Web Analytics Made Easy - Statcounter

بنیاد مطالعات اسلامی روسیه در خبری به خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) اعلام کرد: حمید هادوی، رئیس بنیاد مطالعات اسلامی روسیه در سفر به سن‌ پترزبورگ با پرفسور یفیم رزوان، معاون موزه انسان‌شناسی و قوم‌شناسی آکادمی علوم روسیه (کُنست کامرا)  دیدار و گفتگو كرد.

در این گفتگوها، زمینه‌های همکاری طرفین با موضوعات مختلف اسلام‌شناسی به ویژه پژوهش‌های قرآنی بررسی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله این توافقات همکاری بنیاد با مرکز بین‌المللی مطالعات اسلامی موزه کنست کامرا، در برگزاری نمایشگاه‌ها و پروژه‌های مطالعاتی است.

پروفسور یفیم رزوان، شرق‌شناس متخصص در مطالعات قرآنی، مدیرمسئول نشریه «مانوسکریپتا اورینتالیا» و استاد دانشکده شرق‌شناسی دانشگاه دولتی پترزبورگ است.

کُنست کامرا، نخستین موزه روسیه
کُنست‌ کامرا به معنی «اتاق اشیاء نادر»، نامی است که بر موزه انسان‌شناسی و قوم‌نگاری «پتر کبیر»(از امپراطورهای روسیه) وابسته به آکادمی علوم روسیه اطلاق می‌شود در این بخش اشیایی گردآوری می‌شد که ارزش علمی داشتند و در سفرهای اکتشافی دانشمندان و شرق‌شناسان و یا تاجران و دیپلماتها به دربار آورده می‌شد.

این موزه، نخستین موزه روسیه به شمار می‌آید و به دستور پتر کبیر تأسیس شده و ساختمان آن در مرکز شهر پترزبورگ قرار دارد. این موزه دارای یک مجموعه منحصر به فرد از آثار باستانی، اسناد تاریخی و نحوه زندگی ملل گوناگون است.

در جریان بازدید از موزه، هادوی با آندره ولادیمیرویچ گولونف، رئیس موزه انسان‌شناسی و قوم‌نگاری و عضو آکادمی علوم روسیه نیز دیدار و گفتگو کرد.

همچنین در این سفر، رئیس بنیاد مطالعات اسلامی روسیه با پرفسور استانیسلاو پروزروف، اسلام‌شناس برجسته روس و معاون علمی انستیتو نسخ خطی شرقی آکادمی علوم روسیه دیدار كرد.

راه‌اندازی وب‌سایت « دایرة المعارف اسلام در روسیه»
در این دیدار حمید هادوی بنیاد ضمن اعلام آمادگی در زمینه حمایت از نشر مجلد دوم دایرة المعارف اسلام در سرزمین روسیه تزاری (شامل جلدهای 4، 5 و 6)، از آمادگی بنیاد برای راه‌اندازی وب‌سایت ویژه این دایرة المعارف خبر داد.

با راه‌اندازی این وب‌سایت، همگان می‌توانند به متن کامل مقالات این دانشنامه در همه جای دنیا دسترسی یابند. این پیشنهاد با استقبال پروفسور پروزورف و موافقت وی مواجه شد.

علاوه بر آن، رئیس بنیاد مطالعات اسلامی روسیه در رابطه با چشم‌انداز آتی همکاری‌ها در زمینه این پروژه اظهار کرد که بنیاد حاضر است این اثر را به زبان فارسی ترجمه کند تا محققان فارسی زبان نیز از آن ارزشمند بهره ببرند.

گزارشی از اسلامیک دیتا

همچنین در این دیدار درباره پروژه «اسلامیک دیتا»(بانک اطلاعات مراکز، شخصیت‌ها و آثار اسلام‌شناسی روسیه و ایران به دو زبان روسی و فارسی) نیز گزارشی ارائه شد که از سوی بنیاد مطالعات اسلامی روسیه در حال انجام است.

دیدار و گفتگو با الکسی خیسمتولین(از مترجمان و پژوهشگران روس) نیز بخشی از برنامه دیدار حمید هادوی در انیستیتو نسخ خطی شرقی بود که طی آن درباره همکاری بنیاد با انجمن پژوهشگران میراث مکتوب اسلامی در برگزاری دوره‌های آموزشی آشنایی با نسخ خطی اسلامی، توافقاتی حاصل شد.

گفتنی است، بنیاد مطالعات اسلامی روسیه، در سال 2017 دهمین سالگرد تأسیس خود را جشن گرفت. در حال حاضر این بنیاد با بسیاری از مراکز اسلام شناسی و شرق شناسی  آکادمیک روسیه همکاری‌های پژوهشی و آموزشی مستمر دارد و با انستیتو نسخ خطی شرقی پترزبورگ از آغاز تأسیس خود همکاری داشته است. پروفسور پروزروف یکی از بنیانگذاران بنیاد است/.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۷۳۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاجی محمره از یادمان های راهیان نور بازید کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدعلی حاجی محمره معاونت مالی و پشتیبانی موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از یادمان والفجر۱ منطقه فکه و مقر عمار یاسر این موزه در خرمشهر دیدار و سرکشی کرد.

حاجی محمره در این بازدید گفت: ما بر سفره‌ای که شهدا آماده کردند، نشسته‌ایم، اگر رسالت خودمان در رابطه با شهدا را انجام ندهیم فردای قیامت باید پاسخگو باشیم. شهیدان با اخلاص و دیانت جان شیرین خود را که ضامن زنده نگه داشتن انقلاب اسلامی است، فدا کردند تا این انقلاب متصل به نهضت بزرگ حضرت مهدی (عج) شود.

وی افزود: جهت انجام مأموریت‌های محوله در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در محل یادمان‌های والفجر و مقر عمار یاسر حضور پیدا کردیم و اقداماتی را در جهت تعمیرات، نگهداری، ملزومات و اقلام مورد نیاز مکان‌های مذکور انجام دادیم تا ان شاالله با توجه به در پیش رو بودن ایام تابستان، زمینه لازم را جهت حضور حداکثری ملت شهیدپرور ایران اسلامی در حد توان و امکانات خود فراهم کنیم.

کد خبر 6090759 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • دهه هشتادی‌ها نسل پیشران تمدن‌ساز هستند
  • حاجی محمره از یادمان های راهیان نور بازید کرد
  • کوالالامپور؛ خواهر مدرن اما سنتی اصفهان
  • فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • اروز: اخبار فروش حواله خوردو جانبازان از اساس دروغ است!
  • کتاب نشانه‌شناسی شکلک‌ها منتشر شد
  • مسئولان نسبت به ایمنی راه‌ها توجه بیشتری داشته باشند
  • معلم تراز در جمهوری اسلامی باید روحیه انقلابی و جهادی داشته باشد
  • راه‌اندازی مجدد دبیرخانه «شهر اسلامی» در شهرداری اصفهان