Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از کرمان؛ حسین رشیدی با بیان این موضوع که تاکنون بیش از 500 کانون بیماری حاد آنفلوآنزای پرندگان در کشور شناسایی شده،اعلام کرد: با اقدامات پیشگیرانه و برنامه ریزی شده و تمهیدات لازم دراستان ،خوشبختانه در پایش های صورت گرفته هیچ گونه نشانه ای از آنفولانزای پرندگان در استان کرمان دیده نشده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با بیان اینکه ویروس های آنفلوآنزا سریع تغییر می کند و این  تغییرها باعث می شود بیماریزایی آن را تحت تاثیر قرارداده، به طوری که ویروس انفلوآنزایی که اکنون خطر کمتری دارد با تغییر کوچکی به ویروس خطرناک تری تبدیل شود، افزود:ویروسی که اکنون در کشور باعث نگرانی بین مردم شده از نوع A انفلوآنزا و از سروتیپ H5 می باشد.

این مقام مسئول همچنین اعلام کرد: پرندگان آبزی وحشی که از عوامل مهم ناقل ویروس‌های آنفلوآنزا هستند ، ویروس را به مدت طولانی دفع می کنند لذا مردم باید از شکار، تماس و خرید لاشه پرندگان وحشی، گوشت و تخم مرغ از دست فروش ها و مراکز غیرمجاز خودداری کنند و در تماس با پرندگان(بومی و زینتی و ...) اصول بهداشتی را رعایت نمایند.

وی با بیان اینکه تمام محصولات مرتبط با دامپزشکی اعم ازانواع خوراک طیور ، انواع طیور زنده، کود مرغی،جوجه یک روزه، تخم مرغ نطفه دار و خوراکی و گوشت مرغ  باید طبق ضوابط بهداشتی و قرنطینه ای حمل و تنها با داشتن مجوز دامپزشکی از شهرستان مبدا و ثبت تایید تخلیه در شهرستان مقصدجابجا شوند گفت: نیاز است دستگاه‌های مختلف برای جلوگیری از ورود عامل این بیماری به استان متعدانه کمک کنند تا بتوانیم تمام این جابجایی ها  را به استان کنترل کنیم  ضمن اینکه از مردم درخواست نمود که نیاز خود را از مراکز معتبر و مجاز تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند.

دکتر رشیدی با تاکید بر لزوم تشدید نظارت های دامپزشکی در این رابطه بیان کرد: کارشناسان و ماموران این اداره در صورت مشاهده عرضه مرغ زنده در سطح شهرستان های استان ضمن برخورد با عاملان و متخلفان به پلمب اماکن عرضه غیر مجاز مرغ زنده اقدام خواهند نمود.

وی در ادامه با بیان اینکه تاکنون بیش از5900 مورد پایش و مراقبت فعال و غیر فعال آنفلوانزای فوق حاد پرندگان توسط این اداره کل از واحد های مختلف(روستایی،پرنده فروشی،باغ پرندگان، مزارع پرورش مرغ اجداد و مادر گوشتی،تخم گذار و ....)  جهت کنترل و پیش گیری این بیماری صورت پذیرفته گفت: ایجاد پست های قرنطینه فعال،مشخص نمودن مراکز غیر مجاز پرورش طیور ، تشکیل ستاد استانی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و کمیته های فنی بررسی بیماریهای تنفسی طیور و ... نیز در این راستا می باشد.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان لزوم ارتقاء سطح علمی بهره برداران در زمینه شناخت این بیماری راسبب کاهش چشمگیر وقوع  این بیماری دانست و افزود: برگزاری کلاس‌های آموزشی و توجیهی جهت بهره برداران توسط این اداره کل در سطح استان صورت پذیرفته است.

وی در پایان از مرغداران خواست که با آگاهی کافی از مسائل بهداشتی و رعایت اصول امنیت زیستی از جمله رعایت مسائل بهداشتی قرنطینه ای نظیر جلوگیری از ورود افراد متفرقه به سالن های پرورش، ضد عفونی خودروهای حمل دان و کود، دفن بهداشتی طیور تلف شده و شستشو و ضدعفونی مستمر سالن ها سلامت طیور پرورشی خود را تضمین کرده ودر صورت رویت هرگونه تلفات غیرعادی طیور، سریعا به ادارات دامپزشکی شهرستان ها اطلاع داده شود تا کارشناسان این اداره  با اقدام به موقع ونمونه برداری به شناسایی و معدوم کردن و دفن بهداشتی پرندگان مشکوک بپردازند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۶۶۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جوجه ریزی بدون دریافت گواهی بهداشت ‌غیرمجاز است

ایسنا/ایلام معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان ایلام گفت: دریافت نکردن گواهی سلامت از سوی واحدهای مرغداری به معنی جوجه ریزی غیرمجاز است و متخلفان به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند.

 «الهام جم‌زاده» به ایسنا اظهار کرد: مرغداران برای جوجه ریزی در واحدهای خود باید گواهی بهداشتی لازم را دریافت کنند و نکاتی از قبیل فاصله بین جوجه ریزی، ضدعفونی سالنهای پرورش را بایستی زیر نظر و با تایید کارشناسان دامپزشکی انجام دهند و در نهایت در صورت داشتن شرایط مناسب گواهی جوجه ریزی آنها مورد تأیید دامپزشکی قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: واحدهایی که گواهی بهداشتی دامپزشکی برای جوجه‌ریزی کسب نکنند به عنوان جوجه‌ریزی غیرمجاز و تخلف شناخته می‌شود و جوجه‌ریزی غیرمجاز بعنوان تهدید علیه بهداشت عمومی محسوب شده و سبب به خطر افتادن جمعیت طیور استان شده و ممکن است باعث افزایش خطر بیماری‌های واگیر طیور شوند، پس هرگونه جوجه‌ریزی در واحدهای مرغداری برای رعایت مسائل بهداشتی باید تحت نظر دامپزشکی استان صورت گیرد.‌

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان گفت: هم اکنون نظارت کامل دامپزشکی ایلام بر جوجه‌ریزی واحدهای مرغداری استان وجود دارد، هر واحدی هم اگر جوجه ریزی غیرمجاز داشته باشد، چون بازدیدهای کارشناسان دامپزشکی استان سرزده و مستمر هستند، در سریع‌ترین زمان شناسای و واحدهای متخلف بدون هیچ گونه اغماضی به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

وی گفت: عدم کسب گواهی بهداشتی از سوی مرغداری‌ها باعث به خطر افتادن سلامت جامعه و باعث اختلال در بازار نیز می‌شود، بنابراین مسئله نظارت بر جوجه ریزی های مرغداری جزء اولویت‌های اساسی دامپزشکی استان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ملزم بودن رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه‌ها
  • جوجه ریزی بدون دریافت گواهی بهداشت ‌غیرمجاز است
  • تقاضای ارتقاء جایگاه مسئولین فنی بهداشتی دامپزشکی در جلسه هم اندیشی نیشابور
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • فواصل بهداشتی دامپزشکی مانعی برای مجوز‌های دامداری و پرورش طیور
  • پایان واکسیناسیون طیور لرستان علیه بیماری نیوکاسل
  • تبدیل به ضایعات بیش از ۳ هزار کیلوگرم گوشت مرغ در بیرجند
  • نظارت بهداشتی بر تولید تا عرضه فرآورده‌های خام دامی
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای ۲۳ هزار تن نهاده دامی درسیستان وبلوچستان