Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سرانجام پس از مدت‌ها انتظار، موشک فالکون هِوی از پایگاه فضایی کندی در آمریکا به سوی مریخ پرتاب شد.

این موشک سه هسته‌ای ماشین مالک شرکت اسپیس ایکس (۲۰۰۸ cherry red Tesla Roadster)، ایلان ماسک را همراه دارد و قرار است در مراحل بعدی ماشین از موشک خارج شده به حرکت خود در مداری در اطراف سیاره مریخ ادامه دهد، از جمله دیگر امکانات منحصر به فرد فالکون، وجود ۲۷ موتور در آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از سه هسته قابل استفاده مجدد موشک فالکون هِوی، دو هسته با موفقیت پس از پرتاب از موشک جدا شده و در محل‌های از پیش تعیین شده روی زمین فرود آمدند، هسته اصلی سوم پس از گذشت موشک از کمربند ون آلن و استقرار در فضا از ماژول اصلی آزاد شده و به زمین باز می‌گردد. کارشناسان محل فرود هسته سوم را درمیان اقیانوس آرام برنامه ریزی کرده اند.


این اولین آزمایش شرکت SpaceX با موشک جدید در این ظرفیت بالا از زمان شروع به کار این شرکت از سال ۲۰۰۲ است.

پرتاب موشک در روز مقرر دو بار به دلیل وضعیت جوی نامساعد و سرعت باد به تعویق افتاد تا سرانجام در ساعت ۳:۴۵ دقیقه بعد از ظهر (۱۵ دقیقه بامداد به وقت محلی تهران- ایران) موشک با موفقیت درمیان ابراز احساسات تماشاچیان، تیم سازنده و میلیون‌ها دوست دار سفر‌های فضایی که به وسیله تلویزیون یا اینترنت این رویداد را شاهد بودند به فضا ارسال شد.


کارشناسان پرتاب فالکون هِوی را مهم‌ترین پرتاب عملیاتی برای موشک در جهان اعلام کرده اند.

ایلان ماسک، اعلام کرده است حدود ۶ ماه طول می‌کشد تا ماشین برقی او که در موشک قراردارد بتواند بیش از ۴۰۰ میلیون کیلومتر سفر کند و سرانجام به سیاره مریخ برسد.

در این ماشین برقی یک آدمک با کلاه و لباس فرم شرکت ماسک قرار دارد و عبارت عصبی نشو در مقابل دانشبورد خودرو نصب شده است.


تقویت کننده‌های جانبی (به طول هرکدام ۷۰ متر) فالکون تنها ۸ دقیقه پس از پرتاب موفقیت آمیز برروی زمین فرود آمدند.


به گفته مقام‌های اسپیس ایکس، موشک فالکون قادر به دستیابی به رانشی معادل با بیش از ۱۸ فروند هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ است.


در چند روز اخیر تبلیغات فراوانی برای پرتاب موشک فالکون انجام شده است و حتی انیمیشنی درباره شبیه سازی پرتاب ساخته شده است.


ماژول اصلی موشک فالکون قرار است مسافتی حدود ۲۲۵ میلیون کیلومتری را طی کند و به نزدیک مدار سیاره مریخ برسد، اما این موشک برای فرود بر سطح سیاره برنامه ریزی نشده است.


یکی از نوآوری‌های منحصربه فردی که به وسیله تیم اسپیس ایکس انجام شده، استفاده از هسته‌های قابل بازیافت و استفاده مجدد است که سبب شد هزینه ساخت موشک کاهش یابد و امکان ارسال موشک‌های بعدی به سیاره مریخ با استفاده از این هسته‌ها عملی شود.


ماسک همچنین اعلام کرده است موشک فالکون هِوی، تهدیدی برای سفینه‌های فضایی ناسا نیست و مقام‌های ناسا نباید به اسپیس ایکس به چشم یک چالش بزرگ نگاه کنند.


هدف اصلی ماسک از راه اندازی اسپیس ایکس، کاهش هزینه‌های حمل و نقل فضایی و امکان سفر به سیاره مریخ و در نهایت مسکونی کردن آن است.


ماسک پس از پرتاب موشک اعلام کرده مدتی طول می‌کشد تا موشک از کمربند وَن آلن خارج شود و آنگاه سفر به سوی مریخ در فضا آغاز می‌شود که چندین ماه به طول می‌انجامد.


منبع:Dailymail

انتهای پیام/

تصاویری هیجان انگیز از ارسال موشک فضایی فالکون به سوی سیاره مریخ

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۶۳۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران

رئیس سازمان فضایی ایران از توسعه ایستگاه‌های زمینی به عنوان یکی از برنامه‌های جدی سازمان فضایی ایران خبر داد که این ایستگاه‌ها برای استفاده از ظرفیت فضا و ماهواره‌ها ضروری هستند. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران از بهره‌برداری فاز اول پایگاه فضایی چابهار در سال 1403 خبر داد.

سالاریه هدف از ساخت این پایگاه را دسترسی به مدارهای مختلف فضایی عنوان کرد.

وی گفت: نخستین پرتاب از این پایگاه، پرتاب ماهواره خورشیدآهنگ خواهد بود.

سالاریه همچنین از توسعه ایستگاه‌های زمینی به عنوان یکی از برنامه‌های جدی سازمان فضایی ایران خبر داد.

ایران در آستانه پرتاب ماهواره از پایگاه فضایی چابهار

به گفته وی، این ایستگاه‌ها برای استفاده از ظرفیت فضا و ماهواره‌ها ضروری هستند.

رئیس سازمان فضایی ایران در خصوص آزمایشگاه‌ها و مراکز تست آزمون نیز گفت: تلاش می‌کنیم امسال این مراکز را به بهره‌برداری برسانیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پنج نشانه‌ای که شاید وجود موجودات فرازمینی را ثابت کند
  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در ایران؛ قطعه‌ای زیبا از هسته یک سیاره را ببینید | تصویر
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است
  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند