Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-05@21:32:56 GMT

علامه مجلسی؛ باب الائمه

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۳۱۷۵۲

علامه مجلسی؛ باب الائمه

به گزارش جام نیوز؛ حجت‌الاسلام محمدصادق ابوالحسنی، مسئول دفتر نشر آراء و آثار استاد منذر می گوید : چهره تابناک علامه مجلسی در آسمانِ تاریخ تشیع چونان آفتاب می‌درخشد و نیازى به خواب و رؤیا باقى نمى‏‌گذارد اما براى آنکه بدانیم در عالم معنا خبرهایى هست که برخی در آینه زلال فطرت خود مى‏‌بینند، به رؤیای عجیب آیت الله نجفی مرعشی (ره) اشاره مى‏‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

آیت‌الله مرعشی(ره) به من فرمود: من خیلی عاشق علامه مجلسی بودم. مخصوصاً وقتی که یاد بیانات علامه می‌افتادم، از اینکه چرا بعضی جرأت می‌کنند و تعبیرات ناروایی را نسبت به ایشان به کار می‌برند، در تعجب بودم.

 

وی در ادامه افزود: آیت الله سید عباس کاشانی که از آخرین شاگردان آیت الله سید علی قاضی به شمار می‌رفت، این ماجرا را بدون واسطه از آیت الله مرعشی شنیده و در مصاحبه‌ای که پدرم مرحوم استاد ابوالحسنی (منذر) با ایشان ترتیب داد، نقل کردند. از عمر این مصاحبه پر نکته و منتشر نشده حدود 15 سال می‌گذرد و سرشار از نکات لطیف تاریخی است.

 

حجت‌الاسلام ابوالحسنی با بیان اینکه ما در برهه‌ای از تاریخ معاصر ایران، شاهد پیدایش چهره‌هایی هستیم که موجودیت خود را در تضعیف بزرگان مذهبِ تشیع، مخصوصاً علامه مجلسی (ره) می‌بینند و در نهایت خود را تنها عاملِ بازشناسی اسلام و معارف دین قلمداد می کنند، یادآور شد: این نخبه‌کشی فرهنگی در حالی صورت گرفت که می‌بینیم اسلامی که علامه مجلسی معرفی کرده اسلامِ ناب، بدون التقاط و برگرفته از مبانی اصیل قرآن و عترت است اما اسلامی که مخالفین وی ترویج می‌کنند، معجونی ناهمگون از ایدئولوژی‌های فرسوده مثل سوسیالیسم، اگزیستانسیالیسم و ماتریالیسم تاریخی است.

 

وی در این باره گفت: «پروفسور حامد الگار» که ریشه‌های دشمنی با علامه مجلسی را به مثابه یک جریان مرموز در تاریخ معاصر بررسی کرده، معتقد است: پایه تحریف و دشنام نسبت به علامه مجلسی را خدمتگزارانِ استعمار انگلیس پی‌ریزی کردند.

 

وی با اشاره به اینکه بنا بر تحقیقات وی، اولین بار دربین غربی‌ها یک ژنرال انگلیسی به نام «سر جان ملکم» - که در خدمت استعمار هند بود - در کتاب «تاریخ ایران» به علامه مجلسی حمله می‌کند و بعدها نیز «سِر پرسی سایکس» -رئیس قوای نظامی انگلستان در جنگ جهانی اول- این مسیر را در کتاب‌اش ادامه می‌دهد، اظهار داشت: ولی هیچکدام از این دو برای تحلیل منصفانه تاریخ، صلاحیت علمی نداشتند. حامد الگار که اکنون، استاد مطالعات اسلامی و زبان فارسی در دانشگاه برکلی کالیفرنیا است، به برخی نویسندگان ایرانی که بدون تحقیق این راه را دنبال می‌کنند پیشنهاد می‌کند که تقلید را کنار بگذارند و با دقت و انصاف غبار تحریف را از چهره حقیقت کنار بزنند. (علامه مجلسی از دیدگاه خاورشناسان، کتاب ماه دین، مرداد 1379، ش 34 ، ص 66)

 

مسئول دفتر نشر آراء و آثار استاد منذر توضیح داد: در دهه 40 و50 شمسی دوباره تنورِ حملات به علامه مجلسی داغ شد و تعبیرات تندی مثل: «آخوند درباری»‌، «حاشیه نشین شاه سلطان حسین»، «کمتر از گاندی آتش‌پرست»، «تملقات پستانه علامه مجلسی» دستمایه‌ای برای تسویه حساب‌های جدید شد.

 

رؤیای شگفت آیت الله مرعشی درباره علامه مجلسی (ره)
وی با بیان اینکه گویا در چنین فضایی آیت الله مرعشی نجفی (ره) ناراحت می‌شود و اشتیاق پیدا می‌کند تا جایگاه واقعی علامه مجلسی را در عالم ملکوت ببیند، افزود: در همین زمینه آیت الله سید عباس کاشانی(ره) برای استاد ابوالحسنی منذر (ره) نقل کردند که آیت‌الله مرعشی(ره) به من فرمود:

من خیلی عاشق علامه مجلسی بودم. مخصوصاً وقتی که یاد بیانات علامه می‌افتادم، از اینکه چرا بعضی جرأت می‌کنند و تعبیرات ناروایی را نسبت به ایشان به کار می‌برند، در تعجب بودم.

 

وی در ادامه افزود: یک شب خیلی به حضرت صدیقه، فاطمه زهرا «سلام الله علیها» متوسل شدم تا در برزخ، مقام علامه مجلسی را به من نشان دهند. همان شب در خواب دیدم که به «قبرستان وادی‌السلام» رفتم تا برای همه مؤمنین، اساتیدمان و فقهایی که در آنجا هستند فاتحه بخوانم. دیدم وادی السلام یک صحرای بی حد و حصر است؛ یک بیابان ولکن مملو از عمامه!

 

همه اهل علم‌اند و گویا من در عالم خواب همه را می‌شناسم: «شیخ کلینی»، «شیخ صدوق»، «شیخ مفید»، «سلار»، «ابن حمزه» [ره]، بزرگانِ مشهد؛ تمام. حاج شیخی هم که من در این جمع می دیدم «حاج میرزا حسین نوری» [صاحب مستدرک الوسائل] بود. من حاج میرزا حسین نوری را درک نکرده بودم اما گویی ایشان را از قبل دیده‌ام و می‌شناسم.

 

دیدم آن جلو، طرفِ قبله، یک دری از خاتَم -که با هیبت و عظمت است - وجود دارد ؛ یک نفر هم کنار آن ایستاده و آن در بسته است. به حاجیِ نوری عرض کردم اینجا کجاست؟ فرمودند: اینجا قطعه‌ای از «وادی السلامِ نجف» است. وقتی نظاره کردم، آثار قبری را ندیدم اما هوا و فضایِ خیلی خوب و مایه انسی داشت که انسان دوست داشت از آن جدا نشود.

 

حاجی نوری فرمودند: ارواح مؤمنینِ شیعه هر جای دنیا که باشند پس از وفات به وادی السلام منتقل می‌شوند و در اینجا تا روز قیامت متنعم‌اند. امروز پیغمبر اکرم، ائمه اطهار و حضرت زهراء «سلام الله علیهم اجمعین» اذن عام دادند که با نوابشان ملاقات کنند. پشت این در باغی است که پیامبر اکرم، ائمه و حضرت زهرا [علیها السلام] در آن باغ هستند. آن آقایی هم که دمِ در ایستاده، «علامه مجلسی» است. ایشان واسطه بین پیغمبر، ائمه و علمای شیعه است. خودِ پیغمبر صل الله علیه و آله و سلم به علامه مجلسی لقب «بابُ الأئمه» داده‌اند!

 

علامه هم جفت جفت آقایان را صدا می‌کرد: مثلاً «محمد بن یعقوب کلینی و صدوق»، «شیخ مفید و شیخ طوسی»، «سید رضی و سید مرتضی»... آقایان جفت جفت به ملاقاتِ پیغمبر (صلی الله و علیه وآله) می‌رفتند. من از هول و هیبتِ واقعه‌ای که در آن فضا دیدم از خواب جستم. در این حال به سجده افتادم و خدا را شکر کردم که اگر بخواهم برای همه حوزه نجف و قم از این شمه بگویم، به من لیاقت دادند که باطن مرحوم مجلسی و خدماتی را که به مذهب شیعه نموده ببینم.

 

مرحوم آقای مرعشی بعد از نقل این رؤیا می‌فرمود: بعضی‌ها بی انصافند و بعضی‌ها هم بیچاره هستند؛ نه تنها مجلسی را نشناختند، خود ائمه اطهار علیهم السلام را هم نشناختند. (پایان اظهارات آیت الله مرعشی)

 

وی در پایان گفت: از خداوند متعال علو درجات را برای همه علمای ربانی آرزو می‌کنم و امیدوارم بتوانم به زودی متن کامل و مفصل این مصاحبه را منتشر کنم.

 

پروفسور حامد الگار» که ریشه‌های دشمنی با علامه مجلسی را به مثابه یک جریان مرموز در تاریخ معاصر بررسی کرده، معتقد است: پایه تحریف و دشنام نسبت به علامه مجلسی را خدمتگزارانِ استعمار انگلیس پی‌ریزی کردند.

 

روضه نیوز

 

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۳۱۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاهب اسلامی برای کسب فیض به محضر امام صادق(ع) شرفیاب می شدند/ امام صادق(ع) مورد تأیید تمام مذاهب اسلامی هستند

آیت الله میرزاحسین احمدی فقیه یزدی استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم در گفت وگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب امام صادق علیه الاسلام را دارای رابطه قوی با جهان اسلام دانست و اظهار داشت: در بین امامان معصوم صلوات الله علیهم اجمعین، امام صادق علیه السلام در زمانی واقع شدند که برای یک گفت وگوی علمی بعد امام باقر علیه السلام به شکلی شرایط به وجود آمد که هر کدام از علمای سایر مذاهب با مراجعه به حضرت ضمن کسب تکلیف، سؤال علمی خود را مطرح می کردند که این آمد و شدها با واسطه و یا بی واسطه صورت می گرفت.

آیت الله احمدی فقیه یزدی، افزود: ایشان دارای شاگردان متعددی در رشته های گوناگون بودند؛ به خصوص در مباحث علمی و قرآنی و تسلط بر روایات پیغمبر اسلام و امیرالمومنین علیه السلام دارای تبحر بودند، حضرت امام صادق علیه السلام در این موقعیت و جمعیتی که برای کسب علم و دانش آماده شده بودند، رابطه قوی با جهان اسلام داشتند و به خصوص با کسانی که مجاور بودند ارتباط برقرار می کردند و کسب فیض می بردند من جمله اهل سنتی که هنوز استقراء قوی نداشتند و در عین حال نظر حضرت را جامع تر و غالب تر می دانستند و کسانی که به مسجد می آمدند و مسئله خود را خدمت مطرح می کردند ایشان کاملا توضیح می دادند و صحت و غلط بودن را با استنباط به قرآن و روایات پیغمبر اسلام صلوات الله علیه بیان می نمودند.

وی ادامه داد: گاهی برای گرفتن تأییدیه خدمت حضرت شرفیاب می شدند زیرا سخن امام صادق علیه السلام برای آنان مهم بوده است؛ البته در بین مردم، افراد معاندی بودند که تحریک می شدند و با ایجاد ترس و وحشت بین مردم، باعث جلوگیری از مراجعه افراد به منزل امام می شدند اما مردم ایشان را رها نمی کردند و به هر نحوی با واسطه یا بی واسطه خود را به امام می رساندند.

این عالم شیعه، تصریح کرد: سیطره و عظمت علمی حضرت امام صادق علیه السلام آنقدر وسیع شده بود که به اکناف و اطراف منتقل شده بود و همگان همراهی می کردند و می پذیرفتند. دشمنی هایی صورت می گرفت که حضرت نیز کمال تقیه را در مواردی که لازم بود انجام می دادند و هم توصیه به افراد مرتبط می کردند هم خود مراقبت انجام م دادند. می دانید تقیه صحیح را امام از آباء و اجداشان نقل می کنند که در روایت این گونه ذکر شده است؛ حضرت علی بن الحسین علیه السلام می فرمایند: تقیه به این معنا است که روایات ما صعب و مستصعب است غیر از نبی و یا ملک مقرب و یا مؤمنی که "امْتَحَنَ اللَّهُ قَلْبَهُ لِلْإِيمَانِ"؛ نمی شود این را به هر کسی رساند.

وی عنوان کرد: این اخبار و احادیث که می رسید، در واقع به این معنا بوده است که علم را نمی توان به هر کسی آموخت زیرا آن علم را باید تقیه کرد و به اهلش آموخت، و این تعلیم به شکل تقیه در زمان امام صاق علیه السلام آنچنان رواج پیدا کرد که هر کسی هرحرفی را به امام نسبت نمی داد، بعد از اینکه مطمئن می شدند بر موازین درستی می باشد این انتساب را مطرح می کردند.

وی در پایان تأکید کرد: به همین جهت شاید بیشترین روایاتی که تاکنون در دست است از امام صادق علیه السلام ثبت و ضبط شده است و به این دلیل که کسانی که در محضر ایشان بودند ثبت و ضبط می کردند. اکنون در آستانه شهادت آن بزرگوار عرض کنم که، کل منابع علمی که از ایشان رسیده در غیر از منابع شیعه است، در مذاهب اسلامی دیگر نیز مشهور و فراوان می باشد.
 
انتهای پیام/
 
 
 

دیگر خبرها

  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • درب طلای حرم امام رضا(ع) آماده شد
  • ردادی: مردم با حضور در انتخابات مجلسی قوی را رقم بزنند
  • مذاهب اسلامی برای کسب فیض به محضر امام صادق(ع) شرفیاب می شدند/ امام صادق(ع) مورد تأیید تمام مذاهب اسلامی هستند
  • اقدامات بی بدیل امام صادق علیه السلام در حفظ و صیانت از روایات
  • امام جمعه قم: تظاهر کنندگان اسرائیلی تصویر رهبر انقلاب را حمل کردند
  • طرز تهیه سوپ شیر؛ پرطرفدارترین پیش غذای مجلسی (فیلم)
  • امام جمعه قم: در اسرائیل تظاهر کنندگان شعار دادند ما را از دست نتانیاهو نجات دهید
  • استکبار جهانی همواره از بیداری ملت ها احساس خطر می‌کند
  • انتشارات صهبا از کتاب جدید با نام «حدیث مکارم الاخلاق» رونمایی کرد