Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@17:12:05 GMT

درمان اختلالات شخصیتی با کمک واقعیت مجازی

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۱۲۷۶۶

درمان اختلالات شخصیتی با کمک واقعیت مجازی

دانشمندان معتقدند که درمان مبتنی بر واقعیت مجازی و تکنولوژی های روز، باعث کاهش پارانویا و اضطراب در افراد مبتلا به اختلالات روانپریشی می شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا و ترجمه از "نیودیلی"، محققان هلندی تیم روانپزشکی لنست در آزمایش های بالینی ۱۱۶ بیمار را تحت درمان با تمرینات واقعیت مجازی قرار دادند. این محققان معتقدند که تحقیقات بیشتری برای تأیید مزایای طولانی مدت چنین فناوری هایی ضروری است، اما در این بررسی ها مشخص شد که واقعیت مجازی کمک می کند شخص در یک واقعیت متداول زندگی کند و در آن تصاویر زندگی مشابه وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آمار، ۹۰ درصد از افراد از اختلال افکار پارانوئید رنج می برند که تهدیدی برای آنهامحسوب می شود. در نتیجه این اختلال روانی، فرد از مکان های عمومی اجتناب می کند، با مردم کمتر ارتباط دارد و زمان زیادی را به تنهایی صرف می کند. از علائم پارانویا این است که فرد مدام فکر می‌کند که قرار است به او صدمه بزنند یا از او سوء‌استفاده کنند یا او را فریب دهند. فرد پارانوئید، فردی بشدت شکاک است و همیشه می‌ترسد که از اطلاعاتش علیه خودش استفاده کنند.

در روش های درمانی موجود، درمانگران به بیماران کمک می کنند تا مشکلات ظاهرا غلط را از بین ببرند تا کمتر آنها را تهدید کند. این امر به کاهش اضطراب افراد کمک می کند، اما به ندرت به درمان پارانویا ختم می شود.

محققان به رهبری "Roos Pot-Kolder" از دانشگاه VU هلند با کمک یک روش درمانی جدید محیط مجازی را گسترش دادند. در این بررسی، ۱۱۶ نفر از شرکت کنندگان، تحت درمان های استاندارد استفاده از داروهای ضدویروسی و مشاوره روانپزشکی منظم، به دو گروه ۵۸ نفره تقسیم شدند. یک گروه تعاملات اجتماعی را در یک محیط مجازی تمرین کردند. درمان شامل ۱۶ جلسه یک ساعته در طول ۸ تا ۱۲ هفته بود که در آن شرکت کنندگان از طریق عکاسی با نشانه های اجتماعی که باعث ترس و پارانویا برای آنها شد، در چهار محیط مجازی روبرو شدند. این محیط ها شامل خیابان، اتوبوس، یک کافه و یک سوپرمارکت بود که در معرض دید بیمار قرار گرفت.

درمانگران می توانستند، با تغییر آواتار، محیط بازی و ظاهر را تغییر دهند و دریابند آیا پاسخ های ثبت شده بیمار بی طرفانه یا خصمانه است. درمانگران همچنین به شرکت کنندگان کمک کردند تا احساسات خود را در موقعیت های مختلف کشف و به چالش بکشند و به مقاومت در برابر رفتارهای ایمنی مشترک مانند تماس چشم کمک کنند.

شرکت کنندگان در ابتدای آزمایش بررسی شدند، همچنین در دوره های سه و شش ماه پس از آن نیز مورد آزمایش قرار گرفتند. در نهایت، مطالعه در این زمینه نشان داد که قرار گرفتن در معرض واقعیت مجازی، موجب افزایش رفتارهای اجتماعی بیمار با دیگران نمی شود، اما بر کیفیت تعاملات این بیماران تاثیر مثبت داشته است.

Roos Pot-Kolder، پژوهشگر دانشگاه VU هلند و نویسنده این مقاله می گوید: "درمان مبتنی بر واقعیت مجازی نسبت به درمان استاندارد یعنی استفاده از داروهای متداول، موجب کاهش احساسات، اضطراب شده است."

کریستینا کامپوس از دانشگاه برگن گفت: "با توسعه واقعیت مجازی و تکنولوژی تلفن همراه، طیف وسیعی از ابزارهای موجود در روان درمانی در حال گسترش است. اکنون این گروه از دانشمندان امیدوارند با کمک تکنولوژی های روز بتوانند اختلالات روانی را درمان کنند."

واقعیت مجازی یا Virtual Reality که به اختصار با حروف VR نمایش داده می‌شود، عبارت است از تلاش بشر برای برداشتن مرزهای بین فضای واقعی و فضای مجازی. واقعیت مجازی یک تکنولوژی و فناوری نوین است که به کاربر امکان می‌دهد تا با یک محیط شبیه‌سازی رایانه‌ای اندرکنش یا تعامل داشته باشد. واقعیت مجازی که از آن به عنوان محیط چند رسانه‌ای همه‌جانبه نیز یاد می‌شود، یک محیط شبیه‌سازی کامپیوتری است که می‌تواند حضور فیزیکی را در یک محل و در یک دنیای واقعی یا یک دنیای مجازی شبیه‌سازی کند.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۱۲۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستمزد نجومی سعید آقاخانی ؛ شایعه یا واقعیت

به گزارش پارس نیوز ، اخیراً بحث درباره ساختِ گران سریال در شبکه نمایش‌خانگی به سمتِ تلویزیون هم آمده است. یکی از تهیه‌کنندگان این‌طور گفته که هر قسمت 2 میلیارد تومان آب می‌خورد.

او کف برآورد یک سریال رده الف تلویزیون را بین 2 و 2.5 میلیارد تومان می‌داند؛ با وجود اینکه ممکن است برخی از سریال‌ها حتی با برآورد اولیه یک یا 1.5 میلیارد تومانی به ازای هر قسمت آغاز شوند، اما سالانه بسیاری از مجموعه‌ها در میانه تصویربرداری به الحاقیه بودجه می‌رسند و در ادامه به ارقام 2 تا 2.5 میلیارد تومانی به ازای هر قسمت می‌رسند.

حتی یکی از تهیه‌کنندگان سیما پرده از نرخ پایه تولید سریال الف در سال 1402 دقیقه‌ای 30 میلیون تومان برداشت. این گمانه‌زنی‌ها به سمتِ‌سریال‌های زیرخاکی و نون‌خ آمد. حتی برخی این‌طور اعلام کردند که سعید آقاخانی با دستمزد نجومی دوباره به تلویزیون آمده و حواشی‌ای خاص را به جان خریده است.

مهدی فرجی در واکنش به این گمانه‌زنی‌ها، بودجه عجیب و غریب و دستمزد نجومی سعید آقاخانی به خبرنگار تسنیم گفت: واقعاً بودجه این سریال به مانند بودجه‌های دیگر سریال‌های معمولی تلویزیون است. حتی یک ریال از میراث فرهنگی دریافت نکردیم. با بودجه صداوسیما که بسیار بودجه معمولی بود مثل دیگر سریال‌هایش این کار را ساختیم.

وی افزود: می‌گویند سعید آقاخانی دستمزد نجومی گرفته؟ این نکته را از همان «نون‌خ» اول هم می‌گفتند او در تیم نویسندگان، کارگردانی و بازیگری است برای هرکدام یک دستمزد می‌گیرد. اما آن موقع گفتم و الان هم می‌گویم دستمزد سعید آقاخانی مثل دستمزدهایی است که صداوسیما به همه پرداخت می‌کند. او برای «نون‌خ» که از نویسندگی تا مونتاژ حدوداً یک سریال درگیر کار بود رقمی که دریافت کرد حتی به مراتب از سریال «راز بقا» نمایش‌خانگی به مراتب کمتر بود. شاید برخی بپرسند چرا؟ چون آقاخانی به شاد کردن مردم علاقه‌مند است و این باور را دارد صداوسیما همچنان رسانه فراگیری است و مردم آن را می‌بینند.

فرجی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا سعید آقاخانی نسبت به اظهارنظر مجازی که داشته، «نون‌خ‌5» پایان مجموعه‌های «نون‌خ» است تجدیدنظری خواهد داشت، گفت:‌ نمی‌دانم واقعاً؛ یک مقدار باید جلو برویم و ببینیم ظرفیت‌های داستانی برای «نون‌خ6» پیدا می‌شود.

فرجی همچنین در خصوص احیای نهضت ساخت سریال‌های دنباله‌دار تلویزیون توسط سیمافیلم، خاطرنشان کرد: مهمترین موضوع در سریال‌هایی که چند فصله‌اند و به صورت سری ساخته می‌شوند، قصه است. حتماً باید به قصه به طور خاص و ویژه توجه کنیم، زیرا توجه به قصه و فیلمنامه، این ظرفیت را ایجاد می‌کند که مردم آن سریال را دوباره ببینند و دنبالش کنند. به هر حال این نوع سریال‌ها برای مردم یک نوع وابستگی ایجاد کرده که قصه و فیلمنامه خوب می‌تواند این خاطرات خوش و نوستالژی زیبا را برایشان تکرار کند.

او در پاسخ به این سؤال که نظرسنجی‌های تلویزیون را باور دارد که 70 درصدِ مردم تلویزیون می‌بینند، افزود: من گاهی احساس می‌کنم بینندگان ما بیشتر از این آمارها و ارقام‌اند. صداوسیما شاید در این خصوص خیلی سختگیرانه اظهارنظر می‌کند. در ارتباطاتی که با مردم داریم می‌بینیم مخاطبان ما را به واسطه «نون‌خ» می‌شناسند و چقدر این سریال را دنبال کرده‌اند؛ به این باور می‌رسیم شاید بیش از این درصدها مردم مخاطب تلویزیون و سریال‌هایش هستند.

فرجی که گفته می‌شود قرار است یک سریال در نمایش‌خانگی را پیگیری کند به «کندو» احمدرضا درویش اشاره کرد که خیلی جدّی امسال این سریال را دنبال می‌کند که به جایی برسد.

دیگر خبرها

  • «فیلمسازی واقعیت مجازی تعاملی» بررسی می‌شود
  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • آماده‌باش چین برای شراره‌های خورشیدی
  • علامه مطهری شخصیت جامع علمی و بصیرتی معاصر است
  • فیلم/ آجرلو: اقای فرزین دلار تلگرامی واقعیت دارد
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • طلاق از شوهر به‌خاطر خیلی خوب‌بودن!
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی ؛ شایعه یا واقعیت
  • ایمیل‌ها کدام ویژگی‌های شخصیتی را افشا می‌کنند؟
  • مطالعه یک ماده مغذی، مسیری برای درمان اختلالات مغزی!