Web Analytics Made Easy - Statcounter

     

به گزارش خبرگزاری بسیج، علیرضا رفیعی پور رئیس سازمان دامپزشکی درباه آخرین وضعیت شیوع سویه جدید ویروس آنفلوانزا حاد پرندگان اظهار کرد: طی ده روز گذشته ورود سویه جدید H5N6 در کشورمنجر به تلفات بیش از هزار قطعه پرنده وحشی در پارک ملی بوجاق بندر کیاشهر استان گیلان شد که پس از اطلاع رسانی سازمان محیط زیست،سازمان دامپزشکی پس از حضور در محل اقدام به نمونه برداری برای شناسایی نوع ویروس انجام دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی با تایید سویه جدید بیماری آنفلوانزا فوق حاد پرندگان، تردد و بازدید عموم از این محل ممنوع اعلام شد.

رفیعی پور با اشاره به اینکه محل جمع آوری تلفات طیور سم پاشی شد، افزود:  نیروهای دامپزشکی و محیط زیست در ورودی پارک ملی و سایر تالاب های استان های شمالی مستقر شدند، به طوریکه هنگام بازدید مردم از استان های شمالی، وسایل نقلیه آنها مورد سم پاشی قرار گرفت.

این مقام مسئول ادامه داد: سازمان دامپزشکی در جاده های منتهی به شمال و مناطق گردشگری و تالاب ها با تبلیغات محلی و نصب بنرها توصیه های بهداشتی لازم برای کنترل و پیشگیری بیماری آنفلوانزا حاد پرندگان را به مردم اطلاع رسانی کردند که با این وجود در چند روز اخیر گزارش جدیدی در منطقه بوجار و دیگر استان های شمالی اعلام نشد.

وی در خصوص زمان شیوع بیماری آنفلوانزا حاد پرندگان در کشور گفت: از آبان سال 95، بیماری آنفلوانزا حاد پرندگان وارد کشور شد که علاوه بر پرندگان وحشی، طیور روستایی و صنعتی را نیز درگیر کرد.

رئیس سازمان دامپزشکی ادامه داد: شدت ویروس آنفلوانزا H5N6  به حدی بالا است که به محض سرایت به یک واحد مرغداری روستایی و صنعتی ، تلفات بالایی را رقم می زند.

 به گفته رفیعی پور؛ برای جلوگیری از شیوع سویه جدید بیماری به مناطق دیگرعلاوه بر رعایت ضوابط و مقررات بهداشتی و بین المللی بلافاصله پس از شناسایی ویروس نسبت به معدوم سازی پرندگان باید اقدام کنیم.

 17 استان کشور گرفتار آنفلوانزا حاد پرندگان

وی با اشاره به اینکه 17 استان کشور گرفتار آنفلوانزا فوق حاد پرندگان هستند، گفت: تا کنون 500 کانون آلوده شناسایی و بیش از 26 میلیون قطعه مرغ تخم گذار، مادر، گوشتی، پرندگان وحشی، سایر ماکیان نظیر شتر مرغ و بوقلمون معدوم سازی شد.

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که امکان پیشگیری از این بیماری در سال های آتی وجود دارد، بیان کرد: تمامی اقدامات پس از بروز بیماری جزو اقدامات پیشگیرانه از سرایت ویروس در مناطق دیگر به شمار می رود، اما از آنجا که در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا اعم از آسیای شرقی و اروپا این ویروس، طیور صنعتی را درگیر کرده است؛ ایران مستثنی از این امر نیست، چرا که 2 مسیر از 5 مسیر پرندگان مهاجر از کشور ما می‌گذرد.

واکسیناسیون هدفمند طیور، امری موثر در کنترل اپیدمی آنفلوانزا

رفیعی پور رعایت تمامی قوانین و توصیه های بهداشتی توسط تمامی دستگاه ها از مزرعه تا سفره را امری مهم در کنترل بیماری دانست و افزود: اگر تشکل ها، مرغداران، کارخانه های دان و ناوگان حمل و نقل تمامی توصیه های بهداشتی را رعایت کنند، ضمن آنکه در صورت شیوع بیماری با همکاری ستاد آنفلوانزا ظرف مدت 48 ساعت نسبت به معدوم سازی طیور در شعاع های لازم واحد ها اقدام شود، مطمئنا در سال های آتی اپیدمی آنفلوانزا نخواهیم داشت.

رئیس سازمان دامپزشکی هدفمند کردن واکسیناسیون طیور صنعتی در سال آینده را یکی دیگر از راهکارهای موثر در کنترل اپیدمی آنفلوانزا اعلام کرد.

تمام مرغ و تخم مرغ های آلوده، معدوم می شوند

وی با اشاره به اینکه مردم نگران مصرف مرغ و تخم مرغ نباشند، اظهار کرد:  اگر بیماری آنفلوانزا در منطقه ای بروز کند ، سازمان دامپزشکی  بلافاصله نسبت به معدوم سازی مرغ و تخم مرغ های آلوده اقدام خواهد کرد؛ بنابراین مردم با خیال راحت  مرغ و تخم مرغ های شناسنامه دار و دارای مجوز بهداشتی از سازمان دامپزشکی  را مصرف کنند.

رفیعی پور ادامه داد: با توجه به آنکه انتقال ویروس H5N8 از پرنده به انسان اثبات نشده است، از این رو مسئولان سازمان دامپزشکی در صورت شیوع بیماری در واحدها به منظور سلامت آحاد جامعه اقدام به معدوم سازی طیور، غذای مرغ و تخم مرغ می‌کنند.

این مقام مسئول در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر آنکه این احتمال وجود دارد که واحدی، بیماری خود را اعلام نکند، تاکید کرد: روند شیوع بیماری به حدی بالاست که اجازه مخفی کاری به مرغدار را نمی دهد چراکه ظرف مدت زمان کوتاهی تمامی مرغ ها درگیر بیماری می شوند که اگر موضوع توسط مرغدار گزارش نشود، این امر به زیان او تمام می شود، درنهایت برای دریافت خسارت ، تاییدیه سازمان دامپزشکی لازم است و به همین خاطر هیچ واحدی اقدام به چنین کاری نخواهد کرد.

معدوم سازی طیور، دلیل اصلی نوسان قیمت تخم مرغ

رفیعی پور با اشاره به اینکه بیش از 85 درصد واحدهای مرغ تخم گذار و پولت ها در کشور درگیر آنفلوانزا حاد پرندگان هستند، گفت: معدوم سازی تعداد قابل توجه طیور و کاهش تولید دلیل اصلی نوسان قیمت تخم مرغ در ماه های اخیر به شمار می رود.

رئیس سازمان دامپزشکی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه 15 درصد واحد های مرغ مادر، گوشتی و سایر ماکیان درگیر این ویروس هستند، یادآور شد: طی دو سال اخیر، شیوع ویروس آنفلوانزا حاد پرندگان در جمعیت واحدهای گوشتی به کمتر از 5 عدد می رسد، بنابراین شیوع بیماری در واحدهای مرغ گوشتی و افزایش قیمت در ایام پایانی سال، ناشی از معدوم سازی و کاهش تولید صحت ندارد.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۷۲۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تالاب کجی نمکزار نهبندان ۳۰ درصد آبگیری شد

رئیس اداره حفاظت محیط زیست نهبندان از آبگیری ۳۰ درصد از پهنه تالاب کجی نمکزار این شهرستان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، امیر کوهستانی در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: با توجه به بارندگی‌های اخیر و بررسی تصاویر ماهواره‌ای حدود 30 درصد از پهنه 5 هزار هکتاری آبی تالاب کجی آبگیری شده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست نهبندان، گفت: تمامی پهنه آبی تالاب دارای رطوبت بوده و با توجه به پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی و ورود سامانه‌های بارشی جدید به منطقه در این ماه انتظار می‌رود سطح آبی تالاب افزایش یابد که این امر باعث کاهش ریزگرد‌ها و تغذیه سفر‌های زیرزمینی خواهد شد. 

وی افزود: پرندگان با آبگیری تالاب در حال و رفت آمد به آن هستند، اما پرندگان مهاجر سیبری اغلب‌شان بازگشته‌اند.

کوهستانی با اشاره به اینکه به موقع آبگیری نشدن تالاب و خشکسالی‌ها سبب شده تا پرندگان مهاجر سیبری امسال در مقایسه با سال‌های قبل کمتر تالاب کجی را به عنوان مقصد زمستانی خویش برگزینند، ادامه داد: باید در نظر داشت که به واسطه خشکی تالاب هامون و سد‌هایی که کشور افغانستان آن سوی مرز‌ها زده است پرندگان مهاجر بیشتر به آن سوی مرز‌ها کشیده شده‌اند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست نهبندان با بیان اینکه در تعطیلات نوروز حدود یک هزار و 500 نفر از این تالاب دیدن کردند، بیان کرد: تعداد بازدیدکنندگان امسال در مقایسه با سال‌های قبل کمتر بود و دلیلش هم این است که تعطیلات عید نوروز با ماه مبارک رمضان مقارن شد و همین تقارن در کم شدن تعداد مسافران و مهمانان تالاب تأثیرگذار بوده است.

انتهای پیام/ 252/

دیگر خبرها

  • ۱۳۰۰۰ قلاده سگ صاحب‌دار علیه بیماری هاری در استان واکسینه شدند
  • واکسیناسیون بیش از ۴۰۰۰ رأس دام علیه بیماری آبله گوسفندی در بدره
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • هشدار شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز در خصوص بیماری بابزیوز در دام‌ها
  • هشدار شبکه دامپزشکی جغتای در خصوص بیماری تب نزله‌ای بدخیم
  • آغاز برنامه ملی ریشه کنی بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک در خوشاب
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۳۰ درصد آبگیری شد