Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@21:25:55 GMT

اهمیت و تقویت جامعه مدنی

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۰۹۱۱۲

اهمیت و تقویت جامعه مدنی

روزنامه پیام استان سمنان روز پنجشنبه در شماره چهارهزار و 701 مطلبی با عنوان اهمیت و تقویت جامعه بدنی به قلم غلامرضاقدس منتشر کرد.

در این مطلب آمده است : سرانجام آقای دکتر روحانی رئیس جمهور در نشست مطبوعاتی هفته پیش، اصطلاح «گفت‌و‌گوی ملی» را به کار برد، هر چند که تصریح کرد: « مشکلات ما فقط سیاسی نیست بلکه، مشکلات اقتصادی و زیست‌محیطی و اجتماعی هم داریم و درباره همه اینها باید گفت‌و‌گوی ملی صورت پذیرد و من مکررا به تقویت جامعه مدنی فکر و آن را مطرح کرده‌ام»
یک سال بعد حالا آقای روحانی و باز در مقام رئیس جمهوری ایران در کنفرانس خبری به مناسبت سی‌و‌نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 بر انجام گفت‌و‌گوی ملی تاکید می‌ورزد و به باور برخی‌ها کلیدی‌ترین و مهم‌ترین تعبیر در نشست خبری اخیرا و همین «گفت‌وگوی ملی» بوده است، هر چند که روزنامه دولت ترجیح داد پاسخ روحانی به پرسش اقتصادی و درباره ارز را تیتر کند و شاید از این منظر معلوم شد یا شاید بتوان این برداشت را داشت که رئیس‌جمهوری در میان بازوهای تبلیغاتی و رسانه‌ای خود نیز تنهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال برخی روزنامه‌ها اهمیت موضوع را درک کردند و عنوان خود را به گفت‌و‌گوی ملی اختصاص دادند.
آقای دکتر حسن روحانی البته در سخنرانی 22 بهمن پارسال خود نیز به نوعی به موضوع آشتی ملی اشاره کرده بود، اما این بار با توجه به اعتراضات دی ماه و این که بارها تاکید کرد، صدای اعتراضات باید شنیده شود و او و دولت به سهم خود شنیده‌اند مفهوم دیگری داشت، نکته مهم در اشاره رئیس جمهور به ضرورت گفت‌و‌گوی ملی این بود که گفت، تنها سیاسی نیست، یعنی هم سیاست و هم امور دیگر و سیاست را مستثنا نکرد، در جای دیگری از مصاحبه نیز یک خبرنگار کوشید پرسشی به میان آورد، تا بر پایه استراتژی اصول گرایان منتقد دولت، اعتراضات را تنها اقتصادی- معیشتی قلمداد کند، اما روحانی پاسخ داد با این سبک سوال موافق نیست چرا که اعتراضات تنها اقتصادی نبود و درباره سیاست دیپلماسی و موضوعات اجتماعی نیز اعتراضاتی دیده می‌شود.

اشاره آقای روحانی به این که موضوع تنها سیاسی نیست نیز درست است، به تازگی نتیجه بررسی یک پژوهش در معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با رویکرد آینده پژوهانه 50 موضوع مهم در سال 96 را با اهمیت بالای 60 درصد و 50 موضوع مهم دیگر در همین سال را با اهمیت 50 تا 60 درصد مشخص و فهرست کرده و به ترتیب آورده است. نگاهی به این صد موضوع نشان می‌دهد که چرا گفت‌و‌گوی ملی مهم است؟ نه تنها مهم است، بلکه بدون اینها نمی‌توان نسخه درمان و راه حل پیدا کرد، مهم‌ترین موضوعات با اهمیت بالای 60 درصد شامل موارد زیر هستند: «ضرورت اصلاح ساختار اقتصادی، بحران تامین آب، بیکاری، فساد سیستمی، ناامیدی درباره آینده سرمایه اجتماعی- بحران ریزگردها- فقر- نابرابری، رکود، رونق اقتصادی، ناکارآیی‌های نظام قضایی- اخلاق عمومی- بحران آلودگی هوا- امنیت روانی اجتماعی- اختلاف نظرهای کلان حاکمیتی، حقوق اساسی و شهروندی، کارکردهای اجتماعی فضای مجازی- بحران بانک‌ها- قضاوت افکار عمومی درباره عملکرد حاکمیت- پایداری برجام- مسایل صدا و سیما- قاچاق و فربگی اقتصاد زیرزمینی- تخریب تنوع زیستی- امنیت سلامت وران- تحولات اجتماعی آموزش عالی و... » و مسایل دیگری از این دست که ذکر همه اینها از فرصت این مقال خارج است.

اهمیت گفت‌و‌گوی ملی به این خاطر است که بدون اینها نمی‌توان نسخه درمان و راه‌حل برای همه این موضوعات پیدا کرد و از طرفی همه چیز را همگان دانند و نمی‌توان به دیگران گفت هزینه کارهای ما را بپردازید، اما نظرتان را ابراز نکیند!

اینها همه یک طرف قضیه بود، اما طرف دیگرش این است که نشست مطبوعاتی رئیس جمهور روحانی حرف تازه و ویژه ای نداشت می‌دانیم که رئیس جمهور شاید تنها 30 درصد اختیارات کشور را در دست داشته باشد، اما انتظار داریم در قالب همان 30 درصد هم جسورانه‌تر حرف بزند، این که مدام در پاسخ پرسش‌ها بگوید: «باید بشود»، «اینطور نباید باشد» و... که کار دشواری نیست و اصلا چه نیازی است که رئیس جمهور در چنین نشستی حضور پیدا کند؟ همین پاسخ‌های کلی و مبهم و مجهول را هر کس دیگری در نهاد ریاست جمهوری می‌تواند بدهد، اینکه آقای روحانی رویاهای بزرگتری درسردارد و نمی‌خواهد همه کارت‌هایش را بسوزاند یک داستان است، اما با احترام به هوش و زیرکی‌اش می‌توان این نقد را وارد کرد که چنین ادبیاتی قرار است چه مشکلی را حل کند؟

ما به آقای روحانی رای دادیم، از او حمایت کردیم، اما این دلیل نمی‌شود زبان به کام بگیرم و نقد نکنم، اتفاقا وجه تمایز نگاه اصلاح‌طلبی به تمامیت خواهی در همین نکته است، این که افراد درباور ما «مسئول» هستند و باید پاسخگو باشند نه قدیس‌هایی که یکسره تحسین شان کرد

خبرنگار آزاد شهر سمنان ملکی, [15.02.18 07:30]
6026/7342
*خبرنگار: الناز ملکی **انتشار دهنده: جانعلی فتحی
برای آگاهی از تازه‌ترین اخبار و رویدادها در استان سمنان به نشانی IRNASEMNAN@ کانال اخبار ایرنا سمنان مراجعه کنید.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۰۹۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساترا اهمیت تنظیم گری‌اش را نمایش دهد/ امضای تفاهم نامه دانشگاهی

به گزارش خبرگزاری مهر، امیدعلی مسعودی رییس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره، در حاشیه بازدید از نمایشگاه دایمی سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) از انعقاد تفاهم‌نامه این سازمان برای توسعه پژوهش‌های دانشگاهی در زمینه روندهای نوظهور رسانه‌ای خبر داد.

مسعودی با بیان اینکه معمولاً سازمان‌هایی مثل ساترا که کار مهم نظارت را انجام می‌دهند یک روند کاری آرام را جلو می‌برند، گفت: گاهی مواقع رویدادی در جامعه رخ می‌دهد که متاسفانه غالبا هم در چالش‌های تنظیم‌گری هم از نظر مخاطب و هم از نظر تولید کننده مورد حمله قرار می‌گیرد. دلیل این نقیصه هم عدم آشنایی به هنگام ذی‌نفعان با وظایف و اقدامات مهم این نهادهاست.

رییس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره با تاکید بر اینکه در تمام دنیا رگلاتوری (تنظیم گری) وجود دارد، توضیح داد: ساترا باید خودش را به عنوان تنظیم‌گر معرفی کند و یکی از بهترین راه‌هایی که ساترا می‌تواند با اتکا بر آن خودش را خیلی دقیق معرفی کند، برگزاری نمایشگاه است. مخصوصاً این‌که نمایشگاه برای دانشجوها و استادان دانشگاه بسیار حایز اهمیت است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: اگر جامعه نخبگان درباره این ماجرا توجیه شوند، می‌توانیم به توجیه شدن جامعه و ترویج مشارکت عمومی در حوزه دفاع از حقوق مخاطب و تولید کننده نیز امیدوار باشیم. در واقع تنظیم‌گر خودش با دانش‌افزایی در این زمینه یک نوع سواد رسانه به جامعه اهدا می‌کند. از سوی دیگر همان طور که سکوها در ساترا آموزش می‌بینند و بر حقوق خودشان واقف هستند، مخاطب هم باید حقوق خودش را بداند تا در تولید محتواهای داخلی شاهد ترویج بداخلاقی، بد زبانی و بی‌احترامی به اقوام، مذاهب و فرهنگ‌ها نباشیم.

وی ادامه داد: مخاطب باید برای کنترل چنین مسایلی مطالبه داشته باشد و به کمک تنظیم‌گری بیاید. ساترا یک وظیفه سنگین دارد و باید این وظیفه سنگین را به جامعه معرفی کند و از آن‌جایی حضور در نمایشگاه اهمیت دارد، می تواند این معرفی را برای فرهیختگان جامعه مثل استادان دانشگاه، پژوهشکده‌ها و دانشکده ها انجام دهد.

مسعودی همچنین ضعف پژوهشی را یکی از مهم‌ترین آسیب‌های کنونی حوزه سیاست‌گذاری و اجرا در زمینه آموزش، فرهنگسازی و تنظیم‌گری معرفی کرد و افزود: یکی از کارهایی که من در دانشگاه‌ها کم دیدم، کار روی روندهای جدید به ویژه در مورد تنظیم‌گری است. البته در این زمینه چند رساله دکتری و تحقیق صورت گرفته است اما واقعیت این است که هنوز به آن جایگاه نرسیدیم که بتوانیم در همایش‌ها و تحول سرفصل‌ها از آن استفاده کنیم.

رییس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره در بخش پایانی صحبت های خود همکاری‌های بین سازمانی برای تولید علم را یکی راه‌های رفع این نقیصه توصیف کرد و گفت: در جلسه‌ای که به تازگی برای تحول در دروس علوم ارتباطات بین برخی دانشگاه‌ها برگزار شده، این مساله که با توجه به وجود نیازهای جدید، ما هم نیاز به دروس و رشته‌های جدید داریم مورد تاکید قرار گرفته است. مثلا به زودی در دانشکده ارتباطات دانشگاه سوره راه‌اندازی رشته رسانه و علوم شناختی را خواهیم داشت. اما برای سایر رشته‌ها و دروس باید اول پژوهش های بسیار زیادی صورت بگیرد تا دستمان برای تولید محتوا و تدریس خالی نماند. تفاهمنامه ای که با سازمان تنظیم مقررات صورت و تصویر فراگیر در این زمینه خواهیم داشت به این هدف کمک خواهد کرد. البته یک ضلع دیگر کار، انجمن سواد رسانه ای است که با مشارکت این دوستان محتوای تولید شده پایش می‌شود و برای بهره برداری بهتر به وزارت علوم ارسال خواهد شد.

کد خبر 6094987 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • تصویب اولویت‌های اساسی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی گیلان
  • فرونشاندن التهابات اجتماعی و تنش‌های داخلی، ضرورتی امنیتی است
  • معلم «انسان ســـاز» است/ ترسیم مثلث «عشق، ایمان و اراده»
  • رئیس کل سازمان نظام پزشکی عنوان کرد؛ اهمیت جایگاه مامایی در خروج از سیاه چاله جمعیتی
  • یوناما واقعیت‌های افغانستان را به جهان معرفی کند
  • مقام افغان: یوناما واقعیت‌های افغانستان را به جهان معرفی کند
  • ساترا اهمیت تنظیم گری‌اش را نمایش دهد/ امضای تفاهم نامه دانشگاهی
  • شهر و حیات مدنی
  • رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند
  • نشان ویژه امپراطور ژاپن به یک زن کابینه روحانی رسید