Web Analytics Made Easy - Statcounter

مازندمجلس:
به گزارش نامه نیوز به نقل از الشرق الاوسط، دولت عراق اخیرا اعلام کرد که با طرح گفتگوی راهبردی با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳ موافقت کرده است. بر اساس این طرح که اخیرا کابینه عراق با آن موافقت کرده است قرار شده تا ساز و کار تقویت روابط عراق با کشورهای عضو این سازمان فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اخیرا روابط عراق و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به ویژه عربستان پیشرفت چشمگیری داشته است و رابطه بغداد و ریاض به تأسیس شورای هماهنگی مشترک نیز منجر شده است.
در همین راستا «سعد الحدیثی» سخنگوی دفتر «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق در گفتگویی با الشرق الاوسط اعلام کرده که طرح گفتگوی راهبردی با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس هفته گذشته در شورای وزیران به تصویب رسیده و طرحی جامع برای بهبود و پیشرفت روابط بغداد با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس است.
به گفته الحدیثی، این همکاری ها در زمینه سیاسی، اقتصادی، امنیتی، سرمایه گذاری و فرهنگی خواهد بود که به منظور اجرای عملی آن یک سقف زمانی هم برای این برنامه در نظر گرفته شده است. 
سخنگوی دفتر العبادی در خصوص اینکه روابط عراق با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در مدت زمان اخیر رشد قابل ملاحظه ای داشته است گفت که روابط عراق با هرکدام از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس متفاوت است و در مواردی روابط بغداد با برخی از این کشورها شاهد پیشرفت چشمگیری بوده است.
الحدیثی گفت که طرح برنامه برای گفتگو میان بغداد و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به سود منافع مشترک دو طرف در زمینه همکاری و روابط دوجانبه خواهد بود. وی افزود که کمیته های فرعی نیز برای اجرای این طرح تعیین خواهد شد به ویژه در زمینه همکاری های اقتصادی که برای دو طرف از اهمیت بالایی برخوردار است.
در حالی که در دوران جنگ عراق علیه تروریسم داعش، کشورهای عربی عضو شورای همکاری خلیج فارس برای مقابله با داعش در کنار بغداد نبوده اند، حالا پس از شکست داعش به وسیله نیروهای مسلح عراقی برای نفوذ به عراق خود را آماده می کنند.
در همین راستا عربستان طرح بزرگی برای ورود به عراق را برنامه ریزی کرده است و با استفاده از ابزارهای رسانه ای و فرهنگی و اقتصادی به دنبال نفوذ در عراق است، برخی گزارش ها هم حکایت می کنند که محمد بن سلمان ولیعهد و وزیر دفاع این کشور قصد دارد به زودی به عراق سفر کند.
از سوی دیگر امارات هم تلاش خود برای ورود به عراق را کلید زده است، اخیرا ابوظبی به بغداد پیشنهاد داده تا مسجد جامع النوری و مناره الحدباء که داعش آن را در عملیات آزادسازی موصل ویران کرده، بازسازی کند و تأکید کرده که فرستاده ای در این خصوص از سوی دولت امارات به عراق اعزام خواهد شد.

منبع: مازند مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۷۸۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع پیام صادر کرد

به گزارش تابناک، دهم اردیبهشت ماه که در تقویم رسمی کشور به نام روز ملی خلیج فارس نامیده شده است؛ روزی است که یادآور حماسه از خود گذشتگی ملت سرافراز ایران در موضوع بازپس گیری جزیره هرمز از نیرو‌های متجاوز پرتغالی است.

در تاریخ ایران زمین، روز ملی خلیج فارس در امتداد هویت تاریخی و تمدن دیرپای این سرزمین است. تمدنی که بر شالوده فرهنگ، هنر و پایداری بنیان نهاده شده تا خلیج نیلگون همیشه فارس، از زمره مستحکم‌ترین سند حقوقی در جهان باشد.

این روز که مقارن با اخراج استعمارگران از منطقه است؛ بیانگر واقعیت‌ها، اسناد و مدارک تاریخی، سیاسی، جغرافیایی، باستان شناسی و مردم شناسی منطقه حیاتی و راهبردی خلیج فارس است. در واقع خلیج فارس یک نام جاودانه و عمری ۶۰۰۰ ساله به موازات هویت جغرافیایی ایران می‌باشد.

خلیج فارس این پهنه آبی تمدن ساز، به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در طول تاریخ و از هزاره‌های پیش از میلاد تاکنون، همواره در همه زبان‌ها و به طور مستمر نامی شناخته شده در کتاب‌ها، سفرنامه‌ها، اسناد، نقشه‌ها، پژوهش‌های تاریخی و اسناد بین‌المللی به زبان‌های مختلف با نام کهن خلیج فارس پیوسته مورد اشاره، تصریح و تاکید مورخان و پژوهشگران به ویژه در منابع معتبر عربی و اسلامی بوده است.

در واقع از قدیمی‌ترین اسناد موجود درباره خلیج فارس به دوران یونان باستان برمی‌گردد و تا زمان حال تمام اسناد و نوشته‌های مورخان و جهانگردان در طول چند صد سال گذشته همواره از خلیج فارس به عنوان نامی که از ابتدا روی این آبراه مهم و بزرگ وجود داشته است؛ حکایت دارد.

کرانه‌های این آب‌های نیلگون از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب متاثر از فرهنگ عمیق و اصیل ایرانی- اسلامی و متاثر از این سرزمین بزرگ و کهن است. در این میان وجه برجسته و ارزشمند تنگه هرمز خلیج فارس، گویای زیست فرهنگی و هنرمندانه مردمان این دیار است که با قدرت راهبردی و اندیشه مرزداری عجین شده است تا جلوه‌های دیرپای تمدنی را باشکوه‌تر و نمونه‌های تازه‌تر آن را غنی‌تر به نمایش گذاشته و به جهان عرضه کنند.

آب‌های نیلگون خلیج فارس و دریای عمان در دهه‌های اخیر به ویژه در مقطع جنگ تحمیلی که تهدیدات گسترده جهان خواران و دست نشاندگان آن‌ها بر این منطقه متمرکز شده بود شاهد مجاهد‌ت‌ها و پایمردی‌های رزمندگان نیرو‌های مسلح در حفظ حراست از هویت و ماهیت تاریخی این آبراه حیاتی بوده و همسایگان جمهوری اسلامی ایران در این منطقه راهبردی نیز دلاورمردی و رشادت جوانان ایران در این زمینه را می‌ستایند.

ایران بزرگترین و مهمترین کشوری به شمار میرود که همواره نقش مهمی را در تعاملات و مناسبات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای به خصوص در منطقه خلیج فارس بر عهده داشته و اکنون نیز دارای جایگاه ویژه‌ای در منطقه غرب آسیا به ویژه در حوزه خلیج فارس است بنابراین خلیج فارس در عرصه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین المللی اهمیت وافری برای ایران دارد و تصمیمات راهبردی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همواره با در نظر گرفتن جایگاه این منطقه اتخاذ و تدوین می‌شود در این میان راهبرد نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران تامین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز و جغرافیای منطقه است.

دیگر خبرها

  • برگزاری رژه اقتدار دریایی در آبراه راهبردی خورموسی
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • اجلاس اتاق های بازرگانی کشورهای عضو ACD-اصفهان
  • خلیج فارس دریایی راهبردی در دنیای ارتباطات است
  • وزیر دفاع پیام صادر کرد
  • موضوعات مشترک کشورهای عضو ACD پیگیری شود
  • بخش خصوصی به افزایش همکاری کشورهای آسیا کمک می‌کند
  • وزیر دفاع یک پیام صادر کرد +جزئیات
  • دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس خواهان آتش‌بس فوری و پایدار در غزه شد
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه