Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش گفت: اگر دانش آموزان دوره ابتدایی و متوسطه اول، تلفیقی از ارزشیابی «توصیفی و کیفی» و «آزمونی و کمی» را داشته باشند، ضمن جلوگیری از افت تحصیلی در پایه هفتم، هدایت تحصیلی را نیز ساماندهی می کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، عبدالرسول عمادی، روز دوشنبه با حضور در استودیو الفبای وزارت آموزش و پرورش با اشاره به افت تحصیلی دانش‌آموزان در دوره اول متوسطه افزود: دانش‌آموزان هنگامی که از دوره ابتدایی به دوره اول متوسطه می‌آیند به دلیل گسست میان نظام ارزشیابی‌ها با افت تحصیلی روبرو می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: طبق ساحت هایی که در سند تحول بنیادین مشخص شده است، مطابق الزامات یادگیری دقیق، ارزشیابی یک جایگاه درهم تنیده با آموزش دارد‌.
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ارزشیابی در سه مرحله فرآیند محور، نتیجه محور و تلفیقی صورت می گیرد، تصریح کرد: این مراحل یک طراحی هوشمندانه است که در اجرا و آیین‌نامه‌ها باید با روش درست عملیاتی باشد‌.
عمادی با بیان اینکه برای اجرای سند تحول نیازمند تحولات ساختاری هستیم، خاطرنشان کرد: در این میان لازم است ساز و کار تشکیلاتی و تجهیزاتی نیز مدنظر قرار گیرد.
وی با یادآوری این نکته که ارزشیابی کیفی و توصیفی در اوایل دهه 80 برای دوره ابتدایی پیشنهاد و در نهایت اجرا شد، گفت: این در حالیست که دانش آموز پایه ششم که 6 سال با این روش ارزشیابی شده با ورود به پایه هفتم گویی به سیاره دیگری وارد می شود چرا که به یک باره با آزمون های کمی و نمره مواجه می شود.
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه متولی نظام ارزشیابی باید مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش باشد، اضافه کرد: اکنون در بحث ارزشیابی گسستی وجود دارد و از سوی دیگر روش ارزشیابی دوره ابتدایی با متوسطه اول متفاوت است به این نحو که دانش آموزان در دوره متوسطه اول با نمره آشنا نیستند به همین دلیل لازم است تا سیاستگزاری یکسانی در این رابطه صورت گیرد.
عمادی با اشاره به اینکه از شورای عالی آموزش و پرورش به دلیل گستردگی نمی توان انتظار نظارت کامل بر جزئیات طرح ارزشیابی کیفی و توصیفی را داشت، بیان کرد: یکی از راهکارها به منظور جلوگیری از افت تحصیلی دانش آموزانی که از پایه ششم وارد دوره متوسطه اول و پایه هفتم می شوند این است که به تدریج در دوره ابتدایی دانش آموزان را با نمره آشنا کنیم و از آزمون های مداد و کاغذی استفاده شود اما در نهایت ارزشیابی باید توصیفی باشد.
وی یادآورشد: با این اقدام می توان فرآیند هدایت تحصیلی در پایان دوره متوسطه اول را نیز دنبال کرد و پرونده دانش آموزان نیز با این روش تعیین خواهد کرد که می توانند چه رشته هایی را برای ادامه تحصیل در دوره متوسطه دوم انتخاب کنند.
عمادی اضافه کرد: به دلیل توازن نداشتن در بازار کار گرایش به سمت رشته علوم تجربی زیاد است و امسال مطابق آمار سازمان سنجش تعداد متقاضیان گروه تجربی در کنکور جهش بالایی نسبت به سال گذشته خواهد داشت.
وی یادآورشد: این موضوع آینده رشته های مهندسی و علوم انسانی را تهدید می کند که با مساله ارزشیابی قابل حل نیست.
عمادی تصریح کرد: اگر در دوره های ابتدایی و متوسطه اول ارزشیابی دقیق و درستی از روند تحصیلی دانش آموزان صورت گیرد، انتخاب رشته دانش آموزان برای ورود به متوسطه دوم راحت تر خواهد بود.
فراهنگ ** 1417 ** 1071

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۵۷۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجباری نبودن لباس فرم برای دانش آموزان


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، محمد جمالی آرند در نخستین کارگروه تولید، ساماندهی، نظارت و توزیع لباس فرم دانش آموزان استان درسال تحصیلی جدید با بیان اینکه چنانچه لباس فرم امسال دانش آموزی مرتب و قابل استفاده مجدد در سال تحصیلی جدید باشد افزود: در این صورت اجباری برای خرید و تهیه لباس فرم جدید نیست.
وی اضافه کرد: بر اساس دستورالعمل ساماندهی و نظارت بر تهیه و توزیع پوشاک دانش آموزان، هیچ مدیر مدرسه‌ای مجاز نیست با تولید کننده و یا فرد خیاط برای تولید و تهیه لباس فرم دانش آموزان انعقاد قرارد بکند و به اجبار دانش آموز و یا اولیاء آن را به خیاط مورد نظر خود معرفی کند.

دیگر خبرها

  • جزئیات نام آزمون جهش تحصیلی دانش‌آموزان + شرایط و نحوه بررسی صلاحیت‌های هوشی
  • تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان
  • اجباری نبودن لباس فرم برای دانش آموزان
  • ۵۹ هزار دانش‌آموز یزدی در طرح ملی نجات آب شرکت کردند
  • امتحانات نهایی دانش آموزان عشایری متوسطه در سه مدرسه برگزارمی شود
  • لباس فرم برای دانش آموزان اجباری نیست
  • برگه‌های امتحانات کشوری پایه ششم و نهم چگونه تصحیح می شود؟
  • جزئیات تصحیح برگه‌های امتحانات کشوری پایه ششم و نهم
  • ترک تحصیل ۱۵ درصد دانش‌آموزان خراسان شمالی در دوره متوسط دوم
  • هزینه ۲۰۰ میلیارد ریالی دولت سیزدهم برای تجهیز هنرستان‌های بام ایران