Web Analytics Made Easy - Statcounter

مردم روستای برفی "بلوران" کوهدشت که از نعمت گاز محروم هستند بیش از ۲۵ روز است درسرمای زمستان دسترسی به‌ نفت ندارند و چراغ خانه‌های آن‌ها در زمستان خاموش از سوخت‌رسانی است. ۰۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۵ استانها لرستان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کوهدشت، باریکه‌ای از دود سیاه، حیاط خانه را سرخ و روشن کرده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باران و برف که می‌بارد، دست‌هایش را به پناه برده تا آتش گُرگرفته خاموش نشود. دست‌های یخ‌زده را که ها کرده از زیر باران می‌دزدد. روستا که گازکشی نیست، اهالی تنها به نفت پناه می‌آورند. حالا سایهٔ همین نفت سیاه هم از سر سال‌های سرد و سفره‌های بی‌نانشان کم شده‌است.

بدون نفت و گاز در سرما

 25 روز است که در روستای "بلوران" نفت نیست. این روستا از یک طرف چسبیده به کوه است و از سمت دیگر چسبیده به جنگل. زمستان‌ها که نفت نباشد، اجاق کمتر خانه‌ای روشن است. اگر همان پول یارانه هم که نباشد، دست مردم روستا در زمستان‌های سر و برفی به پیت‌های حلبی نفت نمی‌رسد.

یکی از ساکنان روستای بلوران در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید جایگاه توزیع نفت در روستای ما 25 روز است که نفت ندارد. هر چه مراجعه کرده‌ایم به ما می‌گویند نفت نیست. سرمای ما را شرکت نفت کوهدشت به شرکت نفت خرم‌آباد و شرکت نفت خرم‌آباد هم ما را به شرکت نفت کوهدشت پاس می‌دهد. سرمای هوا در این‌جا تا مغز استخوانمان می‌رود.

هیزم شعله‌ای برای نفت خاموش

آن‌طور که درویشی می‌گوید برای گرم‌شدن خانه‌شان را با پیک‌نیک روشن نگاه داشته‌اند تا از سرما نلرزند. آن‌ها که دست‌شان به نان رسیده، نفت را از خرم‌آباد تهیه کرده و یا بخاری‌های نفتی را با گازوییل گرم می‌کنند. خیلی که هوا سرد می‌شود، مردم دنبال هیزم می‌گردند برای درست‌کردن آتش تا بخاری‌های بدون سوخت گرم شود و کمتر بلرزاند.

به گفته این ساکن روستای بلوران، فرزند خردسال‌شان را باید لای چند دست پتو گرماپیچ کنند تا بیمار نشود. در این روزها دغدغه ما سرما و باران پیش‌بینی‌ شده از سوی هواشناسی است. مردم نیاز به نفت و وسایل گرمایشی دارند و اگر نفت نباشد، زندگی لرزان آن‌ها در خانه‌های سرد هیچ تفاوتی با هوای بیرون ندارد.

درویشی معتقد است شب که می‌شود، باد طوری می‌وزد که خانه‌ها یخ می‌زنند و چراغ‌های خاموش از پس سرما برنمی‌آیند. شب که می‌شود، باران طوری می‌بارد که خودشان را پتو‌پیچ می‌کنند و باز بی‌فایده است. سوز سرما به استخوانمان رسیده و هر روز یکی از اهالی را گرفتار تب و لرز می‌کند.

رفع مشکل تأمین نفت در روزهای آینده

روستای بلوران از توابع بخش درب‌گنبد در شهرستان کوهدشت بوده و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال 1385، جمعیت آن هزار و 334 نفر بوده‌است؛ بخشدار درب گنبد که چند ماهی است کلیددار بخشداری درب‌گنبد شده‌است، در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید کالابرگ برای دریافت نفت سفید ذخیره سوخت زمستانی هنوز از سوی شرکت نفت اعلام نشده و تا وقتی کالابرگ دریافت نفت نباشد، دسترسی به نفت هم از طریق جایگاه توزیع نفت میسر نیست.

آن‌طور که محمدعلی دیربازیان می‌گوید چندین بار در ماه‌های اخیر با پیگیری‌های که انجام داده، نفت را برای مردم روستای بلوران تأمین کرده‌است.

به گفته این مسئول جایگاه توزیع نفت نیز در بلوران پس از پرداخت بدهی‌های قبلی خود به شرکت نفت می‌تواند از طریق بخشداری درب‌گنبد برای دسترسی به‌نفت اقدام کند.

آن‌طور که بخشدار درب‌گنبد معتقد است با پیگیری‌های انجام‌شده با فرماندار شهرستان کوهدشت و نمایندگی توزیع نفت در این شهرستان مشکل تأمین نفت مردم روستای بلوران در روزهای آینده برطرف می‌شود.

مدیریتِ درست سوخت

به گفته بخشدار درب‌گنبد در هفته جاری کالابرگ نفت جدید اعلام شده و نمایندگی‌های توزیع نفت و به‌ویژه دهستان بلوران می‌توانند در روز یک‌شنبه نفت خود را خریداری کنند.

آن‌طور که دیربازیان می‌گوید اعلام کالابرگ نفت به‌صورت سراسری است و مردم باید تأمین نفت خود را به‌درستی مدیریت کنند تا در زمان‌هایی که سهمیه کالابرگ نیست، بتوانند از مایحتاج نفت خود استفاده کنند.

گازرسانی به 114 روستا

رئیس اداره گاز شهرستان کوهدشت در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید در بخش مرکزی کوهدشت گازرسانی به 43 روستا تمام شده و گازرسانی به 20 روستای دیگر این شهرستان در دست اقدام است.

به گفته سعید چراغیان در بخش کوهنانی شهر کوهنانی و 15 روستای این بخش از گاز بهره‌مند شده‌اند و گازرسانی به 11روستای دیگر این بخش نیز در حال پیگیری بوده و هم‌چنین در بخش طرهان نیز گازرسانی به مرکز شهر و تعداد 33 روستا به پایان رسیده و دو یا سه روستای کمتر از 15 خانوار گازرسانی نشده که با تکمیل آن‌ها نیز بخش طرهان به منطقه سبز تبدیل می‌شود.

آن‌طور که این مسئول می‌گوید شبکه داخلی گازرسانی به درب گنبد به‌پایان رسیده و در صورت تملک زمین پیمانکار شروع به نصب ایستگاه ورودی شهر اقدام می‌کند.

باران که می‌بارد، خانه‌های بلوران را سردتر می‌کند، خانه‌هایی که کاه‌گلی است و محقر و استخوان‌های ندار را به‌درد آورده. مردمان روستای بلوران می‌گویند آیا باید در روزهای سخت زمستان از سوی شرکت توزیع نفت استان و یا سایر نهادهای مرتبط در زمان‌هایی که سهمیه کالابرگ نیست و تنگنای سرما است، اقدامی برای روشن‌نگه داشتن چراغ‌ آن‌ها در زمستان انجام‌نشود؟

گزارش از فاطمه نیازی

انتهای پیام/ح

R41450/P1357/S6,72/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۶۳۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازسازی روستای امامزاده ابراهیم(ع) شفت بدون پروسه اداری آغاز شود

به گزارش خبرنگار مهر، مجید جودی ظهر دوشنبه در بازدید از مناطق آسیب دیده امام زاده ابراهیم شفت اظهار کرد: در دوران خدمتی سه دفعه است که آتش سوزی گسترده در این روستا اتفاق می‌افتد و این مساله بسیار تأسف برانگیز و ناراحت کننده است.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن کشور با تاکید بر لزوم احیای مجدد روستای امامزاده ابراهیم شفت بر اساس اصول علمی و فنی بیان کرد: مسائل فنی، مقام سازی و اصولی سازی در احیا و بازسازی مجدد دهکده سوخته شفت لحاظ شود.

جودی، امامزاده ابراهیم شفت را از معدود روستاهای زیبا و کم نظیر ایران برشمرد و اضافه کرد: مسکن در امامزاده ابراهیم شفت با معیشت و اشتغال مردم منطقه گره خورده است.

وی با تاکید بر سرعت بخشی در ساخت و سازها در امامزاده ابراهیم شفت افزود: اشتغال، اقتصاد و معیشت ساکنین دهکده چوبی شفت به مسکن ارتباط مستقیم دارد و لذا ساخت و ساز منازل مسکونی این روستا باید سرعت بخشیده شود.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور با بیان اینکه بازسازی روستای امامزاده ابراهیم شفت بدون پروسه اداری آغاز شود، گفت: امامزاده ابراهیم یک روستای معمولی نیست و باید نسبت به احیا و بازسازی مجدد این روستا اقدامات ویژه و ضرب العجلی صورت گیرد.

جودی با اشاره به تخریب بیش از ۲۵۰ منزل مسکونی در روستای امامزاده ابراهیم شفت بیان کرد: بازسازی و ساخت این تعداد منزل مسکونی در کمتر شش ماه باید به اتمام برسد.

وی از پرداخت تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی با کارمزد پایین خبر داد و افزود: مقدمات پرداخت این تسهیلات برای روستاییان آسیب دیده شفت فراهم شده است.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور با تاکید بر لزوم سرعت بخشی کار آواربرداری روستای حادثه دیده شفت بیان کرد: با بکارگیری تمام ظرفیت موجود در استان کار آواربرداری روستای امامزاده ابراهیم شفت انجام می‌شود و در صورت نیاز از استان‌های هم جوار درخواست کمک خواهیم کرد.

جودی با تاکید بر ضرورت حفظ معماری و بافت روستایی در امامزاده ابراهیم شفت اضافه کرد: ضمن تسریع در آواربرداری، بازسازی و ساخت و ساز در روستا باید تلاش شود تا این روستا بر اساس بافت سنتی و روستایی ساخته شود.

وی گریزی هم به آتش سوزی سال ۹۶ در روستای امامزاده ابراهیم شفت زد و افزود: منازل افراد جامانده از آتش سوزی سال‌های گذشته به بهانه آتش سوزی اخیر بازسازی می‌شود.

کد خبر 6098157

دیگر خبرها

  • بازسازی روستای امامزاده ابراهیم(ع) شفت بدون پروسه اداری آغاز شود
  • ۳۰۰ روستای لرستان از نعمت آب شرب سالم بهره‌مند می‌شوند
  • خانه معلم، مدرسه کودکان کار
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • تماشا خانه سیار کانون به استان فارس رسید
  • روستای بدون بیکار در مازندران
  • روستای بدون بیکار با پرورش گل در مازندران
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • جهاد آبرسانی در ۱۲۵ روستای لرستان
  • با نمایندگان مجلس در بروجرد و کوهدشت+گزارش