Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@01:00:41 GMT

در چه کشورهایی استفاده از بیت کوین جرم است؟

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۸۷۴۵۵

در چه کشورهایی استفاده از بیت کوین جرم است؟

 در سراسر جهان، کشورها دیدگاه‌های متفاوتی نسبت به ارز دیجیتال بیت‌ کوین یا به طور کلی ارز مجازی که مهمترین آن بیت کوین است دارند. تعدادی از کشورها به دلیل مشکلات بیت کوین مانند فرار مالیاتی، پول‌شویی، تأثیر مخرب در اقتصاد و عدم مشخص بودن مالکیت آن‌ها، استفاده از ارزهای دیجیتالی را ممنوع کرده‌اند

 سرویس فناوری فردا: در سراسر جهان، کشورها دیدگاه‌های متفاوتی نسبت به ارز دیجیتال بیت‌ کوین یا به طور کلی ارز مجازی که مهمترین آن بیت کوین است دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعدادی از کشورها به دلیل مشکلات بیت کوین مانند فرار مالیاتی، پول‌شویی، تأثیر مخرب در اقتصاد و عدم مشخص بودن مالکیت آن‌ها، استفاده از ارزهای دیجیتالی را ممنوع کرده‌اند، وقتی می‌توان به صورت ناشناس با بیت کوین معامله کرد، پس بیت کوین میتواند غیرقانونی باشد. با این‌ حال بسیاری از بازرگانان و شرکت‌های تجاری اشتیاق زیادی برای استفاده از آن نشان می‌دهند. بیت‌کوین در ایران نیز طرفداران بسیاری دارد؛ چرا که با وجود تحریم‌های بانکی علیه این کشور استفاده از کارت‌های اعتباری برای شهروندان آن امکان پذیر نیست.

 


بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران استفاده از بیت‌کوین را نامساعد توصیف کرده و بارها نسبت به انجام معاملات تجاری با آن هشدار داده است.گرچه استفاده از بیت‌کوین در ایران ممنوع نیست و بانک مرکزی هنوز در مورد آن تصمیم قاطعی نگرفته است اما در برخی از کشورهای جهان به دلایل شرعی یا حقوقی استفاده از این پول اینترنتی ممنوع است.


طبق اظهارات کارشناسان مذهبی استفاده از ارز اینترنتی برخلاف قوانین اسلام است. ترکیه نیز از جمله کشورهای است که به دلیل مغایرت با قوانین اسلامی استفاده از بیت‌کوین را ممنوع اعلام کرده است.


الجزایر، مراکش: بانک مرکزی مراکش اعلام کرد تبادل از راه بیت کوین، ممنوع است و جریمه مالی نیز برای کاربران آن، در نظر گرفته شده است.

بولیوی: بانک ملی بولیوی افزود استفاده از هر ارزی که چاپ نشده باشد و توسط دولت یا یک موسسه قانونی کنترل نشود، غیر قانونی است.

اکوادور: ممنوعیتی که از طرف اکوادور بر تراکنش های بیت کوین اعمال شده است، از همه کشورها معقول‌تر و قابل پذیرش تر است. چون اکوادور در حال ساخت یک سیستم پولی الکترونیک ملی است، پس آن‌ها باید از ارز جدید خود در مقابل ارزی قوی‌تر و مشهورتر مراقبت کنند و نه‌تنها به‌کارگیری بیت کوین را ممنوع کرده، بلکه دستورالعمل‌هایی نیز برای ایجاد ارز دیجیتالی بومی ارائه داده است.

قزاقستان: بانک مرکزی در بیانیه‌ای اعلام کرد استفاده از بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتالی، به‌عنوان یک ارز رسمی، غیر مجاز است

بنگلادش:بانک مرکزی در بیانیه ای رسمی نگرانی خود را از عدم وجود سیستم پرداخت مرکزی در بیت کوین، اعلام کرد و دلیل آن را امکان خسارت مالی به مردم اعلام کرد و طبق تبصره های مختلف بیت کوین در بنگلادش ممنوع است و استفاده از بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگر مجازات های خاصی دارد.

نپال: بانک مرکزی نپال اظهار داشت به‌کارگیری بیت کوین، غیر قانونی است.

از جمله کشورهایی هستند که استفاده از بیت‌کوین را ممنوع کرده‌اند. در برخی از این کشورها درصورت استفاده از بیت‌کوین با مجازات زندان روبرو شوند.

تایوان، ویتنام: بانک دولتی ویتنام، اظهار داشت بیت کوین، روشی قانونی محسوب نمی‌شود و به‌عنوان یک ارز غیرقانونی تلقی می‌گردد. در صورت مبادله از طریق ارز دیجیتالی در ویتنام، طرفین در بدترین حالت به جریمه نقدی محکوم می‌شوند. شایان‌ذکر است این اقدامات بر اساس دستورهای نخست‌وزیر ویتنام به ‌منظور تنظیم چارچوب برای کنترل ارزهای دیجیتالی صورت گرفته است

لهستان، چین: بانک مرکزی چین، جذب هرگونه سرمایه اولیه از طریق بیت کوین را غیرمجاز اعلام کرد. پن گونشنگ، از معاونین مدیر بانک مرکزی چین می‌گوید افزایش قیمت بیت کوین نوعی حباب بوده و در صورت ممنوعیت آن از سوی دولت‌ها، با خطر مواجه خواهد شد. وی معتقد است بازار بیت کوین، از بین خواهد رفت. دلیل این ممنوعیت، اختلال در نظم اقتصادی کشور، ذکر شده است.

هند: آرون جایتلی وزیر مالی هند، اعلام کرده است این کشور ارز دیجیتالی را به رسمیت نمی‌شناسد. در نتیجه بانک مرکزی هند قصد دارد به‌عنوان جایگزینی برای بیت‌کوین، کسب‌وکار ارز رمز پایه‌ی خود را با لاکشمی‌کوین (Lakshmi Coin) ایجاد بکند) و روسیه (نیکولای نیکیفورف وزیر ارتباطات روسیه خاطر نشان ساخت: ازآنجایی‌که بیت‌کوین بر پایه‌ی الگوریتم‌های ارز رمز پایه‌های خارجی فعالیت می‌کند، استفاده از آن در اقتصاد روسیه مناسب به نظر نمی‌رسد.

کره جنوبی: شرکت‌های مالی را از مبادلات بیت کوین و تأمین سرمایه اولیه با این ارز دیجیتالی منع کرده‌اند. دلیل ممنوعیت بیت‌کوین در این کشور نحوه استفاده از آن است. بیت‌کوین در کره جنوبی به صورت قمارگونه مورد استفاده قرار می‌گیرد و همین مساله باعث نگرانی مسئولان از آسیب رسیدن به اقتصاد این کشور شده است، همچنین کمیسیون سرویس‌های مالی کره، برخی شرکت‌های این کشور را از برگزاری هرگونه سمینار در مورد سرمایه‌گذاری در حوزه بیت کوین ممنوع کرد. علاوه بر این‌ها، دولت کره جنوبی، به‌تازگی هرگونه مشتقات بیت کوین را نیز غیرقانونی اعلام کرد. وزارت دادگستری کره جنوبی نیز در حال تصمیم‌گیری به‌منظور ممنوعیت همه مبادلات تجاری با بیت کوین است.

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003IJJ

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۸۷۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی آرژانتین، نرخ بهره را کاهش داد

  کاهش نرخ بهره با خوشبینی رو به رشد بانک‌مرکزی نسبت به پایین‌آمدن نرخ تورم ماهانه صورت می‌گیرد که برای بهبود اقتصاد کشوری که در آن قیمت‌ها رشد حدود ۳۰۰درصدی سالانه دارند، حائز اهمیت است. انتظارات بانک مرکزی آرژانتین از کاهش نرخ تورم ماهانه، بسیار سریع‌تر از روندی است که تحلیلگران انتظار دارند.بانک مرکزی آرژانتین، دو هفته قبل هم با اشاره به کندی رشد تورم در بحبوجه تدابیر ریاضتی دشواری که توسط دولت خاویر میلی اجرا می‌شود، نرخ بهره را ۱۰ درصد کاهش داده بود.این کاهش نشان می‌دهد که چگونه دولت با وجود نرخ‌های پایین‌تر، از ثبات بازارها اطمینان بیشتری دارد، چراکه گردش پول کمتر به‌صورت واقعی به جلوگیری از افزایش تورم کمک می‌کند وخطرفراربه سمت دلاربه‌عنوان ارز امن راکاهش می‌دهد. سیاست‌های مالی سختگیرانه میلی، اعتماد سرمایه‌گذاران را در آرژانتین بهبود بخشیده و باعث تقویت ارزش سهام، اوراق قرضه و پزو شده است، اما سطح فقر به همراه رکود اقتصادی افزایش یافته؛ زیرا فعالیت، تولید و مصرف دچار کاهش شده است.با وجود این که نرخ مبادله رسمی و تحت کنترل پزو، مدام کاهش پیدا کرده، اما این ارز در بازارهای موازی محبوب که برای دور زدن کنترل‌های سرمایه استفاده‌می‌شوند،درچندماه گذشته،یکی‌ازقوی‌ترین عملکردهارادرسراسرجهان‌داشته‌است.به گفته معامله‌گران، کاهش نرخ بهره‌ همچنین بانک‌ها را به سرمایه‌گذاری درمزایده‌های خزانه‌داری ترغیب کردوبدهی‌های دولت را پذیرفتند.یکی از معامله‌گران مالی در بوئنوس‌آیرس که مایل نبود نامش فاش شود، به رویترز گفت: کاهش نرخ‌ها توسط بانک مرکزی، باعث می‌شود بانک‌ها مجبور شوند پول خود را در مناقصه بگذارند و در نتیجه، کاهش حجم بازپرداخت‌های یک‌شبه ادامه می‌یابد.
   
شوک‌تراپی جواب داد؟
خاویر میلی، رئیس‌جمهور آرژانتین اعلام کرد دولت او در مارس، بیش از ۲۷۵میلیارد پزو (۳۱۵.۴میلیون دلار) مازاد مالی ثبت کرده است. برای سه‌ماهه نخست، این مازاد که نخستین مازاد در نوع خود از سال ۲۰۰۸ است، معادل ۰.۲درصد از تولید ناخالص داخلی آرژانتین است. وی با انتقاد از دولت‌های قبلی به‌دلیل تنگناهای وخیم اقتصادی کشور گفت: ما همه چیز را خواهیم داد تا این کشور را از جهنمی که به ارث برده‌ایم بیرون بیاوریم.درحالی‌که دولت آرژانتین خوشبین است اقداماتش برای کاهش یکی از بالاترین نرخ‌های تورم در جهان موثر واقع شده است اما خریداران هنوز کاملا متقاعد نشده‌اند.این کشور آمریکای جنوبی در حال مبارزه با تورمی است که بر مبنای سالانه، نزدیک به ۲۹۰درصد است و بر مبنای ماهانه، در مارس به ۱۱درصد رسیده است. بااین‌حال، این رقم نسبت به اوج ۲۵درصد در دسامبر که خاویر میلی، رئیس‌جمهور لیبرتارین روی کار آمد و ارزش پول پزو را به‌شدت کاهش داد، کمتر است. میلی از آن زمان به دنبال اقدامات ریاضتی سخت و کاهش هزینه‌ها بوده است که به آغاز کاهش کسری مالی شدید، جلب اعتماد سرمایه‌گذاران و کاهش قیمت‌ها کمک کرده است.درحالی‌که لوئیس کاپوتو، وزیر اقتصاد آرژانتین اعلام کرد نرخ تورم به‌شدت در حال کاهش است، با افزایش فقر، میلیون‌ها نفر از مردم این کشور، شرایط سختی را تجربه می‌کنند.قیمت‌ها از خواربار تا مراقبت‌های بهداشتی، حتی برحسب دلار، همچنان به‌شدت در حال افزایش هستند. تحلیلگران و اقتصاددانان می‌گویند تورم مبنا، نشانه‌هایی از کاهش را نشان داده است اما نرخ ۱۱درصد، هنوز بسیار بیشتر از افزایش قیمتی است که اکثر کشورها در یک سال مشاهده می‌کنند.

دیگر خبرها

  • طعنه سنگین میرسلیم به وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی
  • طعنه سنگین میرسلیم به وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • رئیس کل بانک مرکزی به عربستان رفت
  • فرزین به عربستان رفت | دلیل سفر چه بود؟
  • سطح اعتبار سنجی تسهیلات خرد دقیق‌تر می‌شود+ فیلم
  • رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی راهی عربستان شد
  • بانک مرکزی آرژانتین، نرخ بهره را کاهش داد