Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، محمد شریعتمداری در این مراسم که در محل وزارت صنعت و معدن برگزار شد افزود: اشتغال زایی در گرو سرمایه گذاری در حوزه معدنی است و بر این اساس باید بستر آن توسط دولت از طریق ایجاد زیربناها در حوزه های گوناگون فراهم شود.

وی گفت: داشتن اطلاعات ملی و اطلس برای پتانسیل معدنی ضروری است و امروز نقشه هایی تهیه شده برای سرمایه گذاران در حوزه معدن راهگشا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

1.5 میلیارد تن ذخیره جدید فلزی
شریعتمداری با بیان اینکه 1.5 میلیارد تن به ذخایر فلزی کشور اضافه شده است، افزود: خوشبختانه ۳ میلیارد تن ظرفیت جدید ذخایر فلزی نیز در دست بررسی است و باید توجه داشت درک صحیح از مواد اولیه معدنی و چگونگی پراکندگی معادن کشور یکی از الزامات توسعه محصولات معدنی است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه امروز در دسترسی به ماشین آلات در حوزه اکتشاف و استخراج شرایط مطلوبی نداریم اظهار کرد: با همکاری نظام بانکی و دسترسی به منابع بودجه عمومی در توسعه اقتصاد کشور و پرداخت بخشی از سود تسهیلات صنایع معدنی می توان به توسعه بخش معدن دست یافت.

وی ادامه داد: به ایمیدرو باید برای بکارگیری روش های نوین که جایگزین مدل های قدیمی اکتشاف شده، تبریک گفت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دستیابی به ذخایر قابل توجه معدنی با اکتشافات جدید

رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: با اکتشافات جدید به ذخایر طلا، سنگ آهن، زغال کک شو، آنتیموان و عناصر نادر خاکی دست یافتیم که این خبر خوشی برای فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی است.

مهدی کرباسیان در مراسم رونمایی از اطلس نقشه های پتانسیل دار مواد معدنی کشور افزود: همکاری مشترکی بین سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو ) و سازمان زمین شناسی شکل گرفته و کمیته مشترکی با سازمان زمین شناسی تشکیل داده ایم.

وی با بیان اینکه نقشه یکصد هزارم توسط سازمان زمین شناسی در دست تهیه است، اعلام کرد: در برنامه اکتشافی 250 هزار کیلومتر مربع؛ 198 هزار کیلومتر مربع نهایی شده است و 400 محدوده مواد معدنی را شناسایی کردیم و پهنه ها آماده برای واگذاری است.

رئیس هیئت عامل ایمیدرو در تشریح حجم مواد معدنی شناسایی شده در این محدوده ها گفت: ذخایر قابل توجهی از طلا (42 تن)، سنگ آهن (500 میلیون تن)، زغال حرارتی(250 میلیون تن)، زغال کک شو (345 میلیون تن)، آنتیموان(30هزار تن) و عناصر خاکی (65 هزار تن) کشف شده است.

کرباسیان ابراز امیدواری کرد؛ با رونمایی از این نقشه جذب سرمایه گذار خارجی و افزایش سطح اطلاعات سرمایه گذاران این حوزه فراهم شود.

تهیه اطلس ملی با بهرمندی از توان علمی 100 کارشناس

در ادامه وحید فتوتی مدیر ژئوفیزیک هوایی سازمان زمین شناسی نیز گفت: برای تهیه این اطلس ملی از توان علمی حدود 100 کارشناس در قالب 7 گروه بهره بردیم.وی افزود: تهیه چنین اطلسی نتیجه سال ها مطالعات زمین شناسی و همکاری با فعالان حوزه اکتشاف با تجربه کشور است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 رونمایی از اطلس ملی نقشه های موضوعی زمین شناسی

معاون وزیر و ریاست سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی  نیز در این مراسم گفت: در جهت درک ماهیت ، منشا و چگونگی توزیع منابع معدنی و پراکندگی انها در کره زمین در قرن اخیر کشورهای توسعه یافته بر روی آن متمرکز شده و سرمایه گذاری های هنگفتی کرده اند . در کشور ما نیز دولت در سالهای اخیر بر روی اکتشاف متمرکز گردیده است.

راضیه لک  افزود: روش های نوین اکتشافی بر پایه مدل های متالوژنی و تیپ های کانساری جایگزین روش های قدیمی پی جویی منابع معدنی شده و شناسایی محیط های زمین شناسی و ساختاری مناسب و فرآیندهای کانه ساز در کشف منابع معدنی در اولویت های مطالعاتی قرار گرفته است با این روش ها شانس موفقیت در دستیابی به ظرفیت های جدید مواد معدنی و مدیریت صحیح و استفاده بهینه از آنها بیشتر شده است از این رو هر ساله بودجه های بسیاری صرف به روزرسانی و کسب داده های جدید اکتشافی پایه با استفاده از فناوری های نوین می شود.

وی گفت: برای سرمایه گذاری بیشتر در بخش معدن کشور، تهیه نقشه های ظرفیت مواد معدنی با نگاهی به یافته های جدید متالوژی در جهان و ایران ، از ضرورت ها بود و از این رو سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با پشتیبانی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران از سال 1394 مبادرت به تهیه این نقشه ها با استفاده از داده های زمین شناسی و اکتشافی کرد.

لک افزود: داده های به کار برده شده در تهیه این اطلس در مقیاس یک صد هزارم بوده و نسبت به اطلسی که در سال 1383 تهیه شده دارای دقت ده برابری است. اطلسی که پیش رو دارید بیانگر گسترش و مساحت نواحی ظرفیت دار برای تیپ های مختلف کانساری از جمله تیپ های پورفیری ، اپی ترمال ، رگه ای ، اسکارن و غیره برای اکتشاف عناصری مانند مس، طلا، سرب و روی ، آهن ، منگنز ، فسفات و غیره ... است .

معاون وزیر و ریاست سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گفت: با چاپ این اطلس که فراگیرترین و مدرن ترین مجموعه استاندارد در نوع خود بوده ، می توان ادعا نمود که ایران همانند کشورهای توسعه یافته در سطح جهان ، توانسته گام های موثری در گسترش بخش معدن و جذب سرمایه گذاری های داخلی و خارجی فراهم آورد .

لک افزود: اطلس ظرفیت های مواد معدنی کشور، بهترین ابزار برای برنامه ریزی های اکتشافی و کاهش ریسک و دستیابی به نتایج مطلوب است .

اطلس ملی نقشه های موضوعی زمین شناسی ایران

معاون وزیر گفت: یکی از ارکان توسعه یافتگی کشورها، وجود و میزان زیرساخت های اطلاعاتی است که تاثیر بسزایی بر موقعیت های مختلف اقتصادی ، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی آنها دارد . یکی از مهمترین این اطلاعات داده های زمین شناختی است که کارآمدترین ابزار در مدیریت ، برنامه ریزی ، اجرا و نظارت طرح های عمرانی ، توسعه ای ، صنعتی ، بهداشتی ، کشاورزی ، آب ، زیست محیطی و هرگونه طرح آمایش سر زمین است. اهمیت این گونه اطلاعات به حدی است که عمر سازمان های زمین شناسی در بعضی از کشورها به بیش از دویست سال می رسد . زیرا عدم شناخت دقیق زمین چه از دیدگاه منابع و چه مخاطرات ، با اتلاف و هدر رفت منابع مالی و انسانی همراه بوده و هست .

وی گفت: در کشور ایران با پوسته ای جوان و فعال ، سازمان زمین شناسی دارای قدمت کم و حدود پنجاه سال بوده ، ولی خوشبختانه از بدو تاسیس، فعالیتی فشرده داشته و همواره تهیه نقشه های زمین شناسی در مقیاس های مختلف را در اولویت برنامه کاری خود قرار داده است .

لک افزود: نقشه های زمین شناسی بیانگر ساختار ، نوع سنگ، سن ، چینه شناسی ، توان بالقوه معدنی و بسیاری پارامترهای دیگر در قالب یک محدوده خاص و با مقیاس مشخص هستند.

وی گفت: در مقیاس یک صدهزارم سطح کشور با 659 نقشه پوشش داده می شود که حدود 90 درصد آن به استثنای مناطق کویری و گاه مرزی موجود می باشد . این نقشه ها در سال های مختلف به وسیله تعداد بیشماری از کارشناسان تهیه شده که خوشبختانه در عصر حاضر با رشد فناوری و وجود سامانه های اطلاعات مکانی و بانک های اطلاعاتی یکپارچه ، در کنار هم قرار دادن آنها و نگاه جامع به تمامی آنها در یک زمان میسر شده است .

لک گفت: در راستای تهیه اطلس ملی نقشه های ظرفیت مواد معدنی کشور، بانک منسجم و هدفمندی از نقشه های زمین شناسی صد هزارم بالغ بر 500000 رکود اطلاعاتی تولید شد. با توجه به بانک مزبور که یک سیستم فعال GIS بوده تهیه نقشه های موضوعی زمین شناسی با دقتی در مقیاس یک صدهزارم امکان پذیر شد.

معاون وزیر و ریاست سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی افزود: اطلس ملی نقشه های موضوعی زمین شناسی کشور در مقیاس یک صدهزارم شامل حدود 70 نقشه با نگرشی کلی به چگونگی گسترش برونزدهای سنگی مختلف بر اساس جنس و سن می باشد .

لک افزود: با چاپ این اطلس، انبوه اطلاعات موجود در نقشه های زمین شناسی یک صدهزارم که حاصل سال ها فعالیت پژوهشی شمار بسیاری از زمین شناسان برجسته کشور می باشد، براحتی قابل مشاهده خواهد بود.

طرح شناسایی محیط های ظرفیت دار مواد معدنی کشور
اهداف راهبردی طرح

وی گفت: این طرح در راستای رسالت حاکمیتی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران انجام شده است .

رسالت سازمان زمین شناسی کشور در تولید اطلاعات پایه اکتشافی استاندارد و به روز با استفاده از فناوری های نوین
2. رسالت ایمیدرو در گسترش ظرفیت های معدنی با جذب سرمایه گذارهای داخلی و خارجی
اجرای طرح
حدود 100 کارشناس زمین شناسی، اکتشاف و GIS در قالب 7 این تخصصی جهت آماده سازی و پردازش بیش از 500 فیلد اطلاعاتی و در نهایت مدلسازی و تولید نقشه های ظرفیت مواد معدنی کشور در مدت 24 ماه در اجرای این طرح شرکت داشته اند.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۲۴۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بابک زنجانی امکان بهره‌مندی از «آزادی مشروط» را دارد

به گزارش صدای ایران از ایسنا،رسول کوهیایه‌زاده در خصوص آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی اظهار کرد: خوشبختانه مطابق دادنامه قطعی صادره از سوی شعبه ۳۸ دیوان عالی کشور که صراحتاً اعلام کرده است چنانچه موکل آقای بابک زنجانی بتواند بدهی خود را پرداخت نماید مستحق بهره‌مندی از مقررات ذیل ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی است و با توجه به اینکه اموال مربوطه به کشور مسترد گردیده و بدهی کاملاً تسویه شده است، با درخواست دادگستری کل استان تهران و تایید ریاست محترم قوه قضاییه و رهبر معظم انقلاب با درخواست عفو موکل موافقت فرمودند و مجازات اعدام به ۲۰ سال حبس تقلیل یافت.

وکیل مدافع بابک زنجانی ادامه داد: اینک با عنایت به اینکه بیش از ۱۰ سال از مدت گذراندن مدت حبس می‌گذرد، مطابق قوانین و مقررات موکل امکان بهره‌مندی از آزادی مشروط را دارا است و دوران تحمل زندان به پایان رسیده است.

کوهپایه زاده ضمن تشکر از قوه قضاییه و رهبری گفت: این پرونده نمونه درخشان و مصداق بارز درایت و صداقت و صحت در تصمیمات و قول‌های دستگاه قضایی است. برخلاف برخی ادعا‌ها نهایتا هم اموال به کشور مسترد شد و هم حقوق قانونی موکل ملحوظ نطر قرار گرفت و احقاق شد.

وی افزود: به عنوان وکیل دادگستری از بدو ورود به پرونده تمام تلاش بر این امر بود که حقوق قانونی موکل مورد توجه قرار گیرد و پس از ۱۰ سال حضور در این پرونده تحقق وعده الهی را شاهدیم.

کوهپایه زاده در پایان گفت: در تاریخ دستگاه قضایی که همزمان استرداد اموال و حقوق متهم مورد توجه قرار گیرد مرهون عدالت خواهی و تدبیر و صلابت و اهتمام و ژرف اندیشی شخص رییس قوه قضاییه است که از بدو تشکیل پرونده تا امروز با نظارت و ارشاد و جلوگیری از کج روی‌ها و ارائه طریق هم مانع از تضییع حرمت خون انسان شدند و هم اموال مربوطه به کشور مسترد شد و یقینا اجر این ثواب عظیم نزد خداوند محفوظ است.


دیگر خبرها

  • چین دقیق‌ترین اطلس ماه را منتشر کرد
  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب
  • بردسکن، جزیره گنج دورافتاده خراسان رضوی
  • بهره‌مندی از ظرفیت بسیج سازندگی در مدیریت مصرف انرژی
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • بهره مندی ۲۵۰ هزار معلول کم بینا ونابینا از خدمات بهزیستی کشور
  • بابک زنجانی امکان بهره‌مندی از «آزادی مشروط» را دارد
  • بهره مندی بیش از ۹۰ روستا در مناطق شرقی کرمانشاه از آب شرب خانگی
  • نخستین مرکز رشد حوزه تخصصی دریایی راه‌اندازی می‌شود/ بررسی ۴۲ پارامتر در اطلس اقیانوس‌شناسی
  • اولین مرکز رشد حوزه تخصصی دریایی راه‌اندازی می‌شود/ بررسی ۴۲ پارامتر در اطلس اقیانوس شناسی