Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@15:35:46 GMT

درمان اختلالات شخصیتی با کمک واقعیت مجازی

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۱۲۷۶۶

درمان اختلالات شخصیتی با کمک واقعیت مجازی

دانشمندان معتقدند که درمان مبتنی بر واقعیت مجازی و تکنولوژی های روز، باعث کاهش پارانویا و اضطراب در افراد مبتلا به اختلالات روانپریشی می شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا و ترجمه از "نیودیلی"، محققان هلندی تیم روانپزشکی لنست در آزمایش های بالینی ۱۱۶ بیمار را تحت درمان با تمرینات واقعیت مجازی قرار دادند. این محققان معتقدند که تحقیقات بیشتری برای تأیید مزایای طولانی مدت چنین فناوری هایی ضروری است، اما در این بررسی ها مشخص شد که واقعیت مجازی کمک می کند شخص در یک واقعیت متداول زندگی کند و در آن تصاویر زندگی مشابه وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آمار، ۹۰ درصد از افراد از اختلال افکار پارانوئید رنج می برند که تهدیدی برای آنهامحسوب می شود. در نتیجه این اختلال روانی، فرد از مکان های عمومی اجتناب می کند، با مردم کمتر ارتباط دارد و زمان زیادی را به تنهایی صرف می کند. از علائم پارانویا این است که فرد مدام فکر می‌کند که قرار است به او صدمه بزنند یا از او سوء‌استفاده کنند یا او را فریب دهند. فرد پارانوئید، فردی بشدت شکاک است و همیشه می‌ترسد که از اطلاعاتش علیه خودش استفاده کنند.

در روش های درمانی موجود، درمانگران به بیماران کمک می کنند تا مشکلات ظاهرا غلط را از بین ببرند تا کمتر آنها را تهدید کند. این امر به کاهش اضطراب افراد کمک می کند، اما به ندرت به درمان پارانویا ختم می شود.

محققان به رهبری "Roos Pot-Kolder" از دانشگاه VU هلند با کمک یک روش درمانی جدید محیط مجازی را گسترش دادند. در این بررسی، ۱۱۶ نفر از شرکت کنندگان، تحت درمان های استاندارد استفاده از داروهای ضدویروسی و مشاوره روانپزشکی منظم، به دو گروه ۵۸ نفره تقسیم شدند. یک گروه تعاملات اجتماعی را در یک محیط مجازی تمرین کردند. درمان شامل ۱۶ جلسه یک ساعته در طول ۸ تا ۱۲ هفته بود که در آن شرکت کنندگان از طریق عکاسی با نشانه های اجتماعی که باعث ترس و پارانویا برای آنها شد، در چهار محیط مجازی روبرو شدند. این محیط ها شامل خیابان، اتوبوس، یک کافه و یک سوپرمارکت بود که در معرض دید بیمار قرار گرفت.

درمانگران می توانستند، با تغییر آواتار، محیط بازی و ظاهر را تغییر دهند و دریابند آیا پاسخ های ثبت شده بیمار بی طرفانه یا خصمانه است. درمانگران همچنین به شرکت کنندگان کمک کردند تا احساسات خود را در موقعیت های مختلف کشف و به چالش بکشند و به مقاومت در برابر رفتارهای ایمنی مشترک مانند تماس چشم کمک کنند.

شرکت کنندگان در ابتدای آزمایش بررسی شدند، همچنین در دوره های سه و شش ماه پس از آن نیز مورد آزمایش قرار گرفتند. در نهایت، مطالعه در این زمینه نشان داد که قرار گرفتن در معرض واقعیت مجازی، موجب افزایش رفتارهای اجتماعی بیمار با دیگران نمی شود، اما بر کیفیت تعاملات این بیماران تاثیر مثبت داشته است.

Roos Pot-Kolder، پژوهشگر دانشگاه VU هلند و نویسنده این مقاله می گوید: "درمان مبتنی بر واقعیت مجازی نسبت به درمان استاندارد یعنی استفاده از داروهای متداول، موجب کاهش احساسات، اضطراب شده است."

کریستینا کامپوس از دانشگاه برگن گفت: "با توسعه واقعیت مجازی و تکنولوژی تلفن همراه، طیف وسیعی از ابزارهای موجود در روان درمانی در حال گسترش است. اکنون این گروه از دانشمندان امیدوارند با کمک تکنولوژی های روز بتوانند اختلالات روانی را درمان کنند."

واقعیت مجازی یا Virtual Reality که به اختصار با حروف VR نمایش داده می‌شود، عبارت است از تلاش بشر برای برداشتن مرزهای بین فضای واقعی و فضای مجازی. واقعیت مجازی یک تکنولوژی و فناوری نوین است که به کاربر امکان می‌دهد تا با یک محیط شبیه‌سازی رایانه‌ای اندرکنش یا تعامل داشته باشد. واقعیت مجازی که از آن به عنوان محیط چند رسانه‌ای همه‌جانبه نیز یاد می‌شود، یک محیط شبیه‌سازی کامپیوتری است که می‌تواند حضور فیزیکی را در یک محل و در یک دنیای واقعی یا یک دنیای مجازی شبیه‌سازی کند.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۱۲۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پائز: المپیک ۲۰۲۴ واقعیت است، نه رویا

دومین مرحله آماده‌سازی تیم ملی والیبال برای حضور پرقدرت در لیگ ملت‌ها ۲۰۲۴ صبح امروز و تنها هفت ساعت پس از ورود سرمربی برزیلی- فرانسوی به ایران آغاز شد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، تیم ملی والیبال ایران که حدود سه هفته است تمرینات خود را برای حضور پرقدرت در لیگ ملت‌های 2024 آغاز کرده است، امروز با حضور موریس موتا پائز سرمربی برزیلی – فرانسوی اردوی آماده‌سازی خود را آغاز کرد تا ادامه تمرینات به صورت جدی‌تر پیگیری شود.

لیست پائز برای لیگ ملت‌های والیبال/ موسوی و غفور نیستند

 

موتا پائز سرمربی برزیلی – فرانسوی تیم ملی والیبال کشورمان صبح امروز پس از ورود به تهران و استراحتی کوتاه، در جلسه ای با سید میلاد تقوی دیدار و گفتگو کرد و سپس به همراه وحید مرادی سرپرست گروه اعزامی تیم ملی والیبال ایران در مسابقات لیگ ملت های والیبال 2024، در تمرین تیم ملی حضور یافت.

در ابتدای این تمرین که علاوه بر کادر فنی و بازیکنان، امیرحسین منظمی عضو هیئت رئیسه فدراسیون هم حضور داشت، وحید مرادی گفت: با نظر آقای پائز نام 30 بازیکن را به فدراسیون جهانی والیبال اعلام کردیم و در موعد مقرر تمامی مدارک به فدراسیون جهانی ارسال شد و تایید آن را گرفتیم. پائز امروز صبح کار خود را در تهران آغاز کرد و پیش از تمرین جلسه‌ای با تقوی داشت. در این جلسه موارد مختلفی مطرح شد که مبحث اصلی آن جنگندگی تیم برای رسیدن به یک هدف مشترک بود.

مرادی با اشاره به صحبت‌های پائز پیش از امضای قرارداد به عنوان سرمربی تیم ملی والیبال کشورمان عنوان کرد: پیش از امضای قرارداد پائز از من پرسید که آیا بازیکنان آماده هستند که برای رسیدن به هدف از جان مایه بگذارند؟ جواب من این بود که همه بازیکنان برای رسیدن به المپیک حاضر به از خود گذشتگی هستند. از همه وجود مایه می‌گذارند و تلاش خواهند کرد تا به المپیک برسند.

سرمربی تیم ملی والیبال ایران هم پس از صحبت‌های مرادی ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران گفت: اول از همه بسیار مفتخرم که لباس ملی ایران را پوشیدم و می‌دانم که بازیکنان خیلی خوبی داریم، باور دارم که می‌توانیم با هم کار بزرگی انجام دهیم.

وی ادامه داد: زمان تمرکز کردن است و ترجیح می‌دهم در اینجا همراه شما باشم و کار کنیم تا اینکه بخواهم زیادی صحبت کنم. از ماه گذشته کادر فنی که در ایران حضور داشتند کار خود را به خوبی انجام دادند. زمان زیادی نداریم اما باید به هدف اصلی‌مان در تابستان دست پیدا کنیم. المپیک 2024 برای ما یک رویا نیست بلکه واقعیت است. برای رسیدن به این هدف بایستی با هم باشیم و این تنها راهی است که می‌توانیم به آن دست پیدا کنیم.

وی تاکید کرد: باز هم می‌گویم زمان زیادی نداریم و تنها باهم و با مبارزه کردن در کنار هم می‌توانیم به آن دست پیدا کنیم. در روزهای گذشته من آرشیوی از سه یا چهار بازی در این سالن را تماشا کردم و متوجه این موضوع هستم که والیبال برای مردم ایران چقدر حائز اهمیت است و چه میزان آن را دوست دارند. زمان مبارزه است و باید برای این طرفداران تلاش کنیم. از حضورتان تشکر می‌کنم و می‌توانیم کار را شروع کنیم.

در ادامه پیمان اکبری که به عنوان دستیار اول پائز در مدت عدم حضور او در ایران تمرین دهی به تیم را برعهده داشت، ضمن معرفی اعضای کامل کار فنی اظهار کرد: به او خیرمقدم و تبریک می‌گوییم. مسوولیت این کار سخت را پذیرفتند. همه می‌دانیم کار سختی در پیش داریم اما دور از دسترس نیست. با توجه به تلاشی که انجام می‌دهیم می‌توانیم به هدف برسیم. این بازیکنان حدود سه هفته در حال تمرین هستند و انگیزه و توان لازم را دارند. همه آماده جنگیدن برای رسیدن به هدف هستند. امیدوارم با حضور او به هدف مدنظر برسیم.

در پایان بازیکنان و کادر فنی با تشکیل حلقه اتحاد تیمی تمرینات خود را زیر نظر مستقیم موتا پائز سرمربی تیم ملی و دیگر اعضای کادر فنی آغاز کردند.

تمرینات تیم ملی در سالن والیبال مجموعه ورزشی آزادی مطابق با برنامه از پیش تعیین شده در دو نوبت صبح و عصر برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • فروش امتیاز مسکن ملی توسط برخی سازمان ها، واقعیت یا شایعه؟
  • مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو بر گردن مخترع ایرانی
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • همایش پاکسازی ساحل در گناوه برگزار شد
  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • پائز: المپیک ۲۰۲۴ واقعیت است، نه رویا
  • کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد