Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@05:00:25 GMT

تقویت صنایع دستی وهنرهای سنتی درمعماری

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۵۲۰۳۸

تقویت صنایع دستی وهنرهای سنتی درمعماری

مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد درگفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ بر تعامل و همکاری هرچه بیشتر فعالان سه حوزه در معرفی استان و شهر تاریخی یزد به بهترین نحو ممکن تاکید کرد و گفت: گردشگرانی که به یزد سفر می کنند انتظارات ویژه ای بعد از ثبت جهانی از استان دارند بنابراین با توجه به ویژگی های خاص استان یزد و پتانسیل هایی که این استان در زمینه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی دارد، تبدیل این پتانسیل های بالقوه به بالفعل و استفاده بیش از پتانسیل گردشگری در جهت توسعه و معرفی استان، یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاطمه دانش یزدی در ادامه به تلفیق زندگی سنتی و مدرن و استفاده از طرح خانه ایرانی در ساخت و طراحی اقامتگاه های استان برای معرفی فرهنگ و آداب و رسوم مردم استان با طیف جدید به گردشگران اشاره کرد و افزود: طرح خانه ایرانی، ساخت و ارائه نمونه های مدرن از یک خانه ایرانی است که در طراحی و چیدمان منزل از صنایع دستی و هنرهای سنتی استفاده می شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در پایان به استفاده از صنایع دستی در طراحی و چیدمان اقامتگاه ها، بوم گردی ها و هتل های سنتی و مدرن استان و همچنین تقویت صنایع دستی و هنرهای سنتی در معماری تاکید و ابراز امیدواری کرد با همکاری و تعامل فعالان حوزه های سه گانه میراث فرهنگی با یکدیگر و اداره کل میراث فرهنگی استان، قدم های مثبتی در معرفی هر چه بهتر شهر میراث جهانی یزد برداشته شود.

انوشفر نیز در ادامه سخنانی پیرامون معماری بعد از انقلاب و نسل جوان معماری معاصر مطرح و سپس نقش صنایع دستی معاصر در طراحی خانه ایرانی را مورد بررسی قرارداد.

این طراح، مرمتگر و شهرساز مشهور ایرانی از چالش های طراحی و اجرای تغییر کاربری خانه ها نیز سخنانی مطرح کرد و لازمه معاصر نمودن معماری ایرانی را شناخت کامل معماری ایرانی دانست و گفت: تا شناخت کامل معماری ایرانی و درک عمیق آن وجود نداشته باشد، نمی توان گامی درجهت معاصر نمودن معماری ایرانی برداشت.

گفتنی است امیر مسعود انوشفر مرمتگر خانه عامریهای کاشان به عنوان طراح، مرمتگر و شهرساز ایرانی در نقاط گوناگون جهان روی پروژه های زیادی با تم خانه عامریها چون موزه لوور فرانسه، قلعه ها و... کار کرده است.

نشست هم اندیشی فعالان غیردولتی حوزه های سه گانه میراث فرهنگی با محوریت نقش صنایع دستی معاصر در طراحی خانه ایرانی در اداره کل میراث فرهنگی استان یزد برگزار شد.

انتهای پیام/ ی

توجه به  پتانسیل هایی استان یزد در زمینه گردشگری

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۵۲۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود

ایسنا/البرز مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز از پیگیری واگذاری کاروانسرای ینگی امام به بخش خصوصی و همچنین ایجاد پایگاه میراث ملی این کارونسرا در سال ۱۴۰۳خبر داد.

به گزارش ایسنا، رحیم خاکی روز شنبه هشتم اردیبهشت اظهار کرد: کاروانسرای ینگی امام یکی از ظرفیت‌های بسیار خوب استان البرز است که سال گذشته همراه با ۵۳ کاروانسرای دیگر در پرونده کاروانسرا های ایرانی به ثبت جهانی رسید.

 
به گفته مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز با اشاره به اینکه شرایط بنای کاروانسرا اکنون به گونه‌ای است که به مرمت نیاز دارد و باید هر چه سریعتر برای این موضوع اقدام شود.
 
او با اشاره به اینکه حدود ۱۰۰ الی ۲۰۰ میلیارد تومان برای مرمت کامل این بنا نیاز است، گفت: اعتبارات ناچیری هر ساله برای مرمت بخش هایی از این بنا در نظر گرفته می شود که جوابگوی نیاز مرمتی آن نیست، بنابراین اولویت واگذاری این بنا به بخش خصوصی است تا یکبار به صورت کامل مرمت بنا صورت گیرد.
 
به گفته او کاروانسرای ینگی امام  از لحاظ موقعیت قرارگیری و دسترسی یکی از بهترین گزینه‌ها برای تبدیل به اقامتگاه و یا گذر فرهنگی به عنوان محلی برای برگزاری رویدادها، نمایشگاه‌ها و بازارچه صنایع دستی و فرهنگی است که در راستای حمایت از تولید ملی نیز قرار می گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فرش دستباف هنر مادر است
  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • ‌معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود