Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-29@05:21:09 GMT

سرپرستانی كه خود بی‌سرپرستند!

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۳۲۵۴۸

سرپرستانی كه خود بی‌سرپرستند!

رویداد۲۴- هر فردي از دو حالت خارج نيست. يا كفيل است و سرپرست ويا مكفول است و تحت سرپرستي. مي گويند حادثه خبر نمي كند و هر آن ممكن است جاي اين دو عوض شود!
پرده اول:
هنوز چند صباحي است كه ازدواج كرده ام و زندگي رويايي ام با شوهري كه حاصل عشقم است شكل گرفته است. هر روز از صبح تا شب در خانه اي كه به سختي آنرا پيدا كرديم براي عشقم كه الان شوهر قانوني ام است بهترين غذاها را درست مي كنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانه اي كوچك اما صميمي داريم. بعضي شب ها مي رويم بيرون و با حقوق نه چندان بالاي شوهرم ولي با عشق و آرامش، فست فودي مي خوريم و عاشقانه قدم مي زنيم و به خانه كوچك اما زيبايمان برمي گرديم.
پرده دوم:
به ناگاه تلفن زنگ مي زند و صدايي غمگين و ناراحت مي گويد آيا شما همسر آقاي ... هستيد؟ وحشتي درونم را مي گيرد و مي گويم بله. مگر چه شده است؟ مي گويند تا بيمارستان بياييد. مي روم و با صحنه اي روبرو مي شوم كه داغش تا ابد بر دلم مي ماند. تصادف، مرگ و ....
پرده سوم:
اينك زني بي سرپرست شده ام، پدر و مادرم تواني و خرجي براي من ندارند. پدرشوهرم كه فوت كرده است. مادرشوهرم كه با ديگري ازدواج كرده است. هيچ كاري هم ندارم. اجاره خانه سرآمده است. خدايا چه كنم؟
الو! كاريابي؟ من به دنبال كارم. در حرفه خاصي تخصص ندارم. منشي نمي خواهيد؟
چند مكان به من معرفي مي شود، در نهايت چيزي جز پيشنهادات شرم آور نصيبم نمي شود.
الان چند سال است كه با سختي زندگي مي كنم و آشيانه عشقم به تله خاكي از غم و اندوه و گذران زندگي سخت تبديل شده است. خدايا...؟!!!
پشت پرده:
زنان سرپرست خانوار، در حقيقت زنان بي سرپرست شده اي هستند كه به واسطه جبر روزگار بجاي اينكه بر كسي تكيه كنند حال بايد خود تكيه گاه خانواده اي باشند كه هيچ گريزي از آن ندارند.
اين زنان مطلقه يا بيوه، افرادي در جامعه هستند كه دست تقدير چنان كرده كه بايد گليم خود را از آب بكشند. اما چگونه؟ طبيعتا اين افراد بواسطه اينكه خود و جامعه شان در سلامت بمانند مي بايست كه از سوي متوليان حاكم مورد حمايت و رسيدگي قرار گيرند.
سؤال اين است كه في الواقع چه نهادهايي در كشور ما پاسخگوي مشكلات چنين افرادي هستند؟ آيا اين نهادها به نحو درست و متعالي وظيفه خود را انجام مي دهند؟ آيا توان و اجراي رسيدگي و حل مشكلات مادي و معنوي اين افراد را دارند؟ طبيعتا جوامع توسعه يافته براي اينگونه افراد، پيش از بروز هر حادثه اي و در جهت نگه داشت سلامت روح و روان جامعه، رسيدگي مضاعفي به اينگونه افراد مي نمايد، چراكه هر زن سرپرست خانوار، هم خودش و هم افراد تحت تكفلش در آستانه و لمس مشكلات و آسيب هاي اجتماعي قرار دارند و با كوچكترين تلنگري به دامان اين آسيب ها و سوء استفاده كنندگان مي افتند.
در ايران با نگاهي به آمار و تعداد اين زنان سرپرست خانوار مي بينيم كه به علت بروز بحران‌هاي اجتماعي و حوادث غيرقابل پيش بيني و تراكم جمعيت، هر روز بر تعداد اين زنان سرپرست خانوار افزوده مي شود. وقتي در اين كشور در حالت خوشبينانه از هر چهار ازدواج يكي به طلاق منجر مي شود، وقتي تعداد تصادفات جاده اي ما بسيار بالاست و مردان زيادي در اين جاده ها كشته ويا از كار افتاده مي شوند، وقتي بيكاري در كشور موج مي زند، وقتي نرخ اعتياد در كشور بالا مي رود و مردان زيادي در دام اعتياد افتاده و بي قيد و بي اراده شده و توانايي اداره زندگي خود را ندارند، وقتي مرد خانواده به هر دليلي سر از زندان در مي آورد، وقتي در اثر درگيريهاي شديد، پس از 30 سال زندگي مشترك با وجود بچه هاي قد و نيم قد، مادر و پدر از يكديگر جدا مي شوند و مادر مي ماند و كوهي از مشكلات پيش رو، آنگاه است كه دولت براي حل چنين معضلاتي بايد كه چاره اي عميق بكند وگرنه اين تازه اول مشكل و بحران عظيمي است كه دامان جامعه را مي گيرد و روح جامعه را مكدر مي كند. چنين زناني طبيعتا اگر به موقع حمايت نشوند خواسته يا ناخواسته دچار آسيب هايي مي شوند كه ديگر با هيچ حمايت و بودجه اي نمي توان درستش كرد چرا كه جامعه نيز در اثر اين آلودگي، خود نيز آلوده مي شود.

Zahedi, [01.03.18 12:06]
[Forwarded from zaferan newspaper / noandish weekly]
بسيارند زناني كه ناخواسته دچار مصيبت شده و اينك در مقام يك سرپرست خانوار، مي بايست جور تامين مخارج زندگي خود و بچه هاي خود و مسايل مالي و روحي و عاطفي زندگي را بكشند. دراين ميان مشكلات اجتماعي نظير گراني و وضعيت اسف بار اقتصادي، نداشتن سرمايه و ذخيره مالي، نداشتن مسكن و سرپناه، نداشتن كار جهت تامين نيازهاي اوليه مالي، نبود چتر حمايتي مناسب از سوي دولت و عدم حمايت لازم و به موقع ازسوي نهادهايي كه طبق قانون وظيفه حراست و حمايت از اين افراد را دارند نظير بهزيستي، كميته امداد، بخش توانمند سازي شهرداري و ... باعث مي شود تا وضعيت اين سرپرستان بي سرپرست روز به روز وخيم تر شود. اينجاست كه جامعه بخاطر عدم كنترل و پيشگيري لازم دچار بزه هاي گوناگوني مي شود كه اين زنان قرباني آن هستند. اعتياد، فساد در اثر فقر، خودكشي، سرقت، باندبازي و ... همه و همه از مصايب اين ناهنجاري ناخواسته است.
متوليان امور با اينكه از عمليات كاري خود در رفع اين معضل صحبت كرده و آمار و گزارش عملكرد خود را مي دهند متاسفانه از يك نقيصه بزرگ برخوردارند و آنهم عدم اطلاعات و آمار درست از ميزان و تعداد زنان بي پرستي كه در جاي جاي اين كشور با مشكلات متعدد دست و پنجه نرم مي كنند. اين متوليان هنوز نمي دانند كه چه تعداد افراديبه اين گودال بزرگ افتاده اند و چه تعداد افرادي هستند كه بخاطر حفظ آبروي خود هم كه شده به چنين نهادها و سازمان هايي مراجعه نمي كنند و حاضر هم نيستند كه مراجعه كنند چراكه درمراجعات همدردان خود به وضوح ديده اند كه بسياري از همدردانشان نه تنها مشكلشان حل نشده كه دچار مشكلات عديده ديگري نيز شده اند.
متاسفانه قوانين حاكم بر كشور در راستاي حمايت از زنان سرپرست خانوار، علاوه بر اينكه جامع و كامل نيست در اجراي آن نيز بسيار ضعيف عمل شده است. بعضي از متوليان كم كاري خود را در اين زمينه با مشكل كمبود بودجه توجيه كرده اند و اقرار دارند كه نمي توانند همه اين افراد را مورد جمايت قرار دهند. از سوي ديگر اندك حمايت ماليشان كه چيزي حدود 50 هزار تومان در ماه است را با يك حساب سر انگشتي، مي بينيم كه در حد يك بازي بچه ساكت كن بيش نيست. وقتي خط فقر در كشور يك ميليون تومان اعلام شده چطور يك نفر مي تواند با 50 هزار تومان، هم زنده بماند، هم اجاره منزل دهد، هم هزينه آب و برق خود را تسويه كند و ...
فرض بگيريم كه چنين زني به دنبال كار باشد. متاسفانه بيكاري به اوج خود رسيده و شرايط كاري براي چنين زناني اصلا فراهم نيست چه بسا كه در بسياري از مراكز خصوصي، اين افراد، نگران حيثيت و سلامت جسم و روح خود هستند. تن فروشي و خود فروشي بيشترين پيشنهادي است كه به اين افراد مي شود.
در چنين شرايطي به نظر مي رسد كه دولت كار بسيار سختي را در حل مشكلات اين قشر از جامعه كه گرفتار تقدير روزگار شده اند در پيش رو دارد و البته دولت هيچ چاره اي ندارد بجز اينكه بايد معضلات و مشكلات اين افراد را بطور جداگانه و خاص و اورژانسي ببيند و چاره كند. در غيراينصورت اخلاق و سلامت جامعه هر روز بيش از قبل به انحطاط كشيده خواهد شد.

*روزنامه نگار

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۳۲۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت رحم اجاره‌ای؛ ۴۰۰ میلیون تا ۹۰۰ میلیون تومان!

مسئله رحم اجاره‌ای سالیان زیادی است که نه‌تن‌ها در کشور ما که در بسیاری از کشور‌های دیگر وجود دارد. در واقع یکی از تجارت‌های پررونق به شمار می‌رود و پیش بینی می‌شود تجارت این بازار جهانی تا سال ۲۰۳۲ به ۱۲۹ میلیارد دلار برسد.

اما مسئله مهم در این بین حضور افرادی است که به عنوان دلال در این بازار فعالیت می‌کنند و البته سود‌های کلانی هم به دست می‌آورند.

وقتی هنوز علم آنقدر پیشرفت نکرده بود که مسئله ناباروری همچون امروز قابل حل باشد بسیاری افراد که در آرزوی بچه داشتن بودند وقتی به دلیل مشکلات سلامتی این آرزویشان دست‌نیافتنی می‌شد به مسئله رحم اجاره‌ای فکر می‌کردند. از همان زمان هم زنانی که در این بازار فعالیت می‌کردند کسانی بودند که به دلیل فقر و مشکلات مالی تن به چنین کاری می‌دادند.

امروز هم در این زمینه چیزی تغییر نکرده جز قیمت‌هایی که سر به فلک کشیده‌اند.

البته اکنون مسئله به شکل دیگری هم رقم می‌خورد و هستند کسانی که دلشان نمی‌خواهد زیبایی و فرم بدن خود را به دلیل بارداری از دست بدهند و بدون اینکه مشکلی داشته باشند ترجیح می‌دهند این کار را به فرد دیگری سپرده و با استفاده از رحم اجاره‌ای باردار شوند و در نهایت هم تناسب و زیبایی خود را حفظ کنند.

شاید یکی از دلایلی که باعث شده تا این اندازه قیمت رحم اجاره‌ای در کشور ما افزایش پیدا کند همین مساله باشد.

قیمت‌ها از ۴۰۰ میلیون تومان شروع می‌شود و بسته به شرایط فرد که شامل سن، سلامتی، زیبایی ظاهری و ... است گاهی به ۹۰۰ میلیون تومان هم می‌رسد.

رقمی که برای خیلی از افراد با وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی این روز‌ها به‌مراتب بیشتر از قبل وسوسه‌انگیز خواهد بود.

مشکلات رحم اجاره‌ای از زبان یک فوق‌تخصص

طاهره میرزایی، فوق تخصص زنان و زایمان، در این باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: اجاره رحم هم برای بسیاری از افرادی که داوطلب این کار می‌شوند مانند کسانی است که به دلیل مشکلات مالی و فقر اقتصادی حاضر به فروش اعضای بدن خود می‌شوند. در اکثر موارد زنان برای این کار داوطلب می‌شوند تا بتوانند مشکلات اقتصادی و معیشتی خود و خانواده‌هایشان را حل و فصل کنند.

او می‌افزاید: این اتفاق حداقل برای افرادی که واقعا نمی‌توانند بچه‌دار شوند و آرزوی فرزنددار شدن دارند بسیار هم خوب است، اما مساله اینجاست که در این بین افرادی به‌عنوان واسطه حضور دارند که شرایط را سخت‌تر و پیچیده‌تر کرده و باعث می‌شوند تا برخی مشکلات در طول مدت بارداری خود را نشان دهند.

این فوق تخصص زنان و زایمان می‌گوید: قبل از هر چیز فردی که قرار است رحم خود را اجاره دهد باید از نظر سلامتی تائید شود. این کار اغلب از سوی پزشکان متخصص زنان و زایمان انجام می‌شود و برگه تایید سلامت می‌دهند؛ از سوی دیگر فرد باید از نظر اعتیاد و مشکلات دیگری مانند بیماری‌های مقاربتی و ارثی مورد بررسی قرار بگیرد. اما متاسفانه در برخی موارد اتفاق افتاده که واسطه‌ها این برگه‌ها را به صورت تقبلی در اختیار خانواده خواهان رحم اجاره‌ای می‌گذارند و در نهایت هم ممکن است بارداری به شکل ناموفق تمام شود و یا اتفاقات دیگری رخ می‌دهد و افراد بعد از اینکه پول را پرداخت می‌کنند تازه متوجه می‌شوند که فرد داوطلب مشکلات سلامتی دارد یا معتاد است و ....

میرزایی می‌گوید: به همین خاطر است که افراد متقاضی باید در این زمینه دقت عمل بیشتری به خرج دهند و قبل از اینکه به افراد غیر مسوول مانند واسطه‌ها برای انجام این امور مراجعه کنند از افراد ذی صلاح مشورت بگیرند و در نهایت هم در تمام مراحل تایید سلامت فرد مورد نظر حضور داشته باشند تا دچار مشکلات بعدی نشوند.

او در مورد زنانی که می‌توانند، اما به دلایلی نمی‌خواهند باردار شوند و از رحم اجاره‌ای استفاده می‌کنند نیز می‌گوید: متاسفانه این مساله طی سال‌های گذشته رونق بسیاری پیدا کرده است. از وقتی که مساله ظاهر برای بسیاری از افراد به یک مساله حیاتی تبدیل شد و عمل‌های جراحی زیبایی رونق گرفت این اتفاق هم بیش از هر زمان دیگری رخ می‌دهد و خیلی از افرادی که خود توانایی بارداری دارند به دلایل واهی از رحم اجاره‌ای استفاده می‌کنند.

نظارتی بر این بازار وجود ندارد

عاطفه رحیمی، پرستار یکی از زایشگاه‌های خصوصی تهران نیز در این باره می‌گوید: مساله اینجاست که هیچ نظارتی بر این بازار وجود ندارد. همانطور که در زمینه فروش اعضای بدن همه چیز دست واسطه هاست در این زمینه هم باز واسطه‌ها هستند که شرایط را تعیین می‌کنند.

او می‌افزاید: در حال حاضر درمان‌های زیادی برای باروری افراد نابارور وجود دارد، اما برخی افراد واقعا به هیچ درمانی پاسخ نمی‌دهند و مجبورند از رحم اجاره‌ای استفاده کنند، اما سودجویی دلالان در این بین باعث می‌شود تا برخی از این خانواده‌ها به دلیل مشکلات مالی و عدم توانایی مبالغ درخواستی نتوانند به آرزوی خود برسند.

رحیمی در مورد این موضوع که بیشتر چه رده سنی در این زمینه فعالیت می‌کنند می‌گوید: در حال حاضر متولدین دهه ۷۰ بیشترین آمار را در بین افرادی که رحم خود را اجاره می‌دهند دارند. البته چند نمونه دهه هشتادی هم در بیمارستان ما بوده اند که زود ازدواج کرده و فرزند داشته اند و باز هم بنا به دلایل اقتصادی مجبور به این کار شده اند. به هر حال این مبلغی که دریافت می‌کنند می‌تواند حداقل تا مدتی مشکلات معیشتی آنها را رفع کند.

منبع: تجارت نیوز

tags # بارداری سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • قیمت رحم اجاره‌ای؛ ۴۰۰ میلیون تا ۹۰۰ میلیون تومان!
  • کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار
  • قیمت رحم اجاره‌ای
  • بازار داغ اجاره رحم در بین دهه هفتادی‌ها
  • خشونت علیه زنان در خانه / زنان چه کنند؟
  • قیمت رحم اجاره‌ای سر به فلک کشید/ بازار اجاره رحم در چارتر دهه هفتادی‌ها
  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار
  • پنج هزار و ۷۸۰ خانوار تحت پوشش بهزیستی