Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش خبرگزاری بسیج ، مجلس شورای اسلامی این روزها درگیر طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان در 40 سال گذشته است که با استقبال خوب نمایندگان مواجه شده است و امید می‌رود با تصویب این طرح مبارزه با فساد و تحقق عدالت به نقطه مطلوبی برسد.

براساس طرح «اعاده اموال نامشروع مسئولان» که تا کنون به امضای بیش از 102 نماینده مجلس رسیده، هیئتی متشکل از نهادهای نظارتی، امنیتی و قضایی وظیفه بررسی اموال مسئولان را دارد که پس از بررسی‌ها در صورت حصول اطمینان از نامشروع بودن این اموال، آنها را به بیت المال بازمی‌گرداند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آستانه چهلمین سال از پیروزی انقلاب اسلامی ملت ایران، عدالت اجتماعی به گونه ای است که احساس تبعیض در جامعه وجود دارد و دسترسی مردم به فرصت ها عادلانه به نظر نمی رسد. عدم برخورد جدی با فساد مالی و نظام بانکی پر ایراد باعث شده است تا ده ها هزار میلیارد تومان معوقه بانکی که معلوم نیست هیچگاه وصول شوند از یک سو و عدم دسترسی مردم به وام های حداقلی از سوی دیگر بر مشکلات کشور بیافزاید.

در این باره با امیررضا واعظی آشتیانی کارشناس و معاون اسبق وزیر صنایع به گفتگو نشسته ایم.

 امیررضا واعظی آشتیانی در گفت گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم گفت: گردش مدیران در هر جامعه ای باید باشد که معنی ساده تر آن تربیت و استفاده صحیح از مدیران است. این کار به هدفگذاری و اجرای درست نیاز دارد. اگر قرار باشد چهره های خاصی مدام تکرار شوند، شاید در ابتدای حرکت اثرهای مثبتی داشته باشند، اما هرچه جلوتر برویم اوضاع به سمت خراب شدن خواهد رفت و نوعی رسوب مدیریتی و بی انگیزگی اتفاق خواهد افتاد.

وی افزود: سرعت تحولات در جهان امروز بالاست و اگر به قرون گذشته نگاه کنیم، می بینیم که روند توسعه جوامع آرام بوده، اما در قرن بیستم و به خصوص در بیست و یک سرعت توسعه به شدت زیاد شده است. این پیشرفت ها قابل قیاس با قرون گذشته نیست. مواجهه با این وضعیت مدیرانی شجاع، فکور، سالم و مردمی را می طلبد که در فرآیند زمان با مدیران بهتر جایگزین شوند و این روند پویا ادامه پیدا کند.

معاون اسبق وزیر صنعت در پاسخ به این سوال که آیا در ایران این روند جایگزینی مدیران را شاهد نبوده ایم؟ گفت: متاسفانه خیر. در چهار دهه تاریخ انقلاب با انبوهی از افراد و مدیران تکراری مواجه هستیم. این افراد به تدریج آلوده به رانت خواری شده و به ثروت های افسانه ای رسیده اند. کسانی که یک خودروی فولکس معمولی هم نداشته اند حالا به اشراف اقتصادی تبدیل شده اند و همچنان در مدیریت های کلان با سن های بالا حضور دارند. بدون اینکه کارایی داشته باشند بر مسند رانت خواری نشسته و اقتصاد را زمینگیر کرده اند. این سوال برای مردم مطرح است که این جماعت چرا با سن های بالا همچنان هستند و چرا اینقدر ثروتمند شده اند.

واعظی افزود: تولید ثروت در بخش خصوصی معنی دارد که در ایران هنوز به درستی تعریف نشده است. در کشورهای موفق دنیا؛ به کشورهای عرب فاسد اطراف نگاه نکنید؛ به راحتی نمی توان در سمت های مدیریتی ثروت اندوزی خلاف قانون داشت. برای مکالمه رایگان با موبایل توسط یک مسئول، مقامی عالی دولتی را بازخواست می کنند. مقایسه بفرمایید با ایران که به دلیل عدم شفافیت مالی و عدم اجرایی کردن اصل از "کجا آورده اید" قانون اساسی که چهار دهه است دارد خاک می خورد و در سایر کشورهای موفق دارد اجرا می شود. یکی از خواست های ملت انقلابی ایران اجرای اصل "از کجا آورده اید" است. اگر این اصل اجرایی شود؛ وزیری با افتخار در مجلس نمی گوید که من 7 هزار میلیارد یا 10 هزار میلیارد تومان ثروت دارم؛ و عجیب اینکه کسی هم سوال نمی کند که این پول را از کجا آورده اید.

وی در پاسخ به این سوال که آیا منشا همه این ثروت ها را رانت می دانید؟، گفت: برای افراد سیاسی قطعا پای رانت در میان است. تولید کننده های اصیل و قدیمی کشور همه به بانک ها که به همین اشخاص سیاسی و رانتی تعلق دارد مقروض هستند. اینها سوال های جدی مردم ایران است که باید پاسخ داده شود. رییس جمهور در مصاحبه تلویزیونی می گوید که وقتی می گوییم تورم را پایین آورده ایم یعنی می خواهیم آرام آرام گران کنیم. و مقایسه کنید با خانواده کارگری که زیر یک میلیون تومان درآمد دارد که باید با این پول حداقلی خانواده خود را اداره کند. باید با استفاده از تجربه مدیران گذشته که منظور تجربه ای است که با علم روز همراه بوده و به دست آمده باشد، و فرق دارد با تجربه رانت خواری و تزویر و تجربه تملق؛ که با آن میزها را تا پایان عمر فتح کرده اند؛ که مطلقا به درد مدیران جدید نمی خورد چون گره ای از مشکلات کشور باز نمی کند. باید تجربیاتی که در جهت پیشرفت و توسعه کشور بتواند کمک کند را در خدمت مدیران جوان و سالم قرار دهیم تا بتوانند استفاده کنند.

معاون اسبق وزیر صنعت در پاسخ به این سوال که آیا تجربه استفاده از مدیران جوان و کم تجربه موفق بوده است؟، گفت: نیاز به توضیح دارد که عرض می کنم. مدیرانی که مو سپید کرده اند تجربیات خود را درباره مشکلات و بحران هایی که داشته اند با توجه به متقضیات زمان در اختیار نسل بعد قرار می دهند. تجربه مدیران را به شکل راهبردی می شود استفاده کرد نه اینکه عینا کارهای آنها تکرار شود و به حل معظلات جامعه کمک نکند. ما به مدیران جوان نیاز داریم که فقط منظور سن نیست. هم انرژی داشته باشند، هم به علم روز مجهز باشند، هم روحیه انقلابی و خدمت بی منت داشته باشند تا بتوانند برنامه های کلان کشور را به سرانجام برسانند.

وی افزود: امروزه برای عده ای از کارشناسان و مردم این ابهام پیش آمده که مدیران به شکل قبیله ای و باندی و بدون توجه به سابقه انتخاب می شوند. و این یعنی که باعث ناکارآمدی در بخش اجرایی می شوند. اینگونه که می گویند قحط الرجال شده یعنی اینکه مدیران پاک و کاری با انگ های مختلف خانه نشین شده و مدیران متملق و نان به روز خور جایگزین آنها می شوند که متاسفانه در دولت های مختلف تکرار شده است. نتیجه این کار سرمایه سوزی در بخش مدیریت کشور است و نتیجه اینکه ناکارامدی برخی مدیران نالایق و کارنابلد به پای نظام نوشته می شود. عدم انتخاب مدیر لایق خواسته آحاد مردم است. انتخاب مدیران کارامدی که اثرگذاری مناسب دارند خواسته آحاد مردم است. ظاهرا دولت ها اهتمامی به این ندارند تا از ظرفیت های عظیم کشور در حوزه مدیریت به شکل استفاده از مدیران باانرژی و فعال استفاده شود. وقتی رفتارها قبیله ای و باندی باشد رانت خواری و فساد حاکم می شود.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۹۱۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناهید کیانی و امین میرزازاده بانو و آقای ورزش ایران

به گزارش "ورزش سه" و به نقل از ایسنا، مراسم قهرمان ایران با حضور کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان، جامعه ورزش کشور و جمعی از ورزشکاران و قهرمانان ایران در سالن همایش‌های صداوسیما، در حال برگزاری است.

در بخش اول این مراسم بهترین‌های ورزش ایران از نگاه مردم انتخاب شدند که به ترتیب در ادامه اسامی آن‌ها آمده است:

گل برتر: گل سید مهدی میرجلیلی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال ساحلی 

میرجلیلی پس از کسب این جایزه، گفت: یزدی صحبت می‌کنم و لهجه دارم و دم همه مردم گرم که به من رای دادند و امیدوارم لیاقت این همه محبت را داشته باشم و جان خود را برای خوشحال کردن مردم، می‌گذارم.

صحنه ماندگار ورزشی: پیروزی تیم ملی فوتبال ایران مقابل تیم ملی فوتبال ژاپن در جام ملت‌های آسیا

وحید امیری که به نمایندگی از ملی‌پوشان فوتبال ایران این جایزه را دریافت کرد، گفت: از مردم تشکر می‌کنم که این صحنه ماندگار را رقم زدند و برای مردم عزیز کشورم آرزوی توفیق روز افزون دارم.

برترین تیم ملی (دیپلم افتخار) : تیم ملی هاکی بانوان

سنایی، کاپیتان تیم ملی هاکی بانوان ایران در این رابطه، بیان کرد: خوشحالیم که دختران خود را دیدید از مردم، وزیر ورزش و صداوسیما که به دیدن شدن ما کمک کردند، تشکر می‌کنیم و زنانه جنگیدیم تا توانایی زنان را نشان دهیم و همیشه به این مسئله افتخار می‌کنیم.

برترین تیم ملی: تیم‌ملی فوتبال ساحلی

منصور بیک‌وردی پس از دریافت جایزه تیم ملی فوتبال ساحلی، گفت: امیدوارم وزیر ورزش و جوانان توجه ویژه‌ای به پا برهنه‌های فوتبال ساحلی داشته باشد.

جایزه افتخار تاریخی: کاوران فرزندان ایران زمین

برترین چهره پارالمپیک: رزا ابراهیمی

رزا ابراهیمی پاراتکواندوکار ایران با اشاره به اینکه خیلی خوشحالم که لایق این مهم شدم، گفت: از هموطنان عزیزم تشکر می‌کنم و شرمنده آن‌ها هستم.

در ادامه این مراسم بخش دوم با انتخاب قهرمان فردا، برترین سرمربی و بانو و آقای ورزش ایران دنبال شد.

قهرمان فردا (دیپلم افتخار): محمد بیرانوند

بیرانوند پس از کسب این عنوان، گفت: امیدوار هستم بتوانم در المپیک موفق عمل کنم.

قهرمان فردا: امیررضا معصومی

فردین معصومی، پدر امیررضا معصومی، بیان کرد: خوشحال هستم که برای دومین سال پیاپی مردم فرزندم را به عنوان قهرمان فردا انتخاب می‌کنند و از رییس فدراسیون کشتی نیز تشکر می‌کنم که در راستای اعتلای کشتی‌گیران ایران تلاش می‌کند.

امیررضا معصومی نیز عنوان کرد: از مردم تشکر ویژه می‌کنم و دست تک تک آن‌ها را می‌بوسم و امیدوارم روز به روز ورزش ایران پله‌های موفقیت را طی کند.

برترین سرمربی (دیپلم افتخار): حسین عبدی

برترین سرمربی: علی نادری

علی نادری، سرمربی تیم ملی فوتبال ساحلی پس از کسب این عنوان، بیان کرد: از مردم خوب کشورم تشکر می‌کنم و هیچ افتخاری بالاتر از شاد کردن دل مردم نیست و تیم ملی فوتبال ساحلی پرچم ایران را به اهتزار دراورد و ما جمع خیلی خوبی هستیم.

بانوی ورزش ایران: ناهید کیانی

ناهید کیانی، تکواندوکار ملی‌پوش ایران پس از  کسب بانوی ورزش ایران، اظهار کرد: خیلی خوشحال هستم از کسب این عنوان و این ارزشمندترین عنوانی است که در کل دوران ورزشم کسب کردم و این لحظه با لحظه کسب مدال جهان برابری می‌کند چرا که توسط مردم انتخاب شدم.

آقای ورزش ایران: امین میرزازاده

میرزازاده پس از کسب عنوان آقای ورزش ایران، بیان کرد: این افتخار را دارم که از دستان پر مهر مردم چنین عنوانی را کسب کنیم و امیدوارم خداوند ورزشکاران کشور را یاری کند و جنگیدن برای وطن وظیفه سرباز وطن است و امیدوارم لایق باشم و باید بدانم هیچ نامی بلندتر از نام مردم ایران وجود ندارد.

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق باعث افتخار مردم ایران و تاریخ ساز شد
  • «کودک شو» : تلاش بودجه‌سوز برای استمرار یک تجربه‌ی تمام‌شده
  • تمرکز شهرداری‌ها در ارزش‌افزوده تولید و ثروت باشد
  • ناهید کیانی و امین میرزازاده بانو و آقای ورزش ایران
  • بهترین‌های ورزش ایران انتخاب شدند/آقای ورزش ایران؛ امین میرزازاده
  • بهترین‌های ورزش ایران انتخاب شدند
  • بهترین‌های ورزش ایران انتخاب شد!
  • انتخاب بهترین‌های ورزش ایران
  • هشدار جدی پزشکیان به مسئولان /بترسید از اینکه.../نیاز به گشت ارشاد مدیران نیست، در آمریکا هم می‌دانند ما در اینجا چه می‌کنیم!
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم