Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@08:14:11 GMT

منابع و مصارف هدفمندی یارانه‌ها تعیین شد

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۳۶۸۸۷

منابع و مصارف هدفمندی یارانه‌ها تعیین شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی منابع و مصارف اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در سال ۱۳۹۷ را تعیین کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی روز پنجشنبه مجلس شورای اسلامی نمایندگان مصارف درآمدهای حاصل از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها را تعیین کردند.

بر این اساس مقرر شد در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها مصوب سال ۱۳۸۸ و با هدف تحقق عدالت، کاهش فقر مطلق و توسعه بهداشت و سلامت مردم و همچنین معطوف نمودن پرداخت یارانه نقدی به خانوارهای نیازمند در اجرای ماده ۳۹ قانون برنامه ششم توسعه و قانون هدفمند کردن یارانه‌ها و در جهت شفاف‌سازی منابع و مصارف مطابق جدول ذیل هزینه شود:

پرداختی‌ها (مصارف):

۱ـ مالیات بر ارزش افزوده فرآورده‌های نفتی

مبلغ: ۵۰ هزار میلیارد ریال

۲ـ سهم ۱۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ درصد شرکت ملی نفت ایران از محل فروش داخلی فرآورده‌های نفتی

مبلغ: ۳۶ هزار و ۹۸۶ میلیارد ریال

۳ـ هزینه و کارمزد حمل و نقل، توزیع و فروش (کارمزد جایگاه‌ها) فرآورده‌های نفتی

مبلغ: ۷۲ هزار و ۸۱۶ میلیارد ریال

۴ـ واردات فرآورده‌های نفتی، سهم ۱۴.۵ درصد شرکت ملی نفت ایران از محل صادرات فرآورده‌های نفتی، بازپرداخت تعهدات طرح‌های گازرسانی و بهینه‌سازی مصرف انرژی، موضوع ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور

مبلغ: ۶۰ هزار میلیارد ریال

۵ـ هزینه تولید، انتقال، توزیع و فروش گاز طبیعی

مبلغ: ۷۳ هزار و ۳۴۲ میلیارد ریال

۶ـ کارمزد جایگاه‌های CNG

مبلغ: ۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال

۷ـ عوارض‌ گازرسانی سی‌ان جی موضوع ماده ۶۵ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی «دولت ۲»

مبلغ: ۳ هزار و ۳۱۲ میلیارد ریال

۸ـ مالیات بر ارزش افزوده CNG

مبلغ: ۲ هزار و ۷۳۵  میلیارد ریال

۹ـ هزینه تولید، انتقال و توزیع، فروش و خرید برق از نیروگاه‌های بخش خصوصی

مبلغ: ۲۱۲ هزار و ۳۲۵  میلیارد ریال

۱۰ـ واردات برق

مبلغ: ۵ هزار و ۴۶۱ میلیارد ریال

۱۱ـ هزینه تولید، انتقال، توزیع و فروش آب

مبلغ: ۲۲ هزار و ۱۶۳ میلیارد ریال

مصارف هدفمندی:

۱ـ پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی خانوارها

مبلغ: ۳۰۰ هزار میلیارد ریال

۲ـ کاهش فقر مطلق خانوارهای هدف از طریق افزایش پرداخت خانوارهایی که درآمد آنها کمتر از خط حمایتی کمیته امداد و سازمان بهزیستی کشور می‌باشد.

مبلغ: ۷۰ هزار میلیارد ریال

۳ـ ماده ۴۶ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی «دولت ۲» موضوع کاهش هزینه‌های مستقیم سلامت مردم، ایجاد دسترسی عادلانه به خدمات بهداشتی و درمانی، کمک به تأمین هزینه‌های تحمل‌ناپذیر درمان، پوشش دارو، درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج

مبلغ: ۳۷ هزار میلیارد ریال

۴ـ یارانه نان و خرید تضمینی گندم

مبلغ: ۳۳ هزار میلیارد ریال

جمع: ۴۴۰ هزار میلیارد ریال

جمع کل: ۹۸۸ هزار و ۳۴۰ میلیارد ریال

همچنین مقرر شد کل هزینه دولت، انتقال و توزیع فروش و خرید برق از نیروگاه‌های بخش خصوصی بر اساس لایحه بودجه سال ۹۷، معادل ۲۴۷ هزار و ۹۴‌ میلیارد ریال بوده که در جدول فوق، زیان صنعت برق معادل ۳۴ هزار و ۷۶۹ میلیارد ریال لحاظ نشده است.

همچنین مقرر شد وجوه دریافتی از فروش آب جهت حمایت از صنعت آب، مجدداً به شرکت‌های آب و فاضلاب برگشت داده شود.

علاوه بر این دولت موظف شد نسبت به حذف یارانه خانوارهای پردرآمد به صورت تدریجی اقدام نماید.

در صورتی که خانوارها نسبت به حذف یارانه‌ خود معترض باشند، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است حداکثر ظرف مدت یک ماه، موضوع را بررسی و در صورت استحقاق، نسبت به برقراری یارانه آنها اقدام نماید.

در هر صورت خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی، خانوارهای ساکن روستاها و سایر خانواده‌های کم‌درآمد کماکان یارانه دریافت خواهند کرد و از فهرست دریافت‌کنندگان یارانه حذف نخواهند شد.

وکلای ملت همچنین متن زیر را به این تبصره اضافه کردند:

«منابع این جدول تا سقف یک میلیون و یکصد هزار میلیارد ریال برای مصارف زیر قابل افزایش است:

۱ـ افزایش سهم سلامت موضوع ردیف ۳ مصارف هدفمندی به ۴۴ هزار میلیارد ریال

۲ـ اختصاص مبلغ ۵ هزار میلیارد ریال در ردیف جدید به موضوع تولید و اشتغال

۳ـ اجرای قانون حمایت از معلولان توسط سازمان بهزیستی کشور ۲ هزار میلیارد ریال

۴ـ کمک به حق بیمه قالیبافان ۵۰۰ میلیارد ریال

۵ـ باقی‌مانده مبلغ مذکور جهت پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی خانوارها موضوع ردیف ۱ مصارف هدفمندی یارانه‌ها

۶ـ در ردیف ۲ مصارف هدفمندی عبارت «کمک به خانوارهای عشایر» اضافه شد. همچنین به دولت اجازه داده می‌شود علاوه بر مجوز قانونی جابجایی، نسبت به جابجایی منابع و مصارف این جدول جهت پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی خانوارها اقدام نماید».

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۳۶۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با جدول شماره ۱۴ لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ «منابع و مصارف هدفمندی یارانه ها» موافقت کردند.   در نشست علنی مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون تلفیق در مورد بخش دوم جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور در دستور کار صحن علنی قرار گرفت و نمایندگان با جدول شماره ۱۴ هدفمندی موافقت کردند.   رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در مورد جدول ۱۴ بیان داشت: این جدول مربوط به هدفمندی یارانه هاست همان مبلغ ۷۵۸ همت که دولت در این جدول در نظر گرفته بود از سوی کمیسیون تلفیق و صحن علنی مصوب و در این جدول ۳۱۵ همت برای یارانه نقدی و معیشتی در نظر گرفته شد.   وی ادامه داد: کاری که مجلس انجام داد این است که در لایحه بودجه ۱۴۰۳، ۱۰ درصد به مستمری بگیران کمیته امداد و بهزیستی اضافه کرد. این رقم در لایحه ۲۰ درصد بود که اکنون با مصوبه مجلس به ۳۰ درصد رسیده است.   نماینده مردم آباده در مجلس شورای اسلامی افزود: در این جدول ۴۲ همت برای کمیته امداد، ۳ همت برای بهزیستی و ۱۴۳ همت یارانه نان و ۷۴ همت برای یارانه دارو و شیرخشک در نظر گرفته شده است.   زارع اضافه کرد: در این جدول برخی موارد هزینه سرمایه گذاری در شرکت ملی نفت و پخش و پالایش و گاز مصوب شد و مبالغی که دولت برای واردات بنزین نیاز داشت هم درکمیسیون تلفیق و صحن علنی تصویب شد.   عبدالعلی رحیمی مظفری در مخالفت با این بخش از لایحه بودجه بیان داشت: با این رقم‌هایی که در این جدول دیده شده گازرسانی تعطیل خواهد شد وقتی نتوانیم در زیر ساخت‌های نفت سرمایه گذاری کنیم تولیدی نداریم.   وی افزود: دلیل مخالفت من با این جدول این است که توسعه نفت تعطیل می‌شود.   حمیدرضا حاجی بابایی رییس کمیسیون تلفیق بودجه در مورد جدول ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: به دلیل اینکه توازن به هم نخورد تغییراتی در این جدول ایجاد نکردیم با همین کیفیت کار را به دولت سپردیم که دولت خود بتواند هدفمندی یارانه‌ها را اجرا کند.   داوود منظور رییس سازمان برنامه و بودجه در مورد این جدول گفت: در این موضوع سعی کردیم با توجه به مقدوراتی که در وصول منابع داریم به گونه‌ای تنظیم شود که همه اهداف هدفمندی محقق شود.   وی با بیان اینکه این جدول نیاز به اصلاح و بازنگری دارد، گفت: ما پیش بینی کردیم که اعتبارات مربوط به کالا برگ که از محل سایر درآمد‌های داخلی وزارت نفت تامین شود و عمدتا محصولات جانبی است، این عنوان در کمیسیون به "صرفه جویی انرژی" تغییر کرده است چراکه صرفه جویی انرژی تبدیل به درآمد نمی‌شود و قابل انداره گیری نیست که ما بتوانیم منابع را ماهیانه وصول کنیم و این عنوان قابل اجرا نیست از این رو پیشنهاد می‌شود عنوان دولت لحاظ شود.   وی افزود: برای کالابرگ ردیف جداگانه پیشنهاد کردیم و برای این موضوع دو ردیف آورده شده که باید پرداخت نقدی معیشتی و کالا برگ را از هم تفکیک کنیم و با این ملاحظه با این جدول موافق هستیم. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳
  • تحقق ۶۶ درصدی سهمیه بانک دی در قانون جهش تولید مسکن
  • استرداد ۸۵ میلیون ریال به حساب زائران حج تمتع امسال
  • استرداد ۸۵ میلیون ریال به حساب زائران حج تمتع ۱۴۰۲
  • تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها
  • فوری /بودجه نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۳ اعلام شد /تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها
  • جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها تصویب شد
  • شکایت بازیکنان از دو باشگاه در کمیته تعیین وضعیت تایید شد
  • ۳۱ درصد منابع پیش‌بینی‌شده هدفمندی یارانه‌ها محقق نشده است
  • پرداخت یارانه دارو ربطی به بیمه سلامت ندارد