Web Analytics Made Easy - Statcounter

«ویرانی بندر تاریخی خلیج فارس و ساختِ تاسیسات روی آثار فرهنگی، فروش قایق و کشتیهای ثبت میراث جهانی به کشورهای جنوبی خلیج فارس، فقط گوشه‌ای از آثارِ خوابِ غفالت و سنگینی است که ادامه‌ی آن، در آیندهای نه چندان دور، موجب از خود بیگانگی کامل فرهنگی و از دست رفتن آخرین اسناد حقانیت نام و هویت تاریخی خلیج فارس و تباهی خون نیاکانمان خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

به گزارش صدای ایران، هشت انجمن علمی باستان‌شناسی از هشت دانشگاه مختلف کشور در نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس جمهور خواستند تا نسبت به تخریب‌ها و ساماندهی بنادر باستانی کشور در حاشیه خلیج فارس دستور پیگیری و توقف دهد.»

در متن این نامه آمده است؛ «امروزه خلیج‌فارس این آوردگاه رویارویی ایرانیان با استعمارگران در طول تاریخ که به پایمردی و به بهای خون هزاران شهید به دست ما رسیده است. از سویی، دستخوش دسیسه‌های سبک‌مایگان و شیخ‌نشینانی شده است که  با صرف هزینه‌های بادآورده و گزاف و به پشتوانه‌ی شیطان بزرگ در نهادهای بینالمللی قصد تاریخ‌سازی درباره‌ی آن را دارند، و از سوی دیگر ما وامداران این میراث کهن، با غفلت و همراه با دل‌خوش‌کنک‌های پوچ و بیهوده همچون شعار "خلیج همیشه پارس" و مانند آن و اتخاذ نکردن سیاستها و راهکارهای علمی و عملی مناسب و بی‌توجهی به پیشینهی هویتی خویش، نه تنها به خواب سنگین فرورفته‌ایم که گاهی نیز به دست خود بر پیکره‌ی این میراث گران‌بها زخم می‌زنیم و آب به آسیاب دشمنان می‌ریزیم.

ویرانی بندر تاریخی "سیراف" و ساخت فضای سبز در محدوده‌ی محوطه‌های باستان‌شناختی آن، تخریب محوطه‌ی باستان‌شناختی "نای بند" و ساخت تاسیسات روی آثار فرهنگی، فروش قایق و کشتیهای ثبت میراث جهانی به کشورهای جنوبی خلیج فارس، تخریب گسترده‌ی بندر "بتانه" در نزدیکی بندر "دیر"، محصور شدن "تل پی تل" در بوشهر، آسیب‌های بندر "مهروبان" در نزدیکی بندر "دیلم" و ده‌ها گواه دیگر تنها گوشه‌ای از آثار این خواب سنگین است که ادامه‌ی آن، در آیندهای نه چندان دور، موجب از خود بیگانگی کامل فرهنگی و از دست رفتن آخرین اسناد حقانیت نام و هویت تاریخی خلیج فارس و تباهی خون نیاکانمان خواهد شد.

و اما اینکه چه افراد و سازمان‌هایی مسئول این خواب مرگ‌آور هستند و جایگاه سازمان میراث فرهنگی کشور در نگهداری میراث فرهنگی کدام است، جای بسی شگفتی است!
اینک ما، دانشجویان رشته‌ی باستان‌شناسی، بنابر تکلیف علمی و فرهنگی‌مان، بر خود واجب دانستیم که این گزارش هرچند کوتاه را ارائه کنیم تا شاید به یاری کلید خردمندی شما در فردای رستاخیز از سرافکندگان سربلندتر تاریخ بوده و اندکی از دین بسیار بزرگ خود را به ایران زمین و شهیدان سربلند آن ادا کرده باشیم.

جناب آقای دکتر حسن روحانی، جمعیت دانشگاهی کشور از شما به‌عنوان ریاست جمهوری خردورز ایران زمین، انتظار دارد به پشتوانه‌ی توان علمی دانشگاهیان، که از هیچ کمکی در راه پاسداشت این میراث گرانبها کوتاهی نمیکنند، اقدامی جامع و عاجل مبذول دارید و کوچکترین خواسته‌ی این سربازان فرهنگی کشور را با دستور توقف تخریبها و ساماندهی بنادر باستانی کشور برآورده سازید!»

این نامه توسط «انجمن علمی دانشجویان باستان‌شناسی دانشگاه تهران»، «انجمن علمی دانشجویان باستانشناسی دانشگاه شهید بهشتی»، «انجمن علمی دانشجویان باستان‌شناسی دانشگاه کاشان»، «انجمن علمی دانشجویان باستانشناسی دانشگاه مدرس»، «انجمن علمی دانشجویان باستان‌شناسی دانشگاه بوعلی سینا همدان»، «انجمن علمی دانشجویان باستان‌شناسی دانشگاه زابل»، «انجمن علمی دانشجویان باستان‌شناسی دانشگاه نیشابور» و «انجمن علمی دانشجویان باستان‌شناسی دانشگاه جیرفت» امضا شده است.


رونوشت این نامه به علی اصغر مونسان، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و معاون رئیس جمهور و پروانه سلحشوری عضو ناظر مجلس در شورای عالی میراث فرهنگی فرستاده شده است.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۴۶۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف یک گورستان باستانی در محل ساخت نیروگاه

باستان‌شناسان با کاوش در ایتالیا بقایای یک گورستان پیشارومی را کشف کردند.

به گزارش ایسنا، مقام‌های ایتالیا اعلام کردند در جریان کاوش‌های پیش از ساخت یک نیروگاه برق در جنوب ایتالیا، یک گورستان پیشارومی به همراه مجموعه‌ قابل توجهی از اشیاء مخصوص خاکسپاری کشف شده است.

«رویترز» در این‌باره نوشت این گورستان در «اموروسی» منطقه‌ای در ۵۰ کیلومتری «ناپل» و در جریان کاوش‌ها قبل از ساخت و ساز کشف شده است.

بهترین شواهد تاریخی سالم این مکان در یک محوطه خاکسپاری در حدود ۱۳ هزار متر مربع کشف شده است که قدمت آن به فاصله بین عصر آهن و قرن ۸ تا ۷ پیش از میلاد می‌رسد و ۸۸ مقبره را شامل می‌شود.

در مقبره متعلق به مردان، بقایای سلاح و در مقبره زنان، زیورآلات برنز همچون دستبند و آویز کشف شده است.

به گفته باستان‌شناسان، در این مقبره‌ها تعداد قابل‌توجهی گلدان با اشکال مختلف قرار داشت که بیشتر روی هم چیده می‌شدند و معمولاً زیر پای متوفی قرار می‌گرفتند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تجمع دانشجویان دانشگاه خلیج فارس در حمایت از خیزش ضد صهیونیستی
  • همایش علمی خلیج فارس هویت ملی و تاریخی
  • همبستگی دانشگاه پیام‌نور شیراز با دانشگاهیان حامی فلسطین در غرب
  • ساخت یک شهرک جدید؛ تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت!
  • دانشجویان دانشگاه پیام‌نور شیراز هم به جرگه حامیان ضدصهیونیست‌ها پیوستند
  • نشست هم اندیشی انجمن های علمی و کانون های فرهنگی دانشگاه یاسوج
  • حمایت دانشجویان دانشگاه خلیج‌فارس از دانشجویان آزادی‌خواه آمریکایی
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • کشف یک گورستان باستانی در محل ساخت نیروگاه
  • تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت