Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@00:43:32 GMT

توجه مردم به تفاوت بین آب معدنی و آشامیدنی

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۶۳۵۲۹

توجه مردم به تفاوت بین آب معدنی و آشامیدنی

مدیرکل استاندارد استان فارس از مردم خواست که هنگام تهیه‌ی آب‌های بسته‌بندی به تفاوت بین آب معدنی و آب آشامیدنی توجه کنند زیرا این دو محصول با هم تفاوت دارد.

به گزارش ایسنا، مرتضی رهنما یکشنبه 29 بهمن در جمع خبرنگاران با تصریح اینکه تمام آب‌های بسته‌بندی شده مشمول مقررات استاندارد اجباری است، گفت: مصرف کنندگان باید هنگام خرید آب بسته‌بندی به تفاوت بین آب آشامیدنی و آب معدنی توجه داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه تولید کنندگان آب‌ بسته‌بندی باید در لیبل‌های درج شده روی بطری، دقیقا نوع محصول را مشخص کرده و آشامیدنی و معدنی بودن آن را ذکر کنند.

مدیرکل استاندارد: براساس استاندارد ملی ایران به شماره 2441، برای تولید آب معدنی طبیعی بسته بندی محدودیت روش‌های تصفیه وجود دارد و استفاده از روش‌های تصفیه شیمیایی نظیر" ازن زنی" و روش‌های فیزیکی پیشرفته نظیر " UV " مجاز نیست.

او ادامه داد: آب معدنی باید از منابع طبیعی مانند چشمه و نقاط حفاری شده از سفره‌های آب زیر زمینی به دست آمده اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از هرگونه آلودگی یا تاثیرات خارجی روی کیفیت محصول انجام شود.

رهنما افزود: براساس استاندارد هیچگونه فرآیند پالایشی جز پالایش‌های فیزیکی مجاز نظیر هوادهی، نباید در تولید آب معدنی استفاده شود.

او استفاده از فیلتر و پالایش‌هایی که در میزان ترکیبات آب معدنی تغییر اساسی ایجاد کند را ممنوع دانست و گفت: در این نوع آب، برای از بین بردن عامل‌های میکروبی نباید از اشعه فرابنفش، ازن زنی و سایر گندزداهای شیمیایی استفاده شود.

رهنما با بیان اینکه آب معدنی باید در نزدیکترین محل ممکن به سرچشمه آب، تحت شرایطی بهداشتی و خاص، بسته بندی شود، گفت: آب معدنی طبیعی باید زلال، بدون ذرات معلق و رسوب، عاری از بو و مزه نامطلوب باشد و باید در ظروف تمیز و غیر قابل نفوذ بسته بندی شود.

او اضافه کرد: حمل و نقل آب معدنی طبیعی در واحدهای حجیم برای بسته بندی یا برای هر فرآیند دیگری، قبل از بسته بندی ممنوع است و نوشتن عبارت "دور از تابش مستقیم نور خورشید و در جای خنک ( دور از یخ زدگی) نگهداری شود " روی لیبل بطری الزام است.

این مقام مسئول از وجود 22 واحد تولیدی آب معدنی در فارس خبر داد که 21 واحد دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد معتبر است.

مدیرکل استاندارد فارس درخصوص آب آشامیدنی بسته بندی نیز گفت: آب آشامیدنی، آبی است که در ظروف بسته بندی می‌شود و بطور طبیعی دارای املاح بوده یا املاحی به آن اضافه می‌شود.

او گفت: این محصول می‌تواند بطور طبیعی محتوی گازکربنیک باشد یا به آن اضافه شود؛ افزودن هرگونه مواد دیگر مانند شیرین کننده و طعم دهنده به این آب مجاز نیست و باید محصول فاقد هرگونه مواد خارجی و طعم و بوی نامطلوب باشد.

رهنما افزود: به استناد استانداردهای ملی ایران به شماره 2606 (آیین کار تولید آب معدنی طبیعی بسته بندی شده) و  6305 ( آیین کار تولید آب آشامیدنی بسته بندی شده)، خط لوله تولید هر یک از فرآورده‌های فوق باید کاملاً مجزا و با فاصله کافی از هم باشد، بطوریکه خط لوله تولید آب معدنی طبیعی، به هیچ عنوان در معرض " ازن زنی"، اشعه‌ی فرابنفش و دیگر فرآیندهای تصفیه مربوط به تولید آب آشامیدنی بسته بندی شده قرار نداشته باشد.

مدیرکل استاندار فارس تاکید کرد: خط تولید فرآورده‌های فوق باید انطباق کامل با تمام الزامات مربوط به استانداردهای ملی ذیربط داشته باشد.

رهنما خاطرنشان کرد که در فارس تنها 2 واحد تولیدی آب آشامیدنی دارای پروانه‌ی کاربرد علامت استاندارد وجود دارد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۶۳۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌مهم‌ترین ‌در تحقق شعارهای سال، توجه به حمایت از تولید ملی است

ایسنا/فارس مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اشاره به نام‌گذاری سال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر معظم انقلاب، مهم‌ترین مسئله فرهنگی کشور در تحقق شعارهای سال را توجه مردم به مسئله حمایت از تولیدات و محصولات وطنی دانست.

حمیدرضا قانعی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به نام‌گذاری سال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: ایده اصلی طرح شعار سال توسط مقام معظم رهبری ذاتاً یک امر فرهنگی و فرهنگ‌ساز است و پیش از آنکه شعار مطرح شود، باید در مقام راهبرد قرار بگیرد و کلان حرکت جامعه را تنظیم و هدایت کند که در بطن خود به فرهنگ‌سازی و جهت‌گیری‌های فرهنگی متناسب با شعار سال توسط مردم و مسئولان منجر می‌شود.

وی با بیان اینکه طی سالیان گذشته که عمده شعارها رنگ و بوی اقتصادی داشته‌اند، به الزامات فرهنگی تحقق آن راهبرد اقتصادی کمتر توجه شده است، افزود: در سال ۱۳۹۷ رهبری معظم انقلاب در شعار سال حمایت از کالای ایرانی را مطرح کردند و آن را مهم‌ترین عامل تحقق اقتصاد مقاومتی دانستند و به واقع  مهم‌ترین مسئله فرهنگی کشور ما در تحقق شعارهای اقتصادی توجه مردم به مسئله حمایت از تولیدات و محصولات وطنی است.

قانعی با تصریح اینکه در کشور ما فرهنگ استفاده و حمایت از کالای وطنی همچنان در میان مردم نیازمند تقویت است، گفت: در شرایط کنونی حمایت از کالای داخلی در اقتصاد ایران حرف اول را می‌زند. این امر نیاز به بسترسازی و تولید محتوای فرهنگی مداوم جهت حمایت از کالای داخلی دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس بیان کرد: تمرکز بر تولید محتوای خلاقانه، افزایش کیفیت محصولات و پایبندی مسئولان و چهره‌های ملی به استفاده از تولیدات داخلی و همچنین نشان‌سازی برای تولیدات ملی فاخر و رقابت‌پذیر و جبران برخی از این هزینه‌ها توسط دولت می‌تواند کمک ارزشمندی به تولید ملی باشد.

وی با بیان اینکه  در بخش دوم شعار سال (جهش تولید با مشارکت مردم) علاوه بر توجه به جهش تولید راهبرد جدیدی به نام مشارکت مردم نیز مطرح می‌شود، افزود: مشارکت مردم وجوه مختلفی خواهد داشت. یکی از آن‌ها قطعا اهتمام به مصرف کالای داخلی و توجه به فرهنگ مصرف کالای وطنی توسط مردم است اما مسئله مهم‌تر بستر سازی و فراهم کردن زمینه حضور مردم در امر تولید است. رفع موانع و بروکراسی‌های مرسوم، تسهیل فرآیندهای صدور مجوز و بسیاری از اقدامات تشویق‌کننده و ترغیب‌کننده مردم به مشارکت در امر تولید سیاست مترقی و پیشروانه‌ای است که رهبر معظم انقلاب حکیمانه و هوشمندانه در شعار سال به آن اشاره می‌کنند.

قانعی با بیان اینکه در واقع شعار بازگشت به مردم راهبرد قطعی و ناگزیر جمهوری اسلامی در همه ابعاد است، گفت: طی سالیان گذشته هرکجا امورات به مردم واگذار شد، نتایج شگرفی مشاهده شد و موفقیت‌های چشمگیری حاصل شد؛ اینکه مردم در همه ابعاد مسائل اقتصادی مشارکت داده شوند، نه اینکه صرفا به‌عنوان لایه‌های پایینی و اقدام‌کنندگان میدانی به مردم نگاه شود باید در دستور کار قرارگیرد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس اظهار کرد: مشارکت مردم در لایه‌های تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری، لایه‌های اقدام و اجرا و در نهایت  نظارت و اصلاح فرآیند قطعا راهگشا خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشف ۱۰۵۰ بسته شکر بسته‌بندی غیراستاندارد
  • دانشکده طراحی سوئیس: مبلمان را در بسته بندی به اندازه پیتزا بخرید، در خانه به اندازه واقعی می رسند! (+عکس)
  • اجرای نوبت‌بندی مخازن آبی برای تأمین آب کشتزارهای مازندران
  • مراحل تماشایی بسته بندی صد‌ها تن «خرچنگ برفی» در کارخانه (فیلم)
  • تفاوت های آیفون 13 و 13 پرو در چیست ؟
  • جعبه آماده ۵۰ عددی از کجا بخریم
  • توقیف ۱۰۵۰ بسته شکر بسته بندی غیر استاندارد در استان کرمانشاه
  • چاپ جعبه مقوایی اختصاصی در تیراژ بالا از کجا بخریم
  • خرید ساک دستی ۵۰ عددی آماده
  • ‌مهم‌ترین ‌در تحقق شعارهای سال، توجه به حمایت از تولید ملی است