Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@14:13:37 GMT

جنگ طلبی تل‌ آویو بر فراز دمشق

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۴۸۱۷۱

جنگ طلبی تل‌ آویو بر فراز دمشق

تهران- ایرنا- روزنامه ابتکار پیامدهای حمله هوایی به سوریه و سرنگونی جنگنده رژیم صهیونیستی را بررسی کرد و نوشت: ارتش رژیم صهیونیستی روز شنبه اعلام کرد که نیروی هوایی اسرائیل 12 نقطه از خاک سوریه را مورد هدف قرار داده و همچنین پیش از آن یک هواپیمای بدون سرنشین را نیز در سرزمین‌ های اشغالی سرنگون کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این مطلب می خوانیم: در همین رابطه ارتش اسرائیل طی بیانیه‌ای مدعی شد که این حملات علیه سامانه پدافند هوایی سوریه و اهداف ایرانی در خاک این کشور صورت گرفته و تل آویو نفوذ پهپاد به حریم سرزمین‌های اشغالی را اقدامی از سوی ایران تعبیر می‌کند.

در این زمینه سخنگوی ارتش اسرائیل نیز مدعی است که ایران و سوریه با آتش بازی می‌کنند و ارتش اسرائیل تصمیمی جدی برای مقابله با این تحرکات دارد. همچنین معاون نیروی هوایی رژیم صهیونیستی نیز با اعلام اینکه این حملات گسترده‌ترین حمله در نوع خود از حدود 37 سال پیش تاکنون بوده، مدعی شد که این حمله در پاسخ به پرواز پهپاد ایرانی و حمله به مکان بلند شدن آن در گسترده عملیاتی بسیار وسیعی صورت گرفته است. گفتنی است رژیم صهیونیستی بارها و بارها در طول سال‌های گذشته و به خصوص پس از آغاز بحران سوریه به این کشور حمله کرده است، به طوریکه تنها در طول یک و ماه ‌نیم گذشته سه حمله هوایی به اهدافی در حومه دمشق، قطیفه و طبرا صورت گرفته است. در سال گذشته میلادی نیز رسانه‌های خبری از 9 حمله ارتش اسرائیل به مواضعی در خاک سوریه خبر داده بودند.

** از رفتار تهاجمی تا درخواست میانجی ‌گری از مسکو
شدت یافتن این حملات در حالی صورت می‌گیرد که پس از شکست داعش در ماه‌های گذشته و پایان یافتن خلافت سرزمینی این گروه در سوریه و عراق، رژیم اسرائیل بارها مدعی شده بود که جنگ جدیدی در سوریه در حال آغاز شدن است و نوک این حملات رسانه‌ای نیز به صورت تلویحی به سمت ایران نشانه‌گیری می‌شد. حال اسرائیل و آمریکا با وجود تلاش ‌های بی وقفه برای اجماع‌سازی علیه نقش منطقه ‌ای ایران و تهدید انگاشتن این نقش، پس از ماجرای روز شنبه طی تماسی با روس‌ها، این حملات را مقابله با نقش ایران در سوریه عنوان کرده‌اند. در همین راستا بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در تماس با ولادمیر پوتین مدعی شده است که از حق خود برای دفاع در مقابل حملات از خاک سوریه کوتاه نخواهد آمد. این در حالی است که پس از ادعای اسرائیلی‌ها مبنی بر سرنگون کردن یک پهپاد متعلق به ایران، یک جنگنده الف 16 رژیم صهیونیستی توسط پدافند هوایی سوریه سرنگون شده است. تلویزیون دولتی سوریه این اقدام را نوعی فتح الفتوح نامیده و آن را پیروزی بزرگ ارتش این کشور عنوان کرده است.

به گفته کارشناسان نخستین رویارویی جدی سوری‌ها با ارتش اسرائیل که منجر به سرنگونی جنگنده آنها شده است، بیانگر بازگشایی جبهه‌ای جدید علیه تل‌آویو است. این کارشناسان معتقدند، سرنگونی جنگنده اسرائیلی دارای بعدی استراتژیک بود که نشان می‌دهد دمشق عزمی جدی را برای وارد شدن به فاز جدیدی از رویارویی مستقیم علیه اسرائیل اتخاذ کرده است. در همین رابطه رسانه‌های اسرائیلی نیز در تحلیل‌های متفاوت از این درگیری بی سابقه آورده‌ اند که اکنون اسد در حال روی آوردن به اقدامات عملی است و همین امر نشان می‌دهد که دولت سوریه پس از دستیابی به 80 درصد از خاک این کشور، از ثباتی نسبی برای عملی کردن تهدیدات گذشته خود برخوردار شده است. این تحلیل‌ها زمانی رنگ و بویی از واقعیت به خود می‌گیرد که روزنامه تایمز آو اسرائیل به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش می‌دهد: در پی سرنگون شدن جنگنده اسرائیل توسط پدافند هوایی سوریه، تل آویو از مسکو خواسته تا با میانجی‌گری مانع از درگیری‌های بیشتر در آینده شود. این روزنامه در گزارش خود مدعی شد که اسرائیلی‌ها به مقامات روسیه گفته‌اند، هر چند حملات روز شنبه در پاسخ به ورود یک فروند هواپیمای بدون سرنشین به حریم هوایی اسرائیل بوده است، اما تل ‌آویو قصد درگیری‌های بیشتری را نداشته و تنها هدفش دفاع بوده است.

** واکنش ایران به ادعاهای مطرح شده
در همین رابطه و در حالیکه اسرائیل ادعا می‌کند که این هواپیمای بدون سرنشین متعلق به ایران بوده و نخست وزیر رژیم صهیونیستی حضور ایران در سوریه را هشدار علیه موجودیت اسرائیل تلقی می‌کند، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در واکنش به این ادعاهای مطرح شده، اظهار داشت که دولت سوریه به عنوان یک کشور مستقل حق دفاع مشروع از تمامیت ارضی و مقابله با هر نوع تجاوز خارجی را داراست و تل‌آویو نمی‌تواند با فرافکنی و دروغ پردازی به تجاوزات خود سرپوش بگذارد. قاسمی همچنین با بیان اینکه ادعای پرواز پهپاد ایرانی مضحک‌تر از آن است که به آن پرداخته شود، افزود: حضور ایران در سوریه مستشاری بوده و به درخواست دولت این کشور صورت گرفته است.

از سوی دیگر علی شمخانی دبیر شورای امنیت ملی کشورمان نیز در حاشیه راهپیمایی 22 بهمن در واکنش به این اظهارات، با بیان اینکه سقوط هواپیمای اسرائیلی توسط پدافند هوایی سوریه معادله عدم توازن قوا در منطقه را تغییر داد، تاکید کرد: این مساله به این اشاره دارد که هر خطایی از سوی اسرائیل در منطقه بدون پاسخ نخواهد ماند.

** ماهیگیری از آب گل‌آلود سوریه
در بحبوحه تحولات اخیر میدانی در سوریه و اقدام دولت این کشور مبنی بر سرنگون کردن جنگنده اسرائیلی، رسانه‌های روسی اعلام کردند که آمریکایی‌ها با استفاده از این شرایط در حال آماده شدن برای حمله موشکی به سوریه به بهانه استفاده دمشق از سلاح شیمیایی هستند. این در حالی است که گفته می‌شود یکی از سناتورهای آمریکایی با استناد به یک سند محرمانه دولت ترامپ، اعلام کرده که کاخ سفید در تلاش است برای توجیه عملیات نظامی خود، دستاویزی حقوقی ارائه داده تا از این منظر نقش فعال‌تری در جنگ سوریه ایفا کند.

در همین رابطه تحلیل‌گران معتقدند هنوز راهبردهای آمریکا حتی برای متحدان خودش نیز آشکار نیست و تنها می‌توان حدس زد که هدف عمده آمریکایی‌ها در کوتاه مدت تضعیف نقش ایران و روسیه و تقویت اسرائیل و عربستان در معادلات میدانی سوریه است. با این حال به نظر می‌رسد اقدام استراتژیک دولت بشار اسد برای ورود به فاز رویارویی مستقیم، همزمان با پیوند خوردن به حمله ترکیه به شمال سوریه، حاکی از وارد شدن بحران هفت ساله سوریه به مرحله‌ای تازه است.

به همین دلیل است که سازمان ملل متحد خواستار توقف فوری درگیری ‌ها در سوریه شده و هشدار داده است که ادامه چنین شرایطی می‌تواند به کشاندن درگیری‌ها به خارج از مرزهای این کشور بیانجامد. اقدامی که به گفته کارشناسان برای بازیگران فرامنطقه‌ای می ‌تواند مطلوب ‌تر باشد، چرا که همان توجیه قانونی استراتژیک برای حضور گسترده در منطقه را فراهم می‌آورد.

*منبع: روزنامه ابتکار؛ 1396،11،23
**گروه اطلاع رسانی**9117**2002**انتشاردهنده: فاطمه قناد قرصی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۴۸۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصر: جنگ طلبی اسرائیل امنیت کل منطقه را تهدید می کند

سامح شکری ، وزیر خارجه مصر گفت که گسترش درگیری‌های کنونی در منطقه و دریای سرخ به خوبی نشان می‌دهد که رفتار اسرائیل در مخالفت با برقراری صلح، امنیت کل منطقه را بطور جدی تهدیدمی کند.

به گزارش مشرق، شکری در کنفرانس سران کشورهای اسلامی که در کشور گامبیا برگزار شد، طی سخنانی تاکید کرد که قاهره تجاوز اسرائیل به غزه را به شدیدترین لحن محکوم می‌کند.

وی ضمن ابراز قدردانی از نقش سازمان همکاری اسلامی تلاش ها برای برقرار آتش بس و توقف جنگ را ارزنده توصیف کرد.

وزیر خارجه مصر بر اهمیت ادامه همکاری‌ها و پیشبرد تلاش‌ها در چندین محور تاکید و ابراز امیدواری کرد که این اقدامات به توقف تجاوزات ظالمانه‌ علیه مردم فلسطین منجر شود.

وزیر خارجه مصر یکی از مهمترین محورهای همکاری و تلاش ها را فشار برای اجرای قطعنامه‌های مربوط به شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل دانست که خواستار آتش‌بس فوری در تهاجم خونینی است که در آن بیش از ۳۴ هزار غیرنظامی فلسطینی که بیشتر آن‌ها زن و کودکان هستند در طول هفت ماه جنگ اسرائیل علیه غزه کشته شدند.

شکری با تاکید بر اینکه مصر بشدت نسبت به تهاجم اسرائیل به شهر رفح که آخرین پناهگاه نزدیک به یک و نیم میلیون آواره فلسطینی است، هشدار داد و خاطرنشان کرد که قاهره علاوه بر جریان کمک‌های امدادی کشورهای اسلامی، بیشترین سهم در کمک‌رسانی به غزه را ایفا کرده است.

او در ادامه تصریح کرد: «با وجود همبستگی اسلامی و باز شدن گذرگاه رفح از سمت مصر، اسرائیل محاصره و مجازات دسته‌جمعی فلسطینیان را ادامه داده و در برابر دسترسی امن، سریع و پایدار به کمک‌های بشردوستانه موانع غیرقانونی ایجاد می کند.

وزیر خارجه مصر بر تعهد کشورش به اجرای قطعنامه ۲۷۲۰ شورای امنیت و ایجاد مکانیسم سازمان ملل در غزه برای اجرای فوری و بدون قید و شرط کمک‌های بشردوستانه به این باریکه فلسطینی تاکید کرد.

وی همچنین خواستار اتخاذ موضعی قاطعانه در برابر توهمات انحلال آرمان‌های فلسطین شد که توسط اسرائیل با کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها از کرانه باختری و غزه در پیش گرفته شده است.

سامح شکری در ادامه تاکید کرد که فلسطینیان کوچ اجباری ازسرزمین‌های اشغال شده را مغایر تمامی کنوانسیون‌های بین‌المللی دانسته و نپذیرفته و نخواهند پذیرفت.

او همچنین توضیح داد که برای دستیابی به صلح پایدار و عادلانه و تضمین ثبات خاورمیانه، هیچ جایگزینی برای تشکیل کشور مستقل فلسطین در قلمرو مرزهای ۴ ژوئن ۱۹۶۷ با پایتختی قدس شرقی مطابق با قانون اساسی و قطعنامه‌های مشروع بین‌المللی وجود ندارد.

وزیر خارجه مصر در پایان سخنرانی خود در اجلاس سازمان همکاری اسلامی در گامبیا، بر ضرورت مقابله قاطعانه با استانداردهای دوگانه و اجرای تعهدات بین‌المللی، از جمله قطعنامه‌های دیوان دادگستری بین‌المللی تأکید کرد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • جزئیات مراسم چهلم شهدای حمله به کنسولگری ایران در دمشق
  • مراسم چهلم شهدای حمله به کنسولگری ایران در دمشق فردا برگزار می‌شود
  • روز ۲۱۳ طوفان‌الاقصی|دستور ارتش اسرائیل برای تخلیه رفح
  • آتش‌بس یا تقسیم کار واشنگتن و تل‌آویو برای ادامه جنایت‌گری؟
  • تخلیه شمال فلسطین اشغالی از بیم واکنش حزب الله
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد
  • مصر: جنگ طلبی اسرائیل امنیت کل منطقه را تهدید می کند
  • تاکید اسد بر موضع باثبات سوریه در قبال مقاومت و فلسطین
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟