Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@22:43:35 GMT

پخش منابع خارج شده از بازار ارز در بازارهای موازی

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۸۲۸۴۴

پخش منابع خارج شده از بازار ارز در بازارهای موازی

یک کارشناس بازارسرمایه معتقد است کاهش سود سپرده‌های بانکی سبب شد قسمتی از منابع از بازار پول به بازار ارز برود. او معتقد است اگر منابعی از سمت بازار ارز خارج شود به تناسبِ ریسک پذیری سرمایه‌گذاران، بین بازارهای موازی پخش می‌شود.

عبدالحسین رضوی امیری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تاثیر بازار ارز به بازارهای موازی از جمله بازار سرمایه، اظهارکرد: طبیعی است که سرمایه‌های خارج شده از بازار ارز به بازاری سوق می‌یابد که بازده مناسب‌تری داشته باشد و با توجه به این‌که بسته سیاستی جدید بانک مرکزی بازارهای جدیدی از جمله بازارسکه، طلا وسپرده بانکی را نیز هدف جذب سرمایه قرار داده است این نقدینگی به چند قسمت شده و به سوی بازارهای مختلف سوق می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: سرمایه‌گذارانی که ریسک گریز هستند به سوی بانک‌ها وسپرده‌ ارزی و ریالی می‌روند ومبالغ بسیارزیادی دوباره به سوی بانک‌ها گسیل می‌شود. اگر بانک‌ها بتوانند از این فرصت استفاده کنند و به بازسازی وضعیت خویش بپردازند این اتفاق بسیارخوبی است و ما از آن استقبال می‌کنیم. این‌که نظرات دیگری در این خصوص مطرح شده است قابل احترام است، ولی آنچه به نظر من قابل قبول نیست کاهش دستوری سود بانک‌ها بود که باعث خروج نقدینگی عظیم از سوی بانک‌ها به سوی عمدتا بازار ارز و افزایش قیمت سایرکالاهای سرمایه‌ای و مسکن شد.

این کارشناس بازارسرمایه با اشاره به انتشار گواهی سپرده ریالی مبتنی بر ارز ادامه داد: با ورود سفته ‌بازان به میدان ارز، کنترل ارزی خارج شد که اگر تصمیم اخیر دولت تداوم داشته باشد از شدت این روند کاهش یافته و نرخ معقول‌تری برای دلار به دست خواهد آمد که حدود ۴۰۰۰ تومان است.

رضوی امیری افزود: قسمت دوم این نقدینگی به سمت بازار مسکن رفته و شاهد رشد معقول مسکن بودیم. اگر چه در قیمت آپارتمان‌های بزرگ و شمال شهر هنوزحباب بسیار زیادی وجود دارد و قطعا طرح بازسازی بافت‌های فرسوده، مسکن ارزان‌قیمت را توسعه و از رکود خارج خواهد کرد.

وی اضافه کرد: همانگونه که مشخص است سرمایه‌گذاران در بازار سرمایه طیف ریسک‌پذیرتری هستند. طیف کم ریسک آنها به صندوق سرمایه‌گذاری مراجعه می‌کنند که عمدتا بانکی هستند و اکثر منابعی که از بازار جمع می‌کنند در بانک‌ها سپرده‌گذاری می‌کنند و یا اوراق مشارکت می‌خرند و درصد کمی را به سرمایه‌گذاری در بازار سهام اختصاص می‌دهند تا بتوانند سودی معادل یا کمی بالاتراز ۲۰ درصد به صاحبان واحدهای صندوق خریداری شده پرداخت کنند.

این کارشناس بازارسرمایه ادامه داد: ولی جذب این نقدینگی در بورس کار سختی است و به نظر من با این شرایط صنایع منابع قابل قبولی جذب نخواهند کرد، چرا که صنایع بورسی و خود بورس نیاز به اصلاحات اساسی دارند تا بتوانند اعتماد مردم را به سرمایه‌گذاری در سهام برآورده کنند.

رضوی امیری با اشاره به اینکه شفافیت و عملکرد مثبت صنایع و وابستگی به واردات و صادرات و فضای سیاسی و اقتصادی حاکم همه و همه بر بورس اثر مثبت دارد اظهارکرد: مثلا شرکت‌های واردات محور از کاهش نرخ ارز سود خواهند برد و بر عکس شرکت‌های صادرات محور از افزایش نرخ ارز بهره‌مند می‌شوند به همین دلیل است که سرمایه‌گذاری در بورس نیازمند تحلیلگران حرفه‌ای است تا برای سرمایه‌گذاران به نحوی خرید و فروش و بازارگردانی ومشاوره دهند و به موقع سهم را بخرند و بفروشند وصنعتی به صنعت دیگر برود تا بتوانند با تمام اتفاقات احتمالی مواجه شوند و در پایان سود مناسبی چه از منظر بازده نقدی و چه از منظر بازده قیمتی کسب کنند تا درپروسه زمانی مشخص اعتماد به بورس باز گردد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: طبیعی است به کارگیری مدیران توانمند و تصمیم‌ساز وتصمیم‌گیر درصنایع ضروری و از واجبات است وسیاست‌های کلی و بودجه‌ای سیاسی و اقتصادی دولت ومجلس شورای اسلامی می‌بایست همسو و پایدار در جهت رشد اقتصادی مناسب باشد و از افزایش قیمت‌ها پرهیز شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۸۲۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، شاخص کل بورس تهران بازار سرمایه در اولین روز هفته ثبات نسبی داشت. امروز (شنبه) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۶۵۲ واحد افزایش یافت و به رقم دو میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۸ واحد رسید تا بازار سرمایه به روند کج‌دار و مریز هفته‌های اخیر ادامه داده باشد.

شاخص هم‌وزن نیز ۱۳۹۵ واحد رشد کرد و در عدد ۷۶۵ هزار و ۴۵ واحد ایستاد.

امروز بیش از ۳۶۹ هزار معامله در بورس انجام شد که ارزش آن ۵۵۹۱ میلیارد تومان بود.

صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل

فملی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس داشت اما شپنا و شستا تاثیر منفی ایجاد کردند. ذوب، کاما و خزامیا نیز از نمادهای پرتراکنش بودند.

روز شنبه فرابورس ایران ۸۵ واحد افت کرد و به ۲۵ هزار و ۵۱۹ واحد رسید.

تعداد معاملات فرابورس بیش از ۲۲۵ هزار فقره به ارزش ۶۷۶۳ میلیارد تومان بود.

آریا و شگویا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند اما تجلی تاثیر مثبت ایجاد کرد. خاور، کرمان و کرومیت نیز از نمادهای پرتراکنش بودند که همگی قرمز به کار خود پایان دادند.

کد خبر 847484 برچسب‌ها شاخص کل بورس خبر مهم بورس تهران بورس - فرا بورس

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت