Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - سمنان- ايرنا- بيشترين ميزان مصرف آب در استان سمنان به ميزان حدود 87 درصد در بخش کشاورزي است که اجراي همه جانبه سامانه نوين آبياري به عنوان نياز ضروري و بهترين روش براي بهينه‌سازي و اقتصادي کردن مصرف آب در اين بخش است.

به گزارش ايرنا، کمبود آب در بخشهاي کشاورزي، آشاميدني، صنعت، افت سطح آب هاي زيرزميني، افزايش عمق چاه ها، خشک شدن پوشش گياهي مناطق بياباني، نشست زمين و خالي از سکنه شدن روستاها به عنوان اقليم حيات انسان، بارزترين نشانه هاي کمبود آب در کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


صرف حدود 90 درصد آب توليدي در کشور در بخش کشاورزي موضوع مهمي است که نياز به بررسي دارد و به اعتقاد کارشناسان با صرف جويي 10 درصد آب در بخش کشاورزي نياز ساير بخش بهتر و بيشتر تامين مي شود، از سويي ارزش افزوده آب در بخش صنعت بسيار بيشتر از بخش کشاورزي است که دليل عمده آن نوع آبياري محصولات کشاورزي در کشور آن هم به صورت غرقابي است.
زمين هاي کشاورزي استان سمنان 198 هزار هکتار و تعداد بهره برداران اين بخش 45 هزار نفر است، ميزان توليدات کشاورزي استان در مجموع بيش از يک ميليون و 660 هزار تن است که شامل 331 هزار تن توليدات باغي و 734 هزار تن توليدات زراعي است.
با تجهيز 198 هزار هکتار از اراضي کشاورزي سمنان به سامانه هاي نوين آبياري ، بيش از 50 ميليون متر مکعب آب صرف جويي مي شود و به دنبال آن افزايش توليد و ماندگاري خوشه هاي طلايي محصولات را نيز خواهيم داشت.
توليدات محصولات گلخانه اي در استان سمنان 15 هزار و 29 تن است که با توجه به کويري بودن و کمبود منابع آبي، توجه به توليدات گلخانه اي يکي از راه هاي برون رفت از مشکلات فعلي بخش کشاورزي سمنان است.
در استان سمنان حدود يک ميليارد و 250 ميليون مترمکعب آب در سال توليد مي شود که 87 درصد در بخش کشاورزي، حدود هشت درصد در بخش صنعت و خدمات و حدود پنج درصد در بخش آب آشاميدني مصرف مي شود، با توجه به سهم 87 درصدي بخش کشاورزي از مصرف آب توليدي در استان به منظور مقابله با بحران کم آبي توجه به افزايش بهره وري در مصرف آب در اين بخش از اهميت ويژه اي برخوردار است.
از198 هزار هکتار موجود اراضي کشاورزي استان سمنان تا قبل از روي کارآمدن دولت يازدهم فقط در 20 هزار هکتار سامانه هاي نوين آبياري تجهيز شده بود و در سفر فروردين ماه 95 دکتر روحاني به اين استان ، تجهيز بيش از 20 هزار هکتار ديگر از اين اراضي کشاورزي به سامانه هاي آبياري مصوب شد.
سيدحسن ميرعماد رييس سازمان جهاد کشاورزي سمنان در رابطه با ضرورت و اهميت نصب سامانه هاي نوين آبياري در اراضي کشاورزي روز دوشنبه در گفت وگو با ايرنا با بيان اين که 60 درصد انتقال آب و توليد محصولات کشاورزي در مزارع استان به صورت غرقابي انجام مي شود، گفت: استقبال کشاورزان اين استان براي تجهيز اراضي به سامانه هاي نوين آبياري رضايت بخش نيست.
وي افزود : با وجود ارايه تسهيلات بلاعوض از سوي بانک هاي عامل، تعداد قابل توجهي از کشاورزان استان سمنان تمايلي به تجهيز اراضي خود به سامانه هاي نوين آبياري ندارند، در حالي که براي نصب سامانه نوين آبياري براي هر هکتار 50 ميليون ريال و با احتساب لوله کشي هاي مربوط 60 ميليون ريال تسهيلات به کشاورزان پرداخت مي شود.
وي با بيان اين که بيش از 86 درصد منابع آبي استان سمنان در بخش کشاورزي مصرف مي شود، اظهارداشت : يکي از اولويت‌هاي اين سازمان با توجه به کمبود منابع آبي توسعه سامانه هاي نوين آبياري در اراضي کشاورزي است، به طوري که در سال گذشته بيش از 10 هزار هکتار از اراضي کشاورزي استان به سامانه نوين آبياري تجهيز شد و براي امسال تجهيز 10 هزار هکتار ديگر نيز هدفگذاري شده است.
ميرعماد ادامه داد : به منظور تشويق کشاورزان براي اجراي سامانه آبياري تحت فشار، کشاورزاني که بهره وري آبياري را بيش از 80 درصد افزايش داده و 90 درصد در مصرف آب صرفه جويي کنند دولت به ازاي هر هکتار اراضي کشاورزي 60 ميليون ريال وام بدون‌عوض در اختيار کشاورزان واجد شرايط قرار مي دهد.
رييس سازمان جهاد کشاورزي استان سمنان اضافه کرد : علاوه بر اين ميزان تسهيلات بدون عوض ، همچنين 60 ميليون ريال تسهيلات کم بهره نيز در اختيار کشاورزان قرار مي گيرد و تمامي کشاورزان واجد شرايط بايد براي اطلاع از نحوه دريافت مراجعه و اقدام کنند.
وي خاطرنشان کرد : به گفته کارشناسان با راه اندازي سامانه هاي نوين آبياري علاوه بر افزايش توليد محصول، در هکتار شاهد صرفه جويي 70 درصدي در مصرف آب خواهيم بود. توليدات محصولات گلخانه اي در استان 15 هزار و 29 تن است که با توجه به کويري بودن و کمبود منابع آبي، توجه به توليدات گلخانه اي يکي از راه هاي برون رفت از مشکلات فعلي اين بخش است.
زمين هاي کشاورزي استان سمنان 198 هزار هکتار و تعداد بهره برداران اين بخش 45 هزار نفر است، ميزان توليدات کشاورزي استان در مجموع بيش از يک ميليون و 660 هزار تن است که شامل 331 هزار تن توليدات باغي و 734 هزار تن توليدات زراعي است.
6026/7339
خبرنگار: محمدرضا يوسف نژاد ** انتشار: جانعلي فتحي
براي آگاهي از تازه‌ترين اخبار و رويدادها در استان سمنان به نشاني IRNASEMNAN@ کانال اخبار ايرنا سمنان مراجعه کنيد.
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۸۳۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آماده باش مدیریت بحران آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری مهر، سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی روز دوشنبه با استناد به هشدار جوی سطح زرد شماره ۶ هواشناسی استان اظهار کرد: با توجه به تداوم فعالیت سامانه بارشی و ورود سامانه جدید از عصر فردا سه شنبه، ضروری است تا دستگاه‌های ذکر شده در آماده باش کامل باشند.

عبدالصمد رحیمی با تاکید بر لغو سفرهای غیر ضرور، احتیاط در سفرهای برون شهری به ویژه در مناطق کوهستانی، لغو فعالیت‌های کوهنوردی، عدم تردد و توقف در حریم رودخانه‌ها، گفت: پاکسازی آبروها، محکم کردن سازه‌های سبک و فراهم کردن امکان اسکان اضطراری در صورت نیاز از جمله مواردی است که رعایت آنها در سطح هشدار زرد ضروری است.

وی با اشاره به احتمال آبگرفتگی معابر از دستگاه‌های خدمات رسان و شهرداری‌ها خواست اقدامات لازم برای رفع آبگرفتگی ها انجام دهند.

کد خبر 6098716

دیگر خبرها

  • اعلام آماده باش مدیریت بحران آذربایجان شرقی
  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد
  • استان سمنان در فهرست شهرهای پر تنش آبی کشور
  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • مراقبت‌های ضروری بعد از تعویض مفصل زانو + فیلم
  • رهاسازی آب سد سفیدرود برای آبیاری شالیزار‌های گیلان از امروز
  • سد کنجانچم دشت مهران پرآب شد
  • سد کنجانچم دشت مهران را آبیاری می‌کند
  • رها سازی آب سد سفیدرود از فردا در گیلان