Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@00:04:23 GMT

جشن اتریشی ها روی قله دماوند

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۱۳۹۳۵

۱۷۵ سال پس از فتح قله دماوند توسط کوهنوردی اتریشی، سالگرد این صعود در بام ایران جشن گرفته می شود.

به گزارش ایسنا، کریستف گراب مایر ـ رایزن بازرگانی سفارت اتریش در ایران ـ که از علاقمندان گردشگری کوهستان است و به تازگی هیأتی از کشورش را برای سرمایه گذاری در این حوزه به ایران هدایت کرده، این خبر را داد و گفت: ۱۷۵ سال پیش کوهنوردی اتریشی موفق شد دماوند را فتح کند، قرار است در سالگرد این صعود و برای گرامیداشت آن، دو کوهنورد خانم و نابینا از اتریش با همراهی یکی از کوهنوردان ایرانی که صعودهای ۸ هزار متری داشته، به قله دماوند بروند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته گراب مایر، نخستین صعود کوهنوردان اتریشی به قله ۵۶۱۰ متری دماوند در اوایل تابستان (ماه جولای) ۱۷۵ سال پیش صورت گرفته است که همزمان با تاریخ آن در سال ۹۷، این صعود ویژه انجام خواهد شد.

در تاریخچه نخستین صعودها به قله دماوند آمده است؛ «ابودلف» (Abu Dolaf) جغرافی دان عرب نخستین شخصی بوده که تلاش کرده دماوند را فتح کند. بیش از هزار سال پیش و در سال ۳۴۱ هجری قمری او موفق می شود بخشی از دماوند را صعود کند. در سفرنامه «ناصرخسرو» هم آمده؛ "گویند بر سر دماوند چاهی است که نوشادر و کبریت (گوگرد) از آن گیرند. "

در فاصله سال های ۱۷۹۳ تا ۱۷۹۸ میلادی نیز اروپایی ها تلاش هایی را برای فتح دماوند آغاز کردند. «الیوی» یک استاد علوم طبیعی و اهل فرانسه بود که از دولت این کشور برای صعود به دماوند ماموریت گرفت و به ایران آمد و در سال ۱۷۹۸ موفق شد تنها یک سوم این کوه را صعود کند.

سرانجام در سال ۱۸۳۷ میلادی نخستین صعود مستند و موفق به کوه دماوند به نام «تیلور تامسون» دیپلمات و کاردار دولت انگلیس ثبت شد که گفته می شود در این راه، ایرانی ها او را کمک کردند. نخستین شب مانی روی قله را تامسون انجام داد. نخستین صعود مستند ایرانیان به قله دماوند هم به سال ۱۸۵۷ میلادی توسط تیم سرهنگ «محمد صادق‌خان قاجار» انجام شد که ارتفاع قله را ۶۶۱۳ ذرع تخمین زدند.

نخستین شب مانی ایرانی ها روی قله هم به نام گروه «کربلایی اسدالله» در بیش از ۱۳۰ سال پیش ثبت شده است.

«ژاک دو مورگان» باستان شناس و محقق فرانسوی نیز نخستین شخصی بود که صعود زمستانه به دماوند را انجام داد. او که برای فعالیت های باستان شناسی از سوی دولت فرانسه به ایران عازم شده بود، در زمستان سال ۱۸۸۹ موفق شد تا ارتفاع ۵۳۰۰ متری صعود کند. تلاش دو مورگان و ارتفاع صعود وی در زمستان در تاریخ کوهنوردی اهمیت زیادی دارد.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۱۳۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناهید کیانی به رتبه دوم رنکینگ المپیکی صعود کرد

به گزارش گروه ورزشی ایسکانیوز، سایت رسمی فدراسیون جهانی تکواندو رنکینگ المپیکی را در ماه مه منتشر کرد که ثبت امتیازات مسابقات بین المللی موجب صعود تکواندوکاران کشورمان شد و در میان المپین ها، ناهید کیانی با یک پله صعود جای «جید جونز» قهرمان پرآوازه جهان را در رده دوم گرفت.

بیشتر بخوانید: ناهید کیانی طلایی شد

در گروه بانوان و در وزن ۴۹- کیلوگرم، مبینا نعمت زاده دختر المپین ایران با ۲۳۱.۷۵ امتیازدر رده نهم ایستاده است. سوگند شیری با کسب ۱۳۱.۱۰ امتیاز در رده سی و دوم قرار دارد؛ غزل سلطانی با کسب ۱۰۱.۴۷ امتیازدر جایگاه ۴۷ قرار گرفت. سعیده نصیری هم با ۵ پله صعود و کسب ۸۴.۶۲ امتیاز در رده ۶۲ قرار دارد.

در وزن ۵۷- کیلوگرم، ناهید کیانی دختر المپیکی ایران با کسب طلای تورنمنت آزاد صربستان و ارتقای امتیازاتش به ۴۲۶.۴۳ امتیاز، با یک پله صعود در جایگاه دوم جای گرفت.

در وزن ۶۷- کیلوگرم ساغر مرادی با کسب ۹۶.۱۶ امتیاز در رتبه ۴۶ ایستاد؛ سیده نرگس میرنوراللهی با ۹۳.۸۴ امتیاز در رده ۴۷ و ملیکا میرحسینی با کسب ۹۳.۰۹ یک رده بالاتر از میرنوراللهی در این وزن قرار گرفته است.

در وزن ۶۷+ کیلوگرم، زهرا پوراسماعیل نیز با ۶۳.۱۴ امتیاز در رتبه ۵۱ رنکینگ المپیکی قرار دارد.

در وزن ۵۸- کیلوگرم گروه آقایان، مهدی حاجی موسائی با جمع امتیازات ۳۲۵.۵۲ امتیاز و بدون تغییر در رده ششم رده بندی ایستاد. در همین وزن ابوالفضل زندی با کسب ۲۱۵.۳۷ امتیاز و یک پله صعود در جایگاه سیزدهم جهان قرار گرفت.

در وزن ۶۸- کیلوگرم، متین رضایی با ۲۰۰.۴۰ امتیاز و یک پله صعود در رده شانزدهم ایستاده است. رضا کلهر با وجود دوری از میادین در جایگاه ۴۸ جهان قرار دارد.

در وزن ۸۰- کیلوگرم، مهران برخورداری مرد المپیکی ایران با ۲۴۸.۷۵ امتیازو بدون تغییر در رده نهم ایستاد؛ میرهاشم حسینی با کسب ۱۳۱.۲۵ امتیاز و یک پله صعود در رده بیست و یکم جای دارد.

در وزن ۸۰+ کیلوگرم، آرین سلیمی دیگر المپین ایران با ۱۷۵.۵۶ امتیاز و بدون تغییر در رده بیست و یکم جای دارد.

کد خبر: 1229489 برچسب‌ها ورزش

دیگر خبرها

  • کاپیتان ایران در رده سوم رنکینگ جهانی شمشیربازی
  • تیم نوظهور فوتسال ایران به لیگ برتر رسید
  • جام جهانی تیراندازی| نکونام از صعود به فینال بازماند
  • صعود ناهید کیانی به رتبه دوم رنکینگ المپیکی
  • استعلام از سازمان لیگ: گلر خارجی محروم نیست
  • ناهید کیانی به رتبه دوم رنکینگ المپیکی صعود کرد
  • صعود ناهید کیانی به رده دوم رنکینگ المپیکی
  • رنکینگ المپیکی تکواندو اعلام شد
  • صعود تیم مهدی طارمی به لیگ دسته اول جوانان ایران
  • ۴ کوهنورد گمشده درارتفاعات بام ایران، تلفنی نجات یافتند