Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس‌جمهور ترکیه درباره ادامه اکتشافات گازی در ساحل قبرس به اتحادیه اروپا و بخش یونانی‌نشین قبرس هشدار داده است. ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۹ بین الملل اروپا آسیای غربی نظرات

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، اتحادیه اروپا روز گذشته انتقاد شدیدی به اقدام دولت ترکیه در متوقف کردن کشتی شرکت نفتی ایتالیایی "انی" که برای اکتشاف گاز طبیعی به ساحل قبرس نزدیک می‌شد وارد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتحادیه اروپا از ترکیه درخواست کرده است که به توقف و تحریم کشتی نفتی اکتشاف گاز در آب‌های شهر بندری در قبرس پایان دهد.

یک سخنگوی کمیسیون اتحادیه اروپا در این باره گفته است که اتحادیه اروپا از ترکیه می‌خواهد که از هر گونه اقدامی که می‌تواند همسایگی خوب بین طرفین را تهدید کند فاصله بگیرد. به‌گفته وی ترکیه باید به حاکمیت کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حوزه آب‌ها و حریم هوایی آن‌ها احترام بگزارد.

به‌گفته محافل دولتی در یونان و قبرس اخیراً 6 هواپیمای جنگی ترکیه از دسترسی یک کشتی نفتی اکتشاف گاز ایتالیایی شرکت انی به ناحیه تحقیق و حفاری در جنوب شرقی شهر بندری لارناکای قبرس جلوگیری کرده‌اند. این تحریم علیه قبرس از جمعه‌شب آغاز شده است.

ترکیه حفاری گاز، بدون موافقت قبرسی‌های ترک را نقض حقوق آن‌ها دانسته است.

وزارت امور خارجه آتن اعلام کرده است که رفتار آنکارا منطبق با مواضع یک کشور که می‌خواهد عضو اتحادیه اروپا شود نیست. آنکارا قوانین بین المللی را نقض می‌کند.

به‌نوشته نشریه "فوکوس"، حالا اردوغان در واکنش به این انتقاد کمیسیون اروپایی درباره تداوم اکتشافات گازی در سواحل قبرس هشدار داده است.

رئیس جمهور ترکیه امروز در سخنانی اظهار داشت: در حال حاضر کشتی‌های جنگی ما، نیروی هوایی و سایر واحدهای امنیتی ما تحولات در منطقه را دقیقاً تحت نظارت داشته و در صورت لزوم با قدرت مداخله می‌کنند.

وی درباره هر گونه محاسبات غلط هشدار داده است.

اردوغان در ادامه سخنان خود چنین گفت: گمان نکنید متوجه اقدامات فرصت‌طلبانه برای تجسس منابع گاز طبیعی در سواحل جزیره قبرس و جزایر صخره‌ای در دریای اژه نمی‌باشیم. از اینجا به کسانی که در جزیره قبرس و دریای اژه پا را از گلیم خود فراتر می‌گذارند هشدار می‌دهیم. ترکیه تا ابد دنباله‌رو و مدافع تمامی حقوق خود که از تاریخ، قراردادها و حقوق بین المللی ناشی می‌شود، خواهد بود.

بخش یونانی‌نشین قبرس، در رأس حکومتی است که در سطح بین المللی به‌رسمیت شناخته می‌شود، اما بخش ترک‌نشین این کشور رهبری دولت قبرس شمالی را در دست دارد و معتقد است که منابع حاشیه این جزیره به این گروه نیز تعلق دارد. دولت قبرس شمالی تنها توسط آنکارا به‌رسمیت شناخته می‌شود.

قبرس نیز کنار رژیم صهیونیستی و لبنان، برای استخراج منابع گازی از آب‌های مدیترانه شرقی رقابت می‌کند.

روابط ترکیه و اتحادیه اروپا به‌ویژه بعد از کودتای نظامی نافرجام جولای 2016 تیره‌وتار شده است. بروکسل انتقاد شدیدی به اقدامات سرکوبگرانه ترکیه علیه مخالفان خود وارد می‌کند. بسیاری از کشورهای اروپایی در سایه این تحولات خواستار پایان مذاکرات عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا و کاهش کمک‌های مالی بروکسل به این کشور نامزد عضویت در اتحادیه اروپا شده‌اند.

انتهای پیام/*

 

R31356/P36447/S8,89,90/CT10

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۸۷۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش قیمت گاز در اروپا؟!

بازار‌های گاز طبیعی هفته گذشته تحت تاثیر نگرانی‌ها نسبت به توقف جریان گاز روسیه به اتحادیه اروپا، گارد افزایشی به خود گرفتند.

به گزارش ایسنا، در سال ۲۰۱۹، روسیه و اوکراین توافق ترانزیت خط لوله پنج ساله را برای تامین گاز طبیعی به اروپا امضا کردند. با وجود اینکه دو سال از جنگ روسیه با اوکراین می‌گذرد، هر دو کشور به اجرای قرارداد ادامه داده‌اند. اما اکنون قرار است این توافق به پایان برسد، زیرا کی‌یف اعلام کرده که قصد ندارد آن را پس از انقضا در ۳۱ دسامبر، تمدید کند.

از سوی دیگر، کادری سیمسون، مسئول انرژی اتحادیه اروپا اعلام کرده که بازوی اجرایی این بلوک، هیچ علاقه‌ای به تلاش برای تجدید توافق تراتزیت ندارد. واردات گاز از طریق اوکراین، تنها پنج درصد از کل واردات گاز اتحادیه اروپا را به خود اختصاص می‌دهد. اورا سابادوس، تحلیلگر ارشد شرکت اطلاعات بازار ICIS، به پولیتیکو گفت: اتریش، مجارستان و اسلواکی از توقف این واردات، احتمالا بیشترین ضربه را خواهند دید.

خوشبختانه، اگر اروپا بخواهد وابستگی خود به محصولات انرژی روسیه را به میزان بیشتری قطع کند، این اتفاق برای تولیدکنندگان گازی که مدت‌ها رنج برده‌اند، می‌تواند یک موهبت کمیاب باشد. پاتریک پویانه، مدیرعامل شرکت «توتال انرژی» پیش‌بینی کرده است تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه، باعث افزایش شدید قیمت گاز و سود بردن فروشندگان جهانی گاز از جمله خود «توتال انرژی» می‌شود.

او در پاسخ به سوال تحلیلگری که درباره تاثیر تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا پرسیده بود، گفت: اگر اتحادیه اروپا، پروژه «یامال ال‌ان‌جی» را تحریم کند، قیمت ال‌ان‌جی به سرعت بالا خواهد رفت و در سطح جهانی، به نفع ما خواهد بود. اگر تحریم‌هایی در کار باشند، مثبت است و منفی نیست، زیرا درآمد توتال از پروژه «یامال ال‌ان‌جی»، کاملا محدود است. سران اروپا بر این موضوع واقف هستند که امنیت تامین کنونی آنها، بر ال‌ان‌جی متکی است و نمی‌خواهند دوباره افزایش قیمت را مشاهده کنند. آنچه من درک می‌کنم این است که آن‌ها ممکن است ایده‌هایی داشته باشند، اما این ایده‌ها برای سال ۲۰۲۷ به بعد خواهد بود نه قبل از آن.

شرکت فرانسوی «توتال انرژی»، سهم ۲۰ درصدی در پروژه «یامال ال‌ان‌جی» واقع در شرق روسیه دارد و سهم عمده این پروژه در اختیار شرکت روسی نواتک است که توتال در آن، ۱۹.۴ درصد سهم دارد. این شرکت، به دلیل تحریم‌های مالی آمریکا و اتحادیه اروپا، سود نقدی از پروژه «یامال ال‌ان‌جی» از سال ۲۰۲۳ دریافت نکرده است. با این حال، این شرکت حدود ۴۵۰ میلیون دلار سود نقدی نیم سالانه را در اواخر سال ۲۰۲۲ از نواتک دریافت کرد.

اتحادیه اروپا به کشور‌های عضو هشدار داده است که در صورت از دست دادن گاز روسیه که با زمستان سخت همراه شود، خود را برای بدترین سناریو آماده کنند. این وضعیت با تصمیم اخیر برلین برای مالیات یک‌جانبه بر صادرات گاز تشدید می‌شود و این امر، سواپ واردات از روسیه با عرضه از طریق آلمان، ایتالیا یا ترکیه را برای این کشور‌ها دشوارتر می‌کند.

جوزف سیکلا، وزیر صنعت جمهوری چک هفته گذشته درباره این مالیات گفت: ما باید از اقداماتی که به کار انجام شده، آسیب می‌زند و روسیه را تقویت می‌کند، اجتناب کنیم.

این بلوک تاکنون موفق به حذف تدریجی حدود دو سوم واردات گاز روسیه و افزایش واردات از آمریکا و نروژ شده است. با این حال، روسیه ۱۴.۸ درصد از گاز اتحادیه اروپا را در سال ۲۰۲۳ تامین کرد. با توجه به اینکه هنوز خاطره قیمت‌های بی‌سابقه گاز پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین تازه است و سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تضمین عرضه، تحت فشار هستند، باید دید آیا اتحادیه اروپا به تحریم‌های باقی مانده ادامه می‌دهد یا خیر

حجم بالای ذخایر گاز

با این حال، عوامل کلی عرضه و تقاضای بازار گاز، ضعیف مانده‌اند، زیرا بازار‌های جهانی در بحبوجه دورنمای ضعیف تقاضا، با حجم بالایی از عرضه گاز مواجه هستند. ذخایر گاز اتحادیه اروپا در هفته گذشته، به بیش از ۷۲ میلیون متر مکعب معادل ۶۲ درصد از حجم این ذخایر رسید که برای این وقت از سال، یک رکورد محسوب می‌شود. همچنین ذخایر گاز در کالیفرنیا هم تقریبا در آستانه فصل ذخیره سازی مجدد برای فصل گرمایش بعدی، تقریبا پر هستند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در بخش تقاضا، اروپا با جبهه هوای گرمی مواجه خواهد شد که تقضا برای گاز را در این قاره کاهش می‌دهد و همزمان، عرضه گاز بیشتری در هفته‌های آینده در راه خواهد بود، زیرا کارخانه ال‌ان‌جی فریپورت پس از رفع مشکلات فنی، فعالیتش را ازسرمی‌گیرد. ماه‌هاست که این کارخانه که دومین تاسیسات بزرگ صادرات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) در آمریکاست، به دلیل مشکلات فنی، زیر ظرفیت ۸۰ درصدی خود فعالیت کرده است.

دیگر خبرها

  • واکنش اتحادیه اروپا به حمله اسرائیل علیه رفح
  • درخواست اتحادیه اروپا از چین درباره ایران
  • هشدار به اتحادیه اروپا درباره مصادره دارایی‌های روسیه
  • بالاگرفتن جنگ لفظی بین مقامات فرانسه و روسیه
  • اتحادیه اروپا اپل را مجبور می‌کند که iPadOS را باز کند
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • سطح امید به زندگی در اروپا به ۸۱.۵ سال رسید
  • آمریکا هشدار سفر به آلمان را تشدید کرد
  • بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود