Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-03@12:43:29 GMT

عباسی: مرحوم سلحشور شهید سینمای دینی است

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۳۷۹۱۸

عباسی: مرحوم سلحشور شهید سینمای دینی است

به گزارش جام نیوز، مراسم دومین سالگرد مرحوم فرج الله سلحشور و رونمایی از کتاب «مبانی سینمای اسلامی» بعد از ظهر امروز سه شنبه 8 اسفندماه در خبرگزاری فارس برگزار شد.

 

در ابتدای این مراسم حسین قرایی که اجرای این مراسم را برعهده داشت با خواندن چند بیت درباره ابعاد شخصی مرحوم فرج الله سلحشور چند کلامی سخن گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پیام تیرانداز مدیرعامل خبرگزاری فارس در ابتدای این مراسم گفت: یکی از مباحثی که در فضای رسانه ای با آن مواجه هستیم غفلت از مبانی رسانه است. خیلی ها هنوز رسانه را ابزاری برای سرگرمی می دانند و درد آوردتر این که افرادی این سخنان را میان می آورند که دغدغه این انقلاب را دارند.

 

وی ادامه داد: ما نه تنها نگاه سرگرمی گونه را مانند مخدری برای رسانه می دانیم، معتقدیم که رسانه باید راهگشای مردم باشد. رسانه باید دانشگاه باشد، دانشگاهی که این تعالیم را مانند یک معلم آموزش دهد. مرحوم سلحشور چنین روحیه آموزگار گونه ای داشت. درسی که مرحوم سلحشور به ما می دهد همین است.

 

سپس ویدیویی از مرحوم فرج الله سلحشور به نمایش درآمد.

 

جمال شورجه در این مراسم اظهار کرد: وقتی همراه با فرج الله سلحشور نزد مقام معظم رهبری رفتیم، مرحوم سلحشور بغض کرد و این دغدغه را داشت که نکند عمرش به ساخت سریال حضرت موسی(ع) نرسد. چند وقتی است که ما مدیران سازمان صداوسیما در حال مذاکره هستیم و در حال انجام کارهای شروع به ساخت سریال حضرت موسی(ع) هستیم.

 

وی ادامه داد: من اولین بار مرحوم سلحشور را در دهه 60 دیدم و از همان سالها بود که رفاقت ما آغاز شد. در آن روزها او جوانی بود که همه کاری انجام می داد از خدمات برای ساخت یک فیلم تا کارگردانی. امیدوارم که خداوند به ما نیز مانند مرحوم سلحشور توفیق خدمت بدهد.

 

در ادامه این مراسم حسن عباسی پشت تریبون آمد و گفت: امروز بعد از 39 سال بسیاری به فکر این هستند که آیا هنر دینی می شود یا نه. ملت ایران در طی این سالها همواره نشان داده است که می شود هنری دینی داشت. افرادی مانند فرج الله سلحشور ثابت کردند که می شود هنر را هم در خدمت دین درآورد.

 

وی ادامه داد: بررسی آثار سینمایی هالیوود نشان می دهد که آنها برنامه ای آغاز کرده اند تا انبیای الهی را تخریب کنند. هالیوود امروز نه تنها انبیای الهی بلکه به تخریب ملائکه نیز می پردازند. متاسفانه در سینمای ما نیز بسیاری از فیلمهای که درباره انبیای اللهی هستند نیز نیمه کار رها شده اند مانند فیلم سینمایی«ملک سلیمان».

 

عباسی بیان کرد: اگر قرار است که دین در جامعه گسترش پیدا کند باید بیان شود که دین به چه میزان می تواند باعث گسترش یک جامعه شود. امثال آقای سلحشور مسیر درستی را برای نشان دادن زندگی انبیا انتخاب کرده اند. امروزه هنر سینما را هنر رویا می دانند. فطرت اصلی انسان را «فواد» می نامند. آن چیزی که قرآن از انبیا نشان می دهد فواد وجود انبیاست.

 

وی افزود: متاسفانه امروز هنرمندان کشور ما در خارج از کشور هرچه از دهانشان در می آید درباره جمهوری اسلامی و مردم ایران به رسانه های خارجی می گویند و هیچکس هم به آنها اعتراضی نمی کند. این فیلمسازان همان فیلمسازان و هنرمندانی هستند که سیاه ترین فیلمها را درباره ایران و ایرانی می سازند. اما فرج الله سلحشور کسی است که «مردان آنجلس»اش را پاپ می نشیدند و می بیند. هیچ وقت فیلمسازانی که ایران را سیاه نشان می دهند، فیلم و سریالی مانند «ملک سلیمان» و «یوسف پیامبر» نمی سازند. چقدر باید کتاب راجع به این موضوع که دین از سیاست جدا نیست بنویسید، چقدر باید در دانشگاه ها این تعالیم را آموزش بدهید، اما فیلم «ملک سلیمان» در 90 دقیقه این مفهوم را القا می کند.

در عصری که تمام ابزار غرب به کار گرفته است که انبیا را بزند، تصور کنید که بگذارند امثال مرحوم سلحشور بدون صدمه دیدن فیلم بسازد. امثال سلحشور شهید سینمای دینی هستند. امیدوارم که سینماگران جوان ما بتوانند جای امثال مرحوم فرج الله سلحشور را پرکنند. فوت فرج الله سلحشور شهادت گونه بود، ما در این مکان با مرحوم فرج الله سلحشور تجدید میثاق می کنیم.

 

در پایان این مراسم از کتاب مبانی سینمای اسلامی نوشته فرج الله سلحشور رونمایی به عمل آمد.

 

 

خبرنگاران پویا

 

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۳۷۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادمان دهمین سالروز کوچ قلندر موسیقی ایران در گرگان برگزار شد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان در این مراسم جمع کثیری از اهالی و مشتاقان فرهنگ و هنر خاصه علاقمندان به موسیقی در تالار فخرالدین اسعد گرگانی گرد هم آمدند.

در ابتدای این برنامه گروه ۲ نوازی علی اکبرزاده (تنبک) و فرزاد محمدنژاد (تار) به اجرای برنامه پرداختند.

پس از این اجرا، کلیپی از مراسم تشییع و تدفین پیکر مرحوم لطفی به نمایش گذاشته شد و سپس ناصر صفایی پیشکسوت موسیقی و هم دوره استاد لطفی به همراه استاد امیر لطیفی به شعرخوانی و نی‌نوازی پرداختند.

در ادامه این برنامه، گروه سپهر با هنرمندی هنرمندان موسیقی استان و اساتید برجسته استانی شامل هدایت اسماعیلی (عود)، داوود خشنودی، حامد کی‌پور و پویا خوشبین (سه تار)، عرفان حسینی و رمضان ساور (کمانچه)، پدرام محمدنژاد (تنبک)، مهدی کریمی (دف) و هنرمند مهمان سجاد مهربانی (آواز) قطعاتی را اجرا کردند.

همچنین «حسین ضمیری» هنرمند، شاعر، نویسنده و پژوهشگر استان، دقایقی در خصوص زندگی و شخصیت استاد لطفی، به سخنرانی پرداخت.

حاضرین در این مراسم پیش از پایان برنامه شاهد اجرای تک نوازی تار با هنرمندی استاد «هادی آذرپیرا» از هنرمندان گلستان بودند.مرحوم استاد محمدرضا لطفی در ۱۲ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳ دار فانی را وداع گفت و پیکرش در محله سبزه مشهد گرگان به خاک سپرده شد.

دیگر خبرها

  • تشییع پیکر شهید حجت‌الله یوسفیه در ورامین
  • امام صادق (ع) شاکله اندیشه دینی را بنا نهاد
  • یادمان دهمین سالروز کوچ قلندر موسیقی ایران در گرگان برگزار شد
  • گسترش فرهنگ علمی و دینی به همت شهید مطهری
  • جامعه نیازمند بهره‌گیری از سیره عملی شهید مطهری است
  • دستور وزیر ورزش به معاونت قهرمانی در مورد مراسم تدفین مرحوم اسکویی 
  • روایتی اجمالی از زندگینامه، تحصیلات و خدمات حضرت آیت‌الله رئوفی
  • فتاوای آیت‌الله حکیم در سطح جامعه تحول ایجاد می‌کرد
  • مجتهدی اهل تظاهر نبود و همیشه خودش را دانشجو می‌دانست
  • مکتب «گل آقا» در بخش طنزپردازی امروز پیاده سازی شود