دانا - عضو هیأت علمی دانشگاه دماوند - مورد بررسی قرار گرفت.
در ابتدای این نشست دکتر حمیدرضا حسینی‌دانا ضمن ارائه مقدمه کوتاهی از سابقه فعالیت‌های «انجمن علمی اقتصاد شهری» گفت: این انجمن یکی از مهم‌ترین مراجع تولید دانش و گسترش علم اقتصاد شهری است که امسال برای چهارمین سال متوالی به‌عنوان انجمن علمی برتر کشوری در حوزه علوم انسانی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزیده شد. از فعالیت‌های مهم این انجمن می‌توان به برگزاری همایش بین‌المللی اقتصاد شهری، نشست‌های تخصصی و جایزه رسانه‌های شهری اشاره کرد که امسال دومین دوره این جوایز برگزار می‌شود. در ادامه دکتر زارعی با بیان اینکه گستره موضوعاتی که در بحث اقتصاد شهری می‌تواند مورد توجه قرار گیرد بسیار وسیع است گفت: بی‌تردید ضرورت همکاری انجمن اقتصاد شهری با جامعه دانشگاهی و اصحاب رسانه برای ایجاد یک پیوستگی عمیق انکار ناشدنی است.
همچنین دکتر حسین محمد پورزرندی- رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری- با تأکید بر اینکه اگردرآمد حاصل از صادرات نفت را کنار بگذاریم دو سوم اقتصاد کشور در اقتصاد شهری است افزود: متأسفانه این اقتصاد مظلوم واقع شده است چرا که فرهنگ‌سازی درستی نشده و مردم نسبت به آن حساس نیستند. امروزه 50درصد جمعیت دنیا شهرنشین هستند و در ایران 70 درصد شهرنشین داریم که تا 10 سال آینده این رقم به 80 درصد افزایش می‌یابد.
وی ادامه داد: معضلات شهرنشینی باید بررسی شود. یکی از مشکلات در شهرهای بزرگ بحث حاشیه نشینی و ناعدالتی‌ها و فقر شهری است. مهم‌ترین مشکل همه شهرهای در حال توسعه، منابع شهری است. دومین موضوع آلودگی زیست محیطی و صوتی است. در بحث فقر شهری متأسفانه باید بگویم که حدود 10درصد جمعیت شهرهای بزرگ ایران، درآمدشان زیر 100 دلار در ماه است یعنی فقط یارانه می‌گیرند و ما باید به این موضوعات توجه کنیم از یک طرف دیگر عمده شهرهای بزرگ مشکل منابع اقتصادی دارند. مشکل ترافیک و حمل و نقل دارند و در شهرهای کوچک هم بحث مشکلات اقتصادی مردم قوی‌تر است. در حال حاضر برای اداره شهر باید از مردم ثروتمند عوارض بگیرند نه از فقرا. من در سفری که به ترکیه داشتم شهردار استانبول می‌گفت: شهردار شما به مردم می‌گوید من چند کیلومتر مترو ساختم در حالی که اگر ما چنین موضوعی را به مردم بگوییم آنها به ما می‌گویند این وظیفه شهردار بوده که بسازد. شهردار باید به مردم بگوید که رشد ثروت و اقتصاد مردم شهرش را چقدر افزایش داده است؟ ما برای این شهر باید توریست بیاوریم، درآمد زایی کنیم و اقتصاد شهر را قوی کنیم.
پورزرندی اظهار داشت: قانون شهرداری ما مربوط به سال 1334 است در حالی که شهرها تغییر کرده‌اند ما می‌گوییم با کلید دیروز نمی‌توان مشکلات امروز را حل کرد. حتی همین قانون را نیز اصلاح نکرده‌اند. این انجمن‌های مردم نهاد هستند که باید مطالبات بحق مردم را ارائه دهند.
در ادامه این نشست چکیده‌ای از 10 عنوان مقاله برگزیده دومین همایش بین‌المللی اقتصاد شهری ایران توسط نویسندگان و صاحبان مقالات ارائه شد که عناوین آنها عبارت بود از: «تأثیر شبکه‌ اجتماعی اینستاگرام بر ارتقای تولید و سطح اشتغال هنرمندان هنرهای تجسمی اصفهان با تأکید بر اقتصاد مقاومتی»، «نقش ارتباطات رسانه‌ای در رفتارسازی اقتصاد مقاومتی زنان سرپرست خانوار»، «شبیه‌‌سازی ایجاد شهر زیست‌محیطی کم‌ کربن با بهره‌ گیری از پسماندهای شهری»، «راه‌اندازی بزرگترین بازار مجازی خرید و فروش خودرو برای فروشندگان و خریداران خودرو در کشور»، «بررسی وضعیت شرایط زیست‌محیطی شهرک‌های حاشیه کلانشهر شیراز»، «نقش سرمایه اجتماعی، تعهد و رفتار شهروندی سازمانی در بهبود عملکرد شغلی»، «مکان‌یابی پارکینگ‌های مکانیزه با رویکرد توسعه پایدار در شهر قم» و «بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده».
«استفاده نوآورانه از رسانه‌های اجتماعی در مدیریت بحران» مقاله یکی از پژوهشگران بود که وی در خلاصه این مقاله گفت: بحث مدیریت بحران در کشور ما به قدری بدیع و نو است که هنوز با وجود امیدهایی که داده می‌شود، آنچنان مورد توجه قرار نگرفته است. وی افزود: بحران یک اتفاق است که در زندگی همه شکل می‌گیرد و بحثی دوگانه است که یک وجه آن شامل بحران‌های طبیعی مانند سیل و زلزله و آتشفشان و موارد این‌چنینی است و وجه دیگر آن بحران‌های اجتماعی را شامل می‌شود. در حوزه بحران‌های طبیعی که کشور ما بشدت با آن درگیر است، طی پژوهشی که سال گذشته در مورد وقوع زلزله در شهر تهران در بین مدیران بحران مناطق 22 گانه شهر تهران انجام شد، اکثر مدیران بحران وقوع زلزله را شایعه‌ای بیش نمی‌دانستند و آن را باور نمی‌کردند. بنابراین وقتی متولی امداد‌رسانی در حوزه بحران نسبت به این موضوع تا این حد بی‌توجه است، پس چگونه می‌توان از مردم عادی انتظاری غیر از این داشت.
وی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در کنار بحث مدیریت بحران شکل گرفته، ارتباطات بحران است. ارتباطات بحران در واقع یک سری از اطلاعات و اخبار و نیازهای اطلاعاتی است که در مثلث مردم، مسئولان و رسانه‌ها در حال تعامل و گردش است. امروزه دیگر ارتباطات بحران را یکسویه نمی‌بینند. بنابراین مدیران در مواجهه با بحران‌ها دیگر نمی‌توانند پشت تریبون قرار بگیرند و مثلاً بگویند: «ما نمی‌دانستیم برف می‌آید»، این روش کاملاً منسوخ و قدیمی است. زیرا با وجود شبکه‌های اجتماعی، حضور شاهدان عینی و گزارش‌های در لحظه بحران‌های طبیعی، دیگر نمی‌توان از وقوع چنین رخدادهایی اظهار بی‌اطلاعی کرد. این محقق در بررسی خود با بیان این نکته که یک سوی واقعه بحرانی، واکنش مقامات و سوی دیگر آن، تصویرسازی‌های صورت گرفته از آن بحران قرار دارد، گفت: بزرگترین مشکل ما در ایران و خارج از ایران تصویرسازی‌های صورت گرفته از بحران‌ها است. زیرا در فضای مجازی هر کس بر اساس آنچه  دلش می‌خواهد، بحران را ارائه می‌دهد. وی افزود: ما در بحران به دو دلیل نیاز به ارتباطات داریم. اول، اطلاع‌رسانی و جذب اعتماد عمومی؛ و دوم، ایجاد امنیت روانی. با توجه به این موضوع می‌توان گفت که درحوزه مدیریت شهری و مدیریت بحران نمره ما صفر است.  دکتر گیتا علی آبادی مدیر کل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها نیز در ادامه این نشست از آمادگی این دفتر جهت انتشار مقالات علمی ارائه شده در فصلنامه علمی- ترویجی رسانه خبر داد و افزود: دفتر مطالعات آمادگی آن را دارد تا به منظور اطلاع‌رسانی و نشر مفاهیم و موضوعات تخصصی در جامعه تعدادی از مقالات مطرح شده در نشست امروز یا مقالات و پژوهش‌های دیگری را که تحت عنوان «اقتصاد شهری از منظر رسانه» انجام شده‌اند را در فصلنامه رسانه منتشر کند.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۰۰۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همبستگی دانشگاه پیام‌نور شیراز با دانشگاهیان حامی فلسطین در غرب

به گزارش خبرگزاری مهر، در بیانیه جمعی از فعالین دانشجویی انجمن‌های علمی و کانون‌های فرهنگی دانشگاه پیام نور مرکز شیراز در حمایت از اقدام اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا و محکومیت جنایات رژیم غاصب صهیونیستی آمده است:

«بسم الله القاصم الجبارین؛ اتحاد جهانی در حمایت از دانشجویان به پاخاسته در برابر جریان زور و اشغالگری، کمترین مسؤولیت انسان‌های آزاده و خیراندیش دنیا در قبال این جوانان غیور خواهد بود. به امید آنکه چنین تحرکاتی ضمن افشای هر چه بیشتر ماهیت نظام سلطه و استکبار، منجر به پایان یافتن جنگ غزه و شکست جنایتکاران صهیونیست و حامیان آنها شود.

استفاده از خشونت و ابزارهای پلیسی برای مقابله و سرکوب تجمعات و اعتراضات آرام و روز افزون دانشجویان و جوانان آمریکایی و ورود پلیس به محیط دانشگاهی، مخالف ادعاهای آن کشور درباره اصل آزادی بیان و آزادی تجمعات بوده و محیط و مراکز علمی را امنیتی می‌سازد.

اینگونه سرکوب‌های خشونت‌آمیز در امتداد سیاست حمایت علنی از کشتارها و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی به شمار می‌رود و موجب تشویق آن رژیم به ادامه تنش آفرینی، جنگ افروزی و نسل کشی خواهد شد.

این تجمعات اعتراضی نشانه خشم و نگرانی فزاینده وجدان‌های بیدار در آمریکا، از جمله جامعه مسلمانان آن کشور و نیز نگرانی‌های روزافزون جامعه جهانی نسبت به استمرار و تقویت حمایت مالی، سیاسی و تسلیحاتی و گسترده دولت و کنگره آمریکا از جنایات جنگی و نسل کشی در فلسطین و نادیده گرفتن حقوق بشر و بین الملل است.

ما فعالین دانشجویی دانشگاه پیام نور شیراز در انجمن‌های علمی دانشجویی و کانون‌های فرهنگی هنری، این برخوردهای دیکتاتورمآبانه پلیس آمریکا در برخورد با اساتید و دانشجویان حامی مردم مظلوم غزه را محکوم نموده، حمایت خود را از دانشجویان اعلام نموده و تلاش‌های مردم فلسطین را درسرزمین‌های اشغالی و آواره در سراسر جهان به منظور دست‌یابی به حق تعیین سرنوشت، آزادی و بازگشت به خانه‌ها و سرزمینشان ارج می‌نهیم و خواستار پایان فوری و مستمر محاصره و نسل‌کشی در غزه هستیم.»

گفتنی است این بیانیه به امضای انجمن علمی دانشجویی روانشناسی، انجمن علمی دانشجویی حسابداری، انجمن علمی دانشجویی حقوق، انجمن علمی دانشجویی مهندسی کامپیوتر، انجمن علمی دانشجویی مدیریت، انجمن علمی دانشجویی زیست‌شناسی، کانون فرهنگی مهدویت، کانون فرهنگی قرآن و عترت، کانون فرهنگی هلال احمر، کانون فرهنگی محبین اهل بیت (ع) رسیده است.

کد خبر 6090347

دیگر خبرها

  • همبستگی دانشگاه پیام‌نور شیراز با دانشگاهیان حامی فلسطین در غرب
  • نشست هم اندیشی انجمن های علمی و کانون های فرهنگی دانشگاه یاسوج
  • تعاون راهکاری علمی، عملی و عقلی برای مشارکت مردم در تولید
  • راهکار ساماندهی وضعیت خودرو از نگاه معاون علمی ریاست جمهوری
  • تاریخی: مدرسه جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش‌آموزان است
  • اصلاح روشنایی میادین و مثلثی‌های شهر تاریخی یزد
  • ساخت و ساز غیرمجاز خط قرمز مدیریت شهری مشکین‌دشت
  • نقش اصلی رسانه‌ها اعتمادسازی، ترویج امید و افزایش رضایت‌مندی مردم است
  • از دلنوشته غم‌انگیز آقای پژوهشگر تا قصه یک پل موسیقایی در روسیه!
  • دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان، میزبان دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران