Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-07@03:10:24 GMT

آغاز ساخت نیروگاه هسته ای ترکیه با همکاری روسیه

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۷۸۶۱۹۱

آغاز ساخت نیروگاه هسته ای ترکیه با همکاری روسیه

رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه اعلام کرد که ساخت نیروگاه هسته ای این کشور با همکاری روسیه امسال آغاز می شود.

ایران آنلاین / اردوغان طی مراسمی با موضوع برنامه‌های انرژی گازرسانی دولتدر مجتمع ریاست جمهوری ترکیه اظهار کرد: در خصوص احداث نیروگاه هسته ای ترکیه گام های لازم را در آینده ای بسیار نزدیک با دوست عزیزم ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به صورت مشترک برخواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: کشورهای توسعه یافته برای جایگزین کردن منابع انرژی خود به انرژی هسته ای و انرژی های تجدیدپذیر روی آورده اند و ما نیز در بخش انرژی به دنبال استفاده از تکنولوژی های جدید هستیم.
وی تاکید کرد: کشوری که رشد اقتصادی 6 تا 7 درصدی را تجریه می کند، بی تردید نیاز به انرژی بیشتری دارد و در این راستا به زودی مراسم کلنگ‌زنی نیروگاه هسته‌ای آک کویو با حضور دوست عزیزم پوتین رئیس جمهوری کشور روسیه برگزار خواهد شد.
بنا بر اعلام این رسانه، بینالی یلدریم نخست وزیر ترکیه نیز در مراسم توزیع گاز به 101 شهر در خصوص رویکرد ترکیه برای دستیابی به انرژی هسته ای گفت: با روسیه برای احداث نیروگاه هسته‌ای آک کویو و با ژاپن نیز برای ساخت یک نیروگاه هسته‌ای دیگر در منطقه دریای سیاه به توافق رسیده ایم و برای تحقق پروژه سوم در این زمینه نیز وزارتخانه مربوطه به بررسی‌های خود ادامه می‌دهد.
وی تاکید کرد: می خواهیم در سال‌های آینده 10 درصد از تولید برق ترکیه را از طریق انرژی هسته ای و در چارچوب تنوع بخشی به منابع انرژی تامین کنیم.
به گزارش ایرنا، برات آلبایراک وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه چند ماه پیش اعلام کرد که فعالیت هر سه نیروگاه هسته ای طراحی شده ترکیه تا سال 2030 آغاز می شود.
ترکیه و روسیه در سال 2010 نخستین توافقنامه احداث پروژه نیروگاه هسته ای مرسین - آک کویو را به ارزش 20 میلیارد دلار با چهار رآکتور هسته‌ای و ظرفیت تولید چهار هزار و 800 مگاوات برق امضا کردند.
نیروگاه هسته‌ای سینوپ ترکیه نیز به عنوان دومین نیروگاه این کشور در سواحل دریای سیاه با همکاری کشور ژاپن احداث شده و به بهره برداری خواهد رسید.
سومین نیروگاه هسته ای ترکیه نیز قرار است با همکاری کشور چین احداث شود ولی هنوز مکان و جزئیات احداث آن اعلام نشده و به نظر می رسد مذاکرات در این زمینه بین طرفین ادامه دارد.
استفاده از انرژی هسته ای در سال 1962 وارد دستور کار دولت ترکیه شد که درآن سال در ناحیه کوچک چکمجه استانبول از سوی مرکز تحقیقات و آموزش هسته ای یک راکتور آزمایشی با قدرت یک مگاوات به نام TR-1 راه اندازی شد.
دولت آنکارا به ویژه شخص اردوغان همواره در مجامع بین المللی از حق کشورها در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای حمایت کرده و به صراحت در این زمینه موضع خود را اعلام و تاکید کرده است که قصد دارد در یک دوره بلند مدت، حداقل 20 درصد انرژی برق این کشور را از طریق نیروگاه های هسته ای تامین کند.
گفته می شود ترکیه از نظر منابع اورانیوم و توریوم که ماده خام انرژی هسته ای به شمار می رود، غنی است.

/ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۸۶۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار میزگردها و پنل‌های تخصصی سی امین کنفرانس ملی هسته‌‌ای ایران

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ معاون سازمان انرژی اتمی ایران صبح امروز (دوشنبه، ۱۷ اردیبهشت) در آغاز به کار این رویداد گفت: شاهد برگزاری نخستین کنفرانس هسته‌ای در سطح بین‌المللی و به طور گسترده هستیم که این رویداد علمی با استقبال مطلوبی مواجه شده است.
جواد کریمی‌ثابت در خصوص تعداد آثار ارائه شده به این کنفرانس افزود: بیش از ۵۰۰ مقاله ارسال شد که از این میان ۴۲۰ مقاله با نظر داوران پذیرفته شده است.
وی افزود: در جریان این کنفرانس ۳ روزه، برنامه‌ریزی شده تا ۱۶ میزگرد و پنل تخصصی برگزار شود که در حوزه‌های گوناگون که تمام فعالیت‌های هسته‌ای را پوشش خواهند داد.
کریمی‌ثابت گفت: حدود ۱۰۰ سخنرانی علمی در قسمت‌های گوناگون ارائه می‌شود که در مجموع بیش از ۵۰ سخنران خارجی خواهیم داشت که به شکل مجازی و حضوری در کنفرانس سخنرانی حضور دارند و به ارائه آخرین دستاورد‌های علمی خود می‌پردازند.

رییس مرکز ملی نظام کیفیت و استاندارد‌های اتمی ایران افزود: نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در ۴ بخش سخنرانی‌های علمی، پوسترها، میزگرد‌ها و پنل‌های تخصصی و نمایشگاه جانبی برگزار می‌شود.
این کنفرانس تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه و با محوریت کاربرد پرتوها، راکتور‌های هسته‌ای، فیزیک هسته‌ای و شتاب‌دهنده‌های ذرات، اندازه‌گیری تشعشعات، انرژی همجوشی و پلاسما، چرخه سوخت هسته‌ای ایزوتوپ‌های پایدار و رادیو اکتیو، ایمنی و امنیت هسته‌ای، کشاورزی هسته‌ای، فناوری کوانتمی، آموزش هسته‌ای، حکمرانی هسته‌ای و تغییر اقلیم و نقش انرژی هسته‌ای در اصفهان ادامه دارد.
سی‌اُمین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ با حضور ۵۰ پژوهشگر بین‌المللی از کشور‌های مختلف بعد از ظهر امروز در اصفهان آغاز به کار می‌کند.
۱۰۰ سخنرانی علمی، ۱۶ میزگرد فنی و نشست‌های تخصصی و ارائه از دیگر برنامه‌های این رویداد بین المللی است.

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد
  • در دیدار گروسی و باقری چه گذشت؟
  • اتخاذ موضع بی‌طرفانه و حرفه‌ای در همکاری‌ ایران و آژانس موثر است
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای آغاز شد
  • آغاز به کار میزگردها و پنل‌های تخصصی سی امین کنفرانس ملی هسته‌‌ای ایران
  • نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای آغاز به کار کرد
  • اوکراین : حملات سنگین روسیه به نیروگاه‌های ما یک میلیارد دلار خسارت وارد کرده است
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • احداث نیروگاه‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی مشکل کمبود برق را حل می‌کند