Web Analytics Made Easy - Statcounter

گرگان – ایرنا – رییس اداره دامپزشکی گمیشان گفت: بدلیل وجود مناطق تالابی درغرب گلستان و میزبانی از پرندگان بومی و مهاجر وحشی؛ رعایت موارد ایمنی در خصوص پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوانزا در این منطقه ضروری است.

اسمعیل پژوهنده روزشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اهالی شهرستان گمیشان و بویژه فعالان در حوزه مرغداری ها باید از اقدامات لازم برای پیشگیری از ابتلای طیور به این بیماری و انتقال آن آگاه بوده و رعایت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: تاکنون موردی از ابتلا به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گمیشان مشاهده نشده است.
دکتر پژوهنده افزود: علاوه بر پایش مستمر مرغداری ها، هفته ای یکبار از مناطق مردابی که مامن پرندگان وحشی در شهرستان است با همراهی محیط زیست بازدید می شود و خوشبختانه تاکنون موردی مشاهده نشده است.
به گفته وی؛ آنفلوانزا یکی از بیماری های خطرناک پرندگان است،عامل آن ویروس بوده و می تواند به سرعت منتشر شود و پرندگان بسیاری را بیمارکند.
وی اظهار کرد: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به عنوان بیماری مشترک میان انسان و حیـوان شناخته شده و مبارزه با شیوع آن ضروری است، علاوه بر طیور، خوک و انسان هم از جمله میزبان های ویروس آنفلوانزا هستند.
پژوهنده همچنین گفت: شبکه دامپزشکی با ارائه آموزش های لازم از طریق برگزاری کلاس برای فعالان حوزه مرعداری های صنعتی، نصب بنر و تبلیغات محیطی؛ اقدام به اطلاع رسانی به مردم شهرستان کرده است.
رییس دامپزشکی گمیشان در ادامه از مردم خواست که از تماس مستقیم با پرندگان، نگهداری تخم مرغ در کنار سایر مواد غذایی در یخچال و خرید مرغ زنده پرهیز کنند و نیز برای پرکندن مرغ از دستکش استفاده نمایند.
گمیشان در شمال غرب گلستان واقع بوده، گلستان استان پاک از آنفلوانزای فوق حاد طیور است.
7333/1648

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۶۲۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوزستان عاری از بیماری مالاریا

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، همایون امیری با اشاره به ۲۵ آوریل روز جهانی مالاریا گفت: سازمان جهانی بهداشت با نامگذاری روزی به نام روز جهانی مالاریا، بر مبارزه جمعی و آگاهانه با هدف جهانی عاری از مالاریا، تاکید می‌کند. شعار سازمان جهانی بهداشت برای روز جهانی مالاریا در سال ۲۰۲۴، «پیاده‌سازی استراتژی‌های جدید و اقدامات نوآورانه در حذف مالاریا به ویژه در مناطق محروم» تعیین شده است.

وی افزود: مالاریا یکی از قدیمی‌ترین بیماری‌های عفونی شناخته شده در جهان است و هنوز در بسیاری از کشور‌ها از مشکلات مهم بهداشتی است. انگل این بیماری توسط نیش پشه‌های آنوفل آلوده، از فرد بیمار به فرد سالم منتقل و موجب بروز بیماری می‌شود. پشه آنوفل بومی ایران است.

امیری با بیان اینکه در تمام مناطق کشور، گونه‌های مختلف این پشه وجود دارد، ادامه داد: استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان بیشترین موارد مالاریا بومی کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

مهمترین علائم بیماری شامل تب، لرز، تهوع و استفراغ، خستگی و رنگ پریدگی است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: با توجه به اهمیت این بیماری، بسیاری از کشور‌های جهان از جمله ایران برنامه حذف مالاریا را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

وی می‌گوید: در خوزستان با انجام اقداماتی مانند بیماریابی فعال، اجرای نظام مراقبت سندرمیک و اجرای مراقبت حشره‌شناسی، در ۱۰ سال اخیر هیچ موردی از «انتقال محلی» بیماری مالاریا مشاهده نشده و همه بیماران شناسایی‌شده، در خارج از خوزستان آلوده شده‌اند و این روند موجب شده است خوزستان به هدف حذف مالاریا دست یابد.

همایون امیری افزود: بیماریابی فعال در جمعیت‌های هدف به منظور پیشگیری از انتقال بیماری انجام می‌شود و پرسنل بهداشت علاوه بر اینکه در طول ماه در مناطق مختلف کار شناسایی این بیماری را از طریق نمونه‌گیری از افراد مشکوک و بررسی آب‌های راکد رصد می‌کنند، در صورت شناسایی یک فرد مبتلا، اخذ نمونه از اطرافیان وی و همچنین درمان و پیگیری مبتلایان را نیز بر عهده دارند.

به گفته مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان؛ همه مراکز، پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت آمادگی ارائه خدمات بیماریابی و درمان مالاریا را دارند.  

دیگر خبرها

  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • اعزام شبانه اکیپ عملیاتی توزیع برق خوی برای تعمیر تیر شکسته و پیشگیری از بروز خاموشی 
  • وضعیت مطلوب تالابهای نقده
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا