Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-26@20:03:21 GMT

بوی عیدی، بوی فقر / نوروزی زیبا برای همه؟!

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۷۴۱۵۶

بوی عیدی، بوی فقر / نوروزی زیبا برای همه؟!

روستای « جوشکک » بخش گافر و پاراموند شهرستان بشاگرد با ۳۰ خانوار، یکی از ده ها روستای محروم این منطقه است که نوروز های بسیاری را سپری کرده؛ اما هنوز هیچ بهاری به چشم ندیده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بشاگرد نیوز، نوروز از راه رسید تا زرق و برق آن بهانه ای باشد برای فراموشی خاطرات تلخی که سال ۱۳۹۶ ، از زلزله، سقوط هواپیما، گور خواب ها و … هزاران اتفاق رقم خورده دیگر در عمق قلب و ذهن مردم بر جای گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر ساله مردم با فرا رسیدن نوروز در کنار تکمیل سین های « هفت سین » خود همراه با خانواده و فامیل جمع شده تا اسکناس های تا نخورده عیدی دست به دست بچرخند و با پوشیدن لباس های نو و رنگارنگ در کنار هم خاطره سازی کنند.

نوروز با رنگ سیاه و سفید در روستای « جوشکک »

در این روزهایی که زرق و برق نوروز همه را مبهوت خود کرده، در لا به لای کوه های بشاگرد مردمانی زندگی می کنند که به جرم فقر و محرومیت تحمیل شده، به جای لباس نو، اسکناس تا نشده و جمع کردن سین های « هفت سین » خود در تکاپوی به دست آوردن لقمه ای نان و کمی آسایش هستند.

روستای « جوشکک » بخش گافر و پاراموند شهرستان بشاگرد با ۳۰ خانوار، یکی از ده ها روستای محروم این منطقه است که نوروز های بسیاری را گزارنده اما هنوز هیچ بهاری به چشم ندیده است.

ژن خوب های حقیقی…

با سفری کوتاه به این روستا، چهره های چین خورده زنان و قامت خمیده مردانی را می بینید که سال ها است با سخت ترین شرایط زندگی، هنوز کم نیاورده و برای لقمه ای نان حلال در حال تکاپو هستند.

گرد و غبار محرومیت بر چهره کودکان روستا هنوز نتوانسته بر زیبایی آن ها چیره شود؛ کودکانی که شاید اگر در یکی از کلان شهر ها در خانواده ای با « ژن خوب! » به دنیا آمده بود اکنون دنیایش لنگ لنگه ای دمپایی نبود.

در روستای جوشکک پوشش های ارتباطی، تلفنی  و تلویزیونی هم وجود ندارد تا مردم آن حتی نتوانند رؤیایشان را در قاب برنامه های خوش رنگ لعاب و پر رفت آمد این ایام که سعی دارد همه چیز را آرام جلوه دهد، ببینند.

« جوشکک» روستایی مملو از مشکلات زیر ساختی و معیشتی

زندگی مردم این روستا هم از اندک دام شان و زمین های کشاورزی کوچکشان تأمین می شود که آن هم با بی مهری های آسمان و کمبود آب در حال از بین رفتن است.

ساختمان های مجلل در روستا فقط چند کپری است که با شاخ و برگ درختان ساخته شده و راه ارتباطی روستا در انتظار یک تیغ ساده بولدوزر است.

روستا مملو از مشکلات زیر ساختی و معیشتی است و مردم آب مورد نیازشان را از چشمه های روباز که حامل انواع بیماری ها و میکروب ها بوده تأمین می کنند.

نوروزی زیبا برای همه؟!

نوروز نمی تواند برای همه زیبا باشد وقتی پول یک کیلو آجیل معمولی شب عید شهر نشینان ، بیش از در آمد ماهیانه یک خانواده در میان کوه های بشاگرد است.

هستند کودکانی در روستا های بشاگرد که در روز های معمولی هم لباسی مناسب ندارند و شب عید شان همچون سایر روز های تکراری و بی رنگ است.

فراموش نکنیم زمانی عید است که تمام هم‌وطنان در سرتا سر کشور با دلی شاد به پیشواز سال جدید بروند چرا که « بنی آدم اعضای یکدیگرند! » و این در فرهنگ و دین ما بسیار تأکید شده است.

گلایه از تورم و گرانی، بی کفایتی، اختلاس و … مشکلی را حل نمی کندو مردم خود باید به فکر هم‌وطنانشان باشند و هر کسی به حد توانش دستی را بگیرد.

 

انتهای پیام/ح

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۷۴۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز آبرسانی به هفت شهر و ۱۳۶ روستای هرمزگان


به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خلیج فارس، عبدالحمید حمزه‌پور افزود: برای آبرسانی به این شهر‌ها و روستا‌ها ۳۰ هزار و ۳۴۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.
وی گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تا پایان سال گذشته، در هرمزگان ۲۰۱ روستا و ۶ شهر از تنش آبی خارج شد.
حمزه پور افزود: پارسال طرح آبرسانی به شش شهر و ۱۵۶ روستا با اجرای ۶۶ طرح و سرمایه گذاری ۲۹ هزار و ۷۸۷ میلیارد ریال اجرایی شد که ۲۲۵ هزار و ۹۷۲ تن از جمعیت استان به آب پایدار دست یافتند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان گفت: در دولت سیزدهم نیز لوله‌گذاری خط انتقال به طول ۵۸۰ کیلومتر، توسعه شبکه توزیع آب به طول ۵۴۴ کیلومتر و اصلاح شبکه آب به طول ۲۰۶ کیلومتر از محل طرح‌های عمرانی و محرومیت زدایی و جاری در استان اجرا شد.
وی افزود: جهاد آبرسانی به شهر‌ها و روستا‌های به‌ویژه مناطق کم برخوردار و دارای تنش آبی یکی از اولویت‌های دولت سیزدهم و طرح‌های شاخص وزارت نیرو است.

بیشتربخوانید:ساخت مخزن هزار متر مکعبی آب در بشاگرد
حمزه پور گفت: سالانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب از منابع مختلف برای تامین آب آشامیدنی مردم هرمزگان تولید، انتقال و توزیع می‌شود که از این حجم ۴۰ درصد از چاه‌ها، ۳۵ درصد از آب شیرین‌کن‌ها و ۲۵ درصد نیز از محل منابع سد‌ها و چشمه‌ها تامین می‌شود.

دیگر خبرها

  • روستای نظرلو در شهرستان شبستر به شهر تبدیل شد
  • ۳۲۰۰مترمربع از معابر روستای ابیانه سنگ‌فرش شد
  • آغاز طرح اضطراری برای برقراری آب در ۲۸ روستای سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • اسکان مردم روستای سیل زده نوده در روستای آبیز / تکلیف داوطلبین کنکور روستای نوده چه می‌شود؟
  • کاهش ۱۴ درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفرهای نوروزی
  • پیگیری ،مشکلات تردد اهالی روستای رباط قره بیل
  • گلایه اهالی روستای حمزه آباد مهاباد از وضعیت اینترنت
  • آمار نهایی فوتی‌ها و مصدومان تصادفات در نوروز ۱۴۰۳ اعلام شد
  • آغاز آبرسانی به هفت شهر و ۱۳۶ روستای هرمزگان
  • سوم فروردین؛ تلخ ترین روز تصادفات نوروزی امسال / افزایش شمار جانباختگان در معابر درون شهری