Web Analytics Made Easy - Statcounter

مازندمجلس: گروه سیاست نامه نیوز: مجلس شورای اسلامی همچون دیگر دستگاه ها در هفته آخر سال به حالت نیمه تعطیل درنیامده و اتفاقا برعکس هفته پرکاری را پیش رو دارد. بعد از رفع ایرادات شورای نگهبان در مورد بودجه سال 97 نوبت استیضاح وزرای جهاد کشاورزی، تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و راه و شهرسازی می رسد. اینطور که بهروز نعمتی عضو هیات رئیسه مجلس خبر داده است، علی ربیعی و عباس آخوندی در دو نوبت صبح و بعد از ظهر روز سه شبنه و حجتی وزیر جهاد کشاورزی نیز روز چهارشنبه استیضاح خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


استیضاح سه وزیر که گویا در وقت اضافه انجام می شود، در روزهای گذشته با حواشی و گمانه زنی های بسیاری همراه بوده است. پیش از هر چیز زمان استیضاح مورد توجه قرار گرفت و برخی تاکید کردند که استیضاح وزیر کار و وزیر راه در روزهای پایانی سال و درست زمانی که گرفتار تایین مزد در شورای عالی و آغاز سفرهای نوروزی مردم هستند؛ کار درستی نیست. با این وجود استیضاح ها اعلام وصول شد و انجام می شود. اصرار نمایندگان برای انجام این استیضاح ها در هفته پایانی سال سبب شد که حرف و حدیث های بسیاری در مورد نقش رئیس مجلس بیان شود.هر چه باشد موضوع استيضاح اين وزرا تقريباً در تمام طول عمر چندماهه دولت دوازدهم مطرح بوده و ازقضا، عدم اعلام وصول طرح استيضاح آن‌ها به‌خصوص درمورد وزيركار، در اين مدت سر و صداي نمايندگان را بلند كرده و بعضاً منجر به طرح انتقاداتي نسبت به رييس و برخي اعضاي هيات رييسه مجلس شده بود. گفته مي‌شد كه به‌دليل حمايت از دولت و رفاقت با روحاني، در اعلام‌وصول استيضاح وزرا و طرح سوال از شخص رييس‌جمهور وقفه انداخته‌اند. 
استيضاح‌هاي متاثر از روابط روسا
سناريويي كه بر اين پايه ازسوي تعدادي از نمايندگان نيز مطرح شد و ادعا مي‌كرد هيات رييسه مجلس عمداً در اين مقطع خاص زماني و در روزهاي پاياني سال نسبت به اعلام وصول اين چندطرح استيضاح به‌صورت يك‌جا و يك‌باره اقدام كرده تا اولاً اين چند فقره استيضاح، همديگر را تحت‌الاشعاع قرار دهند و درثاني، در اين روزهاي منتهي به پايان سال، مطرح شوند تا فقط مطرح شده باشند و عملاً بلا را از سر دولت دور كنند. همزمان در راهروهاي پارلمان، سناريويي ديگر با همين پيش‌فرض عمدي‌بودن زمان اعلام‌وصول اين چند استيضاح ازسوي هيات رييسه و البته با صغري كبري و متعاقباً نتيجه‌گيري متفاوت مطرح است كه ادعا مي‌كند روابط حسنه علي لاريجاني و حسن روحاني اخيراً به‌دليل برخي اختلاف‌نظرهاي مجلس و دولت درمورد بودجه 97 رو به كدورت گذاشته و اعلام وصول يك‌باره اين 3 طرح استيضاح و همچنين به جريان انداختن سوال از رييس‌جمهور پس از ماه‌ها وقفه ازسوي رييس مجلس، نتيجه اين دلخوري‌ها است. سناريويي كه انصافاً آن‌قدر دور از واقعيت است كه شايد صرفاً به‌درد ساختن يك فقره فيلم هندي اشك‌آلود بخورد، نه مملكت‌داري در اين سطح و سطوح!
مقدمه‌چيني براي تفكيك وزارتخانه‌ها
البته اين تنها سناريوهاي موجود نيست و گروهي ديگر از نمايندگان معتقدند طرح اين 3 استيضاح به‌ويژه 2 مورد جدي‌تر يعني استيضاح وزراي تعاون، كار و رفاه اجتماعي و راه و شهرسازي با ريسماني نامرئي به لايحه تفكيك وزارتخانه‌ها مرتبط است. خالقان اين سناريو ادعا مي‌كنند طرح موضوع استيضاح وزراي كار و راه بيش از آن‌كه به عملكرد ربيعي و آخوندي مربوط باشد، به اين دليل مطرح شده كه مشكلات عديده ناشي از وسعت اين دو وزارتخانه و البته وزارت صنعت، معدن و تجارت را به مجلس يادآوري كنند تا هنگامي كه در ابتداي سال آينده لايحه تفكيك 3 وزارتخانه تعاون، كار و رفاه اجتماعي، راه و شهرسازي، و صنعت، معدن و تجارت در مجلس مطرح شد، مسيري هموارتر در پارلمان داشته باشد. خالقان اين سناريو البته علاوه بر خلق داستان، دستي هم در كارگرداني و بازيگرداني ماجرا دارند و هنوز نه به دار است و نه به بار، از بعضي گزينه‌هاي تصدي وزارتخانه‌هاي تفكيك‌شده ازجمله رضا ويسه براي وزارت صنايع و معادن آينده و حسن يونسی سينكي براي وزارت بازرگاني فرداها نام مي‌برند؛ گزينه‌هاي با سبقه اصلاح‌طلبي و نزديك به جهانگيري در دولت روحاني در سناريويي كه اگر به‌اندازه سناريوي قبل اشك‌آلود نباشد، كمتر از آن هندي نيست.
يك قرباني
گروهي ديگر از اين ناظران پشت‌پرده سياست هم از سناريويي ديگر صحبت مي‌كنند. سناريويي كه حسن روحاني رييس‌جمهوري را مقابل وزرايش قرار داده و مدعي است اعلام وصول اين 3 استيضاح ازسوي هيات رييسه مجلس با رضايت رييس‌جمهوري صورت گرفته تا ازطرفي، از اين فشار حاكم بر دولت بكاهد و في‌المثل بار سنگين انتقادها درمورد سياست‌هاي اشتغال‌زايي دولت را سبك كند و در ازاي اين آسودگي، نهايتاً يك وزير كار قرباني شود، نه يك هيات دولت. خالقان اين سناريو البته معتقدند قرباني شدن يك وزير در روزهاي پاياني سال، نتيجه بدبينانه اين سناريوي هوشمندانه است. آن‌ها مي‌گويند به احتمال قوي، مي‌توان مجلس را به‌نوعي مديريت كرد كه هم استيضاح وزرا مطرح شود و هم كسي در اين بازي، قرباني نشود. سناريويي كه اگر با «پايان خوش»، عنوان‌بندي شود، مي‌تواند به‌نحوي اجرا شود كه نمايندگان در جلسات پرشور استيضاح با بيان مطالبات ملت، فشار رواني حاكم بر جامعه را تخليه كنند و درنهايت نيز درمقابل دفاع جانانه 3 وزير قانع شده و براي ادامه راه به آن‌ها مهلت دهند.
آن‌چه مسلم است، نمي‌توان با قطعيت درباره هيچ‌كدام از اين سناريوها و سناريوهاي مشابه صحبت كرد و تنها حكمي كه به‌طور قطع صادر شده و اجرا مي‌شود اين است كه علي ربيعي و عباس آخوندي در جلسات نوبت صبح و بعدازظهر سه‌شنبه پيش‌رو و محمود حجتي نيز در جلسه نوبت صبح روز چهارشنبه براي دفاع از عملكردشان در برابر متقاضيان استيضاح به پارلمان مي‌آيند و وقتي در انتهاي اين هفته معماي اين 3 استيضاح حل شد، قضاوت درباره سناريوهاي احتمالي نيز آسان مي‌شود.

منبع: مازند مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۴۹۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش به اظهارات حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود | آخرین وضعیت لایحه حجاب | شورای نگهبان به مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ایراد گرفت؟

به گزارش همشهری‌آنلاین، هادی طحان نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان صبح یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲در نخستین نشست خبری خود، به گزارشی از نظرات اخیر شورای نگهبان درباره مصوبات مجلس شورای اسلامی پرداخت و گفت: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اماره بها که از سال گذشته میان محلی و شورای نگهبان در رفت و آمد بود، در نهایت خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و امیدواریم این طرح به اهداف خود دست یابد.

تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید

وی افزود: طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) نیز در جلسه اخیر شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی گاز ایران با هند به داوری نیز مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت. طرح اصلاح ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی نیز است سوی شورای نگهبان نگهبان مورد بر سی قرار گرفت که به تایید شورا نرسید. همچنین اصلاح قانون نظام صنفی کشور نیز با ایراداتی از سوی شورای نگهبان مواجه شد.

وی همچنین گفت که شورای نگهبان نسبت به قانون مصباح نشان صنفی ابهاماتی وارد کرده است.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: دو طرح تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها و استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران اجتماعی و همچنین لایحه دو فوریتی تمدید امرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست و لایحه ارجاع اختلاف توانیر و شرکت گنت ترکیه به داوری خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

طحان نظیف با اشاره به اساسنامه‌های بررسی شده از سوی شورای نگهبان گفت: اصلاح اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور، اصلاح اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفایی، اصلاح اساسنامه سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل و همچنین اصلاح اساسنامه سازمانهای مناطق آزاد کیش،قشم، ارسباران، جلفا و انزلی نیز خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد

وی با بیان این‌که « ۳ استعلام از دیوان عدالت اداری از سوی فقهای شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته است» اظهار کرد: دو مورد از این موارد خلاف موازین شرع شناخته نشد و یک مورد بر خلاف موازین شرع تشخیص داده شد.

فرصت ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب آغاز شد

به گزارش ایسنا سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسشی درباره تمهیدات شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: در انتهای هفته مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای تعیین تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده در ۱۵ استان برگزار می‌شود؛ در ۸ خوزه انتخابیه که بالای دو نفر از داوطلبان آن‌ها تعیین تکلیف نشدند (تبریز، ری، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم شهر و ملایر) انتخابات بصورت تماماً الکترونیک برگزار می‌شود.

طحان نظیف افزود: از امروز فرصت ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب آغاز می‌شود.

وی با بیان این‌که «تعداد ناظران شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات بیش از ۴۰ هزار نفر هستند»، عنوان کرد: در مرحله قبل همه موارد تخلفاتی که به شورای نگهبان اعلام شد، مورد بررسی قرار گرفت؛ برخی از موارد در روز انتخابات و طی تذکر، برخی با اعزام بازرس و باز شماری و برخی دیگر نیز به دستگاه قضا ارجاع شد.

هنوز بررسی لایحه عفاف و حجاب به اتمام نرسیده است

سخنگوی شورای نگهبان درباره آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب تاکید کرد: اخیرا اصلاحیه مجلس را در این خصوص دریافت کردیم و در حال رسیدگی هستیم هنوز بررسی به اتمام نرسیده است؛ تا اینجای کار برخی از ایرادات شورای نگهبان همچنان به قوت خود باقیست که عمدتا این موارد شامل مواد ۴۷ و ۴۸ است.

«شفافیت» در دستور کار شورای نگهبان است

طحان نظیف در پاسخ به پرسشی درباره سرنوشت لایحه‌های برنامه هفتم و شفافیت اظهار کرد: برنامه هفتم تاکنون دومرتبه برای اظهار نظر به شورای نگهبان ارسال شده است؛ هنوز اصلاحیه اخیر مجلس را دریافت نکردیم. درباره شفافیت نیز اصلاحیه را دریافت کردیم و در دستور کار شورای نگهبان قرار گرفته است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره سیستم انتخابات تناسبی اظهار کرد: این موضوع در مصوبه اصلاح قانون انتخابات مطرح و از سوی شورای نگهبان تأیید شد اما اعضای هیئت عالی نظارت بر سیاست‌های کلی نظام دراین زمینه نکاتی داشتند که در آن مقطع مجلس تصمیم گرفت آن را از مصوبه خارج کند.

برخی وقتی تایید می‌شوند سطح درک شورای نگهبان بالاست و وقتی رد می‌شوند حرف دیگری دارند

عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارات اخیر حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود تاکید کرد: بررسی صلاحیت خبرگان رهبری با فقهای شورای نگهبان است و تاکید عزیزان نیز همیشه بر اجرای قانون بوده است؛ این حرفها تازگی ندارد ظاهراً برخی وقتی تایید می‌شوند سطح درک شورای نگهبان بالاست و وقتی رد می‌شوند حرف دیگری دارند.

ایرادی به مصوبه مجلس درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان نداشتیم

طحان نظیف در پاسخ به پرسشی درباره مصوبه مجلس درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: ما نسبت به این موضوع ایرادی نداشتیم و تایید آن را قبلاً اعلام کردیم اما ما درباره لایحه برنامه هفتم ایرادات و ابهامات دیگری داشتیم که در حال رفت و آمد میان مجلس و شورای نگهبان است و پس از رفع این ایرادات لایحه بطور کامل ابلاغ می‌شود. طبق مفاد این مصوبه نیز قانون برنامه هفتم از ابتدای سال ۱۴۰۳ لازم‌الاجرا خواهد بود.

تمهیدات شورای نگهبان برای نظارت بر برگزاری انتخابات بصورت الکترونیکی

وی در پاسخ به پرسش ایسنا درباره تمهیدات شورای نگهبان برای نظارت بر برگزاری انتخابات بصورت الکترونیکی گفت: آموزش‌هایی را برای عوامل اجرایی و نظارتی در نظر گرفتیم که انجام شده است؛ همچنین در حوزه‌هایی که انتخابات بصورت الکترونیکی انجام می‌شود آموزش‌هایی برای مردم ارائه و پیش‌بینی‌هایی برای آشنایی با فرآیند انجام شده است؛ فرآیند نظارتی شورای نگهبان نیز متناسب با این نوع برگزاری انتخابات پیش‌بینی شده است.

کد خبر 849323 منبع: ایسنا برچسب‌ها بازنشستگان کشوری خبر ویژه حسن روحانی زنان - حجاب شورای نگهبان مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • دست‌های پشت پرده در انتخابات به روایت «رشیدی کوچی»
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • وزیر اسبق آموزش و پرورش: آقای صحرایی از خدا پروا کنید
  • واکنش عجیب طراح برنامه اقتصادی رییسی به وضعیت هزینه‌کرد دولت/ جبراییلی هم به شادی بی‌دلیل خبرگزاری دولت اعتراض کرد
  • واکنش به اظهارات حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود | آخرین وضعیت لایحه حجاب | شورای نگهبان به مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ایراد گرفت؟
  • پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به ادعای حسن روحانی
  • بازی جدید قالیباف برای حفظ صندلی ریاست /تندروها شمشیر را از رو بسته اند /وعده های عجیب کاندیداهای ریاست مجلس
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • انتقادات عجیب روحانی معروف از سبک زندگی مردم | همه‌تان باید کار کنید | حق ندارید همه چیز را گردن دولت بیاندازید!
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات